Švýcarsko – Německo 3:5 (kon.) | Švédsko – Česko 4:0 (kon.) | USA – Finsko 3:0 (kon.)
konec
Švédsko
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Česko
Pondělí 08.04.2013, 18:00 • Nepean Sportplex, Ottawa. • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec, České hokejistky prohrály v druhém zápase o udržení se Švédkami 0:4 a po premiérové sezoně v elitní skupině MS sestupují do první divize. Z Ottawy přeji příjemný zbytek dne. (20:15:44)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky ještě přidávají čtvrtý zásah. Winbergová poslala milimetrově přesný pas před brankoviště, kde se ELIN HOLMLÖVOVÁ prosadila i přes českou obránkyni a svoji brankou pečetí vítězství Tří korunek. Asistence: Pernilla Winbergová – 4:0.
     
    59:02
    Asserholtová ujížděla na prázdnou bránu, Manhartová ji zastavila jen za cenu faulu a jde si odpočinout na trestnou lavici. Buly před Lhotskou, je rozhodnuto.
     
    58:16
    Vhazování před švédskou brankou. Český kouč Manhart si vyžádal oddechový čas, Lhotská už je na střídačce a místo ní je v pásmu šestá hráčka!
     
    57:57
    Vanišová poslala obloučkem puk na Grahnovou a míří střídat. Na led jdou čerstvé síly.
     
    56:31
    Češky začínají hrát na riziko. A začíná to přinášet ovoce, tedy alespoň v podobě získaného pásma a narůstajícího náporu. O kotouč se ovšem nyní bojuje převážně u hrazení.
     
    54:43
    Pokus Tejralové švédskou gólmanku nepozlobil, Grahnová sebrala puk do lapačky a stále drží čisté konto. Upřímně řečeno, moc ošemetných situací zatím řešit nemusela.
     
    53:09
    Lédlová teď obětavě padla do střely Olofssonové. Českou hráčku zasáhl puk do helmy, chvíli se otřesená svíjela na ledě. Už ale odklouzala na střídačku, kde je v péči lékařů.
     
    52:04
    Český icing, pas Herzigové nenašel žádnou hokejistku v červeném. Svěřenkyně kouče Manharta už se trápí.
     
    50:19
    Počet hráček mezi mantinely se však vyrovná, menším trestem bylo oceněno také hákování Holmlövové.
     
    49:27
    Polenská si počínala za hranici pravidel, za podražení jí hlavní sudí vykázala ze hry. Češky se budou opět bránit.
     
    48:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    S českými nadějemi už to vypadá bledě. Seveřanky vedou 3:0 a zápas mají navíc jasně pod kontrolou. Před JOHANNOU OLOFSSONOVOU se otevřel prostor, kterého dokázala švédská obránkyně využít. Mezi kruhy zamíchala pukem a poslal jej k pravé tyči. Asistence: Anna Borgqvistová.
     
    47:22
    Česko hraje v plném počtu, čiperná Křížová setřásla atakující protihráčku a zleva se jí podařilo i vypálit. Mířila mezi betony, jenže Grahnová šla k zemi včas.
     
    46:00
    Holešová vyhodila, puk je ve středním pásmu. České hráčky vysoko napadají a Tři korunky se nemohou na delší čas usadit v pásmu.
     
    44:08
    Lásková si odsedí dvě minuty za podražení. Švédky měly ponechanou výhodu a Holmlövová se dostala i do samostatného úniku. Hlavní rozhodčí ale přerušila hru, byť se Češky puku nedotkly. Švédská část publika hlasitě bučí, Seveřanky protestují. Na celé situaci už ale nic nezmění.
     
    42:54
    Polenská to teď nemyslela vůbec špatně! Viděla, že má Grahnová zakrytý výhled a z dálky puk před její klec prudce nahodila. Ovšem pozorná brankářka dokázala zakročit vyrážečkou.
     
    41:49
    Eliassonová vlétla do pásma, zpětnou přihrávkou ještě hledal spoluhráčku. Puk ale trefil Studentovou do brusle a celá švédská akce skončila.
     
    40:32
    Mrázová poslala v nouzi kotouč ze středního pásma až za švédskou svatyni. Zakázané uvolnění, vhazuje se po levici Lhotské.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 22. Hedengrenová (Carlssonová, Winbergová), 30. Westerová (Borgqvistová), 49. Olofssonová (Borgqvistová), 60. Holmlövová (Winbergová)


    Švédsko: Grahnová (Lizanaová) – Hedinová, Bäckmanová, Fällmanová, Olofssonová, Nevalainenová, Anderssonová, Bäcklinová – Westerová, Johanssonová, Borgqvistová – Asserholtová, Winbergová, Löwenhielmová – Eliassonová, Grahmová "C", Blomová – Holmlövová, Ostbergová, Hedengrenová – Carlssonová.
    Česko: Lhotská (Bečevová) – Tejralová, Polenská "C", Herzigová, Horálková, Flachsová, Lásková, Kolowratová, Fialová – Křížová, Povová, Mrázová – Chmelová, Manhartová, Přibylová – Studentová, Holešová, Kaplanová – Lédlová, Vanišová, Vopravilová.

    Rozhodčí: Bordelauová (CAN) – Connollyová (USA), Johnsonová (USA).

    Diváci: 604
    bahis siteleri