Švýcarsko – Německo 3:5 (kon.) | Švédsko – Česko 4:0 (kon.) | USA – Finsko 3:0 (kon.)
konec
USA
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Finsko
Pondělí 08.04.2013, 21:30 • SBP Arena, Ottawa • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nádherný boj v podání finského týmu třeba pomůže alespoň malým dílem k odvrácení hrozby zrušení ženského hokejového turnaje na olympijských hrách.

    Co ale ze zápasu vyplývá určitě, to je postup Spojených států do finále mistrovství světa a účast Finek v duelu o bronz. Druhé semifinále na sebe v SBP Areně nenechá dlouho čekat, střetnou se v něm domácí Kanada s Ruskem. Pro tuto chvíli se s Vámi loučím. (23:51:11)
     
    Střely na branku ve 3. třetině:

    USA 9 – Finsko 3

    Celkem:

    USA 43 – Finsko 11
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    USA – Hilary Knightová (Ú)
    Finsko – Noora Rätyová (B)

    Finská brankářka se dočkala bouřlivých ovací vestoje v podání celé arény, které ji nakonec přece jen vykouzlily na tváři úsměv. Nádherný moment.
     
    Sledovali jsme opravdu velký zápas, kterému nechybělo moc, aby se zapsal do historie. Finky ale svou senzační cestu utkáním nedokázaly dotáhnout do konce, Američanky zlomily bezbrankové skóre v čase 53:55.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:43
    USA právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale BRIANNA DECKEROVÁ zvládla. Ve středním pásmu vystihly Američanky finskou rozehrávku, Deckerová udělala pár temp dopředu a pak dokázala bránící hráčku prostřelit. Gól do prázdné brány definitivně rozhoduje utkání – 3:0. Asistence: Meghan Dugganová.
     
    59:22
    Hiirikoskiová na brankovišti neskutečně zastavila Američanku v gólové šanci!
     
    59:10
    Zakázané uvolnění Američanek, buly po levici Jessie Vetterové.
     
    59:02
    Hiirikoskiová puk jen nahodila do útočného pásma.
     
    58:38
    Karvinenové rána zblokována, finský tlak pokračuje.
     
    58:14
    Finsko odvolává brankářku a zkouší to v šesti!
     
    57:29
    Finky se snaží ještě se zápasem něco udělat, je jich plné útočné pásmo.
     
    56:49
    Noora Rätyová ještě musí zasahovat levým betonem proti gólovce Deckerové.
     
    55:32
    Oddechový čas pro finskou lavičku.
     
    55:32
    USA právě vstřelilo branku!
    Druhý gól Spojených států pravděpodobně vzdorující Finky definitivně zlomí. Padl z velmi podobné akce jako před chvílí, jen po ose Jocelyn Lamoureuxová – Carpenterová – MONIQUE LAMOUREUXOVÁ, která předvedla na pětníku parádní kličku zakončenou behkendem do prázdné brány – 2:0! Asistence: Alex Carpenterová, Jocelyn Lamoureuxová.
     
    54:56
    Zatím Finkám oslabení vychází, i když je Američanky svírají.
     
    54:06
    Tea Villiläová (FIN) je navíc vyloučena za hru tělem.
     
    53:55
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak dlouho to Američankám trvalo! Jejich první gólová akce paradoxně vznikla ještě v končícím oslabení. Amanda Kesselová od mantinelu přihrála Marvinové na modré, která našla před bránou HILARY KNIGHTOVOU. Ta se otočila kolem své vlastní osy a pak zády k bráně poslala puk bekhendem o tyčku za záda Rätyové – 1:0! Asistence: Gigi Marvinová, Amanda Kesselová.
     
    52:58
    Karvinenová posílala zpoza americké klece chytrou zadovku, ale ani její spoluhráčka ji nečekala. Puk je zase až u Rätyové.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 54. Knightová (Marvinová, Kesselová), 56. M. Lamoureuxová (Carpenterová, J. Lamoureuxová), 60. Deckerová (Dugganová)


    USA: Vetterová (McLaughlinová) – Marvinová, Bellamyová, Chessonová, Picardová, Bozeková, Schleperová, Steckleinová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, J. Lamoureuxová, Carpenterová – Dugganová, Fryová, Knightová – Chuová „C“, Schoullisová, Ericksonová. Trenérka: Katey Stoneová.
    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová „C“, Kilponenová, Jalosuová, Terhová, Villiläová, Tarvainenová – Voutilainenová, Tapaniová, Rantamäkiová – Rajahuhtaová, Välimäkiová, Karvinenová – Tarkkiová, Hoviová, Tikkinenová – Mäkinenová, Tuominenová, Saarimäkiová – Tuomanenová. Trenér: Mika Pieniniemi.

    Rozhodčí: Tottmanová (GBR) – Gagnonová (CAN), Kúdelová (SVK).

    Diváci: 4035
    bahis siteleri