Švýcarsko – Německo 3:5 (kon.) | Švédsko – Česko 4:0 (kon.) | USA – Finsko 3:0 (kon.)
konec
Švédsko
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Česko
Pondělí 08.04.2013, 18:00 • Nepean Sportplex, Ottawa. • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky ještě přidávají čtvrtý zásah. Winbergová poslala milimetrově přesný pas před brankoviště, kde se ELIN HOLMLÖVOVÁ prosadila i přes českou obránkyni a svoji brankou pečetí vítězství Tří korunek. Asistence: Pernilla Winbergová – 4:0.
     
    59:02
    Asserholtová ujížděla na prázdnou bránu, Manhartová ji zastavila jen za cenu faulu a jde si odpočinout na trestnou lavici. Buly před Lhotskou, je rozhodnuto.
     
    50:19
    Počet hráček mezi mantinely se však vyrovná, menším trestem bylo oceněno také hákování Holmlövové.
     
    49:27
    Polenská si počínala za hranici pravidel, za podražení jí hlavní sudí vykázala ze hry. Češky se budou opět bránit.
     
    48:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    S českými nadějemi už to vypadá bledě. Seveřanky vedou 3:0 a zápas mají navíc jasně pod kontrolou. Před JOHANNOU OLOFSSONOVOU se otevřel prostor, kterého dokázala švédská obránkyně využít. Mezi kruhy zamíchala pukem a poslal jej k pravé tyči. Asistence: Anna Borgqvistová.
     
    44:08
    Lásková si odsedí dvě minuty za podražení. Švédky měly ponechanou výhodu a Holmlövová se dostala i do samostatného úniku. Hlavní rozhodčí ale přerušila hru, byť se Češky puku nedotkly. Švédská část publika hlasitě bučí, Seveřanky protestují. Na celé situaci už ale nic nezmění.
     
    36:23
    Za hrubost si jde odpočinout Povová, výhodu jedné hráčky v poli mají tentokrát hokejistky ze severu Evropy.
     
    33:56
    Češky se mají šanci dostat brzy zpět do zápasu. Hedengrenová narazila na mantinel soupeřku a dostala dvě minuty za bodyček.
     
    31:59
    A znovu! České obraně tentokrát uprchla Holmlövová, ovšem ani ona v přímém souboji s Lhotskou neslavila. Švédská útočnice navíc ani netrefila bránu.
     
    30:15
    Další obrovská šance Švédek, které mohly bleskově navýšit své vedení. Ostbergová uháněla sama na branku, ale Lhotskou svými kličkami nepokořila. Brankářka udržela svůj beton na ledě, pomocí kterého střelu protihráčky ze strany vyrazila.
     
    29:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hráčky v žlutomodrých dresech už mají náskok dvou branek. Borgqvistová našla v mezikruží volnou LINU WESTEROVOU, jež měla dostatek času na to, aby přesně zamířila a poslala puk na beton brankářky. Asistence: Anna Borgqvistová – 2:0.
     
    23:02
    Český tým se navíc bude opět bránit, menší trest za podražení si odpyká Herzigová.
     
    21:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tři korunky jdou do vedení, brankářka Lhotská byla na švédský tlak na brankovišti krátká. Dvě střely z těsné blízkosti zneškodnila, ale vleže už nedosáhla na střelu dorážející LISY HEDENRENOVÉ. Asistence: Olivia Carlssonová, Pernilla Winbergová – 1:0.
     
    18:45
    Dvě minuty za hru tělem v ženském hokeji dostala Asserholtová. Češky si zahrají proti čtyřem. V první části už potřetí.
     
    16:34
    Seveřanky hrají v plném počtu a na Češky se opět usmálo štěstí. Westerová byla ve středním pásmu rychlejší než protihráčky a zprava najížděla sama na branku. Nic nevymýšlela, na Lhotskou se snažila vyzrát prudkou střelou švihem. Puk prolétl těsně vedle.
     
    13:56
    Česká přesilovka, Westerová se provinila hákováním a už sedí na trestné lavici.
     
    13:56
    Borgqvistová na Asserholtovou a Švédky mohly poprvé udeřit. Kotouč po střele druhé jmenované z pravého kruhu zazvonil o tyčku české brány. Manhartovy svěřenkyně nedokázaly uklidit snadný puk do bezpečí a málem byly potrestány.
     
    11:29
    Tři korunky naopak hrají přímočaře a mohly dokonce slavit první branku. Winbergová se uvolnila v mezikruží a její střelu z nadějné pozice musela hasit pohotová Lhotská, po dorážce se ještě natahovala Johanssonová. Na poslední chvíli jí ale zablokovala hůl soupeřka.
     
    08:14
    V početní převaze si poprvé zahrají také hráčky v červených dresech. Olofssonová vyfasovala menší trest za držení, ve středním pásmu přibrzdila aktivní Chmelovou.
     
    03:58
    Tři korunky si zahrají první přesilovku. Dvě minuty za hákování dostala Lásková.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 22. Hedengrenová (Carlssonová, Winbergová), 30. Westerová (Borgqvistová), 49. Olofssonová (Borgqvistová), 60. Holmlövová (Winbergová)


    Švédsko: Grahnová (Lizanaová) – Hedinová, Bäckmanová, Fällmanová, Olofssonová, Nevalainenová, Anderssonová, Bäcklinová – Westerová, Johanssonová, Borgqvistová – Asserholtová, Winbergová, Löwenhielmová – Eliassonová, Grahmová "C", Blomová – Holmlövová, Ostbergová, Hedengrenová – Carlssonová.
    Česko: Lhotská (Bečevová) – Tejralová, Polenská "C", Herzigová, Horálková, Flachsová, Lásková, Kolowratová, Fialová – Křížová, Povová, Mrázová – Chmelová, Manhartová, Přibylová – Studentová, Holešová, Kaplanová – Lédlová, Vanišová, Vopravilová.

    Rozhodčí: Bordelauová (CAN) – Connollyová (USA), Johnsonová (USA).

    Diváci: 604
    bahis siteleri