Myjava – Košice 1:0 (kon.) | Žilina – Prešov 0:1 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 0:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Nitra 4:0 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 5:0 (kon.)
konec
AS Trenčín
5:0 (2:0)
MFK Ružomberok
sk Středa 22.05.2013, 17:30 • Mestský futbalový štadión na Sihoti Trenčín • Niké liga
     
    Koniec zápasu. (19:18:27)
     
    90
    Trenčín dal gól!
    A je hotovo ! Piaty gól strieľa pekným nabehnutím na center z ľavej strany FANENDO ADI !
     
    89
    Ešte pokus o estetickú úpravu výsledku zo strany Ďubeka, ale jeho strela po zemi z pravej strany len tesne míňa ľavú tyčku Volešákovej brány.
     
    87
    A ešte väčší aplauz pre Kubíka, na ktorého miesta prišiel Frimmel.
     
    86
    Za obrovského potlesku schádza z ihriska William, na miesto hrotového útočníka sa zaradil Adi.
     
    83
    Trenčín dal gól!
    Dehonestáciu Ružomberku dokončuje JAKUB HOLÚBEK, ktorý využil ďalšie zaváhanie v defenzíve Ružomberka. Loptu si posunul a aj napriek vybehnutiu Lešňovského úspešne zakončil.
     
    81
    Lobotka našiel peknou loptou Kubíka v rozbehu, ktorý by sa bol rútil sám na bránu a zakončoval by, nebyť skvelého čítania hry od Lešňovský, ktorý vybehol a odkopol loptu do bezpečia.
     
    80
    Beží nám posledných desať minút, všetko je to v rukách domácich hráčov, ktorí bez problémov dohrávajú zápas.
     
    79
    Ďalšia útočná akcia Trenčína, ktorá mohla mať gólový koniec. William sklepol prihrávku pre Lobotku, ktorý sa teraz trošku ulakomil a zakončil, hoci mohol prihrávať. Strelecký pokus nebol presný.
     
    77
    Tretia žltá karta na strane "Ruže", vidí ju Bielák.
     
    77
    V Trečíne sa zápas dohráva v réžii domácich, povedal by som. Hru majú jasne pod kontrolou, loptu na kopačkách.
     
    75
    Štefánikovi sa otvorila možnosť zakončiť a rozhodol sa pre strelu z diaľky. Jeho pokus však nebol presne mierený.
     
    73
    Centrovaná lopta Čogleyho do pokutového územia sa skončila ofsajdom domácich, napriek tomu, že vznikla možná šanca na štvrtý gól.
     
    71
    Rohový kop hostí, po ktorom prichádza zakončenie od Serečina z voleja, ale tá letela vysoko nad Volešákovu bránu.
     
    70
    Pekár sa nezachoval športovo a vidí ŽK.
     
    68
    Hra sa teraz trošku upokojila. Lopta je viac-menej na kopačkách hráčov Ružomberka, ale tí s ňou nedokážu nič vymyslieť smerom dopredu.
     
    65
    Posledná zmena v drese Ružomberka, Alamského vystriedal Lupták.
     
    64
    Trenčín dal gól!
    Nádherná gólová akcia domácich. Center z ľavej strany spracoval William pätičkou, ktorou aj zároveň posunul loptu na FRANTIŠKA KUBÍKA, ktorý nemal problém s umiestnením lopty do brány.
     
    62
    Pekná kombinácia domácich, síce trochu roztiahnutá. Kubíkova prihrávka na konci mala byť finálnou pre Williama a zakončenie do prázdnej brány, ale Lešňovský to dobre prečítal.
     
    61
    Lobotka sa pekne predral až k streleckému pokusu. Dobre mieril svoju strelu, respektíve na dobré miesto ju chcel poslať. Nevydalo.
     
    60
    Prvá zmena prichádza aj v drese AS. Karola Mondeka strieda na jeho poste Peter Mazan.
     
    59
    Serečin sa pokúsil o strelu spred pokutového územie. Napriahol ľavou nohou, ale trafil len pred sebou stojacu defenzívnu hradbu Trenčanov.
     
    57
    Prvá ŽK v zápase, vidí ju Bartoš v drese hostí.
     
    56
    Striedanie brankárov v tíme MFK Ružomberok, pretože Zich je strašne neistý. Na jeho miesto prichádza Lešňovský.
     
    54
    Kubík nabíjal od bránkovej postrannej čiary na šestnástku Štefánikovi, ktorý to vyskúšal z prvej, ale trafil len stojaceho hráča pred sebou.
     
    53
    Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú. Rožomberok je momentálne v roli toho, kto musí útočiť a musí hrať, ak chce bojovať o Európsku ligu.
     
    52
    Na druhej strane strela spoza šestnástky z pravej strany, Pekárove zakončenie však skončilo len vedľa brány.
     
    52
    Veľká hrubica brankára Zicha, ktorému teraz ušla prihrávka a musel loptu naháňať, pretože tá smerovala za bránkovú čiaru. Napokon ju tesne pred čiarou dostihol a odkopol.
     
    49
    Zich teraz nebezpečne odkopával loptu pred nabiehajúcim Williamom, ktorého netrafil so šťastím a lopta sa dostala do bezpečia od ružomberskej brány.
     
    48
    Trenčania začali aktívnejšie druhý polčas. Center z pravej strany hlavičkoval William, ale bol primalý na výšku lopty.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa blíži ku koncu, uvidíme, ako dlho ešte budeme hrať.
     
    42
    Mazáň sa prezentoval pekným obranným sklzom, následne aj založením útoku ale s tým to už bolo trošku horšie. Kubíka centrovanou loptou nenašiel ideálne.
     
    41
    Ružomberčania sa teraz hrali s loptou na vlastnej polovici ale vcelku to hosťom išlo od nohy a možno práve toto môže byť recept na kvalitné založenie útoku. Mazáň mal následne problém, aby ho Pekár neobehol a nešiel na Volešáka sám.
     
    39
    AS prišlo o loptu v strede poľa, hostia zakladajú protiútok, z ktorého ale nič nevzišlo.
     
    38
    V Trenčíne sa hrá naďalej útočný futbal. Teraz mohli domáci opäť zvýšiť svoje vedenie, ale rohový kop Štefánika skončil len v rukaviciach Zicha.
     
    34
    Gólovka domácich na trojgólový rozdiel ! Kubík zakončoval z hĺbky ľavej strany pokutového územia vcelku nepresne, ale Williamovi chýbali centimetre na špici kopačky, aby loptu tečoval do úplne opustenej brány hostí !
     
    33
    Trenčín dal gól!
    Obrovská chyba brankára Zicha spolu s defenzívou Ružomberka. V tejto chvíli si vôbec nerozumeli, kto odohrá loptu. Ponúknutú príležitosť preto využil STANISLAV ŠTEFÁNIK, ktorý využil moment zaváhania a poslal loptu do siete.
     
    32
    Pekárov center do pokutového územia nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov. Následne založili Trenčania rýchly protiútok. V šprintérskom súboji neprešprintoval Štefánik Petra Masla, ale neuspel.
     
    31
    Druhá strana priniesla akciu Kubíka. Ten tentoraz skúšal centrovať zľava po uvoľnení sa, ale bol to skôr taký strieľaný center, ktorý len skončil v rukaviciach Zicha.
     
    30
    Výborná šanca hostí, ktorí ich v posledných sekundách zahadzujú ako na bežiacom páse. Loptu vzduchom za obranu dostal do behu Lovás, prehodil si ju na ľavú nohu a zakončil. Jeho strela mala dobrú razanciu, chýbalo jej len trošku viac presnosti.
     
    28
    Následne po ňom mohol vyrovnať aj Bartoš ! Ten mal ešte čistejšiu šancu z ľavej strany pokutového územia. Vyslal strelu, proti ktorej ale brankár Volešák vybehol a dokázal ju zneškodniť !
     
    27
    Ružomberok však opäť vystrčil rožky smerom dopredu. Almaský sa veľmi dobre predral do šance, no strelou špicom neprekonal pozorného Volešáka.
     
    25
    Teraz trošku hluché momenty na útočnej polovici domácich.Na loptu si viackrát siahol brankár Zich, ale bez stresu a v pohode.
     
    23
    Väčšiu gólovú šancu však mali domáci. Tí z rýchleho protiútoku vystrúhali perfektný center zľava, na ktorý naskočil Kubík a Zich zaznamenal výborný reflex ! Loptu vyrazil nad bránu !
     
    23
    Hostia rozohrali rohový kop nakrátko, následne sa dobre uvoľnil Ďubek, ktorý skúšal ľavačkou prestreliť hradbu tiel v pokutovom území. Nepodarilo sa.
     
    21
    Mondekovým centrom z pravej strany začala celá akcia domácich, ktorá mohla skončiť gólom. Dezorientovaná obrana hostí odvrátila loptu len na stred šestnástky, kde stál Štefánik. Ten skúsil šťastie a jeho strela len o centimetra míňala pravý horný roh ružomberskej brány.
     
    20
    Ružomberok nemá zďaleka také držanie lopty a presnosť v hre. Evidentne robí hosťujúcim hráčom napádanie domácich, ktorí sa teraz skoro zmocnili lopty a rýchlo zaútočili.
     
    19
    Trenčania držali loptu na svojich kopačkách dlhší a úctyhodný čas, až začala tribúna tlieskať. Napokon ju však trošku zbytočne stratili v aute.
     
    17
    Trenčania opäť rozbehli svoj prihrávkový kolotoč. Mondek síce loptu na chvíľu stratil, ale naspäť ju vybojoval a domáci sú na útočnej polovici.
     
    16
    Ružomberčania sa na chvíľu usadili pred pokutovým územím domácich. Po niekoľkých vzdušných súbojoch sa lopta napokon dostala k Bartošovi, ktorého strela spred šestnástky bola zrazená na roh.
     
    15
    Skvelá práca Kubíka na ľavej strane útočnej polovici. Dvoma kľučkami si perfektne obhodil Petra Masla, dokázal ľavačkou následne aj odcentrovať, ale jeho lopta nikoho nenašla v pokutovom území.
     
    14
    Pekár perfektný projektil spred šestnástky a lopta sa odrazila od brvna smerom von z brány ! Strieľal Pekár!
     
    13
    Holúbekov faul v strede poľa znamená stratu loptu v strede poľa pre domácich, zmocnili sa jej hostia.
     
    13
    Trenčania majú loptu na svojich kopačkách a hrajú s ňou na vlastnej polovici.
     
    11
    Hostia stratili loptu na útočnej polovici, čo malo za príčinu rýchly protiútok AS. Vysunutý bol William, prihrávka však bola veľmi razantná, a tak ju domáci útočník nedobehol.
     
    10
    Trenčania sa dostali do ďalšej gólovej šance, respektíve, aby som sa poopravil, dostávali sa. Kubík sa už rozbiehal za kolmou prihrávkou do priestoru, ale zastavený bol ofsajdom.
     
    8
    Trenčín dal gól!
    Prišla prvá strela z pravej strany na bránku hostí. Loptu Zich vyrazil na ľavú stranu, kde stál FRANTIŠEK KUBÍK. Lopta mu letela priamo na volej ľavej nohy, a tak sa domáci hráč do lopty oprel a tá skončila v bráne. Zlá práca defenzívy hostí na čele s brankárom Zichom.
     
    6
    Teraz sa pokúšal Holúbek o strelu spred šestnástky. Jeho pokus bol zblokovaný, razancia strely stlmená, Zich loptu chytá.
     
    5
    Centrovaná lopta z kopačky Mazáňa vcelku dokonale sadala na hlavu Williama, ktorý ju jemne lízal hlavou. Brankár Zich však kryje dobrú šancu domácich.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Volešák (C) – Kubík, William, Holúbek, Mondek, Čögley, Kleščík, Da Silva, Štefánik, Mazáň, Lobotka.

    MFK Ružomberok: Zich – Bielák, Greššák, Almaský, Nagy, Lovás, Maslo, Pekár, Bartoš, Nosek, Ďubek.

    Rozhodcovia: Horváth – Súkeníková, Cuninka.
     
    4
    Trenčania okupovali šestnástku hostí, ale nedokázali sa dostať k vážnejšiemu ohrozeniu brány hostí vďaka dobrej defenzívnej hre Ružomberka vo veľkom vápne.
     
    3
    Tentoraz sa snažil presadiť po ľavej strane Lobotka, ale dobre ho zastavil Nagy sklzom.
     
    2
    Prvá akcia domácich. Videli sme nakopnutý center od Kleščíka na Kubíka, ktorý sa ale ocitol v ofsajde.
     
    1
    Úvodný výkop mali hostia z Ružomberka, ktorí dnes hrajú v čiernych dresoch. Trenčania majú oblečené dresy biele.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Z futbalového štadióna na Sihoti v Trenčíne sa Vám ozveme pár minút pred začiatkom stretnutia a už teraz sa na Vás tešíme.
     
    Predposledné, 32. kolo sezóny, bude zároveň posledným domácim vystúpením AS Trenčín. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka si v ňom zmerajú sily s MFK Ružomberok.

    AS Trenčín podáva počas celej sezóny solídne a sympatické výkony. Zbrane však tento tím ešte stále nezložil a určite sa pobije o čo najlepšie umiestnenie. Titul už Trenčania získať nemôžu, ten predčasne putoval do Bratislavy, avšak stále môžu byť na druhej priečke a pozrieť sa tak do futbalovej Európy. Rozdiel medzi druhou Senicou a tretím Trenčínom je dvojbodový. V minulom kole cestovalo "AS-ko" do Myjavy, odkiaľ si odviezlo všetky tri body po výhre 2:0 nad domácim Spartakom.
    Štatistika AS Trenčín 31 zápasov, 47 bodov, 12-11-8 (V-R-P), skóre 45:33, forma VPVPP.

    Ani MFK Ružomberok na tom nie je zle, ba naopak, taktiež sa drží pomerne vysoko. Ružomberok je síce až na piatej priečke, ale na dnešného súpera stráca iba dva body. Preto môžeme až do posledného kola sledovať súboje o čo najlepšie umiestnenie. V predošlom kole vyhrali oranžoví doma nad Senicou presvedčivo 3:1.
    Štatistika MFK Ružomberok: 31 zápasov, 45 bodov, 12-9-10 (V-R-P), skóre 36:40, forma VRVPR.

    Spoločne dúfajme, že v stredu uvidíme v Trenčíne pekný futbal. Oba celky sa vyznačujú slušnými fanklubmi – pod Matúšov hrad má naplánovaný výjazd i Ružomberská "Concordia 1906". Čo sa týka vzájomných zápasov v tejto sezóne – v 10. kole sa zrodila v Trenčíne bezgólová remíza, v 21. kole vyhral Trenčín na pôde Ružomberka tesne 2:1.

    Stávkové kancelárie si myslia, že pravdepodobnejšia je výhra domácich – kurz na Trenčín je 1.80. Remíza je odhadnutá kurzom 3.23 a ak si myslíte, že vyhrá Ružomberok, musíte počítať s kurzom 4.26.

    Pohľad na tabuľku pred 32. kolom:
    1. Bratislava – 56 bodov
    2. Senica – 49 bodov
    3. TRENČÍN – 47 bodov
    4. Košice – 46 bodov
    5. RUŽOMBEROK – 45 bodov
    6. Myjava – 42 bodov
    7. Žilina – 41 bodov
    8. Z. Moravce – 41 bodov
    9. Nitra – 39 bodov*
    10. B.Bystrica – 32 bodov
    11. Trnava – 32 bodov
    12. Prešov – 30 bodov

    *Nitre budú po skončení sezóny odpočítané tri body.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Tomáš Kyselica

    Branky: 8. Kubík, 33. Štefánik, 64. Kubík, 83. Holúbek, 90. Adi

    Karty:   57. Bartoš (RUZ), 70. Pekár (RUZ), 77. Bielák (RUZ)


    AS Trenčín: Volešák (C) – Kubík, William, Holúbek, Mondek, Čögley, Kleščík, Da Silva, Štefánik, Mazáň, Lobotka.
    MFK Ružomberok: Zich – Bielák, Greššák, Almaský, Nagy, Lovás, Maslo, Pekár, Bartoš, Nosek, Ďubek.

    Rozhodčí: Horváth – Súkeníková, Cuninka
    bahis siteleri