Košice – Polsko 6:1 (kon.) | Poprad – Moser Medical Graz 99ers 2:4 (kon.)
konec
HC Košice
6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Polsko
sk Pátek 23.08.2013, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia tretina dnešného stretnutia ukázala, kto je lepší. V úvodnej desaťminútovke poslednej dvadsaťminútovky sme mohli vidieť pomerne nudný hokej na oboch stranách, keď sa hráči Poľska snažili ešte niečo vymyslieť, no napokon už nedokázali nájsť ten správny recept na košického gólmana Hyláka. Naopak v 50. minúte podruhýkrát v zápase gólovo udrel Tomáš Marcinko, ktorý prekonal gólmana Odrobneho delovkou z medzikružia po odrazení puku na jeho hokejku. V 60. minúte sa napokon Košičania dokázali gólovo presadiť ešte raz, keď po skvelej prihrávke od Petra Bartoša rozvlnil sieť v košickej bráne Tomáš Hrnka. Poľskí reprezentanti sa počas celej tretiny snažili presadiť, no Košičanov výrazne podržal pozorný gólman Hylák.

    V pozápasových samostatných nájazdoch boli však úspešnejší hokejisti poľskej reprezentácie, ktorí vyslali na ľad trojicu hráčov Laszkiewicz, Zapala a Malasinski. Tí dokázali vsietiť jeden gól v znení Laszkiewicza. Na košickej strane bola na ľad poslaná trojica Pašek, Matis a Hrnka, no ani jeden z nich nedokázal prekonať gólmana Odrobneho.

    Košičania si teda po výhre 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) do tabuľky pripisujú ďalšie tri body a v hre o zisk Tatranského pohára sa to poriadne zamotalo!

    Za najlepších hráčov zápasu bola vyhlásená dvojica Mikolaj Lopuski (Poľsko) a Dušan Pašek (Košice).

    Dovidenia pri štvrtom zápase Tatranského pohára, v ktorom sa od 18:00 stretne domáci tím HK Poprad, ktorý privíta Graz 99ers.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:26:13)
     
    Poľskí hokejisti aspoň dominovali v samostatných nájazdoch o zisk pomocného bodu výsledkom 1:0!
     
    Ako posledný exekútor v samostatných nájazdoch nastúpil na ľad Poliak Malasinski, no jeho projektil skončil len mimo košickej brány. (0:1)
     
    Košičania poslali na ľad Tomáša Hrnku, no ten nedokázal prekonať gólmana Odrobneho, ktorý sa dobre roztiahol na bránkovisku. (0:1)
     
    Zapala to skúšal za poľskú reprezentáciu, no napokon trafil len Hylákov pravý betón. (0:1)
     
    Za Košičanov išiel na nájazd Matis, no ten nedokázal prekonať Odrobneho. (0:1)
     
    Na druhej strane vycvičil gólmana Hyláka Laszkiewicz, ktorý poriadne zavesil a posiela Poľsko do vedenia. (0:1)
     
    Dušan Pašek chcel prekvapiť gólmana Odrobneho strelou z ľavej strany, no napokon bol neúspešný a minul poľskú bránu. (0:0)
     
    Na rade sú samostatné nájazdy o zisk pomocného bodu do konečnej tabuľky (3 na každej strane)!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Košice dali gól!
    Košičania napokon zvyšujú svoj gólový náskok už na rozdiel piatich gólov! Marek Slovák vysunul dopredu Petra Bartoša, ktorý sa dobre presúval po ľavom krídle a následne našiel na pravej strane nebráneného TOMÁŠA HRNKU, ktorý nedal gólmanovi Odrobnemu žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Peter Bartoš a Marek Slovák.
     
    59:02
    Dziubinski získal puk na ľavom krídle, následne si obkorčuľoval košickú bránu a zakončoval z medzikružia, no jeho projektil bol zblokovaný len do bezpečného rohu klziska.
     
    58:34
    Laszkiewicz chcel puk potiahnuť po pravej strane až ku košickej bráne, no napokon ho od stavil pozorný Martin Chovan, ktorý rozohráva ďalšiu akciu Košičanov.
     
    57:58
    Hokejisti Poľska hrajú už v plnom počte, no musia sa brániť. Hráči Košíc sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú.
     
    57:29
    Štrbák napriahol svoju hokejku za pravým kruhom a tvrdo vystrelil, no gólman Odrobny puk videl a napokon ho ukryl vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    56:58
    Momentálne majú Košičania obrovský problém s prechodom pred gólmana Odrobneho, keďže poľský forčeking je aj v oklieštenom počte veľmi efektívny.
     
    56:11
    Bicek nekompromisne pálil z ľavej strany, no gólman Odrobny bol v strehu a puk vyrazil svojimi betónmi do bezpečia. Následne sa Poliaci oslobodili vyhodením puku.
     
    55:58
    Na rad prichádza presilová hra pre Košice. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Wanacki.
     
    55:45
    Po presnej prihrávke od Lopuskeho z medzikružia tvrdo pálil Danieluk, no gólman Hylák bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji. Následne ho stihol aj rozohrať.
     
    55:24
    Z pravého krídla tentokrát pálil Lopuski, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný len na ochrannej sieti. Následne sa bude vhadzovať pred Hylákom.

    Branky a nahrávky: 8. Sojčík (Pašek, Štrbák), 15. Jenčík (Pašek, Matis), 34. Sojčík (Bicek, Marcinko), 40. Marcinko (Bicek, Štrbák), 50. Marcinko (Bicek, Sojčík), 60. Hrnka (Bartoš, Slovák) – 11. Lopuski (Dziubinski, Gruszka)


    HC Košice: Hylák (Riečický) – Cebák, Štrbák ("C"), Novák, Šeda, Deyl, Macejko, Chovan, M. Takáč – Matis, Pašek ("A"), Jenčík – Bicek ("A"), Marcinko, Sojčík – Slovák, Hrnka, Bartoš – R. Konečný, Češík, Boltun.
    Polsko: Odrobny (Szczerba) – Pociecha, Ciura, Gorny, Bryk, Kotlorz, Wanacki, Wajda, Bepierszcz – Kolusz ("C"), Zapala, Malasinski – Laszkiewicz ("A"), Pasiut, Baginski ("A") – Danieluk, Dziubinski, Lopuski – Gruszka, Galant, Witecki.

    Rozhodčí: Miroslav Štefik – Roman Bednár, René Šoltés
    bahis siteleri