Lipt. Mikuláš – Prešov 0:2 (kon.) | SR 18 – Senica 0:6 (kon.) | Prievidza – Bardejov 1:4 (kon.)
Topoľčany – Trnava 3:1 (kon.) | Detva – Michalovce 4:0 (kon.) | Pov. Bystrica – Spišská N. Ves 3:1 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Prešov 07
sk Pátek 13.09.2013, 17:00 • ZŠ LIptovský Mikuláš • 1. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia vítam vás pri dnešnom prvom zápase druhej najvyššej Slovenskej súťaže. Prvým zápasom pre Liptovský Mikuláš bude na ich vlastnom ľade Prešov. Prajeme príjemný športový zážitok.

    Liptovský Mikuláš sa počas prípravy zameral hlavne na extraligové tímy, s ktorými si udržal celkom dobrú bilanciu. Posledný zápas odohralo mikulášske áčko na ľade Popradu, kde Liptáci prehrali 1:4. V 12. minúte sa do vedenia dostali hostia, ktorí otvorili skóre po góle Lapšanského. Druhá tretina začala taktiež gólovo, keď v 23. minúte zvyšoval Jabrocký. Tlak Popradu pokračoval aj naďalej a prišiel aj tretí gól z hokejky Takáča a posledný štvrtý gól uzavrel Mlynarovič. Liptáci sa presadili v 55. minúte po jedinom presnom zásahu Galka.

    Prešovčania odohrali posledný prípravný zápas na vlastnom ľade, avšak proti Michalovciam bez vlastných divákov.

    Zaujímavosťou je , že do tímu sa vrátil brankár Barton. Prezident klubu René Pucher má vyhliadnutých viacerých kandidátov. Tréner Branislav Kohutiar bude mať v tíme mladších hráčov, ktorých doplnia skúsení hokejisti. "V priebehu nasledujúcich dní by sme chceli dotiahnuť ešte niektoré kontrakty a vytvoriť tak kostru tímu. Zmluvu však podpísal brankár Róbert Marton, prešovský odchovanec, ktorý má skúsenosti aj zo zahraničného angažmánu. Naposledy pôsobil v Bardejove," uviedol pre Korzár R. Pucher. Okrem neho sa vracia aj Tartaľ, zo Spišskej prichádza Malina.

    Hlavným trénerom sa stal Branislav Kohutiar. "Keďže chceme tím výrazne omladiť a dať priestor nádejným hokejistom, tak sme stavili na tohto vekom nie starého a ambiciózneho kouča,“ povedal prezident klubu René Puchera pokračoval: "Chcel som angažovať lodivoda, ktorý za môjho pôsobenia pri kormidle v Prešove ešte nebol, patrí do mladšej trénerskej generácie a navyše pochádza z východu. Je Košičanom, takže spĺňal aj tieto predpoklady." Prešovčania v sezóne 2012/2013 skončili v základnej časti I. ligy na 5. mieste, v play-off vypadli v semifinále s Duklou Michalovce. Informuje oficiálna stránka Prešovu.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Duchoň) – Bakoš, Mezovský, Mach, Janči, Kuric, Bokroš, Vartovník, Matejka, Klepáč, Poliaček, Špila, Sajko, Haščák, Čáni, Piatka, Bartík, Galko, Bača, Laco, Lskovjanský.

    HC 07 Prešov: Marton (Kmeť) – Tartaľ, Tkáč, Sabol, Malina, Ružička, Ivančo, Tomko, Kivader, Tomčák, Horvát, Kremaský, Sabol Ľ, Kohutiar, Renčok, Prokop, Tahotný, Chalupa..
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    03:26
    Na úvod menšie problémy so spojením, ale to je už teraz minulosťou. Pozrime sa na aktuálne dianie na ľadovej ploche. Liptáci sa dostali do útočného pásma po ľavej strane, zakončenie spoza obrancu končí u brankára Martona.
     
    03:48
    Po buly v útočnom pásme domácich sa hra dostala do stredného pásma. Liptovský Mikuláš sa následne dostal opäť k puku a po ľavej strane nahadzuje puk do útočného pásma. Hra sa otáča na druhú stranu po tom ako Liptáci nevyužili túto možnosť-
     
    04:52
    Aktuálne sa nám hra zastavila, keďže jeden z domácich hráčov drží puk za jeho vlastnou bránou. Uvidíme čo na to hostia, ktorí sa následne dostávajú do útoku.
     
    05:09
    Vylúčenie na domácej strane. Palko vybehol na puka schoval ho do lapačky tesne pred modrou čiarou, tento zákrok posúdil rozhodca ako zdržiavanie hry.
     
    05:39
    Dostávame sa už aj do tempa hry, Liptovský Mikuláš sa vyhodil z vlastného pásma, lenže fakt že puk sa vracia do útočného pásma je realitou.
     
    06:36
    Prešov zavrel súpera v jeho útočnom pásme, kde sa snažia hráči v modrých dresoch vykombinovať obranu. Viacero prihrávok však Liptákov nerozhodili a tí sa následne stihli aj ubrániť.
     
    07:24
    Liptovský Mikuláš čelí presilovke súpera ešte pár sekúnd. Tentokrát získal puk za bránou Kuric, ktorý ho vytiahol popri mantinely až na modrú a následne vyhodil cez ostatné čiary.
     
    07:48
    Prešov aj naďalej v útočnom pásme. Po ľavej strane to skúšal Prokop, lenže jeho prihrávka pred bránu nebola dostatočne razantná a ujali sa jej domáci hráči.
     
    08:32
    Po nejakom čase sa nám presunula hra aj do obranného pásma hostí. V útoku sa s pukom objavil Poliaček, lenže jemu sa nepodarilo zakončiť a súper sa dostal do značného protiútoku – ten nie je však využitý.
     
    09:30
    Opatrný hokej na oboch stranách. Liptovský Mikuláš sa dostal do útočného pásma, kde však iba nahodil puk cez mantinel. Následne sa hra presunula do obranného pásma domácich, kde Liptáci kontrolujú hru.
     
    10:39
    Nebezpečný puk z pravej strany. Kohutiar prenikol popri mantinely a cez dvoch hráčov poslal puk pred brankára, lenže tam sa nenašiel žiadne z hráčov, ktorý by dokázal doraziť puk do odkrytej časti brány.
     
    11:36
    Dobrá šanca hostí! Prešov sa z ničoho nič dostal do útočného pásma, a aj celá obrana súpera bola tým dosť zaskočená. Prihrávka z pravej strany skončila pred bránou, kde zakončenie Kivadera minulo bránu.
     
    13:30
    Obrovská šanca aj na druhej strane a azda aj najväčšia v doterajšom priebehu zápasu. Najskôr strela spomedzi kruhov, ktorá skončila na tyči, po pár sekundách pokus Laca pred úplne prázdnou bránou skončil na hokejke nabiehajúceho obrancu.
     
    14:59
    Útok zo strany hosti, ktorý sa začal v ich pásme. Prechod do útočného pásma a zakončenie, ktoré však vyráža brankár Palko do bezpečia.
     
    15:29
    Dlhšie sme čakali na rozohrávku spoza Palkovej brány, ale Liptáci sa predsa nakoniec dostali do útočného pásma. Zakončenie od mantinelu v podaní Piatku brankár Marton vyrazil. Pokračuje sa hrou v strednom pásme.
     
    16:49
    Za pár sekúnd sa nám končí prvá tretina a Liptáci prenikajú do útočného pásma. Bartík si na modrej obhodilo obrancu, ale puk mu utiekol na toľko, že obrana ho následne stihla pokryť.
     
    17:42
    Liptovský Mikuláš mal síce buly v útočnom pásme, ale to nevyužil ani čiastočne. Puk sa po vhadzovaní odrazil do stredného pásma. Domáci tak musia začínať celú akciu od začiatku.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    23:08
    Prešov dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia po akcii, ktorú by sme mohli nazvať aj rýchlou smrťou. ĽUBOMÍR SABOL sa dostal do útočného pásma, kde spomedzi kruhov poslal puk k pravej tyči a otvára gólovo dnenšý zápas. Asistencia: Martin Tkáč.
     
    29:24
    V posledných sekundách sa domáci dostavajú viac do útoku, ale v málo prípadoch to končí strelou na bránu. Viackrát sú to iba súboje v okolí mantinelov.
     
    30:28
    Ružička sa previnil faulom pred vlastnou bránou a rozhodcovi to neušlo – seknutie.
     
    32:56
    Liptovský Mikuláš síce zahrával presilovku o jedného hráča, ale ani tá im nepomohla ku gólu na 1:1. Liptáci sa síce točili v útočnom pásme, lenže žiadna vážnejšia strela neprišla zo žiadnej hokejky.
     
    33:27
    Máme tu vylúčenie aj na strane domácich. Galko odchádza za hákovanie.
     
    34:19
    Dlhší čas počas presilovky hostí boli Liptáci zatlačení v ich obrannom pásme, avšak pri tom ako sa Kuric značil vyhodiť puk prišiel faul Tkáča, ktorý dostáva 2 + 10 minú.
     
    35:53
    V poslednom čase tu máme viac vylúčení ako priamej hry. Na trestnú odchádza Vartovník za seknutie, pokračuje sa v hre 4 na 4.
     
    39:21
    Záver druhej tretiny mohol byť pre hostí krajší, resp. gólový, keby pred bránou nezaváhal Prokop, ktorému nesadol puk na hokejku a pred odkrytou časťou brány namieril iba do Palkového betónu.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    43:33
    Liptovský Mikuláš sa pomaly sa dostáva do útočného pásma, ale vo väčšine prípadov to nekončí ani strelou a ani nejakou lepšou kombináciou.
     
    47:28
    V poslednom čase sme nevideli žiadnu väčšiu šancu ani na jednej strane. Hokej je opatrný na oboch stranách, takže uvidíme či sa podarí Liptákom vyrovnať, alebo Prešovu navýšiť stav stretnutia.
     
    49:57
    Tento zápas bude ešte zaujímavý. Domáci hráči sa v poslednom čase viac snažia útočiť, takže uvidíme či sa zápas posunie do predĺženia. V tejto sekunde to skúsil Bača od modrej, ale jeho strelu zablokoval obranca.
     
    52:37
    Po vyhratom buly v útočnom pásme sa dostal do zakončenia Bartík, ktorý mieril dobre, ale jeho pokus preletel niečo nad pravým horným rohom, brankár Marton však situáciu kontroloval.
     
    02:47
    Prešov dal gól!
    Pár sekúnd pred koncom zápasu je rozhodnuté. Do útoku sa dostal JOZEF TOMČÁK, ktorý pred Palkom nezaváhal a rozhodol tak o dnešnom osude zápasu. Bez asistencie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Práve sa nám tak skončil prvý zápas druhej najvyššej súťaže medzi Liptovský Mikulášom a Prešovom výsledkom 0:2. (19:06:49)

    Tomáš Batiz

    Branky a nahrávky: 24. Sabol (Tkáč), 3. Tomčák


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Duchoň) – Bakoš, Mezovský, Mach, Janči, Kuric, Bokroš, Vartovník, Matejka, Klepáč, Poliaček, Špila, Sajko, Haščák, Čáni, Piatka, Bartík, Galko, Bača, Laco, Lskovjanský.
    HC Prešov 07: Marton (Kmeť) – Tartaľ, Tkáč, Sabol, Malina, Ružička, Ivančo, Tomko, Kivader, Tomčák, Horvát, Kremaský, Sabol Ľ, Kohutiar, Renčok, Prokop, Tahotný, Chalupa.
    bahis siteleri