Motor ČB – Havířov 1:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Olomouc 1:0 (kon.) | Šumperk – Ústí n/L 4:2 (kon.)
Litoměřice – Benátky n/J 1:4 (kon.) | Třebíč – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Kadaň – Most 5:1 (kon.)
Beroun – Jihlava 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC Olomouc
Sobota 19.10.2013, 17:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný sobotní podvečer, je pro mě milou povinností přivítat vás ze zimního stadionu v Kotlině u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Olomouc, který se odehraje v rámci 13. kola 1. ligy. Utkání začíná v 17:00.
     
    Havlíčkův Brod vstoupil do soutěže výtečně, když překvapivě vyloupil led silných Českých Budějovic po triumfu 3:0 a ukořistil cenný bod na ledě nováčka z Havířova. Od té doby připomínají jeho výkony hodně divokou houpačku, když střídá povedené zápasy s těmi horšími. Rebelové budou určitě neradi vzpomínat na zavání v Mostě (3:4) a nepovedenou misi do Mladé Boleslavi, kde prohráli v minulém kole vysoko 0:6. S úsměvem se naopak ohlédnou za úspěšným derby Vysočiny v Jihlavě (3:1) a vítězstvím proti Ústí nad Labem (4:2).
     
    Olomouc zatím ničí své prvoligové soupeře nejen úderným útokem, když nastřílela už 48 branek, ale také pevnou obranou, jež dosud kapitulovala jen 23x. Lépe je na tom v obou ohledech jen Mladá Boleslav, jež má skóre 59:22. V dosavadním průběhu soutěže musela skousnout pouze čtyři porážky, když podlehla o dvě branky doma Berounu (0:2) a Mladé Boleslavi (venku 2:4), jeden gól jí scházel v Litoměřicích (3:4) a z Jihlavy si přivezla alespoň bod (4:5pp). Ve zbývajících případech Kohouti vyhráli za plný počet bodů, přičemž deklasovali Benátky nad Jizerou, Most a Havířov, jimž nasázeli 7 a více branek.
     
    Celková bilance s Olomoucí v 1. lize:

    Počet odehraných zápasů: 32
    Bilance: 12-3-2-15
    Výsledky: 4:3p, 5:2, 2:3sn, 6:4, 4:3, 3:1, 5:1, 2:1, +2:1, +2:7, +2:5, +0:1, 0:4, 5:4p, 3:2p, 3:6, 1:2p, 1:3, +4:3, +2:1, +3:2, +2:3, +0:4, +7:2, 3:4, 1:3, 6:4, 2:3, 1:3, 2:4, 1:4, 1:6
    Skóre: 85:99

    Poznámka: "+" – hráno v rámci play-off.
     
    Vzájemné zápasy (sezona 2012/13):

    Havlíčkův Brod – Olomouc 1:3
    Olomouc – Havlíčkův Brod 4:2
    Havlíčkův Brod – Olomouc 1:4
    Olomouc – Havlíčkův Brod 6:1
     
    Rebelové bez Pavla Musila

    V útočných řadách Rebelů už nevyjede do boje jednadvacetiletý Pavel Musil. Člen elitní formace ve středu podepsal smlouvu v Mladé Boleslavi.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Opršal) – Kolafa, Zdráhal, Jank, Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna, Berger – Rytnauer, Říha, Drtina – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Rybalkin. Trenér: Mička.

    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Bartoň, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Kadela, Ovčačík, Rašner, Cartelli – Pekr, Knotek, Herman – Rác, Řípa, Vodný – Jergl, Kucharczyk, Kindl – Králík, Diviš, Selingr. Trenér: Fiala.

    Rozhodčí: Petr Úlehla – Milan Kis, Tomáš Svoboda.
     
    Hráči už jsou na ledové ploše, zápas každou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté po vhazování ve středovém kruhu nahodili kotouč do útočného pásma, ale toho se za brankou zmocnili jen obránci Rebelů, kteří rozehrávají.
     
    00:40
    Mora se dalším postupným útokem prodrala až do útočného pásma, ale zde se přes brodskou obranu neprobila k zakončení. Hrát mohou domácí.
     
    01:27
    Roman Rác vypálil z prostoru levého kruhu, ale trefil jen u přední tyčky dobře postaveného brankáře Dolejše. Vzápětí neuspěl se svým nahozením ze strany ani Michal Vodný.
     
    01:27
    Vladimír Říha (HBR) dostal dvě minuty za hákování, když se snažil zamezit šanci soupeře.
     
    01:50
    Havlíčkův Brod je pod tlakem.
     
    02:05
    Roman Rác nahodil zpoza brány kotouč před brankoviště, kde číhal Jiří Řípa, ale nastřelil bez přípravy jen Dolejšovy betony! Tlak pokračoval a k zakončení od modré se dostal Jan Jaroměřský, ale trefil jen prostor brankáře Dolejše.
     
    02:30
    Havlíčkův Brod se osvobodil, ale hosté jsou už zpět v útočném postavení.
     
    03:15
    Radim Kucharczyk vystřelil z prostoru levého kruhu, ale kotouč podél přední tyčky, kde číhal Daniel Dolejš, neprocpal. Mora je stále u kotouče.
     
    03:35
    Rebelové nakonec získali kotouč a vyhodili jej do útočného pásma.
     
    04:15
    Jan Berger zaváhal na útočné modré čáře při kombinaci a Olomouc se hnala do rychlého protiútoku, při němž zakončoval ze strany do Dolejšových betonů Pavel Selingr.
     
    04:47
    Hokejisté z města syrečků se tentokrát neprobili do útočného pásma, když vyhodili jen na zakázané uvolněné. Buly proběhne po Vošvrdově pravé ruce.
     
    05:05
    Jan Knotek nahazoval ze strany kotouč před bránu, kde zkoušel tečovat Jakub Herman, ale kotouč nezasáhl. Kotouč mají domácí a mohou rozehrát.
     
    05:35
    David Dvořáček po nahrávce Romana Maliníka netrefil bekhendem kotouč a vpřed se hnali hosté. Matěj Pekr uháněl kupředu a nahazoval na svého spoluhráče před Dolejše, ale jeho kolega minul!
     
    06:15
    Rebelové teď dokázali trochu uklidnit hru. Hraje se teď převážně ve středním pásmu. Mora je zatím mnohem nebezpečnější a havlíčkobrodská obrana nestíhá.
     
    07:05
    Rebelové teď nechávají na chvíli vydechnout své přetížené zadní řady a drží puk v útočném pásmu, kde se zatím marně probíjejí k zakončení. Olomouc brání dobře.
     
    07:30
    Aleš Jergl přihrál do kruhu najíždějícímu Radimu Kucharczykovi, který se z mohutného nápřahu opřel do kotouče a trefil Dolejšovo rameno! Havlíčkův Brod zachytil odražený puk a míří vpřed.
     
    08:10
    Předvést své brankářské umění teď musel i brankář Vošvrda, který dobře viděl střelu ze strany a ukryl kotouč ve své náruči, čímž přerušil hru.
     
    08:49
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního zápasu se stává Ladislav Rytnauer (HBR), který pyká za vražení na hrazení. Zbytečný faul v útočném pásmu.
     
    09:05
    Havlíčkův Brod rychle vyhodil.
     
    09:15
    Olomouc už dobyla útočné pásmo, kde kombinuje.
     
    09:30
    Rebelové dokázali zmařit rozvíjející se kombinaci Kohoutů a okamžitě vyhodili.
     
    09:38
    Osobní trest na 10 minut za nesportovní chování dostal Tomáš Kolafa (HBR).
     
    10:00
    Mora se vlastní nepovedenou kombinací vyhnala z útočného pásma a musí dobývat území Rebelů znovu.
     
    10:20
    Ani tentokrát to Hanákům nevyšlo. Rebelové mezi kruhy získali kotouč a rychle vyhodili do Vošvrdova hájemství.
     
    10:35
    Robin Staněk se dostal ke střele od modré čáry a brankář Dolejš musel vyrážet rychle letící puk svými betony do rohu pásma. Hosté pokračují v útočné aktivitě.
     
    10:58
    Další rána od modré čáry, tentokrát nepřesná. Havlíčkův Brod už je v plném počtu, ale stále musí čelit útočné snaze svého soupeře z Olomouce.
     
    11:20
    Parta z Kotliny se stále musí bránit s vypětím všech sil, vůbec se jí nedaří získat kotouč a přesunout hru alespoň do středu pole.
     
    11:50
    Fantastický brankář Daniel Dolejš! Teď vychytal spoustu hodně těžkých střel z nebezpečných palebných pozic, které na něj létaly v rychlém časovém sledu, takže si nemohl ani na chvíli vydechnout!
     
    12:10
    Bojovníci z Kotliny teď přesunuli hru do útočného pásma, ale proti dobře zformované obraně Kohoutů to mají hodně těžké. Kotouč se zdržuje hlavně u hrazení.
     
    12:40
    Lukáš Havel teď měl k dispozici trochu více volného prostoru v útočném pásmu, ale místo před bránu se pokusil o její rychle obkroužení. Nakonec z toho nic nebezpečného nebylo.
     
    13:20
    Kotouč se teď zdržuje především ve středním pásmu, kde o něj skupinky hráčů z obou táborů dlouho a vehementně bojují.
     
    13:40
    Ondřej Stehlík zkusil štěstí z prostoru pravého kruhu bekhendem, ale ani nadvakrát kotouč mezi Vošvrdovy betony neprocpal.
     
    13:57
    David Dvořáček nahrál před bránu Davidu Stachovi, který se ocitl úplně sám před brankářem Vošvrdou, který vymrštil vzhůru svou lapačku, do níž kotouč zamířil!
     
    14:15
    Olomouc dobyla útočné pásmo a teď dlouho kombinuje kolem brankáře Dolejše. Brodská obrana zatím odvádí dobou práci, hosté nedokázali ještě zakončit.
     
    14:47
    Hanáci přišli o útočné pásmo, ale hned se do něj chtěli vrátit. To se jim sice povedlo, ale jen za cenu odpískaného postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu,.
     
    15:00
    Mora drží kotouč ve své moci v území Rebelů, ale jen v rozích pásma, což není pro brankáře Dolejše příliš nebezpečné. Broďáci teď dobře brání předbrankový prostor.
     
    15:45
    Havlíčkův Brod má puk na svých holích a může z obranného pásma rozvinout útočnou akci. Kotouč má na holi za Dolejšovou bránou Martin Vágner.
     
    15:55
    Havlíčkův Brod se také probil do útočného území, ale jen za cenu ofsajdu.
     
    16:20
    Parta z Kotliny držela kotouč na dostřel brankáře Vošvrdy, jenže z palebného prostoru byla rychle vyhnána důraznou olomouckou obranou. Nyní si musejí dávat Rebelové pozor na zadní vrátka.
     
    16:50
    Hra teď není příliš záživná, sledujeme především tuhý boj o střední pásmo. Ani jeden ze soupeřů se nemůže na delší dobu usadit před soupeřovou bránou,
     
    17:30
    Havlíčkův Brod teď buší do obranného bloku svého soupeře z Moravy, ale zatím marně. Gólman Vošvrda spíše sleduje nezúčastněně dění před sebou, do hry zatím moc zasahovat nemusí,
     
    18:10
    Domácí hokejisté teď mnohem více zlepšili obranu, Olomouc se jim teď daří držet daleko od brankáře Dolejše. Směrem dopředu se jim ale zatím moc nedaří.
     
    18:50
    Lukáš Havel zkusil projít středem útočného pásma, ale mezi kruhy mu nevyšla klička na posledního obránce soupeře. Domácí drží stále útočné pásmo.
     
    19:30
    Vypadá to, že tlak Mory je definitivně pryč. Nyní jsou to naopak Rebelové, kdo tahá za delší konec pomyslného provazu. aktivitu se mu ale nedaří vyjádřit střelecky.
     
    19:50
    Jiří Ondrušek ještě zkusil v posledních sekundách překonat brankáře Dolejše, ale jeho střela, jež měla letět k bližší tyčce, proletěla daleko od brány a skončila na zadním mantinelu,
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Ve svém úvodu přinesla hodně zajímavou podívanou, jež se líbila především fanouškům z Olomouce, kteří v hojném počtu přijeli do Kotliny podpořit svůj tým. Mora měla na své straně značnou územní převahu a brankář Dolejš měl plné ruce práce. Nakonec v této náročné zkoušce obstál. Před 2. třetinou, jež začne asi v 17:45, platí v Havlíčkově Brodě bezbrankový stav.
     
    Druhá třetina za chvíli začne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Havlíčkův Brod byl úspěšnější na úvodní vhazování. Kotouč drží v obranném pásmu.
     
    20:33
    Tomáš Kolafa se vydal za nahozeným pukem až branku Tomáše Vošvrdy, ale zde byl později než protihráč a musí rychle zařadit zpátečku, Mora se řítí vpřed.
     
    20:40
    Ani jí se však útok nepovedl, vyhodila jen na zakázané uvolnění.
     
    21:10
    Sledujeme zatím hodně opatrný a nepřesný hokej. K vidění jsou zatím především technické prohřešky, zejména zakázaná uvolnění. Teď se o jedno postarali Rebelové, buly před brankářem Dolejšem.
     
    21:30
    David Dvořáček teď trochu znepříjemnil život olomouckým bekům, který aktivně napadal v blízkosti modré čáry. Mora ale vše zvládla bez chyby a může jet kupředu.
     
    21:55
    Obrázek hry se nemění, v Kotlině stále sledujeme jednu nepřesnost za druhou. Havlíčkův Brod vyhodil na další zakázané uvolnění.
     
    22:15
    Hanáci se usadili v útočném pásmu, ale kotouč rozhodně nemají pod kontrolou a musejí o něj neustále bojovat v blízkosti hrazení. Brankář Dolejš zůstává klidný.
     
    22:35
    Artur Rybalkin si připsal střelecký projektil, když vypálil z prostoru mezi pravým kruhem a modrou čarou. Gólman Vošvrda puk vykopl svým betonem do rohu pásma.
     
    23:15
    Hodně bolestivá chvilka pro Jana Bergera, který clonil brankáři Vošvrdovi před brankovištěm a schytal ránu spoluhráče Petra Polodny. Vypadá to, že bude ale v pořádku.
     
    23:45
    Mora drží v těchto chvílích častěji kotouč na svých holích, ale má problémy s přechodem do útočného pásma. Havlíčkův Brod od začátku prostřední části dobře zahušťuje střed pole.
     
    24:20
    Hosté už kombinují v útočném pásmu, ale nedaří se jim zbavit se obránců soupeře a protlačit se do příznivější palebné pozice. Brankář Dolejš stále jen sleduje dění před sebou.
     
    25:12
    Vladimír Říha dostal prostor na levém křídle, podél kterého se protáhl do kruhu a bekhendem zakončoval k tyčce. Brankář Vošvrda ale zasáhl lapačkou. Naprosto zbytečnou dohru předvedl Jiří Ondrušek (OLO), který brodského útočníka srazil na zem a cosi na něj ještě pokřikoval. Zaslouženě dostal 2 minuty za hrubost.
     
    25:39
    Hanáci získali kotouč a rychle vyhodili vysokým obloukem až k Dolejšovi.
     
    26:00
    David Stach poslal nádhernou nahrávku na Davida Dvořáčka, který pálil úplně sám z mírného úhlu na pravé straně, ale přestřelil horní tyčku brankáře Vošvrdy!
     
    26:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové si vytvořili při přesilové hře obrovský tlak, který korunovali gólem! David Dvořáček vyslal tvrdou ránu, jíž gólman Vošvrda dokázal vyrazit do prostoru před sebou, kde si odražený kotouč dojel ROMAN MALINÍK a svižnou dorážkou zavěsil pod horní tyčku odkrytého koutu brány! Asistence: David Dvořáček, Karol Korím.
     
    27:05
    Olomouc se snaží na inkasovanou branku bleskově odpovědět a havlíčkobrodská obrana má rázem o práci postaráno. Zatím drží soupeřovy střelce na uzdě.
     
    27:30
    Ladislav Rytnauer nedokázal udržet u hrazení v útočném pásmu kotouč a Rebelové museli rychle zpět. Nakonec se bekům Rebelů podařilo olomouckou akci zastavit.
     
    28:10
    David Stach – David Dvořáček. Tahle útočná dvojice zatím hýří aktivitou. Na ledě si oba útočníci rozumí a jsou pro olomouckou obranu nebezpečí, což předvedli i teď. Prvně jmenovaný hledal svého parťáka před bránou, ale ten promáchl!
     
    28:52
    Havlíčkův Brod se teď dostal pod tlak Hanáků a vypomohl si dlouhým vyhozením přes celé hřiště, jež skončilo na zakázaném uvolnění. Buly před Dolejšem.
     
    29:00
    Havlíčkův Brod teď buší do obranného bloku Mory, ale zatím bez úspěchu. Dvakrát se usadil v útočném pásmu, ale na olomouckou obranu ani jednou nevyzrál.
     
    29:35
    Hosté teď diktují tempo hry, když drží kotouč častěji na svých holích. Do útočného pásma se ale v těchto chvílích probíjejí jen hodně těžko. Rebelové hodně zlepšili oproti začátku zápasu svůj herní projev.
     
    30:36
    Další vyhození z obranného pásma končí na odpískaném icingu. Petr Polodna zkoušel ještě klouzající se kotouč dojet, ale už to nestihl. Vhazování po Dolejšově pravici.
     
    30:40
    Lukáš Havel nastartoval ve svých bruslích útočný motor, ale byl už v blízkosti olomoucké modré čáry odstaven od kotouče. Hrát mohou hosté.
     
    31:10
    Kotouč teď hodně nevyzpytatelně poskakoval před olomouckým brankovištěm, kam se hrnuli důrazní Rebelové. Lukáš Havel plácl do puku, který proletěl těsně vedle levé Vošvrdovy tyčky!
     
    31:37
    Olomouc vyhodila kvůli havlíčkobrodskému tlaku na zakázané uvolnění a brankář Vošvrda měl další práci, když na něj přiletěla z kruhu střela ihned po buly. Opora Mory zasáhla u bližší tyče.
     
    31:50
    Podobná situace jako před pár sekundami. Opět se Rebelové pokusili rychle zakončit po vyhraném vhazování, což se povedlo Vladimíru Říhovi, ale jeho nepovedený projektil vyrazil bez větších problémů pozorný gólman Vošvrda.
     
    32:24
    Olomouc nyní zatlačila v útočném pásmu na pilu a donutila svého soupeře z Vysočiny vyhodit kotouč přes všechny čáry na odpískané zakázané uvolnění.
     
    32:55
    Hanáci mají v těchto chvílích o něco více ze hry a dobývají branku gólmana Dolejše. Havlíčkobrodská obrana si teď počíná zodpovědně a nepouští soupeře k zakončení.
     
    33:10
    David Stach s Romanem Maliníkem zkusili protlačit puk podél bližší tyčky za zády brankáře Vošvrdy, ale ten dokázal tento prostor svým tělem utěsnit včas.
     
    34:05
    Hra je teď hodně neurovnaná, kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam a bleskově mění svého majitele. Nyní útočí hosté, ale s kotoučem operují hlavně u hrazení.
     
    34:20
    Ondřej Stehlík se prosmýkl kolem olomoucké obrany a ze strany se tlačil do branky. Jeho projektil k bližší tyčce lapil připravený Tomáš Vošvrda.
     
    35:03
    Olomouci se nedá upřít snaha, ale Havlíčkův Brod se velmi dobře brání a hosté mají velký problém s tím, aby přes důslednou defenzivu něco vymysleli.
     
    35:45
    Jiří Ondrušek se nemazal s kotoučem na své holi a od modré čáry rychle vypálil. Nesešteloval si však dobře mířidla a kotouč poslal jen do zadního mantinelu. Mora zůstává u kotouče.
     
    35:54
    Hanáci mají ideální možnost k vyrovnání. Tomáš Kolafa (HBR) dostal 2 minuty za hákování.
     
    36:10
    Jiří Ondrušek vypálil od modré čáry a brankář Dolejš kotouč vyrazil před sebe. Hosté zkoušeli dorážet, ale ztroskotali na Dolejšových betonech. Havlíčkův brod vyhodil.
     
    36:45
    Mora už je zpět v útočném pásmu, kde kombinuje.
     
    37:05
    Jiří Ondrušek měl dostatek času a prostoru na modré čáře k tomu, aby se do puku vší silou opřel. A že má opravdu silné ruce poznal Vladimír Říha, který před ním obětavě padl na led. Měl by být ale v pořádku po svých odjel na střídačku.
     
    37:20
    Domácí vyhazují.
     
    37:33
    Hosté rychle přenesli hru zpět k Dolejšovi.
     
    37:44
    Kotouč se ocitl ve skrumáži před Dolejšovou bránou. Přetlačovanou před bránou vyhráli domácí a vyhodili.
     
    38:09
    Nejdříve zmařil přečíslení Mory 2 na 1 skvělým obranným zákrokem před bránou Karol Korím a při protiútoku nastřelil Roman Maliník z prostoru kruhu Vošvrdovo břevno!
     
    38:39
    Havlíčkův Brod teď získal v obranném pásmu kotouč a nic složitého nevymýšlel. Vyhodil kotouč podél hrazení na icing.
     
    38:56
    Matěj Pekr měl dostatek prostoru v levém kruhu k tomu, aby něco vymyslel. Psem po ledě hledal před bránou svého spoluhráče, ale ten byl už příliš blízko Danielu Dolejšovi, jenž ukryl puk pod rukavicí a přerušil hru.
     
    39:14
    Rebelové drží v těchto chvílích kotouč na svých holích, ale kupředu se neženou a čekají na sirénu. Musíme podotknout, že oba fanouškové tábory se činí a v kotlině je skvělá atmosféra.
     
    39:55
    Hostům se nabídla možnost rychlého brejku, ale tu nevyužili kvůli nepřesné přihrávce. Jiří Řípa nebezpečně pálil před druhou sirénou z levého kruhu, ale minul vzdálenější tyčku!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nabídla atraktivní podívanou, protože se hrál poměrně svižný hokej nahoru – dolů, jenž s sebou přinesl několik šancí. Jednu z nich využili Rebelové, kteří se po dorážce Romana Maliníka dostali při přesilovce do vedení. Před třetím dějstvím, jež začne asi v 18:35, vede Havlíčkův Brod nad Olomoucí těsně 1:0.
     
    Havlíčkův Brod už je na ledě.
     
    Na ledové kolbiště už naskakují i hosté z Olomouce a trojice rozhodčích.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Havlíčkův Brod odrazil olomoucký útok, ale nevyšla mu rozehrávka a vyhodil na icing. Dnešní utkání sleduje 1094 diváků.
     
    40:50
    Rebelové zatím drží puk o něco více na svých holích, ale ohrožení pro brankáře Vošvrdu to v dosavadním průběhu třetí třetiny stále nepřineslo.
     
    41:35
    Denis Kindl po obdržení nahrávky do prostoru levého kruhu vypálil, ale o kousek minul pěknou ranou vzdálenější Dolejšovu tyčku! Hrát mohou Havlíčkobrodští.
     
    42:10
    Teď měli Rebelové obrovské štěstí! Roman Kadela tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střele chybělo jen málo! brankář Dolejš vyrazil puk betonem, který mu ale kotouč přeskočil a zůstal chvíli ležet v brankovišti. Karol Korím jej rychle odpálil do bezpečí!
     
    42:49
    V Kotlině teď přihlížíme oboustranně vyrovnanému hokeji, jemuž dominují obě pozorné obrany. Brankáři zatím moc práce nemají, o něco více se zapotil gólman Dolejš.
     
    43:50
    Jakub Herman nejdříve pálil z mezikruží do Dolejšových betonů, po čemž zahrozil na druhé straně po brejku i David Stach, jenž zblízka neusměrnil puk za Vošvrdova záda!
     
    44:49
    Havlíčkův Brod je teď pod obrovským tlakem, brankář Dolejš má spoustu práce s tím, aby udržel čisté konto. Olomoučtí střelci jsou hodně aktivní a tvrdě pálí ze všech možných pozic, přičemž se jim daří mířit mezi tři červené tyče!
     
    45:10
    Obrovský tlak Mory nebere konců, Havlíčkův Brod má teď s bráněním jejích střelců pořádnou dávku práce.
     
    45:45
    Rebelové se stále nemohou dostat na delší dobu ke kotouči a čelí obrovskému náporu svého soupeře, který pořád prověřuje brankáře Dolejše.
     
    46:10
    Až teď se jim podařilo na chvíli otupit nápor hostů z města syrečků, když získali kotouč a vyvezli jej za bránu soupeře, kde chvíli podrželi hru, čímž nechali odpočinout svou obranu.
     
    47:00
    Tohle bylo hodně nebezpečné! Jan Berger se objevil úplně sám před bránou, ale nedokázal dobře zamířit a poslal kotouč vedle Vošvrdovy brány!
     
    47:30
    Nebezpečná situace se udála i na opačné straně ledové plochy, kde měl zase práci v posledních minutách hodně vytížený Daniel Dolejš. Hermanovu ránu z prostoru kruhu chytil u přední tyčce do náruče.
     
    47:50
    Olomouci dnes střelecké štěstí opravdu nepřeje! Od modré čáry tvrdě vypálil obránce Jakub Bartoň, jehož dělovka zazvonila na levou Dolejšovu tyčku!
     
    48:10
    Další tvrdá rána. Tentokrát přiletěl na brodskou bránu kotouč z prostoru u pravého kruhu. Gólman Daniel Dolejš byl u přední tyčky připravený a přerušil hru.
     
    48:50
    Nahozený kotouč doplachtil do nastavené Vošvrdovy náruče, jež číhala u přední tyčky. Na stadionu panuje skvělá atmosféra, o níž se poctivě starají oba fanouškovské tábory.
     
    49:05
    Havlíčkův Brod se v posledních okamžicích soustředí především na poctivé bránění nejtěsnějšího náskoku a čeká na ideální možnost k protitoku, zatímco hosté diktují tempo hry.
     
    49:40
    Denis Kindl tvrdě vypálil z prostoru kruhů, ale brankář Dolejš měl dobrý výhled na puk a zasáhl svým ramenem. Vpřed se řítí s pukem na holi domácí.
     
    50:10
    Havlíčkův Brod předvedl překrásnou akci, při níž si útočníci několikrát vyměnili v předbrankovém prostoru kotouč. Olomouckou obranu tím sice rozebrali jako stavebnici, jenže s nahrávkami už to přehnali a celou akci překombinovali!
     
    51:00
    V těchto chvílích se bojuje především o střední pásmo.
     
    51:20
    Mora dokázala vyhrát v přetlačované o střední pásmo a přenesla hru do útočného pásma, kde nyní zkouší kombinovat. Zatím bez střeleckého efektu.
     
    51:50
    Hokej se teď musí fanouškům v Kotlině líbit. Hraje se ve vysokém tempu, nahoru – dolů.
     
    52:20
    Olomouc má kotouč na svých holích, ale jen v obranném pásmu. Postupným útokem se tak pokusí překonat havlíčkobrodský obranný val ve středu hrací plochy.
     
    52:50
    Parta z Kotliny si počíná při bránění velmi zodpovědně a teď se jí daří držet hru daleko od brankáře Dolejše, což jí za těsného vedení 1:0 pochopitelně hraje více do karet.
     
    53:30
    Hanáci teď mají na své straně územní převahu. Často drží kotouč na svých holích v Dolejšově blízkosti, ale brána mladého gólmana Rebelů je pro ně zatím doslova zakletá.
     
    54:14
    Havlíčkův Brod vyhnal Olomouc ze svého území pryč, ale hokejisté z Moravy se rychle vrátili zpět do útočného postavení. Ze strany tvrdě vypálil Denis Kindl a jeho polovysoký projektil skončil u přední tyčky v Dolejšově lapačce.
     
    54:38
    Z útoku Rebelů sice nic nebezpečného nevzniklo, ale domácí alespoň podrželi hru v pro ně bezpečném prostoru a nechali na chvíli vydechnout brankáře Dolejše.
     
    55:28
    To je opravdu neuvěřitelné, co brankář Daniel Dolejš dnes ve svém brankovišti předvádí! Olomoučtí útočníci na něj pálili ze vzdálenosti několika kroků, ale havlíčkobrodský fantom mezi tyčemi betonem vyrazil všechny projektily! Dvě minuty za držení protihráče vyfasoval Tomáš Kolafa (HBR).
     
    56:00
    Mora drží útočné pásmo.
     
    56:07
    Havlíčkův Brod dokázal vybojovat kotouč a rychle vyhodit přes celé hřiště.
     
    56:20
    Olomouc už je zpět a staví do přesilovkového postavení.
     
    56:40
    Neskutečné štěstí teď stálo při Rebelech! Roman Kadela střílel úplně sám z bezprostřední blízkosti, ale trestuhodně minul pravou Dolejšovu tyč! vzápětí promáchl po pasu zpoza brány mezi kruhy Radim Kucharczyk!
     
    57:25
    Obrovský tlak Mory pokračoval a Daniel Dolejš opět musel vytáhnout ze svého arzenálu fantastický zákrok! Ctirad Ovčačík z mezikruží trefil náruč brodského brankáře. Havlíčkův Brod si bere oddechový čas a kotel domácích fanoušků skanduje pokřik "Dáňa je Bůh!".
     
    57:41
    Gólman Dolejš se opět zaskvěl, když vyrazil dvě rány Jakuba Bartoně od modré čáry. Nejdříve zasáhl svým levým betonem, podruhé nebezpečný projektil, jenž mířil pod horní tyč, vyrazil ramenem!
     
    58:13
    Domácí hokejisté vyvezli kotouč do středního pásma, ale znovu se museli bránit. Mora má opravdu neuvěřitelný tlak. Daniel Dolejš schoval uprostřed brankoviště do náruče ránu Jiřího Řípy z mezikruží.
     
    58:25
    Havlíčkův Brod teď už směrem do útoku v podstatě rezignoval a veškerou svou pozornost upíná jen na bránění jednobrankového náskoku. Olomouc nenechává Daniela Dolejše ani na chvíli vydechnout.
     
    58:53
    Rebelové uhájili střední pásmo, kde byli úspěšnější než jejich soupeř. Nahozený puk, i přes nevoli havlíčkobrodských fanoušků, končí na odpískaném zakázaném uvolnění. Máme tu znovu oddechový čas.
     
    58:54
    Brankář Vošvrda zůstává na střídačce, Mora to zkouší s šesti hráči v poli a prázdnou bránou!
     
    58:59
    Jan Jaroměřský také neuspěl se svou střelou od modré čáry, jíž vyslal ihned po vhazování. Kotouč opět zamířil do náruče Daniela Dolejše, jako kdyby byl přitažen magnetem.
     
    59:08
    Havlíčkův Brod vyhodil na icing.
     
    59:18
    Domácí drží soupeře ve středním pásmu.
     
    59:37
    Roman Maliník netrefil prázdnou bránu!
     
    59:58
    Po ráně Jana Jaroměřského od modré čáry, jíž gólman Dolejš vyrazil, dorážel zblízka ještě Matěj Pekr, ale jeho rána byla sražena nad bránu do ochranné sítě!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Havlíčkův Brod nakonec vítězí fotbalovým výsledkem 1:0 a připisuje si do tabulky všechny tři body, když vítězný gól vstřelil Roman Maliník. Musíme sportovně přiznat, že Olomouc si minimálně jeden bod za dnešní výkon zasloužila. Porážka je pro ni vzhledem k tomu, jak drtivý měla chvílemi tlak, hodně krutý. Havlíčkobrodským hrdinou se stal brankář Daniel Dolejš, který předvedl neuvěřitelný výkon a potvrdil, že je stálým členem kádru reprezentační "dvacítky" naprosto zaslouženě. To je ode mě z Kotliny pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:11:12)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 27. Maliník (Dvořáček, Korím)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Opršal) – Kolafa, Zdráhal, Jank, Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna, Berger – Rytnauer, Říha, Drtina – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Rybalkin. Trenér: Mička.
    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Bartoň, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Kadela, Ovčačík, Rašner, Cartelli – Pekr, Knotek, Herman – Rác, Řípa, Vodný – Jergl, Kucharczyk, Kindl – Králík, Diviš, Selingr. Trenér: Fiala.

    Rozhodčí: Petr Úlehla – Milan Kis, Tomáš Svoboda

    Diváci: 1094
    bahis siteleri