Vladivostok – Jekatěrinburg 2:1 (kon.) | Chabarovsk – Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.) | Novokuzněck – Omsk 4:3 (kon.)
Novosibirsk – Barys 2:3 (kon.) | Kazaň – Minsk 5:1 (kon.) | N.Novgorod – Spartak Moskva 3:4 (po pr.)
Viťaz – Doněck 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Záhřeb 4:3 (kon.) | Lev – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
po prodl.
Torpedo Nižnij Novgorod
3:4 (0:0, 3:1, 0:2 – 0:1)
Spartak Moskva
Sobota 19.10.2013, 15:00 • Trade Union Sport Palace, Nižnij Novgorod. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Spartak prohrával v průběhu druhé třetiny už 0:3, ale hosté se nevzdali. V prostřední části ještě stihli snížit, v té závěrečné zase využili dvě přesilovky a poslali duel do prodloužení. Vítěznou trefu nakonec zaznamenal Vjačeslav Kozlov. Přeji příjemný zbytek dne. (17:27:57)
     
    Konec zápasu.
     
    63:33
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Hosté dokonali svůj obrat v prodloužení a berou bod navíc. VJAČESLAV KOZLOV si v pravý čas sjel před brankoviště a přesný pas Junkova usměrnil za brankáře Kovala. Asistence: Michail Junkov – 3:4.
     
    62:15
    Salminena u mantinelu přidržel protivník, ale sudí už nechávají hře volnější průběh. Kotouč ukořistil Bodrov a čeká na střídající spoluhráče.
     
    61:21
    Tvrdý projektil Valentěnka od modré čáry! Důrazný bek si popojel do lepší palebné pozice a příklepem vypálil. Před Glassem stálo několik hráčů, ale střela mířila jen doprostřed branky.
     
    60:39
    Kozlov neměl dostatek sil. Individuální průnik mu nevyšel, přes dva domácí obránce neprošel a kotouč zbytečně ztratil. V útočném pásmu už je Novgorod.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Spartak stáhl v posledním dějství dvoubrankové manko, hosté využili dvě přesilovky a mají jistý bod. O ten bonusový se oba celky poperou v nastavení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:26
    Valentěnko ze středního pásma rozehrává. Torpedo se snaží rozhodnout, ale o puk se bojuje převážně u hrazení. Zdá se, že vítěze zápasu určí až nastavený čas nebo samostatné nájezdy.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Anderson míchal s kotoučem za domácí svatyní, jenže podklouzl a hlídkujícím spoluhráčům šanci nepřipravil.
     
    57:30
    Střela Volkova neměla nebezpečné parametry, černá pryž skončila na hrudi brankáře Kovala. Spartak má k dispozici alespoň vhazování před domácím mužem s maskou.
     
    56:46
    Kozlov si v útočném pásmu narazil s Krutovem, ale hosté celou akci překombinovali. V dobré palebné pozici místo střely raději nahrávali a musí pádit zpět do obrany.
     
    55:11
    Kuljomin ustál dva těžké souboje u hrazení a ke střele se probojoval Grigorjev. Brankář Glass si připsal jednoduchý zákrok. Kotouč má v lapačce a hra je přerušena.
     
    54:00
    Hráči Novgorodu mají puk častěji na svých holích, ale dobrých příležitostí i slibných střeleckých pokusů výrazně ubylo. Vypadá to, že hlavní roli teď budou hrát hlavně obrany.
     
    52:44
    Trenér Spartaku si vyžádal oddechový čas. Hosté malinko polevili a kouč neváhal k tomu, aby si své svěřence svolal k poradě.
     
    52:36
    Galuzin využil toho, že měl na levém kruhu dostatek času. Vypálil tvrdě, ovšem nepříliš přesně. Černá pryž orazítkovala jen gólmanovu hruď a při následných dorážkách se domácí neprosadili.
     
    51:59
    Kupředu se natlačili i domácí. Valentěnko odzkoušel od modré čáry svůj příklep a chvilku poté zůstal na ledové ploše ležet Kulik. Jednu ze střel zřejmě schytal do nechráněného místa, nicméně v zápase by měl pokračovat.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 24. Paršin (Salminen, Makarov), 26. Valentěnko (Galuzin, Kuljomin), 36. Salminen (Paršin, Immonen) – 37. Krutov (Kulik), 43. Anderson (Quint, Špirko), 47. Nikulin (Kozlov), 64. Kozlov (Junkov)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Koval (Maškovcev) – Hietanen, Makarov, Valentěnko, Chomickij, Grigorjev, Děnisov, Belochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Brent, Krasnoslobodcev – Kuljomin, M. Potapov, Galuzin – A. Potapov, Sčastlivyj, Žarkov.
    Spartak Moskva: Glass (Šesterkin) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Mamkin, Megalinskij, Několenko – Špirko, Anderson, Wandell – Žerděv, Něsterov, Nikulin – Kozlov, Junkov, Krutov – Voronin, Bobrov, Volkov.

    Diváci: 5 100
    thejrc.org