Vladivostok – Jekatěrinburg 2:1 (kon.) | Chabarovsk – Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.) | Novokuzněck – Omsk 4:3 (kon.)
Novosibirsk – Barys 2:3 (kon.) | Kazaň – Minsk 5:1 (kon.) | N.Novgorod – Spartak Moskva 3:4 (po pr.)
Viťaz – Doněck 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Záhřeb 4:3 (kon.) | Lev – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
po prodl.
Torpedo Nižnij Novgorod
3:4 (0:0, 3:1, 0:2 – 0:1)
Spartak Moskva
Sobota 19.10.2013, 15:00 • Trade Union Sport Palace, Nižnij Novgorod. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Spartak prohrával v průběhu druhé třetiny už 0:3, ale hosté se nevzdali. V prostřední části ještě stihli snížit, v té závěrečné zase využili dvě přesilovky a poslali duel do prodloužení. Vítěznou trefu nakonec zaznamenal Vjačeslav Kozlov. Přeji příjemný zbytek dne. (17:27:57)
     
    Konec zápasu.
     
    63:33
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Hosté dokonali svůj obrat v prodloužení a berou bod navíc. VJAČESLAV KOZLOV si v pravý čas sjel před brankoviště a přesný pas Junkova usměrnil za brankáře Kovala. Asistence: Michail Junkov – 3:4.
     
    62:15
    Salminena u mantinelu přidržel protivník, ale sudí už nechávají hře volnější průběh. Kotouč ukořistil Bodrov a čeká na střídající spoluhráče.
     
    61:21
    Tvrdý projektil Valentěnka od modré čáry! Důrazný bek si popojel do lepší palebné pozice a příklepem vypálil. Před Glassem stálo několik hráčů, ale střela mířila jen doprostřed branky.
     
    60:39
    Kozlov neměl dostatek sil. Individuální průnik mu nevyšel, přes dva domácí obránce neprošel a kotouč zbytečně ztratil. V útočném pásmu už je Novgorod.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Spartak stáhl v posledním dějství dvoubrankové manko, hosté využili dvě přesilovky a mají jistý bod. O ten bonusový se oba celky poperou v nastavení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:26
    Valentěnko ze středního pásma rozehrává. Torpedo se snaží rozhodnout, ale o puk se bojuje převážně u hrazení. Zdá se, že vítěze zápasu určí až nastavený čas nebo samostatné nájezdy.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Anderson míchal s kotoučem za domácí svatyní, jenže podklouzl a hlídkujícím spoluhráčům šanci nepřipravil.
     
    57:30
    Střela Volkova neměla nebezpečné parametry, černá pryž skončila na hrudi brankáře Kovala. Spartak má k dispozici alespoň vhazování před domácím mužem s maskou.
     
    56:46
    Kozlov si v útočném pásmu narazil s Krutovem, ale hosté celou akci překombinovali. V dobré palebné pozici místo střely raději nahrávali a musí pádit zpět do obrany.
     
    55:11
    Kuljomin ustál dva těžké souboje u hrazení a ke střele se probojoval Grigorjev. Brankář Glass si připsal jednoduchý zákrok. Kotouč má v lapačce a hra je přerušena.
     
    54:00
    Hráči Novgorodu mají puk častěji na svých holích, ale dobrých příležitostí i slibných střeleckých pokusů výrazně ubylo. Vypadá to, že hlavní roli teď budou hrát hlavně obrany.
     
    52:44
    Trenér Spartaku si vyžádal oddechový čas. Hosté malinko polevili a kouč neváhal k tomu, aby si své svěřence svolal k poradě.
     
    52:36
    Galuzin využil toho, že měl na levém kruhu dostatek času. Vypálil tvrdě, ovšem nepříliš přesně. Černá pryž orazítkovala jen gólmanovu hruď a při následných dorážkách se domácí neprosadili.
     
    51:59
    Kupředu se natlačili i domácí. Valentěnko odzkoušel od modré čáry svůj příklep a chvilku poté zůstal na ledové ploše ležet Kulik. Jednu ze střel zřejmě schytal do nechráněného místa, nicméně v zápase by měl pokračovat.
     
    51:18
    Anderson před malým okamžikem asi nenaložil s pukem na holi nejlépe. Zprava se rozhodl vypálit, před branku mu přitom najížděl volný spoluhráč. Spartak však zůstává v útoku, hráči se už staví na vhazování po Kovalově levici.
     
    50:28
    Hostující celek zastavil v závěru početní převahy ofsajd. Domácí už jsou nyní kompletní, Děnisov vystartoval z trestné lavice a ihned se zapojil do hry.
     
    49:36
    Moskevský tým soupeře svírá, ovšem chybí střelba. Z dálky napřáhl pouze Bodrov, ale přízemní pokus k tyči si Koval pohlídal a Novgorod se brzy poté osvobodil.
     
    48:27
    Znovu se trestá na straně Torpeda. Děnisov musel zatáhnout na záchranou brzdu, v opačném případě by protivník od modré čáry ujížděl sám na brankáře. Spartak se ještě u rozhodčího dožaduje trestného střílení, sudí se však pevně rozhodl vylučovat.
     
    46:06
    Spartak právě vstřelil branku!
    ALEXANDR NIKULIN vyrovnává na 3:3! Hosté využili druhou přesilovku a zápas za nerozhodného stavu v podstatě začíná znovu. Gólman Koval teď rozhodně nemá čisté svědomí, Nikulin uspěl střelou z velkého úhlu. Brankář si nepokryl bližší tyč. Asistence: Vjačeslav Kozlov.
     
    45:17
    Domácí se navíc budou znovu bránit ve čtyřech. Krasnoslobodcev vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    43:57
    Drama je na světě, hostům zbývá ještě dostatek času a navíc jsou psychicky nahoře. První dvě formace Spartaku teď znovu potrápily soupeřovu defenzivu.
     
    42:18
    Spartak právě vstřelil branku!
    Drtivý tlak končí gólem. Hosté při početní převaze ostřelovali brankáře ze všech stran a nakonec se dočkali zasloužené trefy. Quint vypálil od modré čáry a Koval vyrazil puk jen před sebe. Z dorážky poté uspěl MATT ANDERSON, jenž ťukl do kotouče na hranici brankoviště. Asistence: Deron Quint, Rastislav Špirko – 3:2.
     
    41:25
    Trest pro Valentěnka, obránce Torpeda si jde za drobný prohřešek na dvě minuty odpočinout a hosté si zahrají proti čtyřem.
     
    40:58
    Spartak se na čas zabydlel před Kovalem, jenže k zakončení se nedostal. Puku se vzápětí zmocnil Wolski a vyhodil slabě jen do středu hřiště. A to přesně tak, aby se nedopustil zakázaného uvolnění a se spoluhráči mohl vystřídat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou zpět na ledové ploše a vyhlíží začátek poslední třetiny. Dotáhne Torpedo nadějně rozehrané utkání do vítězného konce, nebo hosté dokáží kartami zamíchat?
     
    Ve druhé části už padaly góly. Většina z nich do hostující sítě, Novgorod vedl už 3:0, ale Spartak dokázal brzy korigovat. Domácí měli v uplynulé dvacetiminutovce mírnou převahu a v útoku dokázali být produktivní.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Prostřední část se chýlí ke konci, utkání znovu dostalo tempo. Spartak se snaží diktovat tempo hry. Hosté dohrávají souboje, bojují o každý puk. Ale do kabin pravděpodobně odejdou s dvoubrankovou ztrátou.
     
    36:54
    Spartak právě vstřelil branku!
    Rychlá odpověď v podání moskevského výběru. ALEXEJ KRUTOV zajišťuje svému mužstvu naději, útočník sebral volný puk ve středním pásmu a dostal se do samostatného úniku. Kovala si dobře rozhýbal a kotouč poslal do sítě. Asistence: Jevgenij Kulik – 3:1.
     
    35:38
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Novgorod vede už 3:0 a je na dobré cestě k vítězství. SAKARI SALMINEN nyní názorně předvedl, že si v zakončení věří a nezastaví ho ani atakující obránci. Salminen byl na kruhu faulovaný, ale zvedl se, přiklouzl k brance a perfektně provedenou fintou do bekhendu pokořil Glasse. Asistence: Denis Paršin, Jarkko Immonen.
     
    35:22
    Domácí výběr je kompletní, přestože byl při vlastním oslabení chvílemi až pod drtivým tlakem, tak odolal. Na druhé straně už zase sklepává kotouč na brankovišti Salminen.
     
    33:58
    Vitalij Koval drží svůj tým ve hře! Hbitý brankář odrazil nálet Andersona i průnik Quinta. Obránce sice nejprve puk na modré čáře ztratil a hosté museli vyklidit pásmo. Poté se ale vydal na odvážný průnik, který musel likvidovat až Koval.
     
    33:09
    Paršin zamířil na trestnou lavici, útočník se provinil sekáním – přesilovka Spartaku.
     
    31:41
    Kozlov zkoušel štěstí střelou švihem, jenže Hietanen vložil do jeho pokusu hůl a kotouč se otřel až o ochrannou sít nad domácí svatyní. Hráči mají krátký čas na odpočinek, jelikož se bude pokračovat až po komerční přestávce.
     
    30:36
    Početní převaha je u konce, tým z Moskvy už má na ledové ploše pět hráčů a může zahájit útok na kontaktní trefu. Ovšem ve druhé části se ještě hosté takřka k ničemu nedostali, více ze hry má soupeř.
     
    30:02
    Děnisův příklep z dálky neměl přesnost, puk cestoval podél mantinelu až do středního pásma, z čehož mohl těžit Wandell. V oslabení se po straně tlačil do šance, skončil však přilepený na hrazení.
     
    28:35
    Quint jde na trestnou lavici za hrubost. Torpedo bude hrát první přesilovku.
     
    27:12
    Velké šance na obou stranách. Hosté se mohli dotáhnout na jednobrankovou ztrátu, Anderson se natlačil do brankoviště a Špirko se natahoval po dorážce. Jenže neuspěl a mohl přijít třetí trest. V síti ovšem neskončila ani střela domácí Brenta, jenž mě dostatek času si brankáře položit, ale jeho zakončení bylo sražené.
     
    25:23
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Glass loví kotouč ze své sítě podruhé! Spartak sice po obdržené brance přidal a toužil po bleskové odpovědi, jenže místo toho podruhé inkasuje. Velký kus práce odvedl u hrazení Galuzin, který ustál těžký souboj a křížnou přihrávkou oslovil PAVLA VALENTĚNKA. Obránce pálil z poměrně velkého úhlu, brankáře ale přesto prostřelil. Asistence: Vladimir Galuzin, Vjačeslav Kuljomin – 2:0.
     
    23:07
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ve čtyřiadvacáté minutě se poprvé mění skóre, Novgorod vyřešil útočnou akci na výbornou a jde do vedení. Salminen po přejetí modré čáry dobře podržel puk a počkal, až mu před branku sjede DENIS PARŠIN. Ten už měl jednoduchou úlohu, přesouvajícího se gólmana neměl problém pokořit. Asistence: Sakari Salminen, Alexandr Makarov – 1:0.
     
    22:07
    Při následném protiútoku vypálil z křídla Žerděv a Koval vyrazil betonem. V jeho svatyni ovšem skončil po souboji s obráncem Něsterov, který vysadil branku ze svého postavení.
     
    21:22
    A znovu Hietanen. V tomto případě už mělo jeho zakončení nebezpečnější parametry, nicméně orazítkovalo jen zadní mantinel. Na hrazení posléze skončila i střela Paršina po obléhání moskevské tvrze.
     
    20:14
    Až ze středního pásma nahazoval puk na soupeřovu svatyni Hietanen. Glass zakročil lehce, před soupeři se ale nedovážil rozehrát. Kotouč přikryl lapačkou a přerušil hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dvacet minut je u konce, branku jsme zatím neviděli. Sledujeme přitom pěkný, bruslivý hokej. Největší šanci spálil Spartak, hosté hráli čtyřminutovou přesilovku a Špirko trefil z mezikruží břevno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Z tábora moskevského výběru je hodně vidět Žerděv. Nyní opět kombinoval s Něsterovem, ale druhý jmenovaný ztroskotal v útočné třetině na protihráčích.
     
    19:11
    Čiperný Salminen si chytře najel do volného místa, v prostoru levého kruhu se ihned hlásil o přihrávku. Pas vzápětí skutečně přišel, jenže nepříliš přesný. Puk stihl vypíchnout pohyblivý obránce.
     
    18:30
    Spartak sice početní převahu nevyužil, ale dostal se na koně. Hosté jsou teď mírně aktivnější a snaží se tvořit hru. Střela Něsterova byla sražená do ochranné sítě.
     
    17:16
    Belochvostikov je zpět na ledové ploše, domácí se ubránili a jsou v plném počtu. Chvílemi měla obrana plné ruce práce, ovšem soka do vedení nepustila.
     
    15:57
    Spartak tak dlouho kombinoval, až o černou pryž málem přišel. Kulik zaváhal na modré čáře a při vlastním oslabení mohl ujet Galuzin, bek ho však dobruslil a na středovém kruhu o kotouč obral.
     
    14:31
    Torpedo se už dvakrát osvobodilo, ale protivník nehraje přesilovku vůbec špatně. Špirko se dobře uvolnil mezi kruhy a jeho střela přes beka skončila na břevně!
     
    13:16
    První přesilová hra v dnešním utkání. Belochvostikova hůl vylétla až do obličeje protihráče a domácí útočník dostal 2+2 minuty za vysokou hůl. Moskevský výběr má skvělou příležitost k tomu, aby otevřel skóre utkání.
     
    11:19
    Jde to těžce, oba celky výtečně brání a i přes rychlé tempo nemá ani jeden z týmů vyloženou převahu. V pásmu teď chvilku operoval Spartak, leč bez většího úspěchu.
     
    10:39
    Kulik si musel s rozehrávkou hodně pospíšit. Domácí vysoko napadali a hostující bek nakonec v tísni rozehrál nepřesně. V držení kotouče je Novgorod.
     
    09:57
    Hraje se hodně svižně, sledujeme dlouhou pasáž bez přerušení. Družstva se pravidelně střídají v držení puku. Salminen naznačil, že půjde za branku. Pak ale zasekl a snažil se překvapit Glasse u bližší tyče, ten se ale nachytat nenechal.
     
    08:46
    Na opačné straně hřiště zase hrozil útok vedený Něsterovem. Do branky se tlačil Žerděv, ovšem brankář Novgorodu si s jeho zakončením dokázal poradit.
     
    07:51
    Třetí formace Torpeda nyní soupeře potrápila. Galuzinovi se nejprve otevřel na levém křídle prostor a ostrou střelou těsně přestřelil. Vzápětí ohrozil Glasse i Alexej Potapov, ale brankář byl na místě a zasáhl betonem.
     
    06:33
    Krutov to teď nemyslel špatně. Hostující štírek se protáhl přes dva obránce do slibné příležitosti, ze spodní části kruhu však nakonec Kovala příliš neohrozil. Zakončení mu nesedlo.
     
    05:30
    Další jednoduchý zákrok brankáře moskevského Spartaku, nahození od modré čáry si tentokrát připsal Salminen. Glass puk zastavil a po komerční přestávce se bude vhazovat u jeho klece.
     
    04:53
    Střelecký pokus vyslal Sčastlivyj, ale hostujícího muže s maskou nemohl ohrozit. Glass jeho ránu dobře viděl a pouze nastavil lapačku, do které černou pryž uschoval.
     
    03:40
    Megalinskij nahazoval puk před branku, kde v tu chvíli byl velký provoz. Do šance se však hosté nedostali, kotouč má soupeř a vymýšlí ofenzivní akci.
     
    02:46
    Obrany zatím dominují, Spartak se chvíli držel v útočném pásmu, jenže gólmana Kovala nepozdravil. Beci si pouze vyměnili přihrávky na modré čáře a poté puk ztratili.
     
    01:26
    Na druhé straně se za volným pukem vydal Quint a přes houšť hráčů u brankáře Kovala z levého kruhu vypálil. Jeho střela měla razanci, avšak postrádala přesnost.
     
    00:38
    Úvodní útočné akce obou týmů skončily neúspěchem, nicméně domácí se snaží začít aktivněji. S pukem kombinují v okolí Glassovy brány, ale k zakončení se ještě nedostali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hostující hráče přivítal na ledové ploše pískot, zato domácí si vysloužili bouřlivé ovace. Duelu ještě bude předcházet ruská hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Koval (Maškovcev) – Hietanen, Makarov, Valentěnko, Chomickij, Grigorjev, Děnisov, Belochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Brent, Krasnoslobodcev – Kuljomin, M. Potapov, Galuzin – A. Potapov, Sčastlivyj, Žarkov.

    Spartak Moskva: Glass (Šesterkin) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Mamkin, Megalinskij, Několenko – Špirko, Anderson, Wandell – Žerděv, Něsterov, Nikulin – Kozlov, Junkov, Krutov – Voronin, Bobrov, Volkov.
     
    Domácí vstoupí do utkání s nálepkou mírného favorita, ve vzájemných zápasech loňské sezony mají mírně navrch. Torpedo nejprve vyhrálo před vlastními fanoušky 3:0, hattrickem se tehdy blýskl Martin Thörnberg, jenž letos působí v pražském Lvu. Odvetu v Moskvě zvládl Spartak, protivníka ovšem přemohl až v prodloužení.
     
    Oba týmy v minulém kole vyhrály, hokejisté Torpeda zdolali na vlastním ledě ukrajinský Donbass těsně 1:0. Mužstvo z ruského velkoměsta zase zvítězilo po samostatných nájezdech v Záhřebu. O slušné formě se ale v ani jednom případě hovořit nedá. Novgorod dosud získal čtyřiadvacet bodů, soupeř pouze o dva více.
     
    Příjemné sobotní odpoledne při sledování online přenosu z KHL, domácí Nižnij Novgorod změří síly s moskevským Spartakem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 24. Paršin (Salminen, Makarov), 26. Valentěnko (Galuzin, Kuljomin), 36. Salminen (Paršin, Immonen) – 37. Krutov (Kulik), 43. Anderson (Quint, Špirko), 47. Nikulin (Kozlov), 64. Kozlov (Junkov)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Koval (Maškovcev) – Hietanen, Makarov, Valentěnko, Chomickij, Grigorjev, Děnisov, Belochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Brent, Krasnoslobodcev – Kuljomin, M. Potapov, Galuzin – A. Potapov, Sčastlivyj, Žarkov.
    Spartak Moskva: Glass (Šesterkin) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Mamkin, Megalinskij, Několenko – Špirko, Anderson, Wandell – Žerděv, Něsterov, Nikulin – Kozlov, Junkov, Krutov – Voronin, Bobrov, Volkov.

    Diváci: 5 100
    bahis siteleri