Nitra – Žilina 7:0 (kon.) | Martin – Košice 0:1 (0:1 po s.n.) | Poprad – Banská Bystrica 6:5 (po pr.)
Skalica – Piešťany 2:3 (1:2 po s.n.) | Zvolen – Trenčín 2:3 (0:1 po s.n.)
po prodl.
HK Poprad
6:5 (0:3, 4:1, 1:1 - 1:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
sk Pátek 13.12.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 31. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia hráči domáceho HK Poprad a hosťujúceho tímu HC'05 Banská Bystrica.

    Popradskí "kamzíci" sa po 32 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke so ziskom 51 bodov a gólovým skóre 95:86 za 17 výhier a 15 prehier. Pred Popradom momentálne na tretej priečke sídli Banská Bystrica s náskokom troch bodov a za Popradom na piatej priečke sídlia Piešťany s dvojbodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských "kamzíkov", prehra (2:3 po samostatných nájazdoch vonku proti zvolenským "rytierom") – výhra (7:1 doma proti žilinským "vlkom") – prehra (0:3 doma proti košickým "oceliarom") – prehra (1:2 po samostatných nájazdoch doma proti nitrianským "corgoňom") – výhra (2:1 po samostatných nájazdoch vonku proti martinským hokejistom), jasne hovorí o tom, že Popradčania predvádzajú v priemere dobré výkony, no tie si stále nevedia nájsť svoju potrebnú stabilitu.

    Banskobystrickí "barani" sa po 32 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej tretej priečke so ziskom 54 bodov a gólovým skóre 87:86 za sedemnásť výhier a pätnásť prehier. Pred Banskou Bystricou momentálne na druhej priečke sídlia Nitrania s osembodovým náskokom a za Banskou Bystricou na štvrtej priečke Popradčania so stratou troch bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia banskobystrických "baranov", výhra (2:1 po predĺžení doma proti Dukle Trenčín) – prehra (2:3 po predĺžení doma proti tímu HK Orange SR 20) – prehra (4:6 vonku proti piešťanským "havranom") – prehra (4:5 vonku proti tímu HK 36 Skalica) – prehra (1:6 doma proti zvolenským "rytierom"), jasne hovorí o tom, že tento tím spod Urpína prežíva len poriadne ťažké herné časy.

    Popradčania a Banskobystričania si v tejto sezóne zmerali sily už trikrát. Najskôr sa "baranom" podarilo vyhrať na domácom ľade výsledkom 5:2, následne dominovali aj v Poprade tesne 3:2 a do tretice vyhrali opäť na domácom ľade v pomere 2:0.

    V tomto zápase sú mierne favorizovaní domáci popradskí hokejisti, ktorí majú síce horšie tabuľkové postavenie, no k ich dobru prispieva domáce prostredie. Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 2,10, zatiaľ čo výhra Banskobystričanov je ohodnotená kurzom o niečo väčším - 2,52. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,20.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Gaborčík, Suchý ("A"), Fabian, Makovský, Jáchym, D. Šterbák, Hrehorčák, Štrauch – Sýkora, Stals, Lapšanský – Kroták ("C"), Mlynarovič, Vaic – Drábek, Paukovček, M. Nagy – Paločko, S. Takáč, Belluš.

    HC 05 Banská Bystrica: Košarišťan (Kalemba) – Saracino, Martin, Bambúch ("A"), Macháček, Meland, Styk, Devečka – White, Heizer ("A"), Kadura – Handlovský, Hudec ("C"), Macík – Petro, Zigo, Ma. Chovan – Hamburg

    Rozhodca: Milan Novák – Vladimír Smerek, Miroslav Valach.
     
    V dnešnom zápase sa popradskí "kamzíci" predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Banskobystrickí "barani"budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude tréner Vladimír Országh.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    V úvode prvej tretiny sa k puku po úvodnom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti hosťujúcej Banskej Bystrice, ktorí sa nakrátko stiahli pred svoju bránu, no následne sa previnili len zakázaným uvoľnením.
     
    00:51
    Hosťujúci White sa dostal k puku za popradskou bránou, následne si nakorčuľoval na hranicu ľavého kruhu a svojim pekným švihom ohrozil popradského gólmana Sidora. Ten však puk videl a strelu vyrazil na ochrannú sieť.
     
    01:27
    Meland sa s pukom dobre presúval po pravom krídle, no následne sa rozhodol vysunúť na pravé krídlo Handlovského, čo sa mu nepodarilo. Popradskí obrancovia sa dostali k puku a upokojujú tempo hry.
     
    01:49
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Matúš Chovan, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke a hru prerušil.
     
    02:08
    Marek Nagy zakončoval spoza ľavého kruhu, no jeho projektil napokon svojou hokejkou stečoval na ochrannú sieť pozorný banskobystrický obranca Martin. Vhadzovať sa bude po Košarišťanovej ľavici.
     
    02:38
    Samuel Takáč preveril gólmana Košarišťana dobrou strelou z hranice ľavého kruhu, no banskobystrický brankár bol v strehu a puk bez problémov vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    02:55
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Jáchym.
     
    03:06
    V úvode banskobystrickej presilovej hry sa k zakončeniu an ľavej strane dostal Patrick White, no jeho strelu napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk svojou výstrojou zblokoval mimo svojho bránkoviska.
     
    03:54
    Hosťujúci "barani" majú momentálne poriadne problémy s usadením sa v útočnom pásme. Popradčania sa bránia naozaj veľmi dobre a nedávajú svojim súperom takmer žiaden priestor na útočnú kombináciu.
     
    04:23
    Po skvelej krížnej prihrávke od Handlovského sa k zakončeniu na pravej strane dostal Hudec, no jeho delovku napokon dobre premiestnený Sidor dokázal vyraziť k zadnému mantinelu.
     
    04:59
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania sa tesne po návrate vylúčeného popradského hráča Jáchyma dostávajú do vedenia. Bambúch nekompromisne vystrelil puk spoza pravého kruhu na popradskú bránu, kde gólman Sidor dobre zakročil, no na následnú dorážku od JURAJA PETRA pomedzi jeho betóny nemal žiaden nárok. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Bambúch a Michal Hudec.
     
    05:22
    Spoza ľavého kruhu tentokrát dobre pálil Kadura, no jeho projektil napokon smeroval len vysoko nad popradskú bránu. Gólman Sidor teda zasahovať nemusel a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    05:41
    Domáci sa dostali do skvelej gólovej šance! Po peknej prihrávke od Paločka z pravej strany sa k zakončeniu za ľavým kruhom dostal Jáchym, no ten napokon trafil len dobre postaveného gólmana Košarišťana!
     
    06:09
    Macháček nahodil puk na zadný mantinel z ľavej strany, no za popradskou bránou sa k nemu dostali len pozorní domáci obrancovia, ktorí sa momentálne snažia rýchlo zaútočiť.
     
    06:43
    Paločko zakončoval z medzikružia, no jeho strelecký pokus napokon gólman zneškodňovať nemusel, keďže jeden z banskobystrických obrancov zblokoval puk do bezpečia na zadný mantinel.
     
    07:07
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Lukáš Bambúch.
     
    07:52
    Po peknej krátkej prihrávke od Stalsa sa k zakončeniu z otočky na pravej strane dostal Lapšanský, no ten napokon svojim bekhendom trafil len pozorného gólmana Košarišťana. Následne sa k odrazenému puku za pravým kruhom dostal Suchý, no ten nedokázal prekonať pozorného banskobystrického gólmana. Ten v tej chvíli zakrošil svojimi betónmi.
     
    08:24
    Z hranice ľavého kruhu sa snažil zakončovať hosťujúci White, no ten svojou strelou napokon minul priestor popradskej brány. Následne sa do útoku snažia dostať domáci hokejisti.
     
    08:56
    Kroták tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Košarišťan videl veľmi dobre a puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi mimo svojej brány.
     
    09:34
    Banskobystričania hrajú už niekoľko desiatok sekúnd v plnom počte, no zatiaľ sa im nedarí nič zaujímavé vymyslieť. Popradčania sa dobre bránia a intenzívne forčekujú. Hosťom tentokrát narobil poriadne problémy Mlynarovič.
     
    10:28
    Handlovský sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho projektil napokon zachytil len pozorný Fabian, ktorý puk bez problémov posiela do rýchleho útoku domácich.
     
    10:58
    Paločko sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho projektil napokon gólman Košarišťan s prehľadom zneškodnil svojimi betónmi. Následne puk ukryl pod svojou lapačkou pred dorážkami od aktívneho Belluša.
     
    11:29
    Banskobystričania sa usadili v útočnom pásme, kde si puk dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im proti popradskej defenzíve nedarí zakončovať. Uvidíme, čo sa hosťom podarí vymyslieť tentokrát.
     
    11:56
    Hostia sa snažia presadiť taktickými nahodeniami puku na zadný mantinel, no too im zatiaľ veľmi nevychádza. Popradská defenzíva si svoje obranné pásmo stráži veľmi dobre a zatiaľ neinkasuje.
     
    12:27
    Po ďalšom nahodení puku od hosťujúceho Handlovského sa k odrazenému puku dostal len gólman Sidor, ktorý ho pre istotu ukryl vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    12:59
    Pri puku sú momentálne hokejisti domáceho Popradu, ktorí ho majú v moci vo vlastnej obrannej tretine. Banskobystričania sa snažia útočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    13:30
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Michal Hudec.
     
    13:51
    Z ľavého ktuhu tvrdo pálil Lapšanský, no gólman Košarišťan je zatiaľ v strehu a drží svoj tím nad vodou. Tentokrát veľmi dobre zapracoval svojim ľavým betónom, ktorým vyrazil puk do bezpečia.
     
    14:19
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Jáchym, no jeho delovka napokon len tesne minula priestor banskobystrickej brány. Gólman Košarišťan teda v tejto chvíli napokon zasahovať nemusel.
     
    14:50
    Popradčania sa snažia ofenzívne presadiť vo svojej presilovej hre, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Banskobystričania držia svoj defenzívny štvorec veľmi dobre.
     
    15:23
    Kroták nekompromisne zakončoval spoza pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Košarišťan s prehľadom vyrazil do bezpečia svojim ľavým betónom.
     
    15:29
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania sa vo vlastnom oslabení dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po obrovskej chybe v popradskej defenzíve sa k puku na pravom krídle dostal ERIC MELAND, ktorý svojim súperom ušiel a v samostatnom úniku pekným švihom prekonal gólmana Sidora. Puk sa popod jeho ľavú korčuľu nešťastne dostal až do popradskej brány. Asistenciu si pripisuje Lukáš Handlovský.
     
    16:13
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa po krátkej chvíli dostávajú už do trojgólového vedenia! Popradská defenzíva poriadne zaváhala aj tentokrát a zabudla na RADOSLAVA MACÍKA, ktorý prevzal puk po prihrávke od Hudeca na hranici ľavého kruhu a svojou delovkou nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu na zásah. Asistencie si pripisujú hráči Michal Hudec a Michal Styk.
     
    16:13
    Do popradskej brány nastupuje namiesto gólmana Dušana Sidora gólman Juraj Sedlačko!
     
    16:56
    Popradčania nezačali v dnešnom zápase práve najlepšie a ich herný prejav v prvej tretine je len veľmi zlý. Momentálne sú síce pri puku, no nedokážu si vymyslieť súvislejšiu útočnú akciu.
     
    17:53
    Kroták nahodil puk na zadný mantinel z ľavej strany, no jeho projektil napokon zachytili až banskobystrickí obrancovia, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry.
     
    18:21
    Kroták potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne dobrou prihrávkou pred banskobystrickú bránu našiel Vaica, no ten svojou delovkou napokon trafil len Košarišťanove betóny.
     
    18:56
    Popradčania sa stále snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Banskobystrická defenzíva na čele s gólmanom Košarišťanom je dnes takmer bez chýb a nič nenecháva na náhodu.
     
    19:16
    Z hranice pravého kruhu tentokrát dobre zakončoval hosťujúci Matúš Chovan, no jeho delovku napokon gólman Sedlačko videl veľmi dobre a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    19:51
    V závere prvej tretiny sú Banskobystričania usadení v útočnom pásme, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ im popradská defenzíva odoláva veľmi dobre.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka dnešného zápasu bola spočiatku veľmi vyrovnaná, no len do momentu, kedy Banskobystričania zabrali naplno. Najskôr sa gólovo presadil Juraj Petro, ktorý v 5. minúte bez problémov prekonal gólmana Sidora. Následne v oslabení po samostatnom úniku skóroval aj Eric Meland a v 17. minúte poslal hostí do trojgólového vedenia svojou tvrdou strelou Radoslav Macík. Od tejto chvíle je v popradskej bráne gólman Juraj Sedlačko, ktorý vystriedal Dušana Sidora a zatiaľ si drží čisté konto.

    Podarí sa domácim Popradčanom zabrať naplno v druhej tretine a zdramatizovať tak priebeh tohto stretnutia?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:07
    Aj v úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti hosťujúcej Banskej Bystrice. Tí sú však ihneď napádaní aktívnymi Popradčanmi!
     
    20:37
    Poprad dal gól!
    Popradčania využili svoj ofenzívny tlak v úvode druhej tretiny a vsietili svoj prvý gól v zápase! Po tom, čo Stals trafil len gólmana Košarišťana Popradčania vytvorili ďalšiu útočnú akciu a skórujú! Po skvelej prihrávke od Lapšanského z pravej strany sa k zakončeniu na ľavom kruhu dostal TOMÁŠ SÝKORA, ktorý nedal Košarišťanovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Adam Lapšanský a Juris Stals.
     
    20:55
    Poprad dal gól!
    Domácim vychádza úvod druhej tretiny priam ideálne a vsietili aj kontaktný gól! Paločko potiahol puk za banskobystrickú bránu, následne našiel na ľavom kruhu Samuela Takáča, ktorý tvrdo vystrelil, no Košarišťan jeho delovku ešte vyrazil svojim betónom. Na následnú dorážku z tesnej blízkosti od MATÚŠA PALOČKA však nemal žiadnu šancu! Asistencie si pripisujú hráči Samuel Takáč a Miloslav Jáchym.
     
    21:43
    Banskobystričania sa momentálne musia brániť na plné obrátky, keďže domáci Popradčania predviedli svoje ofenzívne kvality v plnom štýle. Tentokrát sa však k puku dostali hostia, no tí sa previnili len zakázaným uvoľnením.
     
    22:24
    White nahadzoval puk pred popradskú bránu z pravej strany, kde chcel puk tečovať Heizer, no ten ho napokon netrafil a gólman Sedlačko po nahodení od Whitea zakročil svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    22:53
    Tentokrát si vo svojej útočnej kombinácii mierne nerozumeli Popradčania a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred banskobystrickou bránou.
     
    23:03
    Handlovský nekompromisne pálil z pravej strany, no gólman Sedlačko bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov vyrazil do bezpečia svojou vyrážačkou.
     
    23:09
    Od modrej nekompromisne pálil hosťujúci Styk, no gólman Sedlačko si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    23:14
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve mnúty si za hákovanie odchádza sadnúť Hamburg. Napravo od popradskej brány sa medzi ním a domácim Makovským odohral aj náznak potýčky, no na základe toho sa už nevylučovalo.
     
    23:54
    Domáci si zahrajú v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve plus dve minúty si tentokrát odchádza sadnúť hosťujúci Heizer, ktorý sa v útočnej snahe previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou na Miloslava Jáchyma.
     
    24:23
    Po peknej prihrávke od Suchého spoza kruhov sa k zakončeniu na pravej strane dostal Kroták, no jeho delovka napokon len minula priestor banskobystrickej brány. Košarišťan teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    24:55
    Kroták opäť tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil skončil len na hokejkách pozorných banskobystrických obrancov, ktorí sa snažia oslobodiť.
     
    25:04
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Popradčania dokázali využiť početnú výhodu o dvoch mužov! Po skvelej prihrávke od Suchého sa k zakončeniu na ľavej strane dostal TOMÁŠ SÝKORA, ktorý vypálil skvelú strelu zápästím a bez problémov prekonal Košarišťana strelou k ľavej žŕdke jeho brány. Asistencie si pripisujú hráči Radoslav Suchý a Arne Kroták.
     
    25:55
    Popradskí hokejisti sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Banskobystričania sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    26:19
    Hlavný rozhodca si overil situáciu rozhovorom s čiarovými rozhodcami a posiela Popradčanov opäť do početnej výhody o dvoch mužov. Na dve plus dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Bambúch.
     
    26:56
    Popradčania si puk bez problémov prihrávajú cez trojicu banskobystrických obrancov, no zatiaľ sa im nedarí nič zaujímavé vymyslieť. Momentálne chýbajú domácim potrebné strelecké zakončenia.
     
    27:25
    Gólmanovi Košarišťanovi tentokrát poriadne pomohol jeho spoluhráč Petr Macháček, ktorý priľahol puk. Z ľadu však odchádzal s bolestivou grimasou, z čoho súdime, že ho puk trafil, práve preto sa nevylučovalo.
     
    27:58
    Banskobystričania hrajú už vo štvorici, no stále sa musia brániť. Tentokrát po dobrej strele od Lapšanského z pravej strany zazvonila za gólmanom Košarišťanom ľavá žŕdka jeho brány!
     
    28:29
    Popradčania si v tejto chvíli poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Sedlačkom, konkrétne po jeho ľavej ruke.
     
    28:58
    Popradčania sa opäť usadili s pukom v útočnom pásme, kde si ho dobre prihrávajú. Banskobystrický obranný štvorec je však v strehu a bráni svoju svätyňu veľmi dobre.
     
    29:07
    Poprad dal gól!
    Popradčania otáčajú gólový účet tohto stretnutia vo svoj prospech počas presilovej hry! Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od sa k zakončeniu na pravom krídle dostal kapitán ARNE KROTÁK, ktorý svojou delovkou zaklincoval puk presne k pravej žŕdke banskobystrickej brány.
     
    29:07
    Do banskobystrickej brány nastupuje namiesto gólmana Andreja Košarišťana gólman Zane Kalemba!
     
    29:51
    Popradskí "kamzíci" sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Banskobystričania si svoje defenzívne úlohy plnia pomerne dobre.
     
    30:02
    Popradčania si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť Tomáš Zigo.
     
    30:55
    Banskobystrický gólman Kalemba si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát dokázal zachytiť puk vo svojej lapačke po tvrdej delovke od Stalsa z pravej strany.
     
    31:16
    Fabian nahadzoval puk pred banskobystrickú bránu z ľavej strany, no jeho projektil napokon jeden z banskobystrických obrancov dokázal zblokovať mimo hosťujúcej brány.
     
    31:50
    Popradskí hokejisti sa počas svojej presilovej hry zatiaľ nikam neponáhľajú a hrajú svoj štýl hokeja s veľkým prehľadom. Banskobystričania sa zatiaľ bez problémov bránia.
     
    32:28
    Hostia si mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a tentokrát sa previnili jasným zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Kalembom. Medzitým hrajú hostia už v pätici.
     
    32:56
    Kalemba opäť pre istotu podržal puk pod svojou lapačkou po dobrom nahodení z pravej strany od Paločka. Následne uvidíme vhadzovanie po jeho ľavej ruke.
     
    33:18
    Macík sa dostal k puku na pravej strane a následne dobrou prihrávkou hľadal svojho spoluhráča Hudeca, no nepodarilo sa mu to. Popradčania aj tentokrát zastavili puk na svojich hokejkách.
     
    33:58
    Lukáš Bambúch nahadzoval puk na popradskú bránu spoza ľavého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Sedlačko bez problémov zblokoval do bezpečia svojimi betónmi.
     
    34:45
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu, keď sa oba tímy snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no ani jednému z nich sa zatiaľ veľmi nedarí.
     
    35:18
    Domáci Popradčania si poriadne nerozumeli vo svojej ofenzívnej akcii a previnili sa len postavením mimo hry. Vhadzovanie sa teda presúva do neutrálneho stredného pásma.
     
    35:42
    Do dobrého zakončenia na pravej strane sa tentokrát dostal Lapšanský, no ten napokon trafil len betóny pozorného gólmana Kalembu.
     
    35:57
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania napokon dokázali vyrovnať ešte v druhej tretine! Handlovský potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne chcel nájsť svojho spoluhráča Heizera, no ten puk prenechal PATRICKOVI WHITEOVI, ktorý svojou delovkou z medzikružia nedal gólmanovi Sedlačkovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Handlovský a Radomír Heizer.
     
    36:24
    Do skvelej gólovej šance po prihrávke od Paločka sa tentokrát na ľavej strane dostal Samuel Takáč, no jeho delovka z hranice ľavého kruhu napokon trafila len hrudnú výstroj gólmana Kalembu.
     
    36:40
    Kalemba opäť ukázal, prečo je v Banskej Bystrici tak cenený. Tentokrát skvele zapracoval svojimi betónmi, ktorými dokázal zblokovať strelu z ľavej strany od aktívneho Paločka.
     
    37:12
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie na Heizera odchádza sadnúť domáci Jakub Drábek.
     
    37:22
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Chris Saracino, no jeho prízemnú delovku napokon gólman Sedlačko videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi zblokoval do bezpečia na ochrannú sieť.
     
    37:54
    White nahodil puk na popradskú bránu z ľavej strany, tam ho gólman Sedlačko nedokázal zachytiť, no pozorný Lapšanský bol na mieste a napokon bez problémov oslobodil popradský tím.
     
    38:27
    Popradčania sa počas svojho oslabenia zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Po nepresných strelách od hostí puk bez problémov von z pásma cez všetky čiary.
     
    38:52
    Banskobystričania si tentokrát poriadne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa hra sťahuje pred pozorného gólmana Kalembu.
     
    39:13
    Popradčania hrajú už v plnom počte, no zatiaľ sa stále musia brániť. Banskobystrickí hokejisti sa síce snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    39:54
    Meland nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len zblokovaná pozorným Jáchymom, ktorý poslal puk na zadný mantinel.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka bola už o niečo vyrovnanejšia a pre Popradčanov oveľa úspešnejšia. Domáci dokázali po góloch Sýkoru a Paločka v 21. minúte znížiť náskok hostí už len na jeden gól, následne v 36. minúte počas presilovej hry o dvoch mužov opäť skóroval Sýkora, ktorý vyrovnával. Popradčania dokázali vedenie v zápase otočiť vo svoj prospech po delovke od Krotáka v 30. minúte počas presilovej hry. Od tejto chvíle nastupuje do banskobystrickej brány gólman Zane Kalemba. Hostia však dlho neváhali a po delovke od Whitea z 36. minúty vyrovnali na 4:4.

    Bude jeden z tímov v tretej tretine úspešnejší a rozhodne o svojom plnom bodovom zisku alebo uvidíme aj predĺženie?
    Tretia tretina začína približne o18:42.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:06
    Aj v úvode tretej dvadsaťminútovky sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti hosťujúcej Banskej Bystrice, ktorí sa nakrátko stiahli a momentálne sa snažia zaútočiť.
     
    40:44
    White potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorných popradských obrancov, ktorí ho od puku bez problémov odstavili.
     
    41:21
    Popradčania si tentokrát mierne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred bránou gólmana Sedlačka.
     
    41:58
    Fabian nahadzoval puk na zadný mantinel z pravej strany, no jeho projektil napokon skončil len v moci banskobystrických obrancov, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry.
     
    42:19
    Zigo tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný betónmi pozorného gólmana Sedlačka mimo popradskej brány.
     
    42:48
    Banskobystričania sa v útočnom pásme previnili prihrávkou rukou, po ktorej sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme. Uvidíme, čo sa hosťom podarí vymyslieť tentokrát.
     
    43:40
    Popradčania sú momentálne pri puku vo vlastnej obrannej tretine, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí.
     
    44:12
    Paukovček sa dostal k puku na ľavej strane, následne ho nahodil na banskobystrickú bránu, no gólman Kalemba bol v strehu a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    44:55
    Spoza pravého kruhu nahadzoval puk na zadný mantinel aktívny Sýkora, no ten si napokon mierne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a o puk proti svojim súperom prišiel.
     
    45:23
    Paločko ukázal svoju dravosť na ľavom krídle, keď sa dostal k puku a tvrdo zakončoval, no jeden z pozorných banskobystrických obrancov bol v strehu a puk zblokoval mimo ľadovej plochy.
     
    45:58
    Mlynarovič sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Kalembu, ktorý puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1192 divákov.
     
    46:28
    Drábek nahodil puk pred banskobystrickú bránu z pravej strany, no gólman Kalemba bol aj tentokrát v strehu. Následne sa sanžil dorážať Stals, no ten už nedokázal prekonať betóny banskobystrického gólmana!
     
    46:45
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť hosťujúci Michal Styk.
     
    47:14
    Z ľavej strany tvrdo pálil Sýkora, no ten napokon nedokázal prekonať gólmana Kalembu, ktorý puk zachytil vo svojej výstroji. Tento banskobystrický brankár momentálne preukazuje svoje kvality a potvrdzuje vedenie v tabuľke percentuálnej úspešnosti gólmanov.
     
    47:57
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" napokon dokázali využiť svoju presilovú hru a dostávajú sa do vedenia! ADAM LAPŠANSKÝ prevzal puk na útočnej modrej čiare, následne sa zbavil dvoch banskobystrických obrancov skvelými kľučkami a po tej záverečnej bez problémov zasunul puk za chrbát gólmana Kalembu. Asistenciu si pripisuje Juris Stals.
     
    48:22
    Banskobystričania sa momentálne snažia rýchlo vyrovnať, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania sa bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu.
     
    48:52
    Banskobystrickí "barani" si opäť mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od banskobystrickej brány.
     
    49:21
    Radoslav Macík sa snažil s pukom preniknúť cez popradského obrancu Jáchyma, no ten sa zaprel, Macík do neho narazil ramenom a ešte si aj zlomil svoju hokejku.
     
    49:49
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Hudec, no jeho delovku napokon gólman Sedlačko likvidovať nemusel. Hudec svojou strelou len minul priestor popradskej brány.
     
    50:08
    Na druhej strane si skvelý zákrok pripísal aj gólman Kalemba, ktorý vo svojej lapačke reflexívne zachytil puk po delovke z hranice pravého kruhu od Matúša Paločka!
     
    50:32
    Banská Bystrica dala gól!
    Je vyrovnané! Banskobystričania vystihli mierne zaváhanie v popradskej defenzíve a opäť dokázali vsietiť vyrovnávajúci gól. Po peknej prihrávke spoza popradskej brány od Kaduru sa k puku dostal RADOMÍR HEIZER, ktorý svojou strelou k ľavej žŕdke popradskej brány prekvapil Sedlačkovu lapačku. Asistencie si pripisujú hráči Dominik Kadura a Eric Meland.
     
    51:29
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Banskú Bystricu. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť domáci Paukovček.
     
    51:58
    Banskobystrickí hokejisti sa snažia ofenzívne presadiť, no Popradčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia a puk bez problémov posielajú až za banskobystrickú bránu.
     
    52:23
    Po tvrdej delovke z hranice pravého kruhu od hosťujúceho Martina napokon gólman Sedlačko zasahovať nemusel. Jeho projektil smeroval len tesne vedľa popradskej brány.
     
    52:53
    Do zakončenia v oslabení na pravom krídle sa tentokrát dostal Sýkora, no jeho delovka po prihrávke od Stalsa napokon neprekvapila gólmana Kalembu, ktorý puk bez problémov vyrazil do bezpečia svojou výstrojou.
     
    53:40
    Banskobystričania sa dostali s pukom do útočného pásma, no následne sa previnili prihrávkou rukou, po ktorej sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    53:49
    Popradčania hrajú už niekoľko sekúnd v plnom počte, no stále sa musia brániť. Tentokrát sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Sedlačkom.
     
    54:09
    Z medzikružia tentokrát nekompromisne pálil hosťujúci Macík, no jeho delovku napokon gólman Sedlačko dokázal svojou vyrážačkou vyraziť na zadný mantinel.
     
    54:50
    Takáč potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, no napokon bol dobre bránený a svojou prihrávkou už nedokázal nájsť pozorného Krotáka, ktorý sliedil pred gólmanom Kalembom.
     
    55:24
    Banskobystričania pridávajú na ofenzívnej aktivite, no zatiaľ sa im nedarí gólovo presadiť. Popradčania majú na zisk tretieho miesta v tabuľke ešte niekoľko minút.
     
    55:58
    Hostia sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, no zatiaľ sa im veľmi nedarí zaútočiť. Popradčania napádajú rozohrávku svojich súperov naozaj veľmi dobre.
     
    56:35
    Sýkora hľadal dobrou prihrávkou z ľavej strany svojho spoluhráča Lapšanského, no ten sa k puku cez banskobystrickú defenzívu už nedokázal dostať.
     
    57:19
    Banskobystričania si opäť mierne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Kalembom.
     
    57:36
    Takáč tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Kalemba videl veľmi dobre a puk bez problémov zblokoval do bezpečia svojimi betónmi.
     
    58:08
    Belluš nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovku gólman Kalemba dokázal vyraziť pred seba! Tam sa snažil dorážať Mlynarovič, no ten nenašiel recept na pozorné betóny banskobystrického gólmana.
     
    58:51
    Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Lapšanského sa k puku v centrálnej časti dostal osamotený Sýkora, no ten mal už príliš málo času a svojim blafákom nedokázal prekonať pozorného Kalembu!
     
    59:24
    Paločko sa snažil nahadzovať puk pred banskobystrickú bránu, no mierne si nerozumel so svojimi spoluhráčmi, ktorí sa nevedeli odpútať od banskobystrickej defenzívy.
     
    59:56
    Bambúch sa v závere tretej tretiny dostal k puku na ľavom krídle vo vlastnej obrannej tretine a už len vyhodil puk až za popradskú bránu.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Tretia dvadsaťminútovka priniesla pomerne vyrovnaný priebeh na oboch stranách, keď sa za vyrovnaného stavu najskôr dostali do vedenia domáci po skvelom úniku Adama Lapšanského v 48. minúte počas presilovej hry. Následne však hostia nenechali na seba dlho čakať a výrazne podržaní gólmanom Kalembom dokázali po góle Radomíra Heizera z 51. minúty vyrovnať na 5:5.

    Podarí sa jednému z tímov vsietiť gól v predĺžení alebo uvidíme aj samostatné nájazdy?
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:09
    Aj v úvode predĺženia sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hráči hosťujúcej Banskej Bystrice. Tí sa nakrátko stiahli do svojho obranného pásma a snažia sa zaútočiť.
     
    60:56
    Lapšanský sa snažil potiahnúť puk do útočného pásma cez stred, no napokon narazil na pozorných banskobystrických obrancov, ktorí ho od puku bez problémov odstavili.
     
    61:21
    Z pravej strany tvrdo pálil hosťujúci Hudec, no jeho delovka napokon neprekvapila pozorného gólmana Sedlačka, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    61:44
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Sýkora, no jeho delovku gólman Kalemba bez problémov zblokoval na zadný mantinel svojim pravým betónom.
     
    62:37
    Drábek nahodil puk na zadný mantinel z pravého krídla, no napokon sa k puku po tomto nahodení dostali len banskobystrickí obrancovia, ktorí sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    63:13
    Poprad dal gól!
    Popradčania napokon dokázali rozhodnúť o svojom víťazstve v predĺžení po nekompromisnej delovke od JURISA STALSA, ktorý napriahol svoju hokejku v medzikruží a puk umiestnil k pravej žŕdke banskobystrickej brány. Asistenciu si pripisuje Adam Lapšanský.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V predĺžení sme mohli vidieť celkom vyrovnaný priebeh hry na oboch stranách, no napokon boli mierne úspešnejší Popradčania, ktorí v 64. minúte po góle Jurisa Stalsa rozhodli o svojom víťazstve.

    Domáci Popradčania si po dnešnej výhre pripisujú do tabuľky dva body, zatiaľ čo Banskobystričania odchádzajú domov len s 1 bodom.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:29:15)

    Branky a nahrávky: 21. Sýkora (Lapšanský, Stals), 21. Paločko (S. Takáč, Jáchym), 26. Sýkora (Suchý, Kroták), 30. Kroták (Mlynarovič, S. Takáč), 48. Lapšanský (Stals), 64. Stals (Lapšanský) – 5. Petro (Bambúch, Hudec), 16. Meland (Handlovský), 17. Macík (Hudec, Styk), 36. White (Handlovský, Heizer), 51. Heizer (Kadura, Meland)


    HK Poprad: Sidor (17. Sedlačko) – Gaborčík, Suchý ("A"), Fabian, Makovský, Jáchym, D. Šterbák, Hrehorčák, Štrauch – Sýkora, Stals, Lapšanský – Kroták ("C"), Mlynarovič, Vaic – Drábek, Paukovček, M. Nagy – Paločko, S. Takáč, Belluš.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Košarišťan (30. Kalemba) – Saracino, Martin, Bambúch ("A"), Macháček, Meland, Styk, Devečka – White, Heizer ("A"), Kadura – Handlovský, Hudec ("C"), Macík – Petro, Zigo, Ma. Chovan – Hamburg

    Rozhodčí: Milan Novák – Vladimír Smerek, Miroslav Valach

    Diváci: 1192
    bahis siteleri