Standard – Oostende 2:0 (kon.) | Gent – Kortrijk 0:1 (kon.) | Charleroi – Leuven 2:0 (kon.)
Lierse – Club Bruggy 1:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Mons 4:1 (kon.) | Cercle Bruggy – Lokeren 0:3 (kon.)
konec
Sporting Charleroi
2:0 (0:0)
Oud-Heverlee Leuven
Sobota 18.01.2014, 20:00 • Stade du Pays de Charleroi • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Vše podstatné se dnes událo ve druhé půli: Nejprve Kebano neproměnil penaltu, poté se nechal zbytečně vyloučit Thiaré, a počet hráčů na hřišti se tak srovnal. A s přibývajícími minutami konečně začaly i padat góly. Vítěznou trefu zaznamenal v 84. minutě Gnohéré a o deset minut později přidal pojistku Kebano.
    To je z belgické ligy vše, děkuji za pozornost! (22:01:51)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Je definitvně rozhodnuto. NEESKENS KEBANO potvrzuje, že tři body dnes připadnou Sportingu, čímž napravuje neproměněnou penaltu z úvodu druhé části. Chytrý dribling a ještě chytřeji zakončená situace do vzdálenějšího rohu branky končí pro Baillyho nechytatelnou situací.
     
    90+2
    Po dalekonosné střele Ruytinkxe výborně chytá Parfait Mandanda, který teď podržel svůj tým.
     
    90+1
    Gnohéré si nechal ujít příležitost definitinvě rozhodnout zápas. Mířil na něj dobrý pas do běhu, po kterém by býval Gnohéré byl v dobré pozici, ovšem míč nedostihl.
     
    90
    Thomas Azevedo střídá Ludovice Buysense.
     
    88
    Jovan Kostovski z dálky posílá výbornou střelu, která prolétla těsně vedle tyče!
     
    87
    Hosté vědí, že teď už musí riskovat. Wijns vsadil na dlouhý centr do vápna, ale jeho přihrávka našla jenom obránce soupeře.
     
    85
    Gnohéré při oslavě gólu sundal svůj dres, za což přichází žlutá karta.
     
    84
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. Sporting se teprve ze druhé střely na branku v zápase ujímá vedení. Autorem možná vítězné branky je střídající HARLEM GNOHÉRÉ, jenž využil obrovské hrubky brankáře Logana Baillyho. Hostující gólman byl nepochopitelně daleko od své branky a zkoušel rozehrát dlouhou přihrávku, kterou zachytil právě Gnohere a poslal míč do odkryté sítě.
     
    82
    A málem tu bylo překvapivé vedení Oud-Heverlee Leuven, protože rozběhnutý Ruytinkx doběhl dlouhou přihrávku a dostal se až před Mandandu, před jehož brankou přestřelil.
     
    80
    Zatímco sledujeme hru na polovině hřiště, kdy se stále nedaří ohrozit ani jednu branku, přichází další střídaní. Na domácí straně do hry přichází Jess Gálvez López, který nahradí dnes aktivního Enesa Saglika. Sporting tak využil už všechny možnosti pro střídání.
     
    74
    První střídaní na hostující straně: Ze hřiště odchází Karel Geraerts, který má na kontě žlutou kartu a navíc i jeden bolavý šrám. Nahradí ho Kenneth Van Goethem.
     
    72
    Druhá červená karta v dnešním zápase! Domácí Jamal Thiaré to teď přehnal a jde právem do kabin. Při výskoku ponechal svojí nohu příliš vysoko a zasáhl do hlavy Geraertse. Rozhodčí bez váhání vytahuje červenou.
     
    69
    Mohamed Daf přepouští své místo v sestavě Harlemu Gnohérému.
     
    65
    Charleroi bylo blízko vedoucí branky! Francois namazal úplně volnému Thompsonovi, který ovšem v ideální pozici nezpracoval balon včas a ještě před střeleckým pokusem o něj přišel díky atakujícímu obránci.
     
    63
    Thiaré se dostal na hranici velkého vápna, zkusil střelu z otočky a trefuje jen připraveného Logana Baillyho.
     
    60
    Enes Saglik působí i nadále jako tvůrce hry domácích, ale jak už to dnes bývá, Sportingu se pořád nedaří projít přes obranný val.
     
    56
    OHL se v podstatě nemůže dostat na půící čáru. Na druhou tranu ale Ronny Vangeneugden má své obranné pěšáky řádným způsobem připravené.

    Pavel Buňat

    Branky: 84. Gnohéré, 90+4. KEBANO

    Karty:   85. Gnohéré (CHL) – 45. Geraerts (LEU)   72. Thiaré (CHL) – 44. Gislason (LEU)


    Sporting Charleroi: Mandanda – Satli, Dewaest, Martos, Willems – Francois, Daf (69. Gnohéré), Saglik (80. López), Marcq, Kebano – Pollet (11. Thiaré)
    Náhradníci: Crimi, Willems, Kumedor, Gnohere, Thiare, Mrabet, Galvez Lopez, Ederson

    Oud-Heverlee Leuven: Bailly – Raymaekers, Thompson, Bandalovski, Buyssens – Wijns, Van Eeno, Geraerts (74. Van Goethem), Gislason – Ruytinx, Kostovski
    Náhradníci: Lenaerts, Gillekens, Ngolok, Bastiaens, Petterson, Messoudi, Cerigioni, Azevedo, Ogunjimi

    Rozhodčí: Nicolas Laforge
    bahis siteleri