Poprad – Skalica 6:0 (kon.) | Nitra – Trenčín 4:2 (kon.) | Martin – Banská Bystrica 5:3 (kon.)
Zvolen – Žilina 7:2 (kon.) | Košice – Piešťany 4:2 (kon.)
konec
HC Košice
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
ŠHK 37 Piešťany
sk Pátek 24.01.2014, 18:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania našej najvyššej hokejovej súťaže. Extraliga dnes pokračuje 43. kolom, v rámci ktorého je na pláne i zápas Košíc s Piešťanmi. Ten si v tomto textovom online prenose priblížime pravidelnými príspevkami.

    V atraktívnom zápase sa proti sebe v metropole východu postavia mužstvá z hornej polovice tabuľky. Košičania kraľujú celej lige a od úvodu sezónu im patrí prvá priečka. Na svojom konte majú aktuálne Oceliari 95 bodov, čo je o 7 viac ako má druhá Nitra. Košickí hráči majú najlepšiu obranu v celej súťaži a druhý najproduktívnejší útok. Súperom nastrieľali doposiaľ 138 gólov a 82 ich inkasovali.
    Piešťany vstúpia do stretnutia ako celok, ktorému aktuálne patrí štvrtá priečka v tabuľke. Piešťanci majú na svojom konte 73 bodov, čo je oproti svojmu dnešnému súperovi o priepastných 22 bodov menej. Mužstvo zo západného Slovenska sa zatiaľ presadilo v 117 prípadoch a inkasovalo 103-krát.

    Ak sa pozrieme na aktuálnu formu oboch tímov, lepšiu pozíciu majú pred vstupom do duelu hostia. Domácim hokejistom sa v ostatných dueloch darilo pomenej a z posledných piatich ligových zápasov tri prehrali. Naposledy si chuť napravili pod hradom Matúša Čáka, kde zdolali domáci Duklu Trenčín 3:1.
    Aktuálna zápasová forma Košíc: (P–P–V–P–V)
    MsHK Žilina – HC Košice 3:2
    HC Košice – HK Nitra 2:5
    HC Košice – MHC Martin 5:2
    HC Košice – HC '05 B. Bystrica 2:4
    HK Dukla Trenčín – HC Košice 1:3

    Piešťanci v kalendárnom roku 2014 doposiaľ prehrali iba dvakrát a v šiestich prípadoch dokázali vybojovať plný bodový zisk. V uplynulých piatich zápasoch dokonca hokejisti z kúpeľného mesta nestratili ani bod.
    Aktuálna zápasová forma Piešťan: (V–V–V–V–V)
    HK Dukla Trenčín – ŠHK 37 Piešťany 1:3
    ŠHK 37 Piešťany – MsHK Žilina 3:0
    ŠHK 37 Piešťany – HK 36 Skalica 3:2
    HKm Zvolen – ŠHK 37 Piešťany 3:8
    ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad 1:0

    Tieto celky sa už v aktuálnej sezóne štyrikrát stretli. V troch zo štyroch prípadov vyšli úspešnejšie Košičania. Hneď v prvom vzájomnom dueli tohto ročníka sa z bodového zisku radovali Piešťanci, ktorí v Steel aréne zvíťazili 3:2. Ďalší vzájomný zápas v metropole východu už skončil triumfom domácich Košíc a Piešťany odchádzali po prehre 2:4. Na klzisku ŠHK 37 doposiaľ domáci v zápasoch s Košičanmi nebodovali. V 25. i 34. kole tam zvíťazili aktuálni tabuľkoví lídri, a to v oboch prípadoch pomerom 5:1.

    Podľa papierových predpokladov sú favoritom domáci hokejisti. Bookmakeri stávkových kancelárií vypísali na triumf Košíc kurz iba 1,55. Na výhru hosťujúcich Piešťan je to až 4 a ak si chcete zatipovať na remízu po riadnej hracej dobe, je pre vás pripravený kurz približne 4,6.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický – Macejko, Klouček, Deyl, Kolba, Šeda, Cebák, Černák – Bartánus, Marcinko (C), Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Jokeľ, Matúš Chovan, Hrnka

    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Rais, Brňák, Drgoň, Filip (C), Bučka, Cuník, Škadra, Biro – Lušňák, Holovič, Stupka – Melichárek (A), Nemec (A), Hudec – Saliji, Hamrák, Chylo – Haring, Mišura, Hruška

    Rozhodca: Orolín – Holienka, Valach.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche a všetko je pripravené na úvodné vhadzovanie. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, ich súper v žltej farbe.

    V domácej bránke sa od úvodných sekúnd predstaví Dominik Riečický, na opačnej polovici ľadovej plochy začína medzi tromi žrďami Martin Šúrek.

    Kapitáni Tomáš Marcinko a Richard Filip si už podali ruky s rozhodcovskou trojicou. Dnes sa nám ako hlavný arbiter predstaví Tomáš Orolín, na čiarach mu budú asistovať páni Tomáš Holienka a Miroslav Valach.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Informácia pred úvodným buly: v sektore hosťujúcich priaznivcov sa nachádza približne 12 fanúšikov hostí, ktorí prišli podporiť svojich obľúbencov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Hostia vybojovali na svoje hokejky úvodné vhadzovanie a pokúsili sa dostať aj do útočnej tretiny. Tam puk nahodil Rais, ale následne ho už jeho spoluhráči späť nezískali.
     
    00:36
    Na opačnej strane ľadovej plochy sa pokúsili zaútočiť aj Košice. Bartánus si korčuľoval pred bránku s cieľom zraziť do nej puk, ale úspešný nebol a brankár doposiaľ zasahovať nemusel.
     
    01:04
    Bartoš si nakorčuľoval do priestoru pred bránkou, ale puk na svoju hokejku nedostal. pred ním ho zrazil Šúrek, ktorý následne musel čeliť strele od mantinelu, ale tú pohodlne schoval v lapačke.
     
    01:43
    Hostia na opačnej polovici iba nahodili puk na zadný mantinel. Košičania si tam veľmi nerozumeli, s rozohrávkou im musel pomáhať Riečický.
     
    02:07
    Hostia sa budú brániť! Hamrák sa previnil seknutím.
     
    02:39
    Košičania doposiaľ v presilovke nič nevymysleli. Ani na to nemali priestor, hosťujúci hráči totiž puk vyhodili ďaleko od vlastnej svätyne a nedovoľujú domácim rozohrať.
     
    03:12
    Až teraz sa Košičania dostali do útoku. Marek Bartánus urobil veľa práce pri pravej žrdi, ale jeho pokus o teč nemohol Šúreka prekvapiť.
     
    03:34
    Košice dali gól!

    Domáci využívajú presilovku a dostávajú sa do vedenia! Puk nahodený pred bránku poriadne prekvapil Šúreka, ktorému iba doskákal do prázdnej bránky. Úspešným strelcom je TOMÁŠ KLOUČEK. Asistencia: Tomáš Marcinko.
     
    04:00
    Košičania sa dostávali do ďalšej sľubnej pozície! Jenčík si potiahol puk po ľavej strane, zbavil sa potihráča a vypálil, ale hosťujúci gólman si dal na priestor pri pravej žrdi pozor.
     
    04:45
    Toto vylúčenie bude hostí zrejme ešte dlho mrzieť. neúspešný vstup do duelu sa v Steel aréne väčšinou nevypláca, o čom sa Piešťanci teraz presviedčajú na vlastnej koži. Košickí hráči ani po góle nepoľavujú a tlačia súpera v jeho obrannom pásme.
     
    05:23
    Obrovská šanca hostí! Košičania si nerozumeli v defenzíve a do zakončenia sa pred Riečickým dostal úplne osamotený hosťujúci hráč, ktorý ale nedokázal mladíka v bránke Košíc prekvapiť.
     
    05:56
    Diváci sa v metropole východu doposiaľ nudiť nemôžu. Hra sa prelieva zo strany na stranu a hráči majú čo robiť, aby ubránili súpera.
     
    06:37
    Na aktivite pridávajú aj Piešťanci. Tí sa otriasli z úvodného gólu vo svojej sieti a tlačia sa do zakončenia. Riečický dosiaľ zasahoval štyrikrát, z toho iba jedna šanca hostí bola z kategórie vážnejších.
     
    07:12
    Hostia sa teraz museli stiahnuť za vlastného brankára a spoza neho budú rozohrávať. Košičania im v tom ale bránia vysokým forčekingom.
     
    07:46
    Hrá sa pomerne dlho bez vylúčenia. V útočnom pásme sú Košice, ale nedarí sa im vôbec nič vymyslieť a Šúrek zasahovať nemusí.
     
    08:18
    Domáci Hrnka bojoval za bránkou Piešťan o puk. Protihráč bol ale v súboji aktívnejší a čistým spôsobom ho odstavil. Košičania aj napriek tomu stále ostávajú v útoku.
     
    08:46
    Ale domáci absolútne nedokážu presne zakončiť. Šúrek je na svojom mieste, ale zasahovať nemusí, jeho defenzíva naň žiaden puk nepúšťa.
     
    09:13
    Hostia sa konečne vymanili spod zovretia domácich hráčov a namieria si to do útoku. Ale až po prestriedaní.
     
    09:39
    Z akcie Piešťan napokon nič nebolo. Domáci gólman pri zákroku po menšom nahodení posunul bránku a hra sa prerušuje.
     
    11:02
    Domáci Bicek má puk na hokejke v útočnej tretine, ale je zatlačený k mantinelu a odtiaľ nemôže vypáliť.
     
    11:29
    Brániť sa budú aj Košice! Na tresnú lavicu odchádza SOjčík za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    11:59
    Košičania sa v úvodných sekundách musia urputne brániť. Piešťany zatlačili súpera pred brankárom, ale strela neprichádza.
     
    12:12
    Napokon sa hostia odhodlali k zakončeniu, ale to nemohlo Riečického prekvapiť. Rais si pýtal puk na modrej čiare a potom si nakorčuľoval aj pred bránku, ale prihrávku nedostal. Strela spoluhráčov spoza obrany ani k brankárovi nedošla.
     
    12:45
    Košičania sa oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary a odišli striedať. Ich súper okamžite zakladá útočnú akciu.
     
    13:12
    Piešťany sú späť v útočnom pásme, ale strela neprichádza. Hostia tlačia svojho súpera, ten zatiaľ odoláva.
     
    13:56
    A Košičania napokon odolali a medzičasom už hrajú v plnom počte. Hostia ich síce zatlačili, ale defenzíva aktuálnych lídrov súťaže všetko zvládla a súpera k strele nepustila.
     
    14:20
    Hra v plnom počte na oboch stranách pokračuje bez výraznejších šancí. V útoku sú Košice, ale stále je to bez nebezpečnejšej strely.
     
    14:50
    Vylúčenie na strane hostí! Biro sa previnil nedovoleným bránením v hre.
     
    15:32
    Košičania sa síce hneď v úvode usadili v útočnom pásme, ale strela brankára hostí neohrozila. Hostia ju využili na odpálenie puku cez všetky čiary.
     
    15:59
    Hostia sa svojou aktivitou v strede klziska dokonca mohli dostať do samostatného úniku! Bol to zrejme Nemec, komu chýbali centimetre a puk by bol vybojoval a rútil sa na Riečického.
     
    16:23
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na malý moment vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza domáci Kolba za držanie.
     
    16:50
    Hra vo štvoriciach na oboch stranách nič zaujímavé nepriniesla. Hostia sú v plnom počte a začína sa ich skrátená presilovka.
     
    17:26
    Súdiac podľa jej doterajšieho priebehu ani tá veľa zaujímavého neprinesie. Riečický zatiaľ v tejto početnej nevýhode zasahovať nemusel a puk je ďaleko od jeho bránky.
     
    17:55
    Situácia sa stále nemení. Hostia sa pokúšajú rozohrať spoza vlastnej svätyne, ale vysoký forčeking súpera im to vôbec nedovoľuje.
     
    18:20
    Piešťany to predsa len ešte skúsia rýchlym prechodom do pásma. Stred klziska je ale riadne prehustený a tak sa im to zrejme nevydarí.
     
    18:49
    Košičania sú už medzičasom v plnom počte. Ani posledný zúfalý presilovkový pokus hosťom nevyšiel, stav sa stále nemení a sekundy ostávajúce do konca prvej časti hry plynú.
     
    19:10
    Domáci sú v útoku. Spoza obrany to strelecky skúšal Spilar, ale jeho pokus k brankárovi ani neprešiel, keďže trafil iba Piešťanca stojaceho pred menovaný domácim hráčom.
     
    19:38
    Piešťany vyviedli puk z pásma, ale nie až pred Riečického. Čas sa neúprosne kráti a v tejto dvadsaťminútovke už zrejme nič zaujímavé neuvidíme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina stretnutia Košíc s Piešťanmi je minulosťou. Domáci sa predviedli úspešným vstupom do duelu, ale v ďalšom priebehu dvadsaťminútovky už svoj náskok nenavýšili. Rovnako sa v zakončení nedarilo ani hokejistom na opačnej polovici ľadovej plochy a tak je stav po prvej tretine 1:0 v prospech Košíc.

    Pomer striel po prvej tretine 9:8.

    Druhá tretina začne približne o 18:45.
     
    Bol zmenený strelec doposiaľ jediného gólu Košíc! Rozhodcovia po neprehľadnej situácii pred Šúrekom zmenili svoj verdikt a do štatistík sa napokon zapisuje Tomáš Klouček. Asistenciu pri presilovkovom presnom zásahu Košíc si pripisuje olympionik Tomáš Marcinko.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:19
    Úvodné buly druhej tretiny vybojovali na svoje hokejky hostia. Stiahli sa za vlastného brankára s cieľom v pokoji rozohrať, ale to sa im vôbec nedarí kvôli vysokému forčekingu súpera.
     
    20:46
    Košičania sa dostali do zaujímaj pozície! Po pokuse o zakončenie z ľavej strany od niektorého zo spoluhráčov sa pred bránkou ocitol úplne voľný Svatoš, ale puk mu preskočil hokejku a tak nemohol zakončovať.
     
    21:15
    Piešťany sa prebojovali na opačnú polovicu klziska, ale nič sa im tam nedarí vymyslieť, Domáci hráči sa stiahli do defenzívy.
     
    21:49
    Melichárek si nakorčuľoval za bránku a pokúsil sa vybojovať puk. To sa mu ale vôbec nevydarilo a musí sa rýchlo vracať a brániť Košičanov pri pokuse o protiútok.
     
    22:36
    Ten ale úspešne neskončil. Domáci boli natlačení iba k mantinelu a odtiaľ nemohli vypáliť. Hostia sa stihli dostatočne rýchlo vrátiť a ohrozenie svojho gólmana nepripustili.
     
    22:59
    Situácia sa stále nemení. Hráči oboch celkov bojujú o puk pri mantineli pri trestných lavičkách, ale to nikam nevedie. K strele už vôbec nie.
     
    23:29
    Hra sa v týchto chvíľach dlhšie neprerušuje. Puk sa rozhodcom ešte nestratil z dohľadu a vybojovali ho domáci. Tí z vlastnej obrannej tretiny zakladajú ďalšiu akciu.
     
    23:59
    Šúrek musel zasahovať! Do svojej lapačky schoval zakončenie Jenčíka, ktoré ale nepatrí do kategórie nebezpečných. Košičania aj po jeho zákroku ostávajú v útočnom pásme.
     
    25:31
    Domáci Chovan sa pokúšal niečo vymyslieť v pásme. S pukom operoval pri ľavej žrdi Šúreka, ale nepodarilo sa mu ho umiestniť za čiaru.
     
    25:46
    Hostia sa budú brániť! Bučka inkasuje trest za hákovanie.
     
    26:13
    Veľká šanca Košíc hneď v úvode početnej výhody! Bol to Cebák kto vypálil nebezpečne spoza obrany a to tak, že gólman hostí mal zakrytý výhľad. Ani napriek tomu ale puk v sieti nekončí.
     
    26:48
    Hosťom sa podarilo aspoň na moment vymaniť spod tlaku súpera a puk vyhodili na zadný mantinel za Riečického. Košičania sa musia vysťahovať z pásma a začínať odznova.
     
    27:18
    Domáci opäť pohrozili! Bartánus sa natlačil pred Šúreka, ale v ťažkej pozícii sa puk stratil z nebezpečného priestoru,. Schoval ho hosťujúci gólman vo vlastnej lapačke.
     
    27:32
    Košičania stále ostávajú vo vlastnej útočnej tretine a pokračuje ich presilovkový tlak. Hostia sa musia neustále brániť, domáci sú poriadne rozbehnutí.
     
    27:59
    Piešťany už medzičasom hrajú v plnom počte. Dokázali sa ubrániť tlaku súpera.
     
    29:01
    Aj v plnom počte sa musia Piešťanci naďalej brániť. Ich defenzíva ale doposiaľ úspešne marí pokusy Oceliarov nasťahovaných v pásme.
     
    29:59
    Košice dali gól!

    Hostia si absolútne nerozumeli v rozohrávke a je z toho druhý gól Košíc! V strede klziska Piešťany neboli presní, domáci sa vrútili do psáma a pred bránkou prihrávku zúžitkoval JIŘÍ BICEK. Asistencie: Matej Češík a Miroslav Macejko.
     
    30:45
    Do útoku sa dostali aj hostia! Puk sa po nepresnej strele z väčšej vzdialenosti odrazil za bránku, ale ani odtiaľ Piešťany vhodnú šancu nevymysleli.
     
    31:41
    Košice dali gól!

    Domáci sú v trojgólovom vedení! RICHARD JENČÍK si počkal na puk pri ľavej žrdi brány hostí a po prihrávke k nej iba pohodlne doklepol puk do siete. Asistencie: Juraj Cebák a Gabriel Spilar.
     
    32:20
    Domáci sú ako utrhnutí z reťaze! Obsadili útočné pásmo a pália z každej pozície, Šúrek má čo robiť aby držal skóre.
     
    32:55
    Košičania naďalej pokračujú v ofenzívnom snažení. Brankárovi hostí teraz určite nie je čo závidieť, musí sa obracať zo strany na stranu.
     
    33:24
    Predviedol sa aj Riečický! Hostia sa rýchlo presunuli do pásma, ale gólman Košíc nenechal nič na náhodu a pod lapačku schoval puk pred korčuľujúcim Chylom.
     
    33:59
    Hra sa ale opäť premiestnila na opačnú polovicu ľadovej plochy a my stále sledujeme prevahu domácich. Steel aréna opäť zahučala, ale Šúrek bol opäť na svojom mieste.
     
    34:42
    Hostia sa ale ešte rozhodne nevzdali. Prevzali si puk na hokejky a odmietajú ho z nich pustiť pokým neznížia. Košičania sa musia brániť.
     
    34:59
    Piešťany dali gól!

    Je znížené! Hostia absolútne zaskočili súpera po strele bezprostredne po buly. Tvrdou delovkou sa prezentoval MARCEL HOLOVIČ. Asistencia: Patrik Lušňák.
     
    35:36
    Hosťom sa podarilo vsietiť kontaktný gól a dostať sa späť do zápasu. Uvidíme, či sa im v najbližších minútach podarí skórovať opäť. To by mohla byť pre Piešťany poriadna psychická vzpruha.
     
    35:55
    Pokračuje sa v hre pri mantineli v útočnom pásme Košíc. Domáci hokejisti by sa radi dostali do zakončenia, ale súper im to zatiaľ neumožňuje.
     
    36:19
    Hostia napokon vybojovali puk, ale príliš sa s nim nemaznali. Posunuli ho do stredu klziska a odišli striedať.
     
    36:38
    Striedať potrebovali aj domáci, ale Jenčík pred tým ešte vypálil od vlastnej striedačky. Šúrek sa ale nenechal prekvapiť a puk skrotil.
     
    36:52
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za seknutie Filip.
     
    37:08
    Vzájomné vylúčenie na oboch stranách! Košičan Šeda sa previnil nedovoleným bránením v hre, hosťujúci Hamrák hákovaním.
     
    37:46
    Domáci stále pokračujú v početnej výhode piatich proti štyrom. Usadili sa pred Šúrekom a obliehajú jeho svätyňu.
     
    38:02
    Ale hostia mohli ísť do samostatného úniku! Holovič sa v strede klziska prezentoval aktivitou, ale napokon mu chýbal iba kúsok a puk nezískal.
     
    38:45
    Domáci boli blízko štvrtého gólu! Šúrek azda ani nevie, ako si so situáciou v ťažkej pozícii poradil, no puk v jeho sieti neskončil.
     
    39:12
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte a začala sa nám aj posledná minúta tejto tretiny.
     
    39:42
    V nej sa už ale zrejme nič dôležité nestane. Košičania sa držia pri puku, ale defenzíva Piešťan pracuje ukážkovo a do zakončenia ich už odmieta pustiť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina stretnutia je za nami. Videli sme v nej dva domáce góly, na ktoré dokázal za stavu 3:0 odpovedať Holovič strelou po buly pred Riečickým. Košičania sú aktívnejším celkom a ich ďalšie presné zásahy boli na spadnutie, no Šúrek si so zakončeniami Oceliarov poradil.

    Pomer striel v doterašom priebehu zápasu 24:14.

    Tretia tretina začne približne o 19:30.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Záverečná tretina začala víťazným buly pre domácich. Tí sa okamžite nasťahovali do pásma a Bartánus sa dostal do gólovej pozície! Na puk si počkal pri pravej žrdi, ale Šúrek sa ukážkovo premiestnil a jeho pokus zneškodnil.
     
    40:49
    Košičania pokračujú v útočení! Tentokrát to chcel Bartánus skúsiť prihrávkou pred bránku,a el tá adresáta nenašla a hostia sa nemuseli obávať.
     
    41:51
    Košice dali gól!

    Obrovská parádička domáceho GABRIELA SPILARA! Košický útočník po pravej strane unikol defenzíve Piešťan a v zakončení vykúpal Šúreka, ktorý nemal na puk smerujúci pod hornú žrď žiaden nárok. Asistencia: Richard Jenčík.
     
    42:29
    Košičania pokračujú aktívne! Šeda zaviezol puk do pásma popri ľavom mantineli a aj vypálil, ale iba do bočnej siete hosťujúcej svätyne.
     
    42:55
    Košičania naďalej pokračujú v ofenzíve! Pri mantineli bojuje o puk Jokeľ a súper má čo robiť, aby ho aspoň spomalil.
     
    43:32
    Hrnka sa pokúšal niečo vymyslieť spoza súperovej bránky, ale nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov stojacich pred ňou.
     
    43:55
    Marcinko takisto skúšal vymyslieť gólovú šancu spoza bránky hostí, ale ani ten nebol úspešný! Teraz mali ale hostia aj šťastie, pretože puk sa odrazil od konštrukcie bránky.
     
    44:48
    Košičania sú ako utrhnutí z reťaze, na ľadovej ploche je ich skutočne ťažko zastaviť. Uvidíme, dokedy ich Piešťanci udržia na uzde.
     
    45:36
    Hrá sa bez prerušenia. Hostia už vybojovali puk na svoje hokejky, ale prejsť stredom klziska bude pre nich náročnou úlohou.
     
    45:58
    Napokon sa to Piešťanom podarilo, ale príliš im to nepomohlo. V útočnej tretiny nedokázali vymyslieť nič, čo by Riečického prekvapilo.
     
    46:00
    Hostia sa budú brániť! Brňák sa previnil seknutím.
     
    46:24
    Košice nezačali presilovku dobre a po puk sa musia vrátiť až za vlastného gólmana.
     
    46:53
    A situácia sa opakuje. Košičania počas vlastnej početnej výhody nedokážu obsadiť pásmo pred Šúrekom a musia sa vrátiť po kus čiernej gumy.
     
    47:32
    Až teraz sa domáci dostali do útočného pásma. Tam ale majú ťažkú pozíciu, pretože hostia piaty gól inkasovať určite nechcú a svojmu brankárovi pomáhajú ako to len ide.
     
    47:56
    Košičania to skúsili tvrdou ranou, ktorú zastavil iba mantinel za Šúrekom. Bol to pravdepodobnhe Marcinko, kto vypálil skutočne poriadnu delovku.
     
    48:32
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Hlavne prvú časť vlastného oslabenia zvládli ukážkovo a zaslúžene ho prežili bez inkasovania gólu.
     
    49:08
    Brániť a teraz budú domáci! Kolba hral vysokou hokejkou a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    49:36
    Košičania hneď v úvode veľmi rýchlo zrušili plány hostí na presilovkový nátlak a puk vypálil cez všetky čiary.
     
    49:55
    Hostia sa aj po druhýkrát musia vrátiť za vlastnú bránku a začínať odznova.
     
    50:32
    Piešťany dali gól!

    Je znížené! Vo vlastnej presilovke sa do puku oprel TOMÁŠ BRŇÁK a jeho poriadna delovka inak ako gólom skončiť nemohla! Asistencie: Marcel Holovič a Václav Stupka.
     
    51:20
    Košičanov môže vylúčenie mrzieť. Hostia opäť stiahli ich náskok na rozdiel dvoch presných zásahov a pokúsia sa s výsledkom niečo urobiť.
     
    51:55
    Košičania sa musia brániť. Piešťanci sú povzbudení druhým gólom v Riečického sieti a tlačia sa do zakončenia.
     
    52:39
    Hosťom sa ale vôbec nič nedarí vymyslieť. Košickí hráči vedia, že defenzíva je v týchto chvíľach najdôležitejšia a preto sa jej naplno venujú.
     
    53:45
    Hostia sa budú brániť! Holovič sa previnil hákovaním.
     
    54:08
    Hostia sa budú brániť v trojici! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Biro.
     
    54:36
    Tlak Košíc je obrovský! Hostia nevedia kam skôr skočiť, ale zachraňuje ich brankár, ktorý za svoj chrbát nepustil skackajúci puk po Jenčíkovom nahodení zo strany.
     
    54:55
    Hosťujúci Filip vypichol domácim puk pri rozohrávke a rútil sa do zakončenia! Napokon mu ale sily stačili iba na nahodenie puku do pásma, čím získal cennú sekundy.
     
    55:30
    V zvyšnej časti početnej výhody o dvoch hráčov už Košičania neútočia tak nebezpečne. Usadili sa síce pred gólmanom hostí, ale o neúnosnom tlaku nemožno hovoriť.
     
    55:59
    Hostia už hrajú vo štvorici a bráni sa im podstatne jednoduchšie. Puk je stále pred Šúrekom, ale nevidíme nebezpečnú strelu.
     
    56:39
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Košičania nič nedokázali vymyslieť a zahadzujú tak ďalšiu početnú výhodu.
     
    57:55
    Na ľadovej ploche sa už nič nebezpečné nedeje. Hostia by sa o útok pokúšali márne, Košičania majú víťazstvo už vo vrecku.
     
    58:20
    Stretnutie sa blíži ku svojmu koncu. Čakáme už iba na záverečnú sirénu.
     
    59:15
    Dnešné stretnutie sleduje 3547 divákov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie sa skončilo. Najlepšími hráčmi sú Holovič a Češík. Ďakujem za pozornosť. (20:01:39)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 4. Klouček (Marcinko), 30. Bicek (Češík, Macejko), 32. Jenčík (Cebák, Spilar), 42. Spilar (Jenčík) – 35. Holovič (Lušňák), 51. Brňák (Holovič, Stupka)


    HC Košice: Riečický – Macejko, Klouček, Deyl, Kolba, Šeda, Cebák, Černák – Bartánus, Marcinko (C), Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Jokeľ, Matúš Chovan, Hrnka
    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Rais, Brňák, Drgoň, Filip (C), Bučka, Cuník, Škadra, Biro – Lušňák, Holovič, Stupka – Melichárek (A), Nemec (A), Hudec – Saliji, Hamrák, Chylo – Haring, Mišura, Hruška

    Rozhodčí: Orolín – Holienka, Valach

    Diváci: 3547
    bahis siteleri