Lugano – HC Slovan 2:3 (1:3 po s.n.) | Toljatti – Slavia 2:3 (po pr.)
po s.n. (1:3)
HC Lugano
2:3 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
sk Sobota 16.08.2014, 17:30 • Aréna Pista Resego, Lugano, Švajčiarsko • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan napokon víťazí v Lugane po samostatných nájazdoch, ktoré za hostí premenili Tomáš Netík, Ladislav Nagy a Martin Štajnoch, na domácej strane bol úspešný Ilari Filpulla. To je z dnešného prenosu všetko, dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak. (20:20:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan úvodný nájazd premenil......
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ani predĺženie neprieslo rozuzlenie, na víťaza zápasu si teda ešte chvíľku počkáme. Po krátkej úprave ľadu diváci tak uvidia samostatné nájazdy. Kto sa bude napokon radovať z víťazstva?
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    62:30
    Polovica času z predĺženia je za nami, gól nepriniesla.....
     
    61:15
    Pokračujeme hrou v predĺžení, diváci v Lugane sa však už tešia na obľúbené samostatné nájazdy.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    HC Slovan napokon dvojgólové vedenie po prvej časti hry neudržal a domáci posielajú zápas do predĺženia. Po krátkej prestávke pokračujeme hrou štyroch proti štyrom v čase maximálne päť minút.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:46
    Hra prerušená, ešte štrnásť sekúnd.....
     
    58:00
    Máme pred sebou posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    56:11
    V Lugane je stav stále nerozhodný, domáci tím dokázal nájsť odpoveď na dva góly hostí, do konca riadneho hracieho času už moc veru nezostáva.
     
    52:19
    Do konca zápasu ešte niečo viac ako osem minút, podarí sa niektorému z tímov rozhodnúť, alebo pôjde zápas do predĺženia?
     
    46:19
    HC Lugano dáva gól!
    Domáci tím za hlasnej podpory svojich fans vyrovnáva druhým gólom v zápase, do listiny strelcov sa tak zapísal JULIEN VAUCLAIR. Asistencie: Stefan Ulmer a Janick Steinmann.
     
    45:00
    V Lugane nám pokročil čas, z tretej časti koláča sme ukrojili štvrtinu, stále žije nádej na víťazstvo v riadnom hracom čase.
     
    42:12
    Nejaký ten čas sme z tretieho dejstva ukrojili, do konca však ešte ďaleko, pozorne teda sledujme, či sa podarí hosťom zápas ukončiť víťaztstvom.
     
    40:02
    Tak napokon sme dohrali tie dve minútky a zopár sekúnd, ktoré chýbali do ukončenia druhej časti hry, a pokračujeme ďalej treťou tretinou.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Správa z Lugana, tak napokon v druhej tretine sme odohrali ani nie osemnásť minút, domáci fans si arénu pomýlili s karnevalom v Brazílii a odpálili niekoľko dymovníc. Rozhodcovia tak poslali hráčov do šatní. Počkáme si teda, ako a či vôbec dohráme dnešný zápas.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:05.
     
    V druhej tretine sme zaznamenali jeden gól a to do siete hostí. Lugano sa tak na začiatku druhej časti hry vrátilo do hry, no hostia kontrolovali jej priebeh a ďalšiu zmenu skóre nedovolili. O všetkom teda rozhodne tretia tretina. Podarí sa domácim dostať zápas do predĺženia? Alebo Slovan zopakuje podobný scenár ako v ostatnom zápase a pridá nejaký ten gól? Zostaňte s nami, dozviete sa odpovede na tieto otázky.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    37:50
    V Lugane sa nám už hodnú chvíľku nehrá, z akého titulu? Veru netuším, ale zápas sa nám pekne naťahuje.
     
    37:19
    Slovan opäť ponuku domácich neprijal, ani po tejto presilovej hre sa zmena stavu nekoná.
     
    35:19
    Nedovolená hra v tábore domácich hráčov a trest dve minúty, výhodu v podobe presilovej hry dostáva Slovan.
     
    34:46
    Hra sa nám akosi kúskuje, hostia však držia taktovku hry vo svojich rukách.
     
    34:11
    Tak prvá možnosť bola správna, Slovan svoje oslabenie ubránil a na ľadovej ploche pokračujeme s plným počtom hráčov na oboch stranách.
     
    32:11
    Hostia sa dopustili faulu a tak si opäť presilovú hru zahrá domáci tím. Veríme, že hostia svoje oslabenie ubránia, alebo sa podarí domácim zrovnať skóre? Čo poviete?
     
    30:00
    Máme za sebou presne polovicu zo základného hracieho času, HC Slovan stále drží jednogólové vedenie, uvidíme, čo sa bude diať "v druhom polčase".
     
    23:48
    HC Lugano dáva gól!
    Tak domáci tím sa rozhodol skomplikovať hosťom život a do hry sa vracia kontaktným gólom z hokejky DOMINIKA SCHLUMPFA. Asistencie: Linus Klasen a Fredrik Pettersson.
     
    20:20
    Je po presilovke domácich, zmenu skóre nepriniesla.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:16.
     
    V prvej tretine sme zaznamenali dva góly a oba do siete domáceho tímu, keď sa úspešnými strelcami v drese belasých stali Václav Nedorost a Andrej Šťastný. Slovan bude na začiatku druhej časti hry hrať ešte dvadsať sekúnd so štyrmi hráčmi v poli. Zápas má vo svojich rukách, počkáme si, aké dejstvo nám hráči predvedú v druhej časti hry.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    18:20
    Máme tu ďalšiu početnú výhodu, teraz si ale presilovú hru vyskúša domáci tím.
     
    17:00
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia síce nevyužili presilovú hru, no dohrávali svoju akciu a do listiny strelcov sa zapísal svojim gólom ANDREJ ŠŤASTNÝ. Asistencia: Tomáš Surový.
     
    16:08
    Slovan nevyužil ani druhú možnosť výhody o jedného hráča v poli, Lugano oslabenie prežilo bez ujmy.
     
    14:08
    Ďalšie vylúčenie v domácom tábore, Slovan bude hrať opäť presilovú hru.
     
    11:39
    Domáci v plnom počte, ani HC Slovan ponuku domácich nevyužil.
     
    9:39
    Slovan v plnom počte a naopak, teraz dostal výhodu presilovej hry Slovan.
     
    7:49
    Slovan svoje oslabenie ubránil a pokračujeme s plným počtom hráčov na oboch stranách.
     
    5:49
    Lugano si zahrá prvú presilovú hru v zápase, Slovan sa bude brániť.
     
    3:38
    Slovan Bratislava dal gól!
    V Lugane to začalo veselšie ako predvčerom v Bellinzone, hostia sa ujímajú vedenia, keď radosť v belasom tábore zariadil svojim gólom VÁCLAV NEDOROST po prihrávke Michala Vondrku. Asistencia: Michal Vondrka.
     
    1:52
    Ani dnes nemáme spojenie so švajčiarskou halou, z Lugana Vám teda prinesieme aktuálne zmeny stavu a všetky, pre vývoj zápasu dôležité informácie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Príjemné popoludnie, o štvrťhodinku nastúpi na svoj ďalší zápas "Orol" spod Tatier pod Alpami vo Švajčiarsku. Sme zvedaví, ako dopadne švajčiarsko-slovenská klubová konfrontácia. Oproti ostatnému zápasu dochádza v zostave HC Slovan k zmene, medzi žrde nastúpi Jaroslav Janus, štvrtý Surového útok sa vymení s tretím útokom Tičara.
     
    HC Slovan Bratislava sa pripravuje na novú sezónu v KHL na sústredení vo Švajčiarsku, kde odohrá aj tri prípravné zápasy. Ten prvý bol na programe vo štvrtok večer, HC Slovan podľahol súperovi z KHL, Víťaz Podolsk zvíťazil po samostatných nájazdoch. V druhom zápase si zmeria sily s tradičným účastníkom NLA – najvyššej hokejovej súťaži pod Alpami – tímom HC Lugano.

    HC Lugano vznikol v roku 1941. Vo svojej histórii sa stal sedemkrát majstrom krajiny, päťkrát obsadil pekné druhé miesto.

    Čierno-bielo-žltý dres klubu obliekajú okrem domácich hráčov zo Švajčiarska aj dvaja hráči zo Švédska a dvaja z Lotyšska, po jednom hráčovi majú zastúpenie Kanada, Fínsko a Taliansko. Hlavným trénerom je Patrick Fischer. HC Lugano hráva svoje domáce zápasy v Aréne Pista Resega, ktorá má kapacitu 8.250 divákov.

    HC Slovan odohral – na rozdiel od svojho súpera, ktorý v príprave nastúpi na svoj prvý zápas – už celkom päť zápasov. V tom prvom zdolal v Liberci Metallurg Novokuzneck 3:2 po predĺžení. Nasledovala prehra s Dynamom Minsk v pomere 0:6, aby si belasí vzápätí napravili chuť víťazstvom 3:1 v Košiciach. Prvý zápas na domácom ľade, výborná atmosféra s viac ako 7.000 divákmi a po nepremenených šanciach prehra 1:2 s Amurom Chabarovsk. Potom Slovan odcestoval pod Alpy na krátke sústredenie, kde odohrá tri zápasy, výsledok toho prvého zápasu už poznáte.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho prípravného zápasu belasých, aj z tohto zápasu Vám sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Vladimír Korduliak

    Branky a nahrávky: 24. Schlumpf (Klasen, Pettersson), 47. Vauclair (Ulmer, Steinmann) – 4. Nedorost (Vondrka), 17. Šťastný (Surový)


    HC Lugano:
    HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Baranka, Sersen, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš, Brejčák, Mihálik, Luža – Vondrka, Nedorost, Nagy – Bartovič, Bližňák, Murley – Šťastný, Surový, Hudáček – Jeglič, Tičar, Netík – Lunter, White
    bahis siteleri