Lugano – HC Slovan 2:3 (1:3 po s.n.) | Toljatti – Slavia 2:3 (po pr.)
po s.n. (1:3)
HC Lugano
2:3 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
sk Sobota 16.08.2014, 17:30 • Aréna Pista Resego, Lugano, Švajčiarsko • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    HC Slovan Bratislava sa pripravuje na novú sezónu v KHL na sústredení vo Švajčiarsku, kde odohrá aj tri prípravné zápasy. Ten prvý bol na programe vo štvrtok večer, HC Slovan podľahol súperovi z KHL, Víťaz Podolsk zvíťazil po samostatných nájazdoch. V druhom zápase si zmeria sily s tradičným účastníkom NLA – najvyššej hokejovej súťaži pod Alpami – tímom HC Lugano.

    HC Lugano vznikol v roku 1941. Vo svojej histórii sa stal sedemkrát majstrom krajiny, päťkrát obsadil pekné druhé miesto.

    Čierno-bielo-žltý dres klubu obliekajú okrem domácich hráčov zo Švajčiarska aj dvaja hráči zo Švédska a dvaja z Lotyšska, po jednom hráčovi majú zastúpenie Kanada, Fínsko a Taliansko. Hlavným trénerom je Patrick Fischer. HC Lugano hráva svoje domáce zápasy v Aréne Pista Resega, ktorá má kapacitu 8.250 divákov.

    HC Slovan odohral – na rozdiel od svojho súpera, ktorý v príprave nastúpi na svoj prvý zápas – už celkom päť zápasov. V tom prvom zdolal v Liberci Metallurg Novokuzneck 3:2 po predĺžení. Nasledovala prehra s Dynamom Minsk v pomere 0:6, aby si belasí vzápätí napravili chuť víťazstvom 3:1 v Košiciach. Prvý zápas na domácom ľade, výborná atmosféra s viac ako 7.000 divákmi a po nepremenených šanciach prehra 1:2 s Amurom Chabarovsk. Potom Slovan odcestoval pod Alpy na krátke sústredenie, kde odohrá tri zápasy, výsledok toho prvého zápasu už poznáte.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho prípravného zápasu belasých, aj z tohto zápasu Vám sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Príjemné popoludnie, o štvrťhodinku nastúpi na svoj ďalší zápas "Orol" spod Tatier pod Alpami vo Švajčiarsku. Sme zvedaví, ako dopadne švajčiarsko-slovenská klubová konfrontácia. Oproti ostatnému zápasu dochádza v zostave HC Slovan k zmene, medzi žrde nastúpi Jaroslav Janus, štvrtý Surového útok sa vymení s tretím útokom Tičara.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1:52
    Ani dnes nemáme spojenie so švajčiarskou halou, z Lugana Vám teda prinesieme aktuálne zmeny stavu a všetky, pre vývoj zápasu dôležité informácie.
     
    3:38
    Slovan Bratislava dal gól!
    V Lugane to začalo veselšie ako predvčerom v Bellinzone, hostia sa ujímajú vedenia, keď radosť v belasom tábore zariadil svojim gólom VÁCLAV NEDOROST po prihrávke Michala Vondrku. Asistencia: Michal Vondrka.
     
    5:49
    Lugano si zahrá prvú presilovú hru v zápase, Slovan sa bude brániť.
     
    7:49
    Slovan svoje oslabenie ubránil a pokračujeme s plným počtom hráčov na oboch stranách.
     
    9:39
    Slovan v plnom počte a naopak, teraz dostal výhodu presilovej hry Slovan.
     
    11:39
    Domáci v plnom počte, ani HC Slovan ponuku domácich nevyužil.
     
    14:08
    Ďalšie vylúčenie v domácom tábore, Slovan bude hrať opäť presilovú hru.
     
    16:08
    Slovan nevyužil ani druhú možnosť výhody o jedného hráča v poli, Lugano oslabenie prežilo bez ujmy.
     
    17:00
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia síce nevyužili presilovú hru, no dohrávali svoju akciu a do listiny strelcov sa zapísal svojim gólom ANDREJ ŠŤASTNÝ. Asistencia: Tomáš Surový.
     
    18:20
    Máme tu ďalšiu početnú výhodu, teraz si ale presilovú hru vyskúša domáci tím.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme zaznamenali dva góly a oba do siete domáceho tímu, keď sa úspešnými strelcami v drese belasých stali Václav Nedorost a Andrej Šťastný. Slovan bude na začiatku druhej časti hry hrať ešte dvadsať sekúnd so štyrmi hráčmi v poli. Zápas má vo svojich rukách, počkáme si, aké dejstvo nám hráči predvedú v druhej časti hry.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:16.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Je po presilovke domácich, zmenu skóre nepriniesla.
     
    23:48
    HC Lugano dáva gól!
    Tak domáci tím sa rozhodol skomplikovať hosťom život a do hry sa vracia kontaktným gólom z hokejky DOMINIKA SCHLUMPFA. Asistencie: Linus Klasen a Fredrik Pettersson.
     
    30:00
    Máme za sebou presne polovicu zo základného hracieho času, HC Slovan stále drží jednogólové vedenie, uvidíme, čo sa bude diať "v druhom polčase".
     
    32:11
    Hostia sa dopustili faulu a tak si opäť presilovú hru zahrá domáci tím. Veríme, že hostia svoje oslabenie ubránia, alebo sa podarí domácim zrovnať skóre? Čo poviete?
     
    34:11
    Tak prvá možnosť bola správna, Slovan svoje oslabenie ubránil a na ľadovej ploche pokračujeme s plným počtom hráčov na oboch stranách.
     
    34:46
    Hra sa nám akosi kúskuje, hostia však držia taktovku hry vo svojich rukách.
     
    35:19
    Nedovolená hra v tábore domácich hráčov a trest dve minúty, výhodu v podobe presilovej hry dostáva Slovan.
     
    37:19
    Slovan opäť ponuku domácich neprijal, ani po tejto presilovej hre sa zmena stavu nekoná.
     
    37:50
    V Lugane sa nám už hodnú chvíľku nehrá, z akého titulu? Veru netuším, ale zápas sa nám pekne naťahuje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme zaznamenali jeden gól a to do siete hostí. Lugano sa tak na začiatku druhej časti hry vrátilo do hry, no hostia kontrolovali jej priebeh a ďalšiu zmenu skóre nedovolili. O všetkom teda rozhodne tretia tretina. Podarí sa domácim dostať zápas do predĺženia? Alebo Slovan zopakuje podobný scenár ako v ostatnom zápase a pridá nejaký ten gól? Zostaňte s nami, dozviete sa odpovede na tieto otázky.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:05.
     
    Správa z Lugana, tak napokon v druhej tretine sme odohrali ani nie osemnásť minút, domáci fans si arénu pomýlili s karnevalom v Brazílii a odpálili niekoľko dymovníc. Rozhodcovia tak poslali hráčov do šatní. Počkáme si teda, ako a či vôbec dohráme dnešný zápas.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:02
    Tak napokon sme dohrali tie dve minútky a zopár sekúnd, ktoré chýbali do ukončenia druhej časti hry, a pokračujeme ďalej treťou tretinou.
     
    42:12
    Nejaký ten čas sme z tretieho dejstva ukrojili, do konca však ešte ďaleko, pozorne teda sledujme, či sa podarí hosťom zápas ukončiť víťaztstvom.
     
    45:00
    V Lugane nám pokročil čas, z tretej časti koláča sme ukrojili štvrtinu, stále žije nádej na víťazstvo v riadnom hracom čase.
     
    46:19
    HC Lugano dáva gól!
    Domáci tím za hlasnej podpory svojich fans vyrovnáva druhým gólom v zápase, do listiny strelcov sa tak zapísal JULIEN VAUCLAIR. Asistencie: Stefan Ulmer a Janick Steinmann.
     
    52:19
    Do konca zápasu ešte niečo viac ako osem minút, podarí sa niektorému z tímov rozhodnúť, alebo pôjde zápas do predĺženia?
     
    56:11
    V Lugane je stav stále nerozhodný, domáci tím dokázal nájsť odpoveď na dva góly hostí, do konca riadneho hracieho času už moc veru nezostáva.
     
    58:00
    Máme pred sebou posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    59:46
    Hra prerušená, ešte štrnásť sekúnd.....
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    HC Slovan napokon dvojgólové vedenie po prvej časti hry neudržal a domáci posielajú zápas do predĺženia. Po krátkej prestávke pokračujeme hrou štyroch proti štyrom v čase maximálne päť minút.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    61:15
    Pokračujeme hrou v predĺžení, diváci v Lugane sa však už tešia na obľúbené samostatné nájazdy.
     
    62:30
    Polovica času z predĺženia je za nami, gól nepriniesla.....
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Ani predĺženie neprieslo rozuzlenie, na víťaza zápasu si teda ešte chvíľku počkáme. Po krátkej úprave ľadu diváci tak uvidia samostatné nájazdy. Kto sa bude napokon radovať z víťazstva?
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Slovan úvodný nájazd premenil......
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan napokon víťazí v Lugane po samostatných nájazdoch, ktoré za hostí premenili Tomáš Netík, Ladislav Nagy a Martin Štajnoch, na domácej strane bol úspešný Ilari Filpulla. To je z dnešného prenosu všetko, dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak. (20:20:42)

    Vladimír Korduliak

    Branky a nahrávky: 24. Schlumpf (Klasen, Pettersson), 47. Vauclair (Ulmer, Steinmann) – 4. Nedorost (Vondrka), 17. Šťastný (Surový)


    HC Lugano:
    HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Baranka, Sersen, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš, Brejčák, Mihálik, Luža – Vondrka, Nedorost, Nagy – Bartovič, Bližňák, Murley – Šťastný, Surový, Hudáček – Jeglič, Tičar, Netík – Lunter, White
    bahis siteleri