Lipt. Mikuláš – Detva 2:5 (kon.) | Spišská N. Ves – Michalovce 6:4 (kon.) | Prievidza – Trnava 3:1 (kon.)
Prešov – Pov. Bystrica 5:0 (kon.) | Topoľčany – Bardejov 2:4 (kon.) | Senica – SR 18 6:0 (kon.)
konec
PHK Prešov
5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
HK 95 Považská Bystrica
sk Pátek 19.09.2014, 17:30 • ICE Aréna, Prešov • 1. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prešovčania sa tretíkrát v novej sezóne predstavia na domácom štadióne, ICE Aréna bude v piatok o 17:30 dejiskom predohrávky 15. kola Prešova s Považskou Bystricou. Naposledy si cestu na zimný štadión našlo takmer tisíc priaznivcov, ktorí sledovali kvalitný duel s favorizovaným Bardejovom. Po zápase v Detve budú chcieť zverenci Jána Vodilu uloviť všetky tri body od Považskej Bystrice a pokúsiť sa znova atakovať čelo tabuľky.

    P.H.K. Prešov

    Prešov začal sezónu dvojzápasom s reprezentáciou do osemnásť rokov. Prvý domáci duel ukázal silu mužstva, ktoré si po výhre 6:2 na konto pripísalo prvé tri body. V druhom zápase na ľade osemnástky "Koňare" nezaváhali a porazili mladíkov 4:1. Prvá vážna previerka čakala tím okolo kapitána Pavlovského v zápase 2. kola doma proti Bardejovu. Prešov držal do 50. minúty skóre vyrovnané, v závere však skúsenejší celok prelomil čaro skvelého Riečického a odniesol si z Prešova 3 body po výhre 2:0. V stredu sa hokejisti P.H.K predstavili v Detve, ktorá je hlavne v domácom prostredí nevyspytateľná. Zverenci Jána Vodilu otočili stav z 0:2 na 2:2, 27 sekúnd pred koncom ale inkasovali posledný gól a odišli bez bodového zisku. Po štyroch stretnutiach patrí Prešovu v tabuľke 4. miesto za 6 bodov.

    Káder Prešova má v bránke tri známe mená. Azda najznámejšie je Imrich Petrík, bývalý reprezentačný brankár s bohatými extraligovými skúsenosťami, ktorý však bude naskakovať do hry iba sporadicky. Jednotkou v tíme je Dominik Riečický, majster SR spred roka, chrbát mu bude kryť talentovaný Vladmír Slivka. V obrane stavajú Šarišania na Ľubošovi Vartovníkovi, Vladimírovi Sabolovi, Dušanovi Kobeľova a Ľubomírovi Chovanovi. Defenzíva je na priemernej prvoligovej úrovni. V útoku velí Prešovu kapitán Pavlovský, ktorý zažíva veľký návrat domov. Známe sú tiež mená ako Ľubomír Caban a Martin Hájnik, ktorý vlani okúsil aj extraligu. Prešov ich doplnil nádejnými útočníkmi na čele s Markom Ferencom, Igorom Jarošom, Vladimírom Čopákom či Samuelom Chalupom. Ofenzívna sila PHK je zatiaľ skôr neznámou.

    HK 95 Považská Bystrica

    Považská Bystrica doposiaľ odohrala iba dve súťažné stretnutia, na konte má nulu a za ňou je v tabuľke iba reprezentácia do 18 rokov. Momentálne teda nič nenasvedčovalo tomu, žeby na Považí mali vyššie ambície ako vlani a to zachrániť sa, veď v sezóne 2013/14 skončil tím HK 95 na poslednom mieste tabuľky dokonca aj za osemnástkou. Úvod sezóny bude hrať Považská Bystrica na klziskách súperov, keďže na ich domovskom štadióne prebieha rozsiahla rekonštrukcia strojovne. V prvom zápase čelila Spišskej Novej Vsi, kde sa už črtal poriadny debakel. Hostia prehrávali 0:5, napokon dvoma gólmi ale stanovili skóre na konečných 2:5. O dva dni na to sa postavili proti Detve, ktorej gól dať nedokázali a odchádzali s prehrou 0:4. Tretie kolo malo priniesť duel s Prievidzou, ten však za stavu 1:1 v 26. minúte zápasu rozhodca prerušil kvôli hmle.

    Brankárskou jednotkou Považskej Bystrice je rovnako ako vlani Peter Hričina. Kameňom obrany bude 38-ročný zadák Slavomír Hriňa, ktorý v minulej sezóne nastúpil aj v extralige, kde celkovo odohral už cez 600 duelov. Medzi ďalšie stabilné piliere defenzívy bude patriť Boris Ružička, posila z Prešova a Miroslav Habšuda z Trenčína, ktorý bude nastupovať na striedavé štarty podobne ako reprezentant Slovenska do 20 rokov – Tomáš Rusina. V útoku sa na jeden zápas objavili Tomáš Pokrivčák, Andrej Juráček a Matej Šugár, ktorí vlani odohrali sezónu za Martin. Zaujímavým krokom je angažovanie Martia Havlíčeka, ktorý prišiel do tímu HK 95 zo Španielska. Z Trenčína na striedavé štarty bude chodiť Tomáš Lipták, v kádri si Považania udržali stálicu v podobe Mariána Koledu, vo výbornom svetle sa zatiaľ ukazuje mladý Ján Zlocha, ktorý doposiaľ strelil dva góly. V plnej sile môže byť tím vedený trénerom Ľubošom Meszárošom nebezpečný, bez niekoľkých extraligových opôr sa ale spolieha na poväčšine mladých a neskúsených hráčov.
     
    Úvodné zostavy:

    P.H.K. Prešov: Riečický (Slivka) – V. Sabol, Vartovník, Kobeľa, Ľ. Chovan, Kolařík, Guntáš, Novický, Macko – Pavlovský, Kivader, Pekarčík – Čopák, Tomčák, Jaroš – Hájnik, Chalupa, Ferenc – Petroc, J. Skokan, Potoček

    HK 95 Považská Bystrica: P. Hričina (Buliš) – Ružička, Balušik, M. Mikuš, Tarbák, Fillo – Koleda, Kudlej, Ligas – Šugár, Zlocha, Trenčan – Jurášek, Rafati, Kubin – Krčmárik

    Rozhodca: Tornay – Bogdaň, Smerek.
     
    Hráči už sú na ľade, o pár sekúnd sa môže začať hrať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Po buly sa zo stredného pásma pokúsil ohroziť bránku domácich Ligas, jeho strela končí ale jednoznačne v náručí brankára.
     
    00:45
    Hostia držia puk v útočnom pásme, vyskočili na súpera, Ligas bol v sľúbnej pozícii pred bránkou, jeho pokus dostať puk popri betóne do brány však Riečický vystihol a zasahuje.
     
    01:10
    Zaútočil už aj Prešov, z uhla to skúsil Jaroš, jeho strela ale končí na brankárovi.
     
    01:45
    Hostia sa dostali ihneď do brejku dvoch na dvoch, Kudlej dostal prihrávku, no jeho pokus betón Riečického vyráža.
     
    02:30
    Hrá sa zo strany na stranu, pred bránku Hričinu sa dostal najprv Hájnik, no prestrelil, na opačnej strane nastrelili hostia znova len dobrý betón Riečického.
     
    03:10
    Ján Skokan vymýšľal niečo pri útočnej modrej čiare, kľučkoval, no neuspel vo svojej útočnej snahe.
     
    03:35
    Prekarčík sa dostal cez obrancu Považskej Bystrice medzi kruhy odkiaľ strieľal, puk je zblokovaný ale na ochrannú sieť, napriek tomu pekná akcia domácich.
     
    04:00
    Marcel Pavlovský dostal skvelú prihrávku na útočnú modrú čiaru kde bol sám, vyrazil proti brankárovi Hričinovi, nevymýšľal a strieľal to švihom k tyčke, no míňa bránu!
     
    04:29
    Kolařík odohral súboj na mantineli, Tarabík ostal na ľade, obranca PHK pokračoval v akcii, poslal veľmi peknú prihrávku na Čopáka, ten však nedokázal usmerniť puk za chrbát gólmana.
     
    04:29
    Po zákroku mali domáci ešte puk asi 10 sekúnd, nakoniec sa ale vylučuje, Pavel Kolařík odchádza za hru vysokou hokejkou na trestnú lavicu. Zaujímavé spätné rozhodnutie.
     
    04:50
    Sabol podržal puk a posiela ho do stredného pásma, zatiaľ sa Prešov bráni efektívne.
     
    5:30
    Puk sa teraz dostal až k brankárovi Hričinovi, hostia sa nevedia dostať do tlaku v útočnom pásme.
     
    06:00
    Potoček v oslabení šiel od mantinelu na bránku Považskej Bystrice, jeho bekhendový pokus je ale zblokovaný.
     
    06:20
    Hostia teraz konečne sa dostali k dobrým prihrávkam v útočnom pásme, ta finálna ale nevyšla a pri puku sú znova domáci hráči.
     
    06:29
    Domáci v plnom počte.
     
    07:00
    Po rozháranej hre v strednom pásme prerušuje hru zakázané uvoľnenie Prešova. Naďalej čakáme na vážnejšie ohrozenie bránky na oboch stranách.
     
    07:15
    Ligas hľadal pred bránkou Sugara, útočník Považskej Bystice ale nedočiahol na puk.
     
    07:40
    Do útoku sa hrnie PHK, spoza bránky dostal pred medzikružie prihrávku Vartovník, obranca Prešova strieľal švihom, no bránku netrafia.
     
    08:25
    Považská Bystrica si vytvára tlak v útočnom pásme, od modrej sa k nebezpečnej strele dostal Tabarik, Riečický nevidel skoro nič a len šťastie že ho to tentokrát trafilo.
     
    09:10
    PHK sa až teraz ubránilo tlaku a puk vyváža von z obranného pásma.
     
    09:20
    Popri mantineli šiel do útočného pásma Ferenc, jeho nenápadná strela k bližšej tyčke ale končí na špičke betónu brankára.
     
    09:40
    Domáci sa v útočnom pásme udržali, spoza bránky si to namieril Chalupa, jeho strela švihom k bližšej tyčke ale končí v Hričinovej lapačke.
     
    10:00
    Exprešovčan Boris Ružička teraz po bleskovom prechode hostí do útočného pásma vypálil od modrej, mieril medzi betóny, no Riečický si ustrážil priestor.
     
    10:40
    Kobeša pálil nebezpečne švihom od modrej, pred bránkou bol Jaroš, strelu ale netečoval a brankár zasahuje betónom bezproblémovo.
     
    11:10
    Skúsený Marián Koleda sa sám dostal do útočného pásma a z kruhu na buly to mieril nad rameno brankára k bližšej tyči, čo Riečický ale vystihol a vyráža puk.
     
    11:50
    Domáci s ťažkosťami v prechodnej fáze do útočného pásma, hrá sa viacmenej v strede.
     
    12:20
    Chalupa zaviezol teraz puk za bránku odkiaľ hľadal ihneď Hájnika, ten však nastrelil puk iba do betónu Hričinu.
     
    12:50
    Teraz nemali domáci od gólu ďaleko, skvelo vystrelil od modrej Novický, puk Hričina iba vyrazil na Hájnika, ten reagoval ale neskoro, inak by bol v jasnej šanci, stačilo zakončiť...
     
    13:30
    Domáci sa znova snažia dostať do útočnej akcie, cez modrú čiaru sa ale prvá formácia nevie dostať.
     
    13:50
    Keď to už Koňarom vyšlo, Pavlovský si obkrúžil útočné pásmo a švihom zakončoval, jeho pokus končí ale na mantineli...
     
    14:15
    Puk končí mimo hracej plochy pri snahe Považskej Bystrice o protiútok.
     
    14:40
    Považská Bystrica sa dostala do útočného pásma, Ligas spred kruhu na buly okamžite vypálil, jeho strela však je Riečickým vyrazená.
     
    15:00
    A znova ten istý hráč, Patrik Ligas sa dostalo v rýchlosti medzi kruhy a mieril to k tyčke brány, puk špičkou betónu Riečický ledva vyráža na ochrannú sieť, skvelý zákrok.
     
    15:45
    Šugár v snahe dostať sa do útočnej akcie prešiel dvoch hráčov, na mantineli na neho vybehli zvyšní traja a proti tejto presile šancu nemal, končí na ľade...
     
    16:15
    Potoček dostal puk v rýchlosti za bránku odkiaľ vysielal prihrávku na Jána Skokana, skúsený útočník ihneď posielal puk na bránku, no ten natrafil len na brankára.
     
    16:23
    Tomáš Kubín dostáva dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Presilovka domácich
     
    16:55
    Prešov točí puk v útočnom pásme, strela zatiaľ neprišla...
     
    17:10
    Až teraz spred kruhu na buly vypálil tvrdú ranu Kivader, tá ale končí vyrazená betónom.
     
    17:30
    Vartovníkov pokus od modrej iba brankár vyrazil, následne sa však domácim nepodarilo doraziť.
     
    17:50
    Teraz to ale bolo veľmi tesne, prišla ďalšia strela od modrej, brankár zas len vyrazil, Kivader posnul puk na Pekarčíka, ten v rýchlosti ale nedokázal trafiť prázdnu bránu!
     
    18:23
    Hrá sa už v plnom počte na oboch stranách, Považania vyhodili puk a už je to zakázané uvoľnenie.
     
    18:50
    Chalupa pred bránkou hľadal horizontálne Hájnika, cez bránkovisko je ale puk tečovaný a útočník ho na bránku nevystrelil.
     
    19:25
    Peter Kudlej z Považskej Bystrice končí na ľade po súboji v jeho obrannej tretine, ťažko sa dvíha, hra je prerušená. Za pomoci spoluhráčov už ide na striedačku.
     
    19:50
    V závere prvej tretiny ešte vystrelil od modrej Tabarík, jeho pokus Riečický vyráža, videl ho, strela nemala potrebnú razanciu, žiaden problém...
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvod prvej tretiny začali hostia aktívne, gólovo sa však nepresadili. Hra sa neskôr vyrovnala, diváci videli hru na oboch stranách klziskách, Považania zvyčajne pálili od modrej, zatiaľčo Prešov sa snažil dostať z kombinácie do nejakej vyloženej šance. V piatej minúte dostal skvelú prihrávku na útočnú modrú Pavlovský, veterán v drese PHK ale v nájazde na Petra Hričinu bránu netrafil. Riečický niekoľkokrát musel riešiť závažné situácie, veľa toho nevidel po strele Tabaríka od modrej z 9. minúty, ktorú so šťastím zlikvidoval. Do nebezpečnej akcie medzi kruhmi sa dostal neskôr Peter Ligas, jeho pokus však domáci brankár špičkou betónu vyrazil. Záver tretiny bol v réžii zverencov Jána Vodilu a to aj vďaka presilovej hre. Dobrú šancu mal Ján Skokan, skvelú prihrávku ale vyslal len do dobre postaveného gólmana. V najväčšej šanci prvej dvadsaťminútovky sa ocitol Filip Pekarčík, dostal puk pred odkrytú časť brány, v rýchlosti ho ale nedokázal usmerniť do siete.

    Zdroj: PHK Prešov
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Hostia vyhrali úvodné buly a začínajú spoza vlastnej brány.
     
    20:40
    Prešov sa dostal nakoniec do útočného pásma skôr obrana hostí si ale poradila s útočnými chúťkami PHK.
     
    21:05
    Už ale mala na mále keď sa dostal medzi kruhy po dobrej prihrávke k puku Pavlovský, už mieril k tyčke, puk sa mu ale vyšmykol z čepele a končí na brankárovi.
     
    21:20
    Prešovčania už tentokrát sa ale nemýlili, do kruhu na buly sa dostal MARTIN HÁJNIK, puk namieril k vzdialenejšej tyčke a presnou strelou napriahol sieť za Hričinom.

    Asistencia: Ľubomír Chovan
     
    22:00
    Prešov pokračuje v útočných chúťkach, gól domácim zjavne dodal energiu.
     
    22:30
    Z kruhu na buly sa k strele dostal domáci Pekarčík, jeho pokus ale končíi zblokovaný na ochrannej sieti.
     
    23:10
    Hostia sa síce snažia dostať do útočného pásma, veľmi sa im to ale nedarí a domáci sú pri chuti aj puku.
     
    24:00
    Jozef Tomčák to skúsil dvakrát, najprv spoza bránky chcel zasunúť k tyčke no bránu netrafil, potom už z kruhu na buly pálil švihom, jeho pokus ale brankár Hričina vyrazil.
     
    24:45
    Ferencova prihrávka našla iba korčuľu súpera, domácim útočná akcia nevyšla a dopredu to skúša Bystrica.
     
    25:15
    Ani hosťom sa však v útočnom pásme nepodarilo nič vymyslieť, Prešov súpera vytlačil na mantinel...
     
    25:50
    Fillo strieľal zo stredného pásma na bránku súpera, Riečický je však pozorný a puk ihneď rozohral.
     
    26:20
    Pavlovský s Kivaderom šli proti jednému obrancovi, rýchla domáca akcia ale konči na prihrávke Pavlovského, ktorá je zblokovaná brániacim hráčom Považskej Bystrice.
     
    27:00
    Jaroš parádne prešiel troch hráčov súper okolo modrej až prihral voľnému Kobeľovi, tomu však puk uteká po zásahu hráča Bystrice.
     
    27:11
    Dušan Kobeľa odchádza na trestnú lavicu za podrazenie pri snahe zastaviť protihráča, ktorý mu puk vzal.
     
    27:25
    Marián Mikuš pálil puk od modrej čiary, Riečický iba vyrazil, domáca obrana ho ale vypálila preč z obranného pásma.
     
    28:00
    Považská Bystrica je nasťahovaná v útočnom pásme a po mantineli drží puk na hokejke.
     
    28:30
    Tabarík už šiel vystreliť spred kruhu na buly, ešte ale zvolil nakoniec prihrávku ktorou našiel iba hráča PHK Prešov, ten šiel ihneď dopredu, hľadal Tomčáka na druhej strane, prihrávka bola ale príliš prudká, škoda.
     
    29:11
    Domáci v plnom počte.
     
    29:30
    Prešov vyviezol v oslabení puk do útočného pásma kde ho podržal, nakoniec sa dostal do súboja na mantineli, tam sa už bojovalo dosť dlho až rozhodca prerušil hru.
     
    30:15
    Kivader vystihol zlú prihrávku hostí v útočnom pásme, veľa vymýšľal s pukom miesto streľby nakoniec prihral na Pekarčíka, do prihrávky ale vkladá hokejku súper a ide dopredu...
     
    30:30
    Považania z rýchlej akcie vyťažili strelu, tá mierila medzi betóny Riečického, ktoré však gól neinkasujú, domáci brankár s istotou zasahuje.
     
    31:15
    Tomčák dostal puk do útočného pásma, spoluhráči mu vrátili puk pred kruh na buly odkiaľ strieľal, puk je ale zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    31:40
    Kobeľa sa snažil dostať pred bránku, domáci hrajú miestami až veľmi profesorsky a vďaka tomu nie sú tak efektívni.
     
    32:15
    Predviedol to teraz aj Marko Ferenc, chcel sa kľučkou dostať cez obrancu miesto prihrávky voľnému spoluhráčovi, nakoniec neuspel a hostia puk poslali na zakázané uvoľnenie.
     
    32:30
    Vartovník poslal slabý oblúčik od modrej na bránu, ten končí v lapačke brankára, zámerom bolo asi získať buly v útoku, inak takáto strela nemala šancu uspieť.
     
    32:45
    Matúš Trenčan dostal dobrý puk do jazdy, ihneď to mieril na bránku do protipohybu brankára, no medzi tri tyče sa jeho strela nezmestila.
     
    33:40
    Domáci zatlačili súpera do obrannej zóny, skvelú robotu odviedol Hájnik, jeho snaha ale nestačilo na strelenie gólu, po prihrávke Pekarčík puk stráca...
     
    34:20
    Igor Jaroš mal rýchlosť a puk na hokejke, bekhendovou stranou ho dostal až pred bránku, prešiel cez obrancu, zakončiť už ale nedokázal, keďže mu puk ušiel.
     
    35:30
    Domáci hrajú, akoby vyhrávali rozdielom triedy, stále je to ale o gól a síce sú Prešovčania lepší, veľa vymýšľajú s pukom...
     
    36:00
    A mohli na svoju pohodovú hru aj doplatiť, aj Považania totiž hokej hrať vedia, dostali puk do útočného pásma, na modrú dostal prihrávku Tabarík, dnes veľmi aktívny obranca vyslal ďalší puk smerom na Riečického, no lapačka brankára PHK je zatiaľ bezchybná...
     
    36:35
    Hostia padajú na ľade ako hrušky, domáci hrajú do tela...
     
    37:00
    Považská Bystrica je v útočnom pásme a vytvára si tlak, dobrú príležitosť mal Rafati, jeho bekhendový puk ale trafil iba bočnú sieť!
     
    37:35
    Tak dopredu sa po dlhšej dobe dostal aj domáci Prešov, pred kruh na buly dostal prirhrávku Vartovník, jeho strelu Hričina iba vyrazil, Prešovčania nedokázali ale doraziť.
     
    38:10
    Ďalšiu príležitosť mal Potoček, dostal sa pred bránku odkiaľ bekhendom chcel prestreliť betón brankára, Hričina je ale pozorný a zasahuje.
     
    38:50
    Domáci sa znova tlačia do útočného pásma, radi by pridali aj druhý gól.
     
    39:19
    A ja som to nezakríkol, chcenie domácich sa stáva realitou, prvú strelu ešte dokázal Hričina vyraziť pred seba, tam boli asi štyria hráči Považskej Bystrice a kapitán Marcel PAVLOVSKÝ z Prešova, ten si puk zobral, nikto ho neatakoval a pohodlne zasunul popri betóne okolo brankára do siete!

    Asistencie: Michal Kivader, Vladimír Sabol
     
    39:38
    Bardejovská posila Martin Hájnik pridáva druhý gól, do jazdy mu poslal puk Igor Jaroš, Martin HÁJNIK sa ocitol zrazu sám pred brankárom, naznačil strelu no ešte urobil ďalší krok a do poloodkrytej brány rozvlnil sieť.

    Asistencia: Igor Jaroš
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej časti hry už začali padať aj góly. Po 80 sekundách sa dostal spolu s pukom do kruhu na buly Martin Hájnik, namieril si to švihom k vzdialenejšej tyči a strelil svoj prvý gól za Prešov. Domáci už boli aktívnejší v hre dopredu ako súper, ktorý chcel pohroziť z protiútokov a niekoľkokrát sa dostal aj do nebezpečných situácií. V závere tretiny sa už zdalo, že Rafati vyrovnal, jeho bekhendový pokus ale trafil iba bočnú sieť. Nakoniec sa však tešili hráči Prešova, najprv to bol Marcel Pavlovský, ktorý po vyrazenom puku brankárom dorážal do siete a ani nie 20 sekúnd na to skvelým manévrom oklamal Martin Hájnik Petra Hričinu a stanovil tak skóre stretnutia na 3:0 po druhej tretine.

    Zdroj: PHK Prešov
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Hneď v úvode tretiny poslal na bránku strelu Koleda k bližšej tyči, kde ale vymrštil Riečický betón a vyrazil.
     
    40:40
    Na opačnej strane bleskovo zaútočil Michal Kivader, z uhla to mieril medzi betóny, medzierku medzi nimi ale nenašiel.
     
    41:20
    Prešovčania sa ubránili dvom pokusom súpera o útočnú akciu a sami idú dopredu.
     
    41:40
    Kobeľa nahadzoval puk pred bránku kde číhal Jaroš, na puk ale siahol skôr brankár a hru prerušuje.
     
    42:15
    Puk po súboju na mantineli v útočnom pásme hostí končí mimo hracej plochy, Považská Bystrica sa nevie dostať teraz k nejakej vážnejšej akcii.
     
    42:50
    Pekarčík v kruhu na buly prenechal puk Pavlovskému, kapitán PHK ale nastrelil iba korčuľu protihráča, puk smeruje vedľa brány.
     
    43:16
    Filip Pekarčík medzi kruhmi prechádzal cez dvoch brániacich hráčov, Michal Fillo ho fauloval v šanci, odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    43:40
    Považania poslali puk do útočného pásma k brankárovi PHK.
     
    44:00
    Už si domáci tím vytvára tlak kombináciami, Chovan strieľanou prihrávkou hľadal Tomčáka, ten puk ale nasmeroval vedľa.
     
    44:23
    Presilovka PHK je využitá, od modrej napriahol k strele obranca Chovan, jeho delovka je tečovaná pred Hričinom JOZEFOM TOMČÁKOM no a útočník Prešova sa tak postaral o štvorólové domáce vedenie.

    Asistencia: Ľubomír Chovan
     
    45:00
    Domáci nepoľavujú v snahe a snažia sa získať čo najlepšie skóre na súperovi.
     
    45:30
    Sympatická Považská Bystica ale zbrane neskladá, po vpáde do útoku vystrelila dobrý puk, ktorý Riečický musí vyrážať ramenom.
     
    46:00
    Na opačnej strane už sú v útočnom pásme zoradení Prešovčania, Kobeľa pálil od modrej, bránu však minul.
     
    46:25
    V obrovskej šanci sa teraz ocitol Martin Hájnik, dostala dobrý pas a šiel v podstate sám na bránku, naznačil strelu, Hričina ale sa hodil po puku a útočník cez neho padá, obaja sú teda na ľade, Hájnik tretí gól nepridal.
     
    47:10
    Najlepší doterajší strelec hostí Zlocha bol v akcii, po mantineli sa dostal dopredu a bekhendom skúšal prekvapiť, no Riečický je pozorný a vyráža puk.
     
    47:29
    Vrece s gólmi sa akoby po prvej tretine roztrhlo, za bránku Bystrice dostal puk dnes výborne hrajúci Martin Hájnik, útočník PHK poslal prihrávku medzi kruhy na JOZEFA TOMČÁKA, ten bol voľný, napriahol švihom k vzdialenejšej tyči a oslavuje svoj dnes druhý gól!

    Asistencia: Martin Hájnik
     
    48:10
    Považská Bystrica robí v obrane vážne chyby, ťažiť z toho teraz mohol Čopák, útočník Prešova bol v kruhu na buly, obrancu mal pri sebe a švihom strieľal nad rameno, ktoré doslova brankárovi zostrelil, Hričina leží na ľade, zjavne to aj bolelo.
     
    49:00
    Hostia v útočnej akcii neuspeli a dopredu ide znova domáci Prešov.
     
    49:09
    Michal Fillo z Považskej Bystrice je potrestaný za držanie v strednom pásme, Prešov bude hrať presilovku.
     
    49:50
    Čopák sa parádne po mantineli dostal cez obrancu a prihrával pred bránku na voľného Skokana, Ján Skokan hneď vystrelil, trafil avšak len dobre postaveného brankára.
     
    50:20
    Prešovčania pokračujú v tlaku, z uhla sa snažil pretlačiť puk cez obrancu aj brankára Považskej Bystrice Skokan, v tejto ťažkej snahe ale neuspel.
     
    50:56
    Prešov bude krátko hrať proti trom hráčom hostí, keďže za vlastnou bránkou sa hlúpeho zákroku, konkrétne faulu ramenom prezentoval Ján Zlocha, ktorý dostáva aj osobný trest na 10 minút.
     
    51:10
    Delovka Kolaříka spred kruhu na buly bránku netrafila, tvrdá strela smeruje presne k Fillovi, ktorý opúšťa trestnú lavicu.
     
    51:25
    Hostia sa dostali do veľkej šance, do jazdy dostal prihrávku Marián Koleda, išiel sám proti Riečickému, jeho prvú strelu brankár PHK vyrazil betónom, okamžitá dorážka smerovala do bočnej siete...
     
    52:00
    Skvelý pokus poslal Vartovník od modrej, jeho delovku k vzdialenejšej tyči však Hričina chytá do lapačky, parádny zákrok.
     
    52:30
    Považská Bystrica teraz dvakrát vyhodila puk, aktuálne sa bráni veľmi dobre.
     
    52:45
    Pavlovský dostal puk na útočnú modrú, krížne našiel pred bránkou Pekarčíka, ktorý v rýchlosti ale nedokázal poslať puk do odkrytej časti brány, napriek tomu skvelá šanca!
     
    52:56
    Hostia v plnom počte.
     
    53:35
    Považská Bystrica poslala puk za bránku Riečického, tam chce hru udržiavať čo najdlhšie, aby neinkasovala poriadny debakel.
     
    54:10
    Prešov neuspel v útočnej snahe, hostia poslali puk ale iba na zakázané uvoľnenie, domáci tak budú mať buly pred Hričinom.
     
    54:20
    Po buly ihneď strieľal center Tomčák, jeho puk do brány ale nesmeroval.
     
    55:00
    Prešov poslal hostí preč z útočného pásma, odchádza ale striedať a dopredu sa neponáhľa.
     
    55:20
    Už sa bude hrať iba o skóre, čo si oba tímy uvedomujú. Aktuálne sme svedkami zakázaného uvoľnenia, diváci by určite ešte nejaký gól radi videli...
     
    55:40
    Pavlovský dostával prihrávku do útočného pásma, puk bol ale príliš prudký a skôr ho má v moci brankár.
     
    56:15
    Pekarčík zaviezol puk za bránku Hričinu, domáci idú striedať a hra sa ukľudňuje.
     
    56:30
    Oba celky úspešne vymenili formácie, Bystrica poslala puk cez všetky čiary čo znamená zakázané uvoľnenie a buly v útočnom pásme Prešova.
     
    57:10
    Potoček dostával prihrávku medzi kruhy, v poslednej chvíli ju ale hosťujúca obrana vystihuje a je po šanci.
     
    57:45
    Puk teraz poskakoval pred bránkou Považskej Bystrice, domáci hráči ho ale nedokázali poslať na brankára, blokovali ich brániaci hráči.
     
    58:20
    Obrovská šanca pre kozmetickú úpravu skóre mali hostia, do úniku sa sám dostal Marián Koleda, skúsený útočník chcel obísť Riečického, to sa mu nepodarilo a puku v ceste do brány prekáža betón skvelého brankára PHK. Útočník Považskej Bystrice len krúti hlavou.
     
    58:50
    Matúš Trenčan naznačil strelu, Riečický proti nemu vykorčuľoval z bránky, nakoniec Trenčan chcel obísť bránu a z druhej strany to posielal pred jej odkrytú časť, kde sa po puku ale ako prvý vrhol brankár.
     
    59:18
    Zápas dohrajú domáci hráči vo štvorici, po zbytočnom útočnom faule si odpykávať trest bude Ján Skokan za podrazenie.
     
    59:45
    Jurášek dostal puk do útočného pásma, kde ho ale domáci držia iba pri mantineli.
     
    59:55
    Tak nakoniec ešte Považská Bystrica dostala puk na modrú odkiaľ pálil Ružička, jeho strelu ale Riečický chytá a hru prerušuje.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:25:45)

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 22. Hájnik (Chovan), 40. Pavlovský (Kivader, Sabol), 40. Hájnik (Jaroš), 45. Tomčák (Chovan), 48. Tomčák (Hájnik)


    PHK Prešov: Riečický (Slivka) – V. Sabol, Vartovník, Kobeľa, Ľ. Chovan, Kolařík, Guntáš, Novický, Macko – Pavlovský, Kivader, Pekarčík – Čopák, Tomčák, Jaroš – Hájnik, Chalupa, Ferenc – Petroc, J. Skokan, Potoček
    HK 95 Považská Bystrica: P. Hričina (Buliš) – Ružička, Balušik, M. Mikuš, Tarbák, Fillo – Koleda, Kudlej, Ligas – Šugár, Zlocha, Trenčan – Jurášek, Rafati, Kubin – Krčmárik

    Rozhodčí: Tornay – Bogdaň, Smerek
    bahis siteleri