Buffalo – Columbus 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 6:4 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (2:3 po s.n.)
Philadelphia – New Jersey 4:6 (kon.) | Detroit – Boston 2:1 (kon.) | Tampa – Florida 3:2 (po pr.)
Nashville – Ottawa 3:2 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 2:3 (kon.) | Dallas – Chicago 2:3 (0:1 po s.n.)
Minnesota – Colorado 5:0 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:5 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:4 (3:1, 2:2, 1:1)
Anaheim Ducks
Pátek 10.10.2014, 01:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:18
    Po najetí Emersona Etema do Fleuryho je už zřejmě definitivně rozhodnuto, hostující útočník je vyloučen za nedovolené bránění brankáře.
    Corey PERRY - 6:4
     
    56:47
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Nádherná a rychlá kombinace hostů končí třetím přesilovkovým zásahem a hattrickem COREYHO PERRYHO, který si opět našel prostor mezi kruhy, kde ho adresnou přihrávkou našel Getzlaf. Kanadský střelec pak napálil puk pod břevno Fleuryho branky! Asistence: Ryan Getzlaf a Ryan Kesler.
     
    56:16
    Jevgenij Malkin je vyloučen za hákování, Kačeři tak ještě mají příležitost něco s výsledkem udělat.
     
    55:02
    Sidney Crosby se dravým způsobem procpal mezi dvěma beky až k zakončení, bekhendem ale trefil pouze Gibsona!
     
    54:50
    Máme tu bitku! Ve středovém kruhu se do sebe pustili Zach Sill a Clayton Stoner. Tvrdý souboj obou těžkých vah vyšel tak nastejno, možná lehce navrch měl domácí útočník! Oba míří na trestnou lavici na 5 minut, pokud Anaheim nedokáže srovnat, tak se už na led zřejmě nedostanou.
     
    51:34
    Obrovská šance hostů po chybě v rozehrávce Penguins, na Fleuryho ale zblízka nevyzrál ani Andrew Cogliano ani aktivní Nate Thompson.
     
    48:53
    Při signalizovaném vyloučení domácích se to poprvé v dnešním zápase začalo lehce mlít. Na trestnou lavici nakonec míří pouze Blake Comeau – menší trest za nedovolené bránění.
     
    46:34
    Čtvrtá formace Anaheimu se nyní usadila v útočném pásmu, ve velké šanci se pak ocitl Nate Thompson, který ale v dobré pozici nedokázal dorazit puk do branky!
    Brandon SUTTER - 6:3
     
    41:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí jdou opět do tříbrankového vedení! Getzlaf špatně přihrál ve středním pásmu, Dupuis se zmocnil puku, která rychle přiklepl do jízdy BRANDONU SUTTEROVI, který se v oslabení dostal do úniku, který vyřešil bravurní kličkou do forhendu! Asistence: Pascal Dupuis.
     
    40:19
    Ryan Kesler byl při svém průniku faulován, Jevgenij Malkin je vyloučen na 2 minuty za hákování.
    Blake COMEAU - 5:3
     
    38:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Gibson ale musí lovit již pátý puk ze své klece! Rychlý brejk domácích tři nad dva zakončil BLAKE COMEAU nechytatelnou střelou pod břevno, výbornou finální přihrávkou se prezentoval Olli Maatta, který si stejně jako Dupuis připisuje třetí bod v dnešním zápase! Asistence: Olli Maatta a Pascal Dupuis.
    Sidney CROSBY - 4:3
     
    37:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nakonec se ale domácím podařilo přesilovku využít! Hörnqvist s Dupuisem vybojovali puk na modré čáře, předali jej svému kapitánovi a SIDNEY CROSBY výbornou střelou z levé strany překonal Gibsona a vrací tak vedení opět na stranu Penguins! Asistence: Pascal Dupuis a Patric Hörnqvist.
     
    36:24
    Přesilová hra pro Penguins, za vysokou hůl je vyloučen Matt Beleskey.
     
    33:40
    Anaheim si zahraje ale další přesilovou hru, za hákování je vyloučen Nic Spaling.
    Corey PERRY - 3:3
     
    32:17
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté využívají už druhou přesilovou hru v dnešním zápase! Kesler nejdříve zkoušel střílet, když se mu puk vrátil zpátky na hokejku, tak přihrával na COREY PERRYHO, který dostal v mezikruží hodně prostoru na zakončení a poslal puk přímo pod víko Fleuryho branky! Asistence: Ryan Kesler a Sami Vatanen.
     
    31:13
    Důrazný powerforward, který se proslavil především při svém působení v Tampě Bay, si na Fleuryho s bekhendovým blafákem nepřišel!
     
    31:13
    Nate Thompson byl navíc ve svém následném brejku hákován a je nařízeno trestné střílení!
     
    31:13
    Domácí hráli v šesti, trest za špatné střídání míří odsedět útočník Steve Downie.
     
    28:57
    Pascal Dupuis sice vstřelil branku, kterou ale rozhodčí pro postavení Malkina v brankovišti neuznává! Je pravda, že ruský útočník bránil Gibsonovi v chytání.
    Corey PERRY - 3:2
     
    27:53
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jestli před malou chvílí Fleury zachránil svůj tým před šancí Getzlafa, tak nyní předvedl neskutečný kiks! Jeho slabou přihrávku vystihl za brankou číhající Maroon, který ihned našel před brankou volného COREYHO PERRYHO, který dopravil puk do odkryté branky! Asistence: Patrick Maroon.
     
    27:41
    Getzlaf dostal dobrou přihrávku před branku, Fleury ale předvedl vynikající zákrok a zmařil kapitánovi Kačerů šanci na snížení!
     
    26:20
    Paul Martin ale přeci jen mohl početní výhodu využít, když se před ním odkryla polovina branky, obránce Penguins ale trefil pouze Gibsonovu vyrážečku!
     
    24:25
    Přesilová hra pro Penguins, na trestnou lavici míří Clayton Stoner za nedovolené bránění.
     
    16:14
    Opět zvoní tyč Fleuryho branky! Tentokrát po Getzlafově nabídce, kterou Perry jen lehce tečoval zády k brance, Fleury se jen otočil, podruhé v první třetině ho ale zachránila konstrukce své klece!
    Ryan KESLER - 3:1
     
    14:22
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté svou přesilovou hru velmi rychle využívají! Getzlaf se na pravé straně skvěle uvolnil od Dupuise a poté s hlavou nahoře exkluzivní přihrávkou našel přesně hůl RYANA KESLERA, kterému stačilo trefit přesně prostor na přední tyči, kam se Fleury nestihl přesunout! Asistence: Ryan Getzlaf a Sami Vatanen.
     
    14:12
    Anaheim si ale zahraje první přesilovku v letošní sezóně, menším trestem za krosček je potrestán Chris Kunitz.
    Pascal DUPUIS - 3:0
     
    13:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí hráči pokračují v destrukci svého soupeře, nyní naprosto rozebrali celou obranu Ducks, když Malkin uvolnil Maattaho, který pak bravurní přihrávkou vybídl PASCALA DUPUISE ke střele do prázdné branky, Gibson byl bez šance na zasáhnutí! Asistence: Olli Maatta a Jevgenij Malkin.
     
    09:54
    Uvidíme první přesilovou hru v dnešním zápase, Ryan Getzlaf ve středním pásmu nevybíravým způsobem zastavil průnik Letanga a je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    07:47
    Na druhé straně se prakticky vzápětí ocitl ve velké šanci Ryan Getzlaf, z předbrankového prostoru ale nastřelil pouze tyčku!
    Sidney CROSBY - 2:0
     
    07:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tomu se říká start do sezóny od kapitána a nejlepšího hráče loňské sezóny! SIDNEY CROSBY si převzal na obranné modré čáře puk od Kunitze, přebruslil s ním skoro celé hřiště a pak z levé strany poslal gólovou střelu, která Gibsonovi propadla mezi rukou a tělem! Asistence: Chris Kunitz a Olli Maatta.
    Patric HÖRNQVIST - 1:0
     
    05:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Icing se stal nakonec pro hosty pohromou! Crosby totiž dokázal vyhrát vhazování, puk se trochu podivným způsobem dostal k PATRICU HÖRNQVISTOVI, který výbornou střelou zápěstím trefil přesně prostor nad Gibsonovým ramenem! Asistence: Sidney Crosby.
     
    04:46
    Ihned po vhazování se do zatím největší šance zápasu dostal Steve Downie, který byl po nahození od Goce osamocen před brankou, Gibson ale předvedl bravurní zákrok, když se stihl rychle přesunout a betonem zasáhnout!

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 6. Hörnqvist (Crosby), 8. Crosby (Kunitz, Maatta), 14. Dupuis (Maatta, Malkin), 38. Crosby (Dupuis, Hörnqvist), 39. Comeau (Maatta, Dupuis), 42. Sutter (Dupuis) – 15. Kesler (Getzlaf, Vatanen), 28. Perry (Maroon), 33. Perry (Kesler, Vatanen), 57. Perry (Getzlaf, Kesler)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Greiss) – Ehrhoff, Letang, Maatta, Martin, Scuderi, Despres – Kunitz, Crosby (C), Hörnqvist – Dupuis, Sutter, Malkin – Spaling, Goc, Comeau – Downie, Sill, Adams
    Trenér: Mike Johnston.

    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Beauchemin, Lindholm, Fowler, Lovejoy, Stoner, Vatanen – Maroon, Getzlaf (C), Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Etem, Rakell, Smith-Pelly – Beleskey, Thompson, Jackman
    Trenér: Bruce Boudreau.

    Rozhodčí: Dwyer, Joannette – Cormier, Driscoll

    Diváci: 18633
    bahis siteleri