Omsk – Novokuzněck 0:2 (kon.) | Barys – Novosibirsk 6:3 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 7:2 (kon.)
Petrohrad – Jokerit 4:1 (kon.) | Minsk – HC Slovan 4:1 (kon.) | Riga – Záhřeb 4:3 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Jokerit Helsinky
Pátek 10.10.2014, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu další sérii utkání, do které spadá souboj celků SKA Petrohrad a Jokerit Helsinky. Úvodní buly bude v Ice Palace, tedy domovském stánku Petrohradu, vhozeno v 17:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Petrohrad posbíral z dosavadních patnácti duelů hned 42 bodů. Zaznamenal tak pouze jedinou porážku, když nestačil v poměru 3:4 na Mytišči. V posledním klání zdolal na domácí půdě 5:2 Medveščak Záhřeb.

    Jokerit si zatím počíná velmi zdatně. Se ziskem 35 bodů mu v rámci Západní konference patří třetí příčka. V předchozím kole uspěl na ledě Atlantu Mytišči, odkud si odvezl plný počet bodů za vítězství 3:2.
     
    Československá stopa

    Roman Červenka (PET)
    Alexandr Salák (PET)

    Petr Koukal (JOK)
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Ivannikov (Salák) – Alexandrov, Kalinin, Rjasenskij, Kutějkin, Judin, Čudinov, Jermakov, Bělov – Martensson, Tichonov, Kovalčuk, Ericsson, Ponikarovskij, Ketov, Thoresen, Dadonov, Červenka, Panarin, Šipačjov, Kadejkin

    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Todd, Väänänen, Jaakola, Karalahti, Gunderson, Lajunen, Ohtamaa – Hagman, Moses, Maki, Hahl, Kapanen, Koukal, Lajunen, Aaltonen, Huhtala, Omark, McLean, Sallinen

    Rozhodčí: Björk, Gofman – Misjur, Raming.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Předzápasové rozbruslení v podání Petrohradu

     
    Obě mužstva jsou již nastoupena na modrých čarách. Halou zní finská hymna, poté bude následovat národní hymna Ruska.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Hosté se chtěli ihned po vhazování vydat do útočné třetiny, ovšem nepovedla se jim rozehrávka. Touš zamířil přes všechny čáry, tak se bude vhazovat před Heleniem.
     
    00:52
    Bekhendem se snažil zahrozit Artemi Panarin, ovšem nepříliš razantní rána byla zblokována. Hrát tak může Jokerit.
     
    01:38
    Domácí hokejisté jsou v úvodu utkání lepší, z pzoice levého kruhu pálil Thoresen. Ani on ale neodkázal prostřelit obranný val Jokeritu.
     
    02:42
    k vidění je velmi aktivní úvodu duelu. Domácí si navíc zahrají přesilovou hru. Za krosček putuje na trestnou lavici Jere Sallinen (JOK). Jak SKA s touto příležitostí naloží?
     
    03:24
    Ostrou ranou z pozice levého kruhu se prezentoval Andrej Kutějkin. Helenius ale jeho pokus zlikvidoval. Stejně tak si poradil se zcela osamoceným Iljou Kovalčukem. Poté raději přerušuje hru, Jokerit je pod velkým tlakem.
     
    03:48
    Nyní se ale domácím zavézt puk do útočného pásma příliš nepovedla, Červenka byl u levého mantinelu zastaven. Jokerit vyhazuje až v Ivannikovovi.
     
    04:31
    A znovu je puk až u brankáře Petrohradu. Toto oslabení již zřejmě finský celek zvládne. Největší příležitost měl Ilja Kovalčuk, ovšem z ideální pozice neuspěl.
     
    05:37
    Tlak SKA pokračuje, domácí jsou v úvodních minutách duelu naprosto dominantní. Ze svého pobytu v útočné třetině ale momentálně nedokáží nic vytěžit.
     
    06:31
    Přesilovou hru si zahrají rovněž Helsinky. Za katr odjížídí Dmitrij Judin (PET), který se provinil podražením. Pokračovat se ale bude až po krátké komerční přestávce. Podaří se Jokeritu zmírnit domácí převahu?
     
    07:14
    Velmi nebezpečně pálil z pozice pravého kruhu Hagman. Ivannikov si ale s tímto pokusem poradil. Po další dorážce raději přerušuje hru a dopřává svým spolubojovníkům odpočinek.
     
    07:41
    Kotouč je až u Helenia, Jokerit bude muset své ofenzivní snažení zahájit takříkajíc od píky. Hostujícímu celku se zatím příliš nevede.
     
    08:12
    Další velmi jistý zásah Ivannikova. Petrohrad se brání bez sebemenších problémů. Hosté zatím stále ne a ne nalézt recept na skálopevnou obranu svého soka.
     
    08:41
    Hosté pokračovali i po skončení početní výhody v útočném pásmu, kde pálil z mezikruží aktivní Hagman. Ivannikov si ale povyjel, zmenšil střelecký úhel a pohotově zasáhl.
     
    09:16
    Ihned po přejetí útočné modré čáry zkoušel své štěstí Tomi Maki. Prudkým švihem ale branku přestřelil, domácí brankář se za kotoučem pouze ohlédl.
     
    10:25
    Herní obraz duelu se poněkud vyrovnal, Petrohrad již není tak dominantní. Co přinesou následující minuty utkání?
     
    10:58
    Dlouho se o kotouč bojovalo na úrovni modré čáry, načež je SKA odpískáno postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, blíže hostující svatyni.
     
    11:51
    Hahl zachytil rozehrávku Petrohradu, ovšem ještě ve střední třetině o kotouč opět přišel. Momentáně je k vidění celá řada nepřesností, a to na obou stranách.
     
    12:16
    Po nepříliš prudkém pokusu domácího borce následuje další komerční přestávka. Vhazovat se bude po levé ruce Helenia.
     
    12:41
    Úvoní minuty slibovaly aktivní podívanou, ovšem nyní atraktivita duelu poněkud upadá. Obě mužstva spíše vyčkávají na chybu soupeře, nikam se příliš neženou.
     
    13:37
    SKA si zahraje další přesilovou hru. U mantinelu byl nedovoleným způsobem zastaven Artemi Panarin. Hříšníkem se stal veterán Niko Kapanen (JOK). Zkušený forvad si tak posední na trestné lavici.
     
    14:29
    Jokerit ale v poklidu kombinuje v útočném pásmu, Petrohradu se zatím nedaří usadit. Helsinky v průběhu první periody značně zlepšily svůj pohyb.
     
    15:09
    Obrovská šance, Artemi Panarin číhal na levé straně ledové plochy, přičemž měl před sebou zcela odkrytou branku. Ranou z voleje ale těsně přestřelil. Velká škoda pro SKA.
     
    15:37
    Hosté v plném počtu. Petrohrad si kromě solidní možnosti Panarina příliš šancí nevytvořil. Stále tak čekáme na úvodní branku, která by udala ráz utkání.
     
    16:33
    Velmi ostře pálil od modré čáry Rjasenskij. Dělovku domácí zadáka ale vytěsnil Helenius do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    17:31
    Petrohrad opět zvýšil svou aktivitu, na branku Jokeritu létá jeden projektil za druhým. Velmi pohlednou individuální akcí se prezentoval Viktor Tichonov, který si obhodil obránce a příklepem zakončil. Helenius ale zasáhl včas.
     
    18:17
    Kupředu se vydaly také Helsinky, ovšem příliš dlouho v nebezpečné zóně nepobyly. Hrát může opět Petrohrad.
     
    19:23
    Poslední sekundy prvního dějství tráví SKA v útočném pásmu. Nepříjemnou střelu z otočky nyní vyslal na hostující branku Kadejkin. Helenius byl ale pozorný a prostor u pravé tyče si pohlídal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla velkou převahu Petrohradu, a to především v úvodu utkání. Ani jedna z možností domácího celku se ale neujala, a tak je stav po úvodních dvaceti minutách nerozhodný. Jak se bude souboj vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 8:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Ofenzivu Jokeritu zastavuje postavení mimo hru, Hagman přejel útočnou modrou čáru příliš rychle. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže svatyni Petrohradu.
     
    21:28
    Tomi Maki si elegantní stahovačkou obhodil domácího zadáka, načež se pokusil zakončit téměř z nulového úhlu. Ivannikov se ale zaskočit nenechal, stav je stále nerozhodný.
     
    22:20
    Po Mosesově solidní příležitosti se bude vylučovat, přesilovou hru si zahraje Jokerit. Na trestnou lavici míří Anton Bělov (PET). Potvrdí Helsinky svůj zlepšený výkon?
     
    22:51
    SKA vyhazuje přes všechny čáry, hosté se zatím nemohou usadit v útočném pásmu. Obrana Petrohradu je neoblomná. Jokerit ale ihned směřuje znovu kupředu.
     
    23:40
    Až nyní se hosté usídlili v nebezpečné zóně, načež vysílají směrem na branku od modré čáry jeden prudký kotouč za druhým. Ani jeden střelecký pokus se ale zatím neujal.
     
    24:38
    Obroská příležitost Jokeritu, Omark se řítil zcela sám na branku, načež se pokusil zakončit ranou j levé tyči. Ivannikov byl ale pozorný a tento pokus zlikvidoval.
     
    25:33
    Utkání je velmi plynulé, hraje se nahoru dolů, akce střídá akci. Zblokovanou střelou se nyní prezentoval Artemi Panarin, který pálil hned dvakrát. Opět neúspěšně.
     
    26:39
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Nyní se již ale domácí přece jenom prosazují. ILJA KOVALČUK obdržel excelentní přihrávku za hostující defenzivu, načež se řítil zcela sám na Helenia. Prudkým příklepem pod horní tyč pak otevřel skóre utkání. Asistence: Jevgenij Ivannikov, Dmitrij Judin.
    Ilja KOVALČUK - 1:0
     
    27:28
    Petrohrad pokračuje ve svém ofenzivním snažení, ovšem zatím se mu nedaří prosadit. Momentálně však hraje v mnohem větší pohodě než soupeř.
     
    28:16
    Po nepřesném pokusu domácí ekipy následuje reklamní pauza. Vhazování poté proběhne ve středním pásmu, blíže hostující svatyni.
     
    29:14
    Jokerit se vydal do bleskového protiútoku, který zastavuje zásah Ivannikova. Neúspěšným střelcem se stal Hagman. Hostující mužstvo stále předvádí sympatickou snahu.
     
    29:51
    Nyní se ale družině s žolíkem na hrudi rozehrávka příliš nepovedla, kotouč zamířil na zakázané uvolnění, po němž proběhne vhazování před Heleniem.
     
    30:31
    Opět velmi jistý zákrok Ivannikova, a to proti střeleckému pokusu Karalahtiho. Domácí muž v masce působí v dnešním utkání velmi jistým dojmem. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    31:34
    Ketov nahodil od levého mantinelu naslepo na branku, kde číhal Ponikarovskij. Domácí forvard poté vypálil nebezpečně z otočky, ovšem Helenius byl připraven, tudíž mohl optimálně zasáhnout.
     
    32:22
    Další zakázané uvolnění v podání Jokeritu. Hosté si s aktivitou Petrohradu momentálně příliš neví rady. Vhazovat se bude opět po Heleniově levici.
     
    33:02
    Do mezikruží si sjel Dmitrij Kalinin, který poté vyslal jedovatý projektil. Hostující muž v masce ale talku soupeře nadále odolává. Helsinky mohou svému brankáři poděkovat, ten totiž stále drží akcie nad vodou.
     
    33:44
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    To by ale nesmělo SKA vlastnit exceletního střelce typu ILJA KOVALČUK. Domácí snajpr si sjel do útočného pásma a z pravé stranu trefil skulinku, do které by se patrně nic jiného než puk nevešlo. Neskutečné umění ruského forvarda. Bez Asistence.
    Ilja KOVALČUK - 2:0
     
    34:45
    Hosté ale nadále pokračují v ofenzivě, od modré čáry zkoušel vypálit Juhamatti Aaltonen. Pokus hbitého útočníka si ale cestu mezi tři tyče nenašel. Hrát tak může opět Petrohrad.
     
    35:11
    Následuje další komerční přestávka. Petrohrad utkání nadále vévodí, a to především zásluhou dvou tref své kapitána. Ilja Kovalčuk je dnes k nezastavení.
     
    35:18
    Jokerit má šanci vrátit se do utkání. Za nebezpečnou hru vysokou holí totiž směřuje na lavici hanby Maxim Čudinov (PET). Za krev ve tváři soupeře dostává hned čtyři minuty. Jak hosté s touto možností naloží?
     
    36:10
    Petrohrad vyhazuje přes všechny čáry, ataky Helsinek ztroskotávají na pozorné, a především bruslivé defenzivě SKA.
     
    36:50
    Jere Karalahti vypálil velmi tvrdě od modré čáry, ovšem Ivannikov celou situaci velmi dobře viděl, proto mohl optimálně zasáhnout. Totéž předvedl i o několik málo okamžiků později.
     
    37:27
    Přesilová hra Jokeritu se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Hosté sice kombinují, leč nedostávají se do vážnějších střeleckých pozic.
     
    38:25
    Moses se v předbrankovém prostoru velmi dobře obtočil a pokusil se zakončit. Ránu z bezprostřední blížkosti a Ivannikov sebejistě pokryl. Další atak Jokeritu zastavuje ofsajd.
     
    39:26
    Viktor Tichonov zkoušel Heleniovu pozornost ihned po přejetí útočné modré čáry, ovšem hostující mág byl pozorný a včas na svém místě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi druhá třetina, která přinesla hned dvě branky. O obě se zasadil Ilja Kovalčuk. Kapitán Petrohradu tak svému mužstvu zajistil slibný náskok. Dokáže jej domácí ekipa v závěrečné periodě udržet? Jokeritu se nedá upřít snaha, ovšem hostujícímu celku chybí lepší finální fáze. Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 15:21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Petrohrad v úvodních okamžicích třetí části kontroluje hru, přičemž kombinuje ve středním pásmu. To mužstvu pod taktovkou Vjačeslava Bykova vyhovuje.
     
    41:38
    Nyní se ale hosté usadili v útočné třetině, načež nastal před brankou SKA po nahození od modré mírný závar. V něm se ale nejlépe zorientovali domácí obránci, kteří ihned odpálili kotouč.
     
    42:34
    Roman Červenka zkoušel vypálit od pravého mantinelu, ovšem rána semu vůbec nepovedla. Kotouč tak získala opět hostující ekipa. Hraje se velmi dlouho bez přerušení.
     
    43:46
    Po nevydařené Karalahtiho (JOK) dělovce se domácí vydali kupředu, kde vybojovali přesilovou hru. Na lavici hanby putuje právě výše zmíněný zkušený zadák. Domácí tak mohou přidat pojistku svého vedení.
     
    44:26
    Petrohrad sevřel soupeře. Celá akce ale neměla dlouhého trvání, Jokeritu se podařilo vyhodit přes všechny čáry. Domácí budou muset zahájit své snažení od Ivannikova.
     
    45:21
    Hosté stíhají dokonce útočit, tvrdou ranou se prezentoval obránce Ville Lajunen. Ivannikov si ale povyjel a razantní dělovku zlikvidoval.
     
    45:54
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí mají utkání rozehrané více než slibně. VIKTOR TICHONOV se prodral do mezikruží, odkud švihem mezi pravici a tělo Helenia navýšil vedení SKA. S Jokeritem to nyní nevypadá vůbec dobře. Asistence: Dmitrij Kalinin, Ilja Kovalčuk.
    Viktor TICHONOV - 3:0
     
    46:48
    Hosté však pokračují ve své snaze, z těsné blízkosti pálil Petr Koukal. Ivannikov ale jeho pokus vytěsnil do klidných vod. Hrát tak může opět SKA.
     
    47:37
    Momentálně se hraje převážně ve středním pásmu, kde ani jednomu z mužstev žádné nebezpečí nehrozí.
     
    48:16
    Po Kutějkinově dělovce následuje další komerční přestávka. Petrohrad pomalu, ale jistě směřuje za dalším vítězstvím. Letošní ročník začíná pro SKA více než ideálně.
     
    48:25
    Hosté si ale zahrají v početní výhodě. Za sekání odjíždí pykat Jurij Alexandrov (PET). Jedna z posledních šancí pro Jokerit.
     
    49:33
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Helsinky ale přece jenom snižují. STEVE MOSES obdržel přihrávku, otočil se, zamířil a vypálil. Hostující fovard trefil přesně skulinku nad levým ramenem Ivannikova. Jokerit tak vykřesal naději. Asistence: Todd Daine.
    Steve MOSES - 3:1
     
    50:38
    Petrohrad se snaží co nejvíce držet kotouč na holích. Dvoubrankové vedení nemusí proti tak kvalitnímu soupeři stačit. Uvidíme, co přinese závěr duelu.
     
    51:21
    Steve Moses je při chuti. Nyní se protáhl mezi dvěma beky soupeře, obhodil si třetí a vypálil. Puk jen těsně minul levou tyč domácí svatyně.
     
    52:28
    Petrohrad razí pravidlo, že nejlepší obranou je útok. Momentálně kombinuje v útočném pásmu a hledá ideální pozici ke střele. Nepřesná přihrávka ale končí mimo hrací plochu, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    53:27
    Opět komerční přestávka. Do konce utkání již příliš mnoho času nezbývá. Podaří se finskému celku s nepříznivým stavem něc provést?
     
    54:12
    Jere Sallinen se velmi dobře natlačil před Ivannikova, leč svou akci nedokázal dotáhnout do zdárného konce. Petrohrad tak opět vyváží kotouč a šetří cenné vteřinky.
     
    54:39
    Další atak ze strany Helsinek zastavuje postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu. Jokerit má problém s důraznou defenzivou SKA.
     
    55:19
    Další Ivannikovův zásah, znovu proti aktivnímu Mosesovi. Tentokráte ale tento minisouboj vyhrál a následně přerušil hru.
     
    55:28
    Jokerit si sám značně komplikuje situaci. Na trestou lavici totiž míří Juhamatti Aaltonen (JOK). Jak domácí s touto šancí naloží?
     
    55:39
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Více než solidně. Učebnicově sehraná přesilovková kombinace končí na pozici pravého kruhu, kde číhal ARTEMI PANARIN. Domácí útočník poté přesně trefil pod horní tyč hostující svatyně. Asistence: Vadim Šipačjov, Ilja Kovalčuk.
    Artemi PANARIN - 4:1
     
    56:18
    Ilja Kovalčuk útočil na hattrick, ovšem ve slibné pozici selhal. Rána z levé strany hrací plochy branku minula. SKA přesto směřuje k poklidnému vítězství.
     
    57:25
    Hraje se převážně ve středním pásmo. Oba celky ví, že je o výsledku s největší pravděpodobností rozhodnuto.
     
    58:41
    Hosté se přesto snaží svou porážku alespoň zmírnit. V útočném pásmu se jim ale nedaří vůbec nic.
     
    59:23
    Kovalčuk vracel v útočném pásmu přihrávku do mezikruží, kde ale kotouč nikdo z domácích borců nezastihl. SKA i v posledních okamžicích útočí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Petrohrad ve třetí části nejprve zásluhou Tichonova navýšil své vedení. Jiskřičku naděje pro hosty ještě stihl vykřesat Moses, ovšem to bylo ze strany Jokeritu vše. Definitivní pojistku pro domácí přidal Artemi Panarin. SKA tak zdolalo Jokerit Helsinky 4:1.

    Střely na branku: 21:27
     
    Československá stopa

    Roman Červenka (PET) 0+0, čas na ledě: 14:19, 1 střela
    Alexandr Salák (PET) – do utkání nezasáhl.

    Petr Koukal (JOK) 0+0, čas na ledě: 20:25, 1 střela (19:45:21)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 27. Kovalčuk (Ivannikov, Judin), 34. Kovalčuk, 46. Tichonov (Kalinin, Kovalčuk), 56. Panarin (Šipačjov, Kovalčuk) – 50. Moses (Daine)


    SKA Petrohrad: Ivannikov (Salák) – Alexandrov, Kalinin, Rjasenskij, Kutějkin, Judin, Čudinov, Jermakov, Bělov – Martensson, Tichonov, Kovalčuk, Ericsson, Ponikarovskij, Ketov, Thoresen, Dadonov, Červenka, Panarin, Šipačjov, Kadejkin
    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Todd, Väänänen, Jaakola, Karalahti, Gunderson, Lajunen, Ohtamaa – Hagman, Moses, Maki, Hahl, Kapanen, Koukal, Lajunen, Aaltonen, Huhtala, Omark, McLean, Sallinen

    Rozhodčí: Björk, Gofman – Misjur, Raming

    Diváci: 12279
    bahis siteleri