Slovensko OT – Rakousko 3:2 (kon.)
konec
Slovenský olympijský tým
3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
Rakousko
sk Sobota 07.02.2015, 18:00Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri poslednom zápase našej reprezentácie na Euro Hockey Challenge. Slovenskí hokejisti sa v ňom predstavia proti domácemu výberu a vám z tohto zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu a GIF-obrázkom gólových situácií určite neunikne nič podstatné.

    Naši chlapci už za sebou majú dva duely v rakúskej Viedni, no žiaľ, zvíťaziť sa im nepodarilo ani v jednom z nich. Vo svojom prvom vystúpení na Euro Hockey Challenge sa slovenskí mladíci predstavili proti Taliansku, ale po jedinom góle 17-ročného obrancu HC Košice Erika Černáka sa im zvíťaziť nepodarilo, pretože Taliani skóre v záverečnej tretine otočili a zvíťazili 2:1.

    Podobné to bolo aj pri včerajšom druhom zápase zverencov trénera Vladimíra Országha a jeho asistenta Milana Jančušku. Slováci sa opäť dostali do vedenia. Po prvej tretine dokonca vyhrávali zásluhou Petra Tršku aktuálne pôsobiaceho v českej Mladej Boleslavi a Miroslava Preisingera z A-mužstva extraligovej Banskej Bystrice už rozdielom dvoch presných zásahov, ale Slovinci v druhej časti hry znížili a v záverečnej dvadsaťminútovke dokonali svoj obrat na konečných 3:2.

    Predturnajová nominácia Slovenska:
    Brankári: Marcel Melicherčík (HC Košice, 0/0), Denis Godla (Slovan Bratislava, 0/0),
    Obrancovia: Tomáš Bokroš (Dukla Trenčín, 3/0), Ján Brejčák (Slovan Bratislava, 22/2), Erik Černák (HC Košice, 0/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 0/0), Miroslav Macejko (HC Košice, 2/0), Ľubor Pokovič (HKM Zvolen, 0/0), Mislav Rosandič (HC '05 Banská Bystrica, 0/0), Peter Trška (BK Mladá Boleslav, ČR, 0/0)
    Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR, 13/0), Dalibor Bortňák (HKM Zvolen, 2/0), Peter Galamboš (MHC Mountfield Martin, 5/0), Jakub Gašparovič (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 3/0), Tomáš Hrnka (HC Košice, 0/0), Andrej Kudrna (Slovan Bratislava, 2/0), Milan Kytnár (HC '05 Banská Bystrica, 6/0), Adam Lapšanský (HC Košice, 13/7), Matúš Paločko (HK Poprad, 0/0), Miroslav Preisinger (HC '05 Banská Bystrica, 0/0), Roman Rác (HC Olomouc, ČR, 3/1), Pavol Skalický (Örebrö, Švéd., 0/0), Tomáš Sýkora (HK Poprad, 4/0), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava, 25/1), Peter Zuzin (HC Olomouc, ČR, 10/0)
    --------------------------------------------------------------------------

    Rakúski hokejisti sú na tom podstatne lepšie. Naši súperi vstúpili do domáceho turnaja víťazne, keď v prvom zápase zdolali Slovincov 4:2 po tom, čo už po prvej časti hry vyhrávali 2:0. Hostia síce až do úplného záveru bojovali o prípadné vyrovnanie, ale nič také sa nekonalo a Rakúsko si svoj náskok pomedzi prsty utiecť nenechalo.

    Aj druhý duel Rakúšania zvládli podľa svojich predstáv. Predstavili sa v ňom proti Taliansku a už v prvej tretine si vytvorili pohodlný trojgólový náskok pri skóre 4:1. V zvyšnej časti stretnutia ešte videli diváci dva góly, ale duel to nijako nezdramatizovalo a Rakúsko zvíťazilo hladko 5:2.

    Predturnajová nominácia Rakúska:
    Brankári: David Kickert (Viedeň Capitals), David Madlener (Dornbirner), Bernhard Starkbaum (Brynäs/Švéd.)
    Obrancovia: Mario Altmann, Stefan Bacher (obaja Villach), Dominique Heinrich, Alexander Pallestrang (obaja Salzburg), Robert Lembacher (Dornbirner), Daniel Mitterdorfer (Linz), Patrick Peter (Viedeň Capitals), Thomas Vallant (Klagenfurt)
    Útočníci: Raphael Herburger (Biel/Švaj.), Mario Huber (Innsbruck), Stefan Geier, Thomas Hunderpfund (obaja Klagenfurt), Fabio Hofer, Matthias Iberer (obaja Linz), Alexander Cijan, Konstantin Komarek, Andreas Kristler (všetci Salzburg), Benjamin Petrik (Villach), Nikolas Petrik (Dornbirner), Rafael Rotter, Michael Schiechl (obaja Viedeň Capitals)
    --------------------------------------------------------------------------

    Tabuľka Euro Hockey Challenge vo Viedni:
    1. Rakúsko – 6 bodov (9:4)
    2. Slovinsko – 3 body (5:6)
    3. Taliansko – 3 body (4:6)
    4. Slovensko – 0 bodov (3:5)
     
    Úvodné zostavy:

    Slovenský olympijský tím: Godla (Melicherčík) – Trška, Bokroš, Rosandič, Černák, Holenda, Brejčák, Macejko, Pokovič – Lapšanský, Kytnár, Rác – Gašparovič, Preisinger, Bakoš – Sýkora, Galamboš, Hrnka – Skalický, Bortňák, Paločko

    Rakúsko: Madlener (Kickert) – Altamann, Peter, Heinrich, Pallestrang, Lembacher, Mitterdorfer Vallant, Bacher – B. Petrik, Hergurger, Huber – Kristler, Komarek, Cijan – N. Petrik, Fischer, Iberer – Geier, Hunderpfund, Rotter

    Rozhodca: Kellner – Hofstätter, Johnston.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Slováci nastúpia v modrých dresoch, Rakúsko v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Zápas sa začal aktivitou na strane Slovenska. Naši chlapci sa okamžite vrhli do útočnej tretiny, ale zatiaľ bez streleckého pokusu.
     
    00:43
    Naši hokejisti sa napokon do zakončenia predsa len dostali) Z ľavej strany od mantinelu zakončoval Gašparovič, ale iba do tela Madlenera.
     
    01:27
    Domácemu tímu sa v úvode zápasu nedarí. Rakúsko chcelo puk z vlastnej obrannej tretiny rýchlo dostať do útoku, ale napokon sa dopustilo iba zakázaného uvoľnenia.
     
    01:57
    Zápas vo Viedni sa začal bez nebezpečnejších šancí na jeden či druhej strane. Do útoku sa presunuli aj domáci, ale nijako neprekvapili.
     
    02:21
    Veľmi dobre to teraz vymyslel slovenský celok! Naši chlapci si puk vzali za vlastnou bránkou a okamžite sa natlačili do pásma. Tam bekhendom zakončoval Bokroš, ale iba do tela gólmana.
     
    02:56
    Rakúšania sa ale s prehľadom ubránili a puk dostali na opačnú polovicu klziska. Hra sa neprerušuje a Slovensko bude zakladať nový útok.
     
    03:46
    Slováci sa síce snažia, ale nedarí sa im prebojovať sa do streleckej pozície. Puk si vzal na hokejku v útočnom pásme Preisinger, ale bol iba zatlačený k mantinelu.
     
    04:30
    Slovensko sa pokúsilo rozohrávať z vlastnej obrannej polovice, ale prudký pas sa napokon skončil iba zakázaným uvoľnením.
     
    04:55
    Domáci Pallestrang sa natlačil do útočnej tretiny a tvrdo tam bojoval o puk. Jeho snaha bola síce sympatická, ale bez konečnej strely.
     
    05:17
    Naopak, do útočnej tretiny sa po rýchlom protiútoku dostali aj Slováci. Na strelu sa už-už chystal Skalický, ale napokon mal zblokovanú hokejku.
     
    05:57
    Rakúšania nás vytlačili z pásma, ale nie nadlho. Puku sa v strede klziska zmocnil Gašparovič a rýchlo ho vrátil do útočnej tretiny.
     
    06:31
    Domáci tím však aj naďalej ničí našu snahu o hokej v útočnej tretine. Rakúsko puk vytláča z pásma a nevieme sa dostať do zakončenia.
     
    07:03
    Naši chlapci sa napokon do tretiny predsa len dostali. Od modrej čiary puk pred bránku nahadzoval zrejme Gašparovič, ale nik jeho pokus netečoval.
     
    07:58
    Zaujímavá šanca Slovenska! Sýkora sa na pravej strane dostal k zblokovanému puku, potiahol si ho na hranicu kruhu a pálil, ale Madlener bol pozorný.
     
    08:37
    Pozor si ale musíme dávať aj v defenzíve! Domáci tím sa bleskovo presunul do pásma, spoza bránky prišla prihrávka do nebezpečného priestoru a Mitterdorfer nebol ďaleko od toho, aby zakončil.
     
    08:56
    Rakúšania ostávajú nasťahovaní v našej tretine a musíme sa brániť. Godla však nezasahuje, strelu sme súperovi nedovolili.
     
    09:45
    Hrá ša veľmi dlho bez prerušenia a oba celky striedajú počas hry. Puk lieta zo strany na stranu, no bez výraznejších zakončení.
     
    10:40
    Teraz nás poriadne podržal gólman Godla! Rakúski hokejisti sa po buly dostali k zakončeniu od pravého mantinelu, ale náš brankár si dal pozor a strelu aj dorážku zneškodnil.
     
    10:58
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Zápas sa začal aktivitou na oboch stranách, ale na prvý gól stále iba čakáme.
     
    12:05
    Naši reprezentanti sa opätovne natlačili do útočnej tretiny. Za pravým kruhom tam rozohrávku súpera vystihol Hrnka a v rýchlosti pálil, ale nebol veľmi presný.
     
    12:54
    Musíme uznať, že naši chlapci sú doposiaľ jasne aktívnejší. Slovensko vysoko napáda súperovu rozohrávku a Rakúsko sa nevie vymaniť spod zovretia.
     
    13:22
    Slovensko sa opäť nasťahovalo do pásma! Od modrej čiary to tentokrát prudkou strelou skúsil Rosandič, ale jeho rana nebola tečovaná a rakúskeho brankára neprekvapila.
     
    13:56
    Galamboš sa predviedol veľmi dobrou útočnou akciou! Puk vybojoval v tretine, stiahol si ho na pravú stranu a z uhla zakončoval, ale Madlener sa včas presunul a ranu vyrazil.
     
    14:45
    Slovensko sa dostalo do veľkej príležitosti! Po nahodení puku od modrej čiary sa ešte pokúšal prekvapiť jeden z našich útočníkov, ale rakúsky gólman doslova čaroval a kus čiernej gumy za svoj chrbát nepustil.
     
    15:06
    Po buly sa domáci tím presunul späť do útočnej tretiny. Tam sa už-už pokúsilo Rakúsko zakončiť, ale Bokroš sa natlačil pred bránku a ohrozenie Godlu nedopustil.
     
    15:34
    Rakúsko sa pokúša dostať do zakončenia, ale domáci tím to má proti našim chlapcom veľmi náročné. Teraz ho dokonca zastavil ofsajd.
     
    16:17
    Hra je rýchla a prelieva sa zo strany na stranu. Slovensko puk nahodilo smerom na bránku a Bakoš s Preisingerom chceli dorážať, ale napokon z toho vznikla iba zbytočná strkanica.
     
    16:23
    Slovensko malo kusisko šťastia! Náš súper získal puk pri vlastnej bránke, okamžite sa s ním nahrnul do pásma a zakončoval. Godla bol síce na mieste, ale puk napokon letel iba tesne vedľa.
     
    16:49
    Po menšej potýčke odchádzajú na trestnú lavicu náš Hrnka a domáci Altmann po dve minúty za hrubosť.
     
    17:25
    Nuž, vo Viedni je na ľadovej ploche poriadne dusno. Po Lapšanského strele brankár zachytil puk a opäť sme videli iba strkanicu a výmenu nepekných slov. Z našich sa do toho zapojil Kytnár, ktorý si rozhodne nechá brnkať po nose.
     
    17:46
    Rakúsko sa dostalo do obrovskej príležitosti! Bol v nej Fischer, ktorý zakončoval spred brankára bekhendom, ale v poslednej sekunde ho našťastie zahákoval Erik Černák.
     
    18:14
    Gólman Godla je vzápätí pod rakúskou paľbou. Domáci celok cíti počas presilovky štyroch proti troch šancu a neustále útočí.
     
    18:49
    Slovensko hrá vo štvorici, Rakúsko v plnom počte.
     
    19:12
    Slovensko sa musí brániť. Náš súper je smerom dopredu veľmi húževnatý a neustále sa pokúša prekvapiť, ale Godla zatiaľ drží čisté konto.
     
    19:46
    Slováci získali puk na svoje hokejky a hru upokojili. Zdá sa, že táto tretina sa už skončí bez nebezpečnejšéch
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej zaujímavý hokej s viacerými zaujímavými príležitosťami na oboch stranách, ale presný zásah z nich zatiaľ nepadol.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:49.
     
    Oba tímy sú už spolu s rozhodcami späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa nám tak môže čoskoro začať! Snáď už uvidíme aj nejaký ten gól, najlepšie v sieti nášho súpera.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:05
    Hlavný rozhodca vhodil buly a začala sa nám tak druhá tretina!
     
    20:15
    Slovensko má možnosť ešte skrátenej presilovky, usadili sme sa v útočnom pásme, ku strelám sa však dostať nemôžme.
     
    21:05
    Rakúsko už hrá v plnom počte a momentálne je aj pri puku, ďalej ako za stredné pásmo sa však dostať nemôže.
     
    21:45
    Lembacher posielal pred našu bránku nebezpečný puk, našťastie sa ho podarilo našej obrane tečovať do rohu klziska.
     
    22:27
    Rakúsko dalo gól!

    Vynikajúci úvod do druhej tretiny v podaní Rakúsko, ktoré strieľa úvodný gól zápasu a ide tak do vedenia 1:0! Pred našou bránkou teraz vznikol poriadny zmätok, puk na hokejku dostal RAPHAEL HERBURGER, ktorý strelou švihom nedal Godlovi žiadnu šancu na zákrok!
    HERGURGER - 0:1
     
    23:00
    Rakúsko strelený gól poriadne nakopol a opäť je usadené v našom obrannom pásme. Po zákroku nášho brankára sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    24:45
    Konečne sme získali puk na hokejky a snažíme sa o prechod do útočného pásma. Rakúšania nás však výborne napádajú a tak nám komplikujú našu rozohrávku.
     
    25:00
    Teraz sa však Rakúsko opäť usadili do nášho obranného pásma a tak sa musíme mať na pozore pred ich útokmi.
     
    25:09
    Budeme sa musieť brániť, na trestnú lavicu odchádza Miroslav Preisinger, ktorý sa za našou bránkou previnil podrazením. Rakúsko si tak zahrá presilovku na dve minúty!
     
    26:10
    Zatiaľ sa v oslabení bránime výborne, Rakúšanov nepúšťame ku strelám, darí sa nám aj vyhadzovať puky do bezpečia.
     
    26:35
    Opäť posielame puk do bezpečia a získavame tak aj veľmi cenné sekundy. Rakúsku navyše nevychádza ich kombinácia s pukom.
     
    27:09
    Preisinger je späť z trestnej lavice a tak už hráme v plnom počte. Momentálne sme aj pri puku a snažíme sa o prechod do útočného pásma.
     
    27:09
    Presilovku si teraz zahráme aj my! Vallant sa previnil rovnako podrazením, máme tak veľkú šancu na vyrovnanie.
     
    28:00
    Slovenský olympijský tím sa drží v útočnom pásme, ale všetky strely z našich hokejok sú nepresné. Rakúšania teraz zachytili puk a posúvajú ho do stredného pásma.
     
    28:45
    Aj naďalej sú to z našej strany len nepresné strely a tak je rakúsky brankár bez veľkej práce. Momentálne musíme bojovať o puk za bránkou Rakúska.
     
    29:09
    Rakúsko je už v plnom počte, takže sme túto presilovku nevyužili. Zatiaľ sa hrá v druhej tretine vyrovnaný hokej, avšak Rakúšania vyhrávajú o jeden gól.
     
    30:00
    Puk majú teraz na hokejkách častejšie naši reprezentanti, ale nedarí sa nám dostať sa ďalej ako po stredné pásmo.
     
    30:00
    Obojstrané vylúčenie, za našich ide na trestnú lavicu Ján Brejčák, za hostí to je Andreas Kristler. Uvidíme tak hru 4 na 4.
     
    30:48
    Rakúsko si zahrá presilovku 4 na 3! Za našich ide na trestnú lavicu Miroslav Macejko za hákovanie.
     
    31:00
    Náš súper sa však zatiaľ nevie dostať do nášho obranného pásma, Slováci výborne strážia stredné pásmo.
     
    31:45
    Rakúsko usadené v útočnom pásme, avšak ku strele sa dostať nemôže.
     
    32:00
    Začala sa skrátená presilovka Rakúska 5 na 4!
     
    32:48
    Na ľade je už aj Macejko a tak sú oba tímy v plnom počte. Pri puku je momentálne naša reprezentácia, ktorá sa snaží prejsť do útočného pásma.
     
    33:55
    Rakúsko dnes výborne napáda našu rozohrávku a tak sa nám nedarí prejsť stredné pásmo. Následne kazíme prihrávku a dopredu to skúšajú domáci.
     
    34:05
    Nášmu súperovi nevyšiel rýchly prechod do útočného pásma a je z toho napokon len zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie v obrannom pásme domáceho tímu.
     
    34:45
    Buly napokon vyhrali domáci a rýchlo sa presunuli do nášho obranného pásma. Ku strele sa však neodstali a už sú pri puku naši reprezentanti.
     
    35:00
    Rakúsko sa však rýchlo vrátilo do nášho obranného pásma, pred bránku sa s pukom snažil natlačiť Iberer, ale toho výborne odstavil Skalický a puk mu zobral!
     
    36:45
    Obrovská šanca nášho tímu! Rakúsko teraz totálne prepadlo v obrane, za bránkou zobral puk jeden z našich hráčov, prihral pred bránku na úplne voľného Gašparoviča, ale toho vychytal famózny domáci brankár Madlener! Z toho mal byť gól!
     
    37:11
    Za bránkou Rakúska došlo ku potýčke a malo by sa vylučovať na strane domácich!
     
    37:11
    Je tomu naozaj tak, za domácich ide na trestnú lavicu Patrick Peter. Náš tím si tak tesne pred koncom druhej tretiny zahrá presilovku na dve minúty. Domáci hráč sa previnil faulom lakťom.
     
    38:00
    Rakúsko teraz zachytilo našu kombináciu a poslalo puk cez všetky čiary do bezpečia. Ďalší útok tak musia naši reprezentanti zakladať od svojej bránky.
     
    38:35
    A opäť letí puk cez všetky čiary ďaleko od domácej bránky. Táto presilovka nám tak zatiaľ nevychádza.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:17
    Rakúsko v plnom počte, táto presilovka nám vôbec nevyšla.
     
    39:55
    Pri puku sú naši reprezentanti, ale už sa do útočného pásma premiestniť nestihnú!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme už boli aj svedkami gólu, žiaľ ten padol hneď v úvode tretiny do našej siete zásluhou Hergurgera a tak po dvoch tretinách prehrávame najtesnejším rozdielom 1:0! Hra v tejto tretine sa veľmi podobala na hru v tej prvej, teda sa hral vyrovnaný hokej. Našu najväčšiu šancu mal zatiaľ Gašparovič, ale sám zoči-voči domácemu brankárovi zaváhal!

    Uvidíme, čo nám prinesie druhá tretina, náš tím má v nej čo doháňať. Snáď sa nám podarí minimálne vyrovnať.
     
    Oba tímy sú už spolu s rozhodcami späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa nám tak môže čoskoro začať! V nej má náš tím čo doháňať!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Úvodné buly v tretej tretine vyhrala naša reprezentácia, ktorá sa už snaží preniknúť od útočného pásma.
     
    40:30
    Do útočného pásma sme sa napokon dostali, ale tam sme chybovali v rozohrávke a puk už majú na hokejkách Rakúšania.
     
    40:55
    Rakúsko strelilo gól, ale ten napokon rozhodcovia NEUZNALI ako regulárny! Zatiaľ nemáme informácie prečo! Varovný prst pre našu reprezentáciu!
     
    40:55
    Tak napokon to bolo zrejme za príliš veľa hráčov na ľade z našej strany, čo si dodatočne všimli rozhodcovia a gól neuznali. Presilovka pre domáci tím! Trest za Slovensko si odsedí Matúš Paločko.
     
    41:25
    Zatiaľ sa bránime výborne a súpera do ničoho nepúšťame.
     
    41:45
    Puk letí cez všetky čiary do bezpečia, náš tím tak zbiera veľmi cenné sekundy.
     
    42:35
    Rakúsko je usadené v našom obrannom pásme, ale nemôže sa dostať ku presnej strele. Naďalej sa bránime úspešne.
     
    42:55
    Náš tím už hrá v plnom počte a môže začať útočiť, pretože stále strácame na nášho dnešného súpera jeden gól.
     
    43:45
    Nedarí sa nám však prechod do útočného pásma, navyše sme teraz v strednom pásme stratili puk a domáci sa snažia ohroziť náš tím.
     
    44:00
    Godla berie puk do svojej výstroje a prerušuje tak hru. Vhadzovanie v našom obrannom pásme.
     
    44:45
    Opäť nám nevyšiel prechod do útočného pásma, niekde za stredným pásom sme stratili po chybe puk a dopredu to opäť skúša domáci tím.
     
    45:00
    Avšak, domáci tiež chybovali v našej tretine a puk je späť na našich hokejkách. Snažíme sa prejsť do obranného pásma domáceho tímu.
     
    45:55
    Dlho sme sa dokázali držať v útočnom pásme, avšak nič zaujímavého tam naši reprezentanti nevymysleli a puk teraz strácame. Do rýchleho brejku idú domáci hokejisti.
     
    46:15
    Aj domáci tím sa dlhšie udržal v útočnom, teda našom obrannom pásme, ale prihrávku pred našu bránku zachytila naša obrana a tak sa domáci do žiadnej zaujímavej príležitosti nedostali.
     
    47:45
    Momentálne sa nič zaujímavé na ľadovej ploche nedeje, sledujeme skôr taký boj o puk. Takýto obraz hry určite viac vyhovuje domácim hokejistom, ktorí aj naďalej vyhrávajú o jeden gól.
    GAŠPAROVIČ - 1:1
     
    50:04
    Slovenský olympijský tím dáva gól! Gól strelil GAŠPAROVIČ. Asistencie bez asistencie.
    Konečne! Slovenský olympijský tím strieľa vyrovnávajúci gól na 1:1 a v 50.minúte zápasu tak začíname odznova! JAKUB GAŠPAROVIČ, ktorý v druhej tretine zahodil veľkú šancu tak teraz odčinil svoje zaváhanie, keď zachytil puk pred bránkou domácich, vylepšil si streleckú pozíciu a krásne zavesil puk do domácej bránky!
     
    51:31
    Teraz sa však budeme musieť brániť, Tomáš Bokroš sa previnil držaním a dostáva trest na dve minúty!
     
    52:00
    Bránenie v oslabení nám dnes vychádza výborne, domácich do ničoho nepúšťame a navyše teraz vyhadzujeme puk do bezpečia.
     
    52:35
    Opäť sa nám podarilo vyhodiť puk do bezpečia a nazbierať tak veľmi cenné sekundy. Domáci sa už presilovka kráti.
     
    53:31
    Bokroš je späť na ľade a tak hrá náš tím už v plnom počte.
     
    54:26
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Výborne! Naši reprezentanti pridávajú svoj druhý gól v dnešnom zápase, ktorým otáčajú vývoj stretnutia vo svoj prospech a dostávame sa do vedenia 2:1! Krásna kombinácia našich chlapcov, keď to celé začalo u Preisingera, ktorý výborne potiahol puk do útočného pásma, prihral ho pred bránku na Bakoša, ten našiel na ľavej strane nikým nekrytého JAKUB GAŠPAROVIČ a ten krásnou strelou prekonal domáceho brankára!
    GAŠPAROVIČ - 2:1
     
    55:45
    Tak toto asi čakal málokto! Slovensko sa pár minút pred koncom poslednej tretej tretiny dostáva do vedenia o jeden gól a má tak konečne šancu na tomto turnaji zaznamenať víťazstvo. Momentálne sme pri puku a snažíme sa preniknúť do útočného pásma.
     
    56:25
    Aj naďalej je puk na našich hokejkách a navyše sa aj držíme v útočnom pásme. Rakúsko tak nemôže začať útočiť a moc času do konca poslednej tretej tretine neostáva.
     
    57:35
    Až teraz sa podarilo domácim získať puk na svoje hokejky a prebojovať sa do nášho obranného pásma. Ku ničomu vážnemu sa však nemôžu dostať.
     
    57:45
    Po strele domáceho hráča zazvonila na našej bránke pravá tyčka! Tak teraz sme mali naozaj veľké šťastie!
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny, pri puku je naša reprezentácia a drží sa aj v útočnom pásme. Rakúsko sa tak nemôže dostať ku záverečnému tlaku.
     
    58:30
    Rakúsko si po zákroku Godlu zaistilo vhadzovanie v našom obrannom pásme a odvolávajú tak brankára! Domáci tím hrá power-play!
     
    59:06
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Rakúsko bolo v našom obrannom pásme, puk však zachytil na svoju hokejku MARTIN BAKOŠ, ktorý skoro od našej bránky posiela puk do prázdnej bránky domácich a náš tím tak vyhráva 3:1!
    BAKOŠ - 3:1
     
    59:35
    Rakúsko sa však ešte nevzdáva a naďalej bojuje s pukom v našom obrannom pásme.
    CIJAN - 3:2
     
    59:42
    Rakúsko dalo gól!

    Rakúsko sa natlačilo do nášho obranného pásma a 18 sekúnd pred koncom tretiny ešte znižuje na 2:3 a spravilo tak poriadnu záverečnú drámu! Pred našou bránkou sa najlepšie zorientoval ALEXANDER CIJAN a dáva druhý gól domácich v tomto zápase!
     
    59:42
    Oddychový čas si vyžiadalo Rakúsko!
     
    59:50
    Domáci opäť odvolávajú brankára, do konca tretiny ostávajú už len sekundy!
     
    59:58
    Naša reprezentácia posiela puk do bezpečia, už sa nič nestane, tento zápas tak vyhráme!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Napokon sa nášmu Slovenský olympijský tímu podarilo vyhrať až v poslednom zápase, keď po skvelej tretej tretine porazilo domáce Rakúsko 3:2! Za najlepšieho hráča c našom tíme bol vyhlásený pochopiteľne Jakub Gašparovič.

    Hlavným cieľom tohto turnaja a v podstate aj projektu reprezentácie bolo, aby mladí hráči ale aj tí, ktorý moc šancí v reprezentácii nedostávajú nazbierali nejaké tie skúsenosti a ukázali čo v nich je. Či to celé malo nejaký zmysel a podobne je už na zhodnotení kompetentných. Dva zápasy, ktoré sme mali vyhraté sme napokon prehrali o jeden gól, jeden zápas sme vyhrali.

    Výsledky Slovenské olympijského tímu na Euro Hockey Challenge v Rakúsku:
    Slovensko 1:2 Taliansko
    Slovensko 2:3 Slovinsko
    Slovensko 3:2 Rakúsko

    Ďakujeme Vám za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok neskorého sobotného večera. Dovidenia pri ďalších športových portáloch na športovom portáli onlajny.eu! (20:19:39)

    Veronika Pancuráková

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 51. Gašparovič (bez asistencie), 55. Gašparovič (Bakoš, Preisinger), 60. Bakoš (bez asistencie) – 23. Hergurger (Heinrich, Huber), 60. Cijan (Kristler, Komarek)


    Slovenský olympijský tým: Godla (Melicherčík) – Trška, Bokroš, Rosandič, Černák, Holenda, Brejčák, Macejko, Pokovič – Lapšanský, Kytnár, Rác – Gašparovič, Preisinger, Bakoš – Sýkora, Galamboš, Hrnka – Skalický, Bortňák, Paločko
    Rakousko: Madlener (Kickert) – Altamann, Peter, Heinrich, Pallestrang, Lembacher, Mitterdorfer Vallant, Bacher – B. Petrik, Hergurger, Huber – Kristler, Komarek, Cijan – N. Petrik, Fischer, Iberer – Geier, Hunderpfund, Rotter

    Rozhodčí: Kellner – Hofstätter, Johnston
    bahis siteleri