Nový Zéland – Izrael 6:3 (kon.) | Bulharsko – Čína 3:10 (kon.) | Mexiko – Jihoafrická rep. 4:1 (kon.)
konec
Nový Zéland
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Izrael
Pondělí 13.04.2015, 13:00 • Grandwest Ice Arena, Kapské Město • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přímo od mé osoby je to pro dnešek vše. Těším se s vámi zase zítra a v celém průběhu šampionátů. Napočtenou! (15:13:27)
     
    Já se s Vámi pro tuto chvíli loučím. Kdo se s vámi však neloučí, jsou právě probíhající MS nižších divizí. Právě nyní probíhá třetí třetina utkání Chorvatsko – Velká Británie (divize I. sk. B), co se týče II. divize sk. B, tak vězte, že přesně ve čtvrt na pět začíná utkání Bulharsko – Čína. V něm by měl být favorit jasný, komunistická zem na asijském kontinentu má na MS nejvyšší ambice.
     
    Jenže Izrael se stébla naděje v přesilovce nechytil a utkání tak končí celkem šokujícím vítězstvím Nového Zélandu, který byl v utkáním outsiderem. Natrénovaný tým vedený maďarským koučem Janosem Kaszalou a střelcem Nicholasem Hendersonem však úlohu o důležitém vstupním utkáním zvládl na výbornou. Izrael má co v dalším průběhu napravovat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:19
    Poslední šance pro Izrael zní početní výhoda 4 na 3, jelikož za Harrisonem míří za sekání také Berton Haines.
     
    57:01
    S blížícím se koncem utkání stoupá také vytížení nervové soustavy. Přetížení nyní dosáhli Spektor (ISR) a Connor Harrison (NZL). Prvně jmenovaný neunesl sekání reprezentanta Ice Blacka a odchází společně s ním na trestnou lavici, leč v jeho případě je to za hrubost.
     
    55:06
    Nový Zéland si vzal nejspíš příklad v urputnosti a trénování z malinko slavnější rugbyové reprezentace All Blacks. Poměr střel s právě sestoupivší zemí z lepší divize 40:16 mluví za vše.
     
    53:15
    Maďarský trenér ve službách novozélandského svazu hokeje Janos Kaszala vycítil, že je ten správný moment uklidnit své hráče oddechovým časem.
     
    52:45
    Izrael právě vstřelil branku!
    Že by ještě izraelský tým našel v některé z láhví na střídačce živou vodu?Po kombinaci Mazoura s Levym na 3:6 snižuje střelou pod víko ARTUR PYŠKIN. Asistence: Daniel Mazour, Shlomo Levy.
     
    Novozélandská reprezentace využívá ke svému vzrůstu také Českou republiku! Domovem pro jejich soustředění se již několikátou sezonu stal stánek v Berouně, kde dokonce po předloňském ročníku sehráli přípravný duel s místním tehdy prvoligovým prvním mužstvem. Prohráli 1:6, i tak je to krok k dalšímu hokejovému růstu.
     
    50:14
    Příliš dobrého ale oddechový čas pro Izrael nepřinesl, dá se říct, že to dokonce mělo opačný význam. Národní tým stát, jenž měl být původně zasvěcen židovským obyvatelům, dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    47:32
    Ve stejném čase je třeba uklidnit situaci. Derek Eisler si bere timeout (ISR).
     
    47:32
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Když paráda a překvapení, tak se vším všudy. Tohle se totiž nazývá kanonáda. Kapitán novozélandského týmu a superstar tamního hokeje ANDREW COX střílí již šestý gól za záda Amromina. Nešťastní reprezentanti v bílo-modrém nevědí hlavně, jak zastavit Nicholase Hendersona. Ten si další asistencí připisuje již čtvrtý bod v zápase. Asistence: Nicholas Henderson, Paris Heyd.
     
    47:19
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Favorit je zřejmě ze hry o body v prvním utkání. Nadvládu nad ledem v tomto okamžiku ještě více stvrzuje JEREMY CHAI ve prospěch Ice Blacks, kteří jdou tříbrankového trháku. Attwellovu střelu dorazil s ledovým klidem za Amromina. Brankář Izraele byl nyní bezmocný. Asistence: Michael Attwell.
     
    43:56
    Ice Blacks, jak se novozélandské reprezentaci přezdívá, dokonce i drtí svého soupeře co se týče počtu střel. Boris Amromin v brance Izraele má práce jako na kostele, jelikož musel krýt již 31 střel, zatímco jeho protějšek Parry si přišel pouze na 14 zákroků.
     
    Počátky ledního hokeje na Novém Zélandu se datují do 30. let, kdy začali hrát hokej farmáři na zamrzlých jezerech Jižního ostrova. První organizovaný turnaj se odehrál roku 1937 a krátce poté byla založena asociace ledových sportů, kam patřil i hokej. Přes takto staré počátky trvalo celých 40 let, než se stal Nový Zéland členem IIHF a dalších 10 let, než vstoupil na mezinárodní scénu. Nový Zéland patří mezi země, kde reprezentace vznikla mnohem dříve než pravidelná ligová soutěž. Ta se začala hrát až roku 2005.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne zhruba ve 14:37.
     
    Druhá třetina přinesla ještě větší překvapení než ta první, a kdož si myslel, že Izrael v prostředním dějství posune skóre blíže ke svému triumfu, šeredně se mýlil. Novozélandské nadšení nezná mezí a svěřenci maďarského kouče Janose Kaszaly vedou před poslední periodou o dvě branky. Dočkáme se tudíž velkého překvapení, anebo izraelský tým vstane za americké pomoci ze střídačky z mrtvých?

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 9. Henderson (Harrop), 25. Henderson (Challis, Harrop), 37. Heyd (Henderson, Cox), 40. J. Hay (Chai, Attwell), 48. Chai (Attwell), 48. Cox (Henderson, Heyd) – 7. Frenkel, 27. Spektor (Maaravi, Vainshtein), 53. Pyškin (Mazour, Levy)


    Nový Zéland: Parry (Pine-Murphy) – Lawrence, Frear, Haines "C", Sandoy, A. Hay, Wannamaker, Coslett, Tappin – Henderson, Heyd, Cox "C" – Harrison, Harrop "A", Challis – Attwell, Chai, J. Hay – Macharg, Burns, Apps.
    Izrael: Amromin (Loginov) – Kniter, Botbol "A", Maaravi, Rosenthal, Oz, Avneri, Levy – Mazour, Frenkel "A", Pyškin – Spektor, Aharonovič, Vainshtein – Ben Tov, Horowitz, Golodnizkyj – Harosh, Greenberg.

    Rozhodčí: Tomáš Orolín (SVK) – Vytautas Lukosevičius (LTU), Marc-Henri Progin (SUI).

    Diváci: 110
    bahis siteleri