Nový Zéland – Izrael 6:3 (kon.) | Bulharsko – Čína 3:10 (kon.) | Mexiko – Jihoafrická rep. 4:1 (kon.)
konec
Nový Zéland
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Izrael
Pondělí 13.04.2015, 13:00 • Grandwest Ice Arena, Kapské Město • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:19
    Poslední šance pro Izrael zní početní výhoda 4 na 3, jelikož za Harrisonem míří za sekání také Berton Haines.
     
    57:01
    S blížícím se koncem utkání stoupá také vytížení nervové soustavy. Přetížení nyní dosáhli Spektor (ISR) a Connor Harrison (NZL). Prvně jmenovaný neunesl sekání reprezentanta Ice Blacka a odchází společně s ním na trestnou lavici, leč v jeho případě je to za hrubost.
     
    52:45
    Izrael právě vstřelil branku!
    Že by ještě izraelský tým našel v některé z láhví na střídačce živou vodu?Po kombinaci Mazoura s Levym na 3:6 snižuje střelou pod víko ARTUR PYŠKIN. Asistence: Daniel Mazour, Shlomo Levy.
     
    50:14
    Příliš dobrého ale oddechový čas pro Izrael nepřinesl, dá se říct, že to dokonce mělo opačný význam. Národní tým stát, jenž měl být původně zasvěcen židovským obyvatelům, dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    47:32
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Když paráda a překvapení, tak se vším všudy. Tohle se totiž nazývá kanonáda. Kapitán novozélandského týmu a superstar tamního hokeje ANDREW COX střílí již šestý gól za záda Amromina. Nešťastní reprezentanti v bílo-modrém nevědí hlavně, jak zastavit Nicholase Hendersona. Ten si další asistencí připisuje již čtvrtý bod v zápase. Asistence: Nicholas Henderson, Paris Heyd.
     
    47:19
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Favorit je zřejmě ze hry o body v prvním utkání. Nadvládu nad ledem v tomto okamžiku ještě více stvrzuje JEREMY CHAI ve prospěch Ice Blacks, kteří jdou tříbrankového trháku. Attwellovu střelu dorazil s ledovým klidem za Amromina. Brankář Izraele byl nyní bezmocný. Asistence: Michael Attwell.
     
    39:08
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Bývá to tak, že v prvním utkání většinou favorit hledí na nadšeně bojující outsidery. Tak nějak to teď je v Grandwest Ice Areně, kde novozélandští hokejisté krátce před koncem druhé třetiny odskakují Izraeli na rozdíl dvou branek. Chai připravil palebnou pozici pro jednoho z bratrské dvojice a JOSHUA HAY se přesnou ranou nemýlil. To bude už pro tým z Blízkého východu velmi obtížné. Asistence: Jeremy Chai, Michael Attwell.
     
    36:27
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Hráči z jižní části polokoule se vydali vstříc, a že tedy správným směrem! Nicholas Henderson dnes září. Ke dvěma brankám přidává i asistenci na gólovou střelu PARISE HEYDA, jenž opět strhává vedení na stranu Nového Zélandu. Přetahovaná tak může pokračovat nadále. Asistence: Nicholas Henderson, Andrew Cox.
     
    31:59
    Nyní má pro změnu výhodu dostat vedení na svou stranu Izrael. Vyloučen je totiž Remy Sandoy. Hráč Dunedinu Thunder pyká dvě minuty za vražení.
     
    26:34
    Izrael právě vstřelil branku!
    Využil! Izraelská šablona amerického kouče v přesilové hře také funguje, což dokázala přihrávaná Maaraviho s Vainshteinem, kterou rozvlněním sítě za Parrym ukončil ILJA SPEKTOR. Útočník klubu z malého městečka Metula, kde právě sídlí již zmíněný největší hokejový stánek v zemi, znova srovnává stav zápasu. Asistence: Shai Maaravi, Ron Vainshtein.
     
    25:22
    Ian Wannamaker (NZL) dostává hned záhy svůj tým do problémů, kteří budou muset řešit jeho vyloučení za podražení. Využije Izrael tuto přesilovku k vyrovnání?
     
    24:27
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    No to jsou věci! Přeci jen jde Nový Zéland v přesilové hře do vedení, kam jej nasměrovala pohledná kombinace Challise s Harropem, na jejímž konci byl opět útočník West Auckland Admirals NICHOLAS HENDERSON. Pětadvacetiletý šutér si našel kotouč v prostoru mezikruží a nemilosrdně udeřil! Asistence: Jordan Challis, Dale Harrop.
     
    22:35
    Nový Zéland má možnost dostat se do vedení, Nissim Botbol, mimochodem hráč Bat Yam Icebergs, nestihl čistě atakovat Hendersona a je vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    15:42
    Další výhoda je tu, znova pro Izrael. Vyloučen je hráč na klubové scéně patřící jednomu z nejslavnějších novozélandských týmů Canterbury Red Devils Bradley Apps na dvě minuty za vražení.
     
    08:10
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Z vedení se ale Izrael netěšil dlouho. S odpovědí čekal novozelándský národní tým něco přes minutu. Potom si dvojice NICHOLAS HENDERSON a Dale Harrop vyměnili kotouč a prvně jmenovaný srovnal děj prozatímního průběhu utkání. Asistence: Dale Harrop.
     
    06:56
    Izrael právě vstřelil branku!
    Celkem devětapadesát sekund trvala první poetní výhoda země věčných bojů a nepokojů, až to na sebe vzal SERGEJ FRENKEL a posílá tak svůj tým do vedení. Bez asistence.
     
    05:57
    Výhoda také pro Izrael, vyloučen je George Coslett (NZL) na dvě minuty za hákování.
     
    01:48
    Hned v úvodu utkání mají hráči od protinožců šanci na otevření skóre, vyloučen je izraelský veterán Ran Oz (ISR), jenž za dva roky oslaví čtyřicáté narozeniny.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 9. Henderson (Harrop), 25. Henderson (Challis, Harrop), 37. Heyd (Henderson, Cox), 40. J. Hay (Chai, Attwell), 48. Chai (Attwell), 48. Cox (Henderson, Heyd) – 7. Frenkel, 27. Spektor (Maaravi, Vainshtein), 53. Pyškin (Mazour, Levy)


    Nový Zéland: Parry (Pine-Murphy) – Lawrence, Frear, Haines "C", Sandoy, A. Hay, Wannamaker, Coslett, Tappin – Henderson, Heyd, Cox "C" – Harrison, Harrop "A", Challis – Attwell, Chai, J. Hay – Macharg, Burns, Apps.
    Izrael: Amromin (Loginov) – Kniter, Botbol "A", Maaravi, Rosenthal, Oz, Avneri, Levy – Mazour, Frenkel "A", Pyškin – Spektor, Aharonovič, Vainshtein – Ben Tov, Horowitz, Golodnizkyj – Harosh, Greenberg.

    Rozhodčí: Tomáš Orolín (SVK) – Vytautas Lukosevičius (LTU), Marc-Henri Progin (SUI).

    Diváci: 110
    bahis siteleri