Litva – Estonsko 6:1 (kon.) | J. Korea – Velká Británie 2:3 (kon.) | Chorvatsko – Nizozemsko 2:5 (kon.)
konec
Chorvatsko
2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Nizozemsko
Čtvrtek 16.04.2015, 20:30 • IJssportcentrum Eindhoven • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině se trefil ve třiačtyřicáté minutě Brekelmans, který poslal Nizozemsko do dvoubrankového vedení. Chorvaté se sice snažili, ale výborného Oosterwijka již nedokázali překonat. Domácí sáhli ke konci utkání power play. V té přidal pátou brankou Nizozemska Hagemeijer, který tak pečetil překvapivé vítězství Nizozemska nad Chorvatskem.

    Počet střel ve třetí třetině: 10 – 6

    Počet střel celkem: 24 – 28 (22:39:49)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Dnešní vítězství Nizozemska podtrhává střelou do opuštěné klece DIEDERICK HAGEMEIJER. Bez asistence.
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:55
    Chorvatsko to zkouší se šesti bruslaři na ledě. Dekanich je na střídačce.
     
    51:59
    Papírově domácí celek se dokázal ubránit v oslabení a hra pokračuje s pěti hráči na obou stranách.
     
    49:59
    Za sekání si jde odpočinout Nathan Perkovich (CRO), který tak oslabuje svůj tým v cestě za vyrovnáním.
     
    48:02
    Chorvatsko je ve třetí třetině mnohem aktivnější a snaží se ještě s utkáním něco udělat. Chorvaté vedou ve třetí části 7:2 na střely.
     
    47:03
    Početní výhodu se Chorvatům nepodařilo využít. Nizozemsko hraje v plném počtu.
     
    45:03
    Nyní se však budou muset hokejisté nizozemského mužstva bránit. Vyloučen je hostující Nick de Jong (NED), který se provinil podražením.
     
    42:24
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko udělalo překvapivý, ale velmi rázný krok ke třem bodům. Do dvoubrankového vedení dostává hosty MAARTEN BREKELMANS. Asistence: Nick de Jong, Julian van Lijden.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi druhá perioda, ve které se podařilo Nizozemcův strhnout vedení opět na svou stranu. Čtyřiadvacet vteřin před sirénou se podařilo Ronaldu Wurmovi trefit přesně do branky Chorvatska. Nizozemci tak půjdou do třetí části za stavu 3:2.

    Počet střel ve druhé třetině: 4 – 15

    Počet střel celkem: 14 – 22
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Čtyřiadvacet vteřin před koncem koncem prostřední části vrací vedení Nizozemsku RONALD WURM. Asistence: Diederick Hagemeijer, Ivy van den Heuvel.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:29
    Bude se vylučovat na obou stranách. Hostující Ronald Wurm (NED) si odsedí dvě minuty za hákování. Na straně domácích je ve stejný čas vyloučen Dominik Kanaet (CRO), který vyfasoval taktéž dvě minuty.
     
    34:01
    Osobní desetiminutový trest vyfasoval Ivan Jankovic (CRO).
     
    28:36
    Druhá třetina je velmi vyrovnaná, o čemž hovoří také poměr střel. Obě mužstva vyslala na soupeřova brankáře čtyři pokusy.
     
    23:15
    Druhá třetina začala v opatrnějším tempu. Oba brankáři jsou téměř bez práce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Chorvatsko začalo první třetinu výborně. Již ve dvanácté vteřině se dokázal prosadit Perkovich. Hosté ovšem brankami Demelinneho a Kevina Bruijstena otočili stav utkání. V poslední minutě první periody ovšem vyrovnal Murray a tak je tedy po prvních dvaceti minutách vyrovnaný stav 2:2.

    Počet střel v první třetině: 10 – 7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Domácí sice početní výhodu nevyužili, ale to je mrzet nemusí. O pět vteřin později srovnávají stav utkání na 2:2. ANDREW MURRAY se trefil přesně za záda Oosterwijka. Asistence: Ryan Kinasewich, Alan Letang.
     
    19:17
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    17:17
    Erik Tummers (NED) si přidržel protihráče a je za to po právu vyloučen. Chorvatsku tak začíná druhá přesilová hra v dnešním utkání.
     
    15:06
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčí vývoj dnešního utkání. Přesilovou hru dokázal využít KEVIN BRUIJSTEN, který tak podruhé v dnešním utkání rozjásal fanoušky Nizozemska. Asistence: Ronald Wurm, Erik Tummers.
     
    14:39
    Bude se opět vylučovat na straně Chorvatska. Mislav Blagus (CRO) si jde odsedět dvouminutový trest za hákování.
     
    12:28
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru sice Nizozemci nevyužili, ale osm vteřin po návratu Murray na led se dokázal trefit TONY DEMELINNE. Asistence: Kevin Bruijsten.
     
    12:20
    Murray je zpět na ledové ploše. Hraje se opět s plným počtem hráčů na obou stranách.
     
    10:20
    Přesilovou hru si vyzkouší také Nizozemsko. Za hákování již sedí na trestné lavici Andrew Murray (CRO), který tak oslabuje své mužstvo.
     
    07:13
    Chorvatsko svou první početní převahu nedokázalo využít. Hokejisté Nizozemska jsou již v plném počtu.
     
    05:13
    Je tu první vyloučení v dnešním utkání. Chorvatsko si zahraje v početní převaze. Hostující střídačka je potrestána dvouminutovým trestem za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    00:12
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je tedy začátek utkání pro Chorvatsko! Již po dvanácti vteřinách hry se dokázal prosadit po individuální akci NATHAN PERKOVICH. Bez asistence.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Chorvatsko: Dekanich (Tomljenovic) – Jacmenjak, Silovic, Waugh, Letang, Sertich, Ljubic, Macaulay, Martinovic, Kegalj – Brencun, Blagus, Jankovic, Kostovic, Kinasewich, Kanaet, Milicic, Glumac, Murray, Miric, Perkovich

    Nizozemsko: Meierdres (Oosterwijk) – Vogelaar, de Jong, van Oorschot, van de Velden, Tummers, van Iersel, van Gestel – van den Heuvel, Kevin Bruijsten, Nagtzaam, Mitch Bruijsten, Mason, Wurm, van Biezen, Houkes, van Linden, Demelinne, Brekelmans, Hagemeijer.
     
    Tabulka Mistrovství světa – 1. Divize, sk. B

    1. Jižní Korea – 2 zápasy, 6 body
    2. Velká Británie – 2 zápasy, 5 bodů
    3. Chorvatsko – 2 zápasy, 4 body
    4. Litva – 2 zápasy, 3 body
    5. Estonsko – 2 zápasy, 0 bodů
    6. Nizozemsko – 2 zápasy, 0 bodů
     
    Chorvatsko načalo turnaj s Velkou Británií a nutno říci, že se jim v utkání dlouho dařilo. Na Brity si udělali Chorvatští hokejisté dvoubrankový náskok. Ten však dokázal smazat pouhých pět vteřin před koncem třetí třetiny Mark Richardson. Ten samý hráč nakonec rozhodl o bonusovém bodu pro Brity v jedenácté vteřině prodloužení. Druhé utkání s Litvou naopak Chorvatsko nezačalo nejlépe, když po první třetině prohrávalo 0:1. Litva nakonec odešla po šedesáti minutách poražena v poměru 4:1

    Nizozemci začali turnaj tragicky. Hned v jedenácté vteřině utkání dostali branku od Litvy. V tu dobu nikdo netušil, že to bude jediná branka, která v utkání padne. Po Litvě přišlo těžké utkání s Koreou. Ta si s Nizozemci poradila vysoko 7:1.
     
    Chorvatsko

    Chorvatsko je momentálně na 28. příčce žebříčku IIHF. Maximum tohoto státu je 26. pozice z roku 2008. Nejvyšší soutěž v Chorvatsku čítá celkem čtyři týmy. Nejúspěšnějším týmem chorvatské soutěže je tým Medvěščak Záhřeb s osmnácti tituly. I poslední ročník v roce 2014 ovládl tento tým. Poslední dvě sezóny se ruské KHL účastnil také tým z hlavního města Medveščak Záhřeb. Tento tým byl ale složen hlavně z Kanaďanů, Američanů. V "A" týmu Medveščaku nastupovalo pouze devět Chorvatů. Celkem tři hráče z hlavního týmu Záhřebu si vybral kouč Donald Maclean i na mistrovství. Brankář Mate Tomljenovic, obránce Sasa Martinovic a útočník Nathan Perkovich. Nutno říci, že KHL již příští sezónu do Chorvatska nezavítá. Medveščak nenašel potřebné finance k zajištění sezóny 2015/2016 a minimálně pro příští sezónu zmizí z mapy KHL.

    Hokejovou historii začalo Chorvatsko psát až v roce 1991 po rozpadu Jugoslávie. Od té doby se Chorvatsko pravidelně účastní mistrovství světa nižších divizí. V roce 2013 zaznamenalo postup do I. divize B. Na minulém mistrovství této divize obsadilo Chorvatsko druhou pozici.

    V Chorvatsku lední hokej není příliš rozšířeným sportem. Je zde pouze 600 registrovaných hráčů. 117 dospělých mužů, 425 juniorů a pouze 58 hokejistek. Jsou zde dva kryté stadióny a čtyři venkovní. Tím největší krytým je stadión Dom Sportova, který pojme 6400 diváků.
     
    Nizozemsko

    Pořadatelská země je momentálně na 24. místě žebříčku IIHF. Nejvýšího umístění Nizozemsko dosáhlo v roce 2004, kdy bylo 23. Nizozemské nejvyšší soutěže Eredivisie se účastní celkem pět týmů. Z toho jeden belgický – HYC Herentals. Poslední dva ročníky vyhrál tým Destil Trappers z města Tilburg. Tento tým má v nominaci kouče Chrise Eimerse celkem dvanáct hráčů, včetně dvou brankářů Denize Mollena a Iana Meierdrese, který by měl zaujmout místo jedničky týmu.

    Největšího úspěchu dosáhl nizozemský hokej v roce 1980, kdy se Nizozemsko účastnilo Olympijský her v Lake Placid. Nizozemsko se představilo v "červené divizi" a v šestičlenné skupině obsadilo patou pozici. Historické vítězství zaznamenaly "tulipány" v zápase proti Polsku, kde zvítězily 5:3. Zápas s Japonskem skočil 3:3, v dalších zápasech "Oranjes" neuspěli. V roce 1981 se Nizozemsko také účastnilo mistrovství světa v Göteburgu. Ve skupině A obsadilo Nizozemsko poslední pozici se skore 5:30 a žádným získaným bodem.

    V Holandsku se celkový počet registrovaných hráčů dostal již na číslo 2888. Mužskou část čítá 1465 hokejistů a 1194 juniorů. Ženský hokej v Holandsku není příliš rozšířen a je zde pouze 229 registrovaných hokejistek. V Nizozemsku se nachází 26 krytých stadiónů a dva venkovní. Největší je aréna Thialf v Heerenveenu, ta ale určena hlavně pro rychlobruslení.
     
    Krásný, dobrý večer. Vítám Vás u sledování dalšího ze zápasů Mistrovství světa – 1. Divize, sk. B, kde se dnes střetne Chorvatsko, proti kterému se postaví Nizozemsko. Úvodní vhazování je naplánováno na 20:30, tak u toho buďte s námi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Alan Šrámek

    Branky a nahrávky: 1. Perkovich, 20. Murray (Kinasewich, Letang) – 13. Demelinne (Kevin Bruijsten), 16. Kevin Bruijsten (Wurm, Tummers), 40. Wurm (Hagemeijer, van den Heuvel), 43. Brekelmans (de Jong, van Lijden), 60. Hagemeijer


    Chorvatsko: Dekanich (Tomljenovic) – Jacmenjak, Silovic, Waugh, Letang, Sertich, Ljubic, Macaulay, Martinovic, Kegalj – Brencun, Blagus, Jankovic, Kostovic, Kinasewich, Kanaet, Milicic, Glumac, Murray, Miric, Perkovich
    Nizozemsko: Oosterwijk (Meierdres) – Vogelaar, de Jong, van Oorschot, van de Velden, Tummers, van Iersel, van Gestel – van den Heuvel, Kevin Bruijsten, Nagtzaam, Mitch Bruijsten, Mason, Wurm, van Biezen, Houkes, van Linden, Demelinne, Brekelmans, Hagemeijer
    bahis siteleri