Senica – Podbrezová 3:0 (kon.) | Myjava – Košice 1:1 (kon.) | B. Bystrica – Ružomberok 1:2 (kon.)
Žilina – Trnava 3:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 1:3 (kon.) | Dunajská Streda – Slovan Bratislava 0:3 (kon.)
konec
MFK Dukla Banská Bystrica
1:2 (0:1)
MFK Ružomberok
sk Sobota 30.05.2015, 17:15 • Štadión SNP Stiavničky • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.
     
    V záverečnom kole tejto sezóny privíta v ,,derby cez kopec“ banskobystrická Dukla súpera MFK Ružomberok. Stretnutie má naplánovaný výkop na 17:15 h.

    FK Dukla Banská Bystrica

    Banskobystričania sú už dávnejšie istým zostupujúcim do druhej najvyššej súťaže. Vojaci svoje šance živili, keď v Moravciach zvíťazili 0:1 v 28. kole, ale nasledovali prehry s DAC a Slovanom (obe 0:1) a tak si spečatili svoj zostup. Posledný zápas sezóny na ihrisku súpera im nevyšiel. V Zlatých Moravciach prehrávali s Trnavou gólom Vlaska od 16. minúty. V 22. minúte bol vylúčený za nedovolený zákrok na Mikoviča v pokutovom území Patrik Vajda. Následne prišiel ďalší úder pod pás červeno-bielych, keď nariadenú penaltu premenil Sabo. Spartak mal počas celého priebehu viac z hry, v závere, v 85. minúte na 3:0 zvýšil Mikovič. V 90. minúte síce čestný gól Dukly zaznamenal Rejdovian, ale to nič nemenilo na tom, že si Bystrica pripísala osemnástu prehru. Posledný domáci duel Vojaci taktiež nezvládli, podľa očakávania nestačili na majstrovský Trenčín. Podľahli mu najtesnejším rozdielom 0:1, klasickým gólom do šatne zo 45. minúty od Van Kessela.

    Čo sa týka štatistík, najlepším strelcom Dukly ostáva Patrik Vajda so siedmymi presnými zásahmi, avšak po vylúčení v poslednom zápase bude zrejme trénerovi Štefanovi Rusnákovi chýbať. Dukla neskórovala v domácom prostredí už v štyroch zápasoch v rade. Ďalej sú to 2 strelené góly za posledných 6 stretnutí, 55 inkasovaných gólov, čo je najviac spomedzi všetkých tímov, 28 strelených gólov, čo nie je v priemere ani 1 gól na zápas. Horšie je na tom v tomto smere už len ViOn s 26-timi presnými zásahmi. Všetky tieto štatistiky sú ale pochopiteľné, sú dôkazom a dôvodom toho, prečo je Dukla na dne tabuľky, aj na dne ako takom.

    MFK Ružomberok

    Mužstvo spod Čebraťa sa momentálne nachádza na deviatej pozícii, no ešte má šancu poskočiť na šieste miesto, v prípade vysokej výhry a iných okolností. Na 6. Košice stráca teda tri body a má o 3 góly horšie skóre. Siedma je Dunajská Streda, pred Ružomberkom je o jediný bod Myjava. Práve na jej pôde futbalisti Ružomberku odohrali posledné ligové stretnutie. Do súboja ale nevystúpili dobre, keď už v piatej minúte prehrávali presným zásahom Daniela. Ešte do polčasu ale stihol vyrovnať Boszorád a skóre 1:1 sa už následne nemenilo. Kolo pred tým podľahli Senici taktiež na jej pôde 2:4, z toho vyplýva, že sobotňajší súboj pod Urpínom bude pre ňu už tretím po sebe na ihrisku súpera.

    Zverencom trénera Ivana Galáda sa nedarí na ihriskách súperov. Naposledy uspeli v Moravciach v 24. kole pomerom 0:2. Nasledovali ale tri prehry, no teraz majú poslednú šancu napraviť to a rozlúčiť sa so sezónou víťazstvom. Najlepším strelcom tímu je Pavol Masaryk s 8 trefami do čierneho, ďaleko za ním sa nenachádza nik.

    Vzájomné zápasy

    V tejto sezóne sa stretli tieto tímy najprv v 11. kole, Dukla vtedy pod Urpínom dokázala ,,Ružu“ zdolať. Bola to pre ňu jedna zo 4 celkových výhier v sezóne. V prvom polčase otvoril skóre Marek Šovčík, už v druhej minúte. V druhom polčase de Vito vyrovnal, keď si dal vlastný gól. Mazan, ktorý už nepôsobí v Bystrici, ale o deväť minút na to prinavrátil vedenie domácim a tri body poistil v závere Střihavka, ktorý ma taktiež už iné pôsobisko. Druhé vzájomné stretnutie sa konalo v polovici marca, išlo o zápas 22. kola a ani vtedy Ružomberok nedokázalo Duklu zdolať. V 9. minúte poslal domácich do vedenia z penalty Masaryk, ale v 26. minúte vyrovnal na konečných 1:1 Kapor. Ruža bude mať do tretice dobrú príležitosť konečne Bystricu poraziť, a jej šance sú pochopiteľne vysoké.


    Každopádne Bystričania sa posnažia o dôstojnú rozlúčku, a reč nie je len o futbalistoch. Chystá sa samozrejme choreo a vstup do sektoru na státie je zdarma, pre fanúšikov, ktorý prídu oblečený v červenej alebo bielej farbe. Srdečne vás pozývam k sledovaniu posledného Fortuna ligového onlajn textového prenosu zo Štiavničiek, k sledovaniu rozlúčky Dukly so slovenskou elitou.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Dukla Banská Bystrica: Boroš – Gálik, Kupec, Polievka, Hric – Kapor, Faško, Rejdovian, Had – Willwéber, Savič.
    Náhradníci: Ďurčo – Neušel, Šovčík, Balko, Snitka, de Vito, Fajčík.

    MFK Ružomberok: Šavol – Maslo, Gerát, A. Lovás, Masaryk – Nagy, Lupták, Janič, Boszorád – Rosa, Vavrík.
    Náhradníci: Senecký, Nikolič – Gerec, Már. Almaský, Turčák, Kotora..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop patril hosťom, ktorý zozadu rozohrávajú prvú útočnú akciu.
     
    2
    Nič svetoborné nevymysleli, na rade je Dukla.
     
    3
    Ružomberok dal gól!
    Prekvapujúco sa už v tretej minúte ujíma Ružomberok vedenia. Savič pri ľavej postrannej čiare stratil loptu v súboji s Janičom a loptu prebral Vavrík. Jeho center odvrátil Had priamo na jeho kopačku a následne prihral PAVLOVI MASARYKOVI, ktorý zblízka prekonal Boroša.
     
    5
    Na druhej strane po Faškovom priamom kope hlavičkoval nebezpečne vzrastom nízky Hric. Namieril tesne nad bránu, ale razancia jeho hlavičke nechýbala.
     
    7
    Rohový kop hostí zakrútil šikovne k pravej tyči Lovás a Boroš musel zasahovať.
     
    9
    Úvodné minúty teda poriadne nabité, čo v posledných zápasoch pod Urpínom nebolo zvykom.
     
    10
    Tutovka Masaryka, ktorý mal po svojom prieniku druhý gól na kopačke! Boroš skvele zasiahol.
     
    11
    Rejdovian úradoval na ľavej strane a poslal mimoriadne nebezpečnú loptu po zemi pred bránu Šavola, no Faško ani ostatní hráči neboli dobre postavení.
     
    13
    Obrovská šanca Banskej Bystrice na vyrovnanie. Zakončená bola presnou ale málo výraznou strelou Polievku, ktorý zahodil veľkú šancu, Šavol bol pozorný.
     
    15
    Vavrík tentokrát nepresne vysúval Masaryka, úspešná spolupráca z tretej minúty sa nezopakovala.
     
    16
    Faško zahral narýchlo štandardku a následne odcentroval. Masaryk odvracia na roh.
     
    17
    Z rohového kopu nezapršalo a následný center Kupca stiahol hosťujúci brankár do náručia.
     
    19
    Boszorádov center z pravej strany presne na Vavríka, ale ten hlavou netrafil prudko letiacu loptu. Ak by trafil, zrejme by to bolo 0:2, pretože stál v bezprostrednej blízkosti brány.
     
    20
    Aktívny Masaryk sa snažil vysunúť za obranu vonkajším priehlavkom Lovása, ale bol nepresný.
     
    21
    Ďalšia veľká príležitosť Vavríka a opäť ju premrhal. Tento raz mu adresoval center Lovás a Vavrík zbrklo nevýrazne zakončil do Borošovho náručia.
     
    23
    Polievka sa snažil niečo vymyslieť pri ľavej rohovej zástavke, ale stratil loptu pri svojich nepodarených manévroch.
     
    25
    Teraz bol asi trochu premotivovaný Nagy, pretože pri svojom prieniku to prekombinoval a prešiel s loptou asi pol metra za bránkovú čiaru.
     
    27
    Tempo hry trošku upadlo, respektíve sa tímy nevedia dostať do blízkosti jednej či druhej svätyne.
     
    29
    Faško takticky fauloval Nagya v strede ihriska, pri lopte Ružomberok, ale ten stratil loptu, podobne ako potom Dukla. Množstvo nepresností je teraz vidieť.
     
    31
    Masaryk v šestnástke padol po súboji s Kaprom a píska sa! Ale proti nemu, môže byť rád, že nevyfasoval žltú kartu za filmovanie.
     
    33
    Obrovská možnosť Polievku. Skvelo sa preštrikoval cez Masla aj Rosu a zoči-voči Šavolovi neuspel. Nedokázal ukončiť svoj fantastický slalom gólom. Lopta po jeho prízemnej strele presvišťala pár centimterov vedľa ľavej žrde.
     
    35
    Rejdovianova chyba, k strele sa dostal Masaryk a Had zblokoval na roh.
     
    36
    Veľa nechýbalo aby sa presadil Maslo. Janičov rohový kop dopadol presne na jeho hlavu, kvalitná a jeho prudká hlavička preletela tesne ponad brvno.
     
    38
    Opäť Masaryk sa tlačil do šestnástky, Had si s ním poradil.
     
    39
    Faškov ďalekonosný pokus tečovaný a z rohového kopu Dukly nezapršalo.
     
    40
    Nagy za obranu na Lovása a ten sa už chystal poslať loptu pred bystrickú bránu. V tom sa ozvala píšťalka rozhodcu, ofsajd.
     
    41
    Hric robil problémy hosťujúcim obrancom, ale ani na dvakrát sa mu nepodarilo cez nich odcentrovať z pravého krídla.
     
    42
    Boszorád zozadu fauloval Faška, Dukla pri lopte v záverečných sekundách.
     
    43
    Rejdovian našiel Faška a ten z prvej trafil len protihráča stojaceho na hranici veľkého vápna.
     
    44
    V závere polčasu nepresnosti na oboch stranách pri snahe o útočnú akciu.
     
    45
    Ešte Hric sa snažil obhodiť si súpera a dostať sa do blízkosti brány, ale nevyšlo mu to a je tu polčasový hvizd.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Polievka si hodil loptu pred seba pätičkou, ale prihrať presne Rejdovianovi už nedokázal.
     
    48
    Willwéber to vyskúšal z veľkej diaľky, trafil ale presne do stredu brány.
     
    49
    Bystričania o niečo aktívnejší v úvode druhého dejstva.
     
    50
    Dnešné stretnutie sleduje 448 divákov.
     
    51
    Rejdovian nahral Faškovi a ten spoza šestnástky vypálil podobne ako pred tým Willwéber, do stredu brány. Ale nebola to márna strela, razancia jej nechýbala.
     
    53
    Savičov center do pokutového územia odvrátený obranou hostí. Dukla naďalej lepším mužstvom v druhej 45-minútovke.
     
    54
    Faško skúsil priame ohrozenie brány z dobrej pozície z priameho kopu. Bola z toho tretia strela domácich v druhom polčase a zase len do stredu brány. Pre Šavola ľahká práca.
     
    55
    Strieľaná prihrávka Faška z ľavej strany, loptu musel uchmatnúť v páde brankár hostí, inak by mal veľké problémy z dobiedzajúcimi Bystričanmi.
     
    55
    Dvojité striedanie Dukly. Hrica nahradil Balko, Saviča zase Šovčík.
     
    56
    Striedajú aj hostia. Janiča nahradil Almaský.
     
    58
    Pri lopte ružomberský MFK a konečne sme sa dočkali zakončenia z jeho strany. Bol to Boszorád, ktorý ale poslal pozdrav do nebies.
     
    60
    Faul Lovása na Gálika v strede poľa, Dukla opäť pri lopte a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    61
    Prvú žltú kartu v zápase vidí hosťujúci Lovás.
     
    61
    Banská Bystrica dala gól!
    Polievka operujúci na pravej strane poslal presnú prihrávku MAREKOVI ŠOVČÍKOVI, ktorý strelou z prvej vyrovnáva na 1:1. Vojaci sú odmenení za svoju snahu.
     
    64
    Ďalšia žltá karta hostí. Vidí ju Rosa za zbytočný faul zozadu na Faška v strede ihriska.
     
    66
    Ružomberok dal gól!
    Z ojedinelej šance čo sa týka druhého polčasu, sa ujíma Ružomberok opäť vedenia! MARTIN NAGY z približne 20-tich metrov dokonale namieril k ľavej tyči, jeho podarený obstrel nedal šancu Borošovi.
     
    68
    Obrovská možnosť červeno-bielych na opätovné vyrovnanie! Pred poloprázdnou bránou zakončoval Šovčík, ale netrafil! Prihrával mu Faško.
     
    69
    Polievkova jedovatá strela, Šavol vyrazil a následné zmätky pred bránou hostí už zakončenie nepriniesli.
     
    70
    Nagy teraz mimoriadne nepresne, jeho pokus skončil takmer za postrannou čiarou.
     
    71
    Gálikov nebezpečný center a pred Balkom musel zasiahnuť Almaský. Lopta sa od neho odrazila nad bránu, z rohového kopu, ktorý nasledoval, Dukla nevyťažila nič.
     
    73
    Dukla pokračuje v aktivite, po nedovolenom zákroku zahrával štandardku na krátko Faško, ale nerozumel si so spoluhráčmi.
     
    74
    Druhýkrát strieda ,,Ruža". Vavríka nahradil Kotora. Poslednýkrát v zápase striedajú aj domáci, Willwéber bol stiahnutý z trávnika, do hry sa pozrie Snitka.
     
    76
    Vyše dve minúty sa nehralo kvôli ošetrovaniu Nagyho.
     
    77
    Snitka mal na kopačke vyrovnávajúci zásah. Približne z 18-tich metrov pohotovo vypálil halfvolejom, Šavol bol prekonaný, ale pomohla mu pravá žrď! Následne neuspel s dorážkou Rejdovian, ani s pokusom o vypýtanie si penalty.
     
    79
    Gálik sa zvíja na trávniku spolu s Lovásom. Druhému menovanému bol odpískaný nedovolený zákrok, opäť sa hra kúskuje.
     
    81
    Faško zahral priamy kop šikovne, loptu sa snažil zakrútiť do brány a vyšlo mu to, Šavol musel vyraziť.
     
    81
    Lovás schádza z ihriska, Gerec si zahrá na pár minút. Išlo o posledné striedanie v zápase.
     
    82
    Teraz vystrčila po dlhšom čase rožky aj ,,Ruža". Všetko ale bolo zakončené nepresnou strelou.
     
    84
    Momentálne odpálili domáci fanúšikovia pyrotechniku a spojili to s choreom.
     
    86
    Opäť trest pre Ružomberčana, tentokrát pre Kotoru.
     
    87
    Gálikov kvalitný center stiahol do náručia Šavol, Dukla sa nevzdáva.
     
    88
    Jedna zo svetlíc dopadla do šestnástky medzi hráčov, rozhodca však neprerušuje hru.
     
    89
    Polievkov center z pravej strany bol nevýrazný, Šavol ho pozbieral.
     
    90
    Nadstavený čas druhého polčasu sú 3 minúty.
     
    90+1
    Bystričania majú ešte dostatok času, ale Ružomberok dobre kúskuje hru a nepúšťa ich v posledných minútach do koncovky.
     
    90+2
    Gálikov dôležitý obranný zákrok proti prenikajúcemu Gerecovi. Z toho mohol byť nebezpečný brejk.
     
    90+3
    Posledný center pred ružomberskú bránu, jeho autorom Gálik a Šavol bol prvý vo vzduchu a spečatil tri body pre hostí.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V prvej 45-minútovke bol o niečo lepším tímom Ružomberok a vyhral ju zaslúžene gólom Masaryka z tretej minúty. V druhom polčase bola lepším tímom už Dukla. V 61. minúte vyrovnal čerstvo striedajúci Šovčík, ale o päť minút na to prinavrátil vedenie hosťom Nagy. V ďalšej necelej polhodine mali červeno-bieli ešte niekoľko šancí, ale nakoniec vyšla bodovo naprázdno aj v rozlúčke s Fortuna ligou.
     
    Ja sa s Vami pre túto sezónu lúčim, ďakujem za pozornosť a opäť dovidenia niekedy pri súbojoch Dukly, aj keď zrejme v druholigových. (19:10:42)

    Andrej Masarik

    Branky: 61. Šovčík (Polievka) – 3. Masaryk (Vavrík), 66. Nagy

    Karty:   61. A. Lovás (RUZ), 64. Rosa (RUZ), 86. Kotora (RUZ)


    MFK Dukla Banská Bystrica: Boroš – Gálik, Kupec, Polievka, Hric (55. Balko) – Kapor, Faško, Rejdovian, Had – Willwéber (74. Snitka), Savič (55. Šovčík).
    Náhradníci: Ďurčo – Neušel, Šovčík, Balko, Snitka, de Vito, Fajčík.

    MFK Ružomberok: Šavol – Maslo, Gerát, A. Lovás (81. Gerec), Masaryk – Nagy, Lupták, Janič (56. Már. Almaský), Boszorád – Rosa, Vavrík (74. Kotora).
    Náhradníci: Senecký, Nikolič – Gerec, Már. Almaský, Turčák, Kotora.

    Rozhodčí: Šuniar – Kováč, Jenčura

    Diváci: 448
    bahis siteleri