Torpedo Moskva – Saransk 2:0 (kon.) | Zenit – Lok. Moskva 1:0 (kon.) | Groznyj – Ural 1:3 (kon.)
Dynamo – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Arsenal Tula 5:1 (kon.) | Rostov – CSKA Moskva 1:1 (kon.)
Ufa – Kazaň 1:1 (kon.) | Spartak – Perm 3:3 (kon.)
konec
FC Ufa
1:1 (1:0)
FC Rubin Kazaň
Sobota 30.05.2015, 12:30 • Stadion Start, Saransk • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Ufa dokázala udržet vybojovat v zápase s FC Rubin Kazaň bod za remízu 1:1 a zachránila se v nejvyšší ruské soutěži!

    První poločas nenabídl zrovna záživnou hru. Na první velkou příležitost jsme čekali až do 24. minutě, kdy velmi nebezpečně pálil Karadenize. Jeho rána však mezi tři tyče nemířila. Následně se dočkali domácí fanoušci. Hodně prostoru dostal ne levé straně Brazilec Marcinho, který poslal ideální centr do vápna a Dmitrij Stočkijov se dokázal prosadit. O pár minut později trefil z volného přímého kopu břevno hostující Ozdojev.

    Ve druhém poločase se již začala projevovat větší herní kvalita Rubinu. Hosté se v 65. minutě dočkali vyrovnání. Na centr Kanunnikova si naběhl Gökdeniz Karadeniz, který nedal Jurčenkovi šanci. Tlak Rubinu sílil a o dvě minuty později napálil Karadeniz břevno z přímého kopu! Domácí obrana však následné šance Rubinu přečkala bez úhony a po závěrečném hvizdu se mohla radovat!

    V konečné zúčtování obsadila Ufa dvanáctou pozici a vyhla se bojům o sestup! Rubin Kazaň naopak nevyužil možnost posunout se na čtvrtou pozici a po dnešní remízu je jasné, že skončí na páté pozici!

    ZÁKROKY BRANKÁŘŮ
    David Jurčenko (UFA) – 2
    Jurij Nestěrenko (RKZ) – 3

    Z mé strany je to pro dnešek vše a u dalšího (nejen) fotbalového onlajnu brzy nashledanou! (14:35:00)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Troufám si říci, že nyní si to již hosté pohlídají. K ztracenému míči se dostal střídající Handžič, který postupoval vpřed. Do souboje "přilétl" Kambolov a poslal domácího hráče k zemi. Od hlavního arbitra vidí zaslouženou žlutou kartu!
     
    90+2
    Dinamo Moskva v domácím zápase remízovalo 1:1! To znamená, že případná výhra hostů je posune na čtvrté místo! Čas však ubíhá velmi rychle!
     
    90+1
    Aktivita Ufy na útočné polovině nese své ovoce. Nyní vybojovali domácí rohový kop. Lze však očekávat, že domácí budou šetřit čas!
     
    90
    Nastavují se celke čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Domácí celek je nyní nastěhován na útočné polovině a pokouší se zvrátit skóre na svoji stranu. Rubin však velmi pozorně brání a hráče Ufy prakticky nepouští do zakončení.
     
    88
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Nikolaj Safronidi, který se pokoušel obstřelit zeď. Ta však jeho pokus zablokovala.
     
    87
    Anton Killin nyní krásně vysunout do úniku Ševčenka, který udržel míč a následně byl faulován Solomonem Kvěrkvelijou. Stoper z Gruzie může být rád, že za svůj zákrok vidí pouze žlutou kartu!
     
    86
    Mladý ruský reprezentant Ilzat Achmetov si nyní ve středovém kruhu počínal nedovoleným způsobem, když poslal k zemi Nikolaje Safronidiho.
     
    86
    Z velké dálky to nyní zkoušel Igor Ševčenko. Jeho odvážný pokus však skončil mimo.
     
    85
    Turek Karadeniz nestačil v sprinterském souboji na Suchova a musel faulovat. Za "odměnu" vidí od hlavního arbitra žlutou kartu.
     
    83
    Po delší odmlce vidíme kombinaci domácího celku na útočné polovině. Obrana Rubinu je však velmi dobře zformovaná a první nápor zastavila.
     
    82
    Rohový kop v podání Turka Karadenize příliš úspěšný nebyl. Jeho centr sice našel Portňagina, tomu však hlavička nevyšla a míč zamířil mimo.
     
    81
    Velký závat teď musela řešit obrana Ufy. Kazaň vyslala celkem tři střely, nicméně všechny hráči domácího celku zablokovali! Následuje rohový kop Rubinu.
     
    80
    Igor Portňagin se pokoušel obejít na levé straně Suchova, ten mu to nedovolil a navíc sám vybojoval míč.
     
    79
    Do zakončení se nyní dostal hostující Ruslan Kambolov, který otestoval pozornost Jurčenko. Jeho dalekonosnou ránu však domácí gólman v pohodě lapil.
     
    78
    Na levé straně dostal hodně prostoru obránce Nabiullin, jehož centr byl sražen do středu pole. Zde se míče zmocnil Achmetov a již si připravoval míč na střelu. Na poslední chvíli mu však ve střele zabránil Stěpanec.

    Jan Havlovic

    Branky: 33. Stočkij (Marcinho) – 65. Karadeniz (Kanunnikov)

    Karty:   47. Suchov (UFA), 52. Safronidi (UFA), 64. Paurević (UFA) – 45+2. Kuzmin (RKZ), 85. Karadeniz (RKZ), 87. S. Kvěrkvelija (RKZ), 90+3. Kambolov (RKZ)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 5:7.
    FC Ufa: Jurčenko – Safronidi, Stěpanec, Věrchovcov, Suchov – Paurević, Zasejev – Carlos, Marcinho (71. Handžić), Stočkij (46. Kilin) – Zinčenko (59. Ševčenko).
    Náhradníci: Veremko – Handžić, Golubov, Tumasjan, Kilin, Bezdenežnych, Ševčenko.

    FC Rubin Kazaň: Nestěrenko – Kuzmin, S. Kvěrkvelija, Kambolov, Nabiullin – Georgiev (27. Achmetov), Ozdojev – Karadeniz, Portňagin, Kanunnikov – Livaja (52. Navas).
    Náhradníci: Ryžikov, Akmurzin – Otstavnov, Kisljak, Djadjun, Kobachidze, Navas, Achmetov, Eduardo.

    Rozhodčí: Nikolajev – Mosjakin, Kulalajev (vš. RUS)
    bahis siteleri