Košice – Poprad 3:0 (kon.) | Prostějov – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Litvínov – Znojmo 2:3 (kon.)
Banská Bystrica – Záhřeb 2:7 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 07.08.2015, 17:00 • Zimní stadion Ivana Hlinky • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Verva Litvínov

    Pro tým ze severu Čech to bude první přátelské utkání letošní sezony. Hráči Litvínova se poprvé představí pod novým trenérským duem Radim Rulík – Ondřej Weissmann. Druhý jmenovaný nahradil Miroslava Hořavu, který odešel sbírat trenérské zkušenosti do Švédska. Zároveň to také bude první utkání, ve kterém hráčům Vervy nebude krýt záda jistota v podobě Pavla Francouze, který se po „mistrovské sezoně“ stěhoval do týmu účastníka ruské KHL – Traktoru Čeljabinsk. Toto však není jediná ztráta, která Litvínov postihla. Po ukončení kariéry tým opustil i Martin Ručinský.
     
    Orli Znojmo

    Ani tým z druhého koutu republiky zatím neodehrál žádné přátelské utkání, a tak to i pro něj, podobně jako pro Litvínov, bude první utkání letošní sezony. Účastník EBEL ligy neprožil tak fantastickou sezonu, jako jeho zítřejší soupeř. Po vcelku zvládnuté základní a nadstavbové části, přišlo na řadu play-off, ve kterém Orli narazili na rakouský celek Klagenfurt. Orli podlehli týmu z Rakouska ve čtvrtfinále 1:4 na zápasy, což znamenalo konec sezony.
     
    Zajímavost

    Do utkání by měli v dresu Znojma nastoupit také dva hráči, kteří v průběhu kariéry působili v dresu Litvínova. Před rokem se z Litvínova do Znojma stěhoval Patrik Nechvátal. Tento mladý gólman odchytal v dresu Orlů celkem čtyřiadvacet utkání. Dalším hráčem, který v minulosti oblékal dres Vervy, je čtyřiadvacetiletý Petr Kousalík. Mladý obránce se stěhoval na jih republiky v průběhu letní přípravy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Verva Litvínov: Janus (Petrásek) – Kubát, Kokeš, Sklenička, Pavlík, Pavelka, Černý, Zeman – Lukeš, Hübl, Jánský, Smolka, Hanzl, Martynek, Hořava, Gerhát, Jurčík, Písařík, Piroš, Šrámek.

    Orli Znojmo: Nechvátal (Fučík) – Štach, Biro, Stehlík, Šulák, Kousalík, Bořuta, Němčík – Tomas, Podešva, Číp, Šedivý, Bartoš, Novák, Lattner, Pucher, Manushin, Špaček, Rehuš, Šeda, Csamagno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hostující Podešva vyhrál zahajovací buly a Orli mají kotouč na svých hokejkách.
     
    00:45
    Peter Jánský dostal křižnou přihrávku přeš celé kluziště do jízdy a ze strany pádil na Nechvátala. Jeho následná střela ovšem neskončila v síti.
     
    01:04
    Ondřej Šedivý vyloučen na dvě minuty za hákování a domácí tak budou mít k dispozici první přesilovou hru utkání.
     
    01:37
    Znojemští se dostali ke kotouči a vyhodili jej přes celé kluziště až k Janusovi.
     
    02:36
    Dobrá kombinace domácích vyústila v dobrou střeleckou pozici pro Kamila Černého. Domácí obránce vypálil, Nechvátal vyrazil pouze před sebe, tam ale nestál žádný z hráčů Litvínova, a tak si Znojmo může prozatím oddychnout.
     
    03:04
    Litvínovští si až na jednu větší příležitost Kamila Černého nic kloudného nevytvořili a Ondřej Šedivý se vrací na ledovou plochu.
     
    03:43
    Libor Šulák dostal nabito na modrou čáru a tvrdě vypálil. Střela mladého obránce skončila pouze v lapačce připraveného Jaroslava Januse.
     
    04:34
    Další obrovský závar v brankovišti Patrika Nechvátala. Hostující gólman zůstal ležet na zemi a se štěstím neposlední chvíli dokázala vyrazit kotouč do rohu kluziště.
     
    05:25
    Marek Biro se dostal ke kotouči za Janusovo bránou, rychle ji obkroužil a snažil se zasunout kotouč pod betony domácího gólmana. Janus však jeho záměr přečetl a kotouč vyrazil do bezpečí.
     
    06:38
    Severočeši dlouho drželi kotouč v útočném pásmu, jenže po dlouhé době o něj přišli a Znojmo tak může založit další útočnou akci.
     
    07:23
    Peter Pucher přišel k puku před Janusem jako slepí k houslím, položil si domácího gólmana a snažil se kotouč poslat do odkryté klece. Jaroslav Janus však vytasil svůj beton a zmařil obrovskou šanci znojemského hráče.
     
    08:29
    Pavel Smolka se svými spoluhráči dobře napadal a donutil tak posledního obránce Znojma pouze vyhodit kotouč na Janusovu bránu. Domácí se ujímají kotouč a zakládají rychlý protiútok.
     
    09:14
    Patrik Nechvátal si připsal další zákrok, když po střele jednoho z domácích útočníků ukryl kotouč ve své lapačce. Vhazování před hostujícím gólmanem.
     
    09:55
    Agilní Libor Šulák se opět protáhl středním pásmem a jel do souboje jeden na jednoho proti Skleničkovi. Znojemský obránce se pokusil udělat stahovačku, jeho záměr však Sklenička přečetl a poslal kotouč pryč z obranného pásma svého týmu.
     
    11:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Rostislav Martynek se ujal kotouče za bránou Patrika Nechvátala, poslal ho před bránu, kde stál dobře postavený PAVEL SMOLKA. Domácí útočník se s kotoučem nemazlil a poslal ho z první hned do sítě! Asistence: Rostislav Martynek.
     
    11:50
    Lubomír Štach se dostal k volné střele na modré čáře. Jeho střelu golfovým úderem Janus dobře viděl, a také jí bez problémů poslal betonem do rohu kluziště.
     
    12:37
    Další střela na bránu Jaroslava Januse. Tentokrát se o překonání domácího gólmana pokoušel Jakub Stehlík, jenže dopadl podobně jako Štach před chvílí a domácí gólman opět chytá!
     
    13:19
    Pavel Písařík dostal od svého obránce těžkou přihrávku do stoje, se kterou si nevěděl rady, a tak jí raději protečoval do útočného pásma.
     
    13:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Krásná akce domácího výběru! František Lukeš se zmocnil kotouče v rohu kluziště, nezištně ho poslal před bránu na hokejku VIKTORA HÜBLA, který si již se zakončením poradil a domácí vedou 2:0. Asistence: František Lukeš.
     
    14:09
    Filip Pavlík dostal dobrou přihrávku na modrou a okamžitě z první vypálil. Střela domácího obránce mířila do růžku brány, tam se ovšem vyskytovala i lapačka Patrika Nechvátala, který kotouč chytá.
     
    15:11
    Petr Kousalík se snažil dostat k nahrávce od svého spoluhráče, kterou všem vystihl Ondřej Jurčík a vypíchl ji do středního pásma.
     
    16:13
    Znojmo se snaží hrát aktivně a domácí mají menší problémy s jejich napadáním.
     
    16:57
    David Bartoš se dostal do souboje s Filipem Pavlíkem. V souboji jeden na jednoho si ovšem nevěřil a o puk rychle přišel.
     
    17:12
    Patrik Novák vyloučen na dvě minuty za sekání a domácí tak mají možnost zahrát si svou druhou přesilovku v dnešním utkání.
     
    17:56
    František Gerhát se prosmýkl skrz obránci a jel sám na Nechvátala. Marek Biro však dobře zasáhl svou hokejkou a znemožnil domácímu útočníkovi zakončit.
     
    18:29
    Jan Šeda se provinil zdržováním hry a domácí tak mají k mání přesilovku 5 na 3, která bude trvat necelou minutu.
     
    18:55
    Lubomír Štach se po vhazování dostal ke kotouči a ihned ho vypálil pryč ze své třetiny.
     
    19:12
    Novák už je na ledě a domácí pokračují v klasické přesilovce pět na čtyry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Týmy za sebou mají první třetinu, po které se půjde lépe do kabin domácím hráčům. Litvínovští totiž vedou o dvě branky. Tu první vstřelil ve dvanácté minutě Pavel Smolka, druhou o dvě minuty později Viktor Hübl.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Domácí se dlouho drželi na kotouči. Vše skončilo až nepřesnou přihrávkou na Hübla, který jí musel chytat až v ofsajdu a rozhodčí přerušují hru.
     
    20:29
    Jan Šeda se vrací na ledovou plochu a domácí tak nevyužili ani jednu ze svých přesilovek, které zatím měli k mání.
     
    21:24
    Rostislav Martynek vybojoval kotouč ve středu kluziště, jenže se po střetu s protihráčem dostal na kolena a z nich už nic nevymyslel.
     
    22:10
    Kamil Černý zkušeně projel do středního pásma a nahodil kotouč do třetiny svého soupeře. Tam o něj zabojovali jeho spoluhráči, a tak se domácí ujímají kotouče v obranném pásmu Znojma.
     
    22:43
    Domácí až do teď kombinovali v útočném pásmu. Nakonec ovšem o puk přišel u mantinelu Pavel Písařík a hosté se tak dostávají z tlaku.
     
    23:06
    Lukeš směřoval svou dlouho přihrávku do jízdy na Jánského. Jejich kombinaci však dobrým zákrokem překazil Petr Kousalík, který tak pomáhá svému týmu.
     
    23:54
    Viktor Hübl dostal těžkou přihrávku na paty, jenže si s ní parádně poradil, proskočil mezi obránci a upaloval sám na Nechvátala. Hüblova střela tahákem ovšem jen o vlásek minula pravý roh hostující brány.
     
    24:34
    Domácí fanoušci se dožadovali vyloučení hostujícího hráče, který nešikovně podrazil Petera Jánského. Rozhodčí ovšem zachoval klidnou hlavu a hra pokračuje plynule dál.
     
    24:57
    Miloslav Hořava se tak aktivně snažil vybojovat kotouč za hostující bránou, až jí vysadil ze svého postavení a rozhodčí jsou tak přinuceni k přerušení hry.
     
    25:29
    Ondřej Šedivý měl možnost ujet se svým spoluhráčem do brejku dva na jednoho, jenže puk si nešikovně zamotal mezi nohy a pokazil tak slibnou šanci svého týmu.
     
    26:22
    Patrik Nechvátal teď ukázal svou dobrou práci s holí, když se na něj řítil hráč domácích a on i tak zachoval klid a rozehrál holí akci svého týmu.
     
    27:21
    I Znojmo si zahraje svou první přesilovku. Na trestnou lavici míří Karel Kubát, který se provinil krosčekem.
     
    28:10
    Bořuta od modré směřoval svou přihrávku na čepel Radka Čípa, který ovšem prudkou přihrávku svého spoluhráče nedokázal správně protečovat na Janusovu bránu.
     
    28:48
    Litvínovští opět vyhazují a Znojmo tak musí rozjíždět další akci od své brány.
     
    29:21
    Domácí hrají v plném počtu. Orli si se svojí přesilovkou neporadili lépe než domácí.
     
    29:37
    Oba týmy mění zároveň brankáře. Do brány domácích míři za Jaroslava Januse Michael Petrásek. Na druhé straně vymění Patrika Nechvátala Tomáš Fučík.
     
    30:24
    Martin Kokeš spolu s Františkem Lukešem projeli do rohu kluziště. Odtud ovšem vypálil jeden z hráčů hostí kotouč do ochranné sítě a rozhodčí tak opět musí přerušovat hru.
     
    30:38
    Aktivní František Lukeš se dostal k dobré střele ze středu kluziště. Také vypálil a donutil tak Tomáše Fučíka k prvnímu zákroku v dnešním utkání.
     
    31:32
    Filip Pavlík se nejprve dostal ke střele od modré, kterou Fučík vyrazil za svou bránu. Tam se ho ujali opět domácí a vyprodukovali další ránu, se kterou si Fučík opět poradil.
     
    32:11
    Miloslav Hořava dostal dost času na přípravu své střely, která bohužel pro domácí nebyla vůbec přesná a skončila za Fučíkovo bránou.
     
    33:01
    Šrámek se také dostal do souboje jeden na jednoho proti obrovskému Martinu Němčíkovi, se kterým si nedokázal poradit a o puk rázem přišel.
     
    33:39
    Domácí se uchýlili ke zbrklé rozehrávce, z čehož je icing. Hra se tak stěhuje do obranného pásma hráčů Litvínova.
     
    33:56
    Druhý přesilovka pro hosty. Na dvě minuty si jede na trestnou lavici odpočinout kapitán domácích Viktor Hübl. Domácí hráč se provinil hákováním.
     
    34:11
    Orli právě vstřelili branku!
    Hosté se dočkali snížení! Marek Biro nahodil od modré kotouč na klec domácích, před níž stál BRANISLAV REHUŠ a dokázal puk stečovat mimo dosah domácího gólmana přímo do brány. Asistence: Marek Biro.
     
    35:25
    Znojmo je i nadále aktivnější. Tentokrát kombinaci hostů v útočném pásmu dokázal přerušit Pavel Písařík.
     
    36:18
    František Lukeš svou žabkou hledal před bránou Viktora Hübla. Domácí útočník byl ovšem těsně bráněn, a tak se do zakončení ani nedostal.
     
    37:06
    Martin Kokeš špatně zpracoval kotouč za Petráskovo bránou a hned u něj byl hostující útočník. Rozhodčí po boji v rohu kluziště přerušují hru a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    37:38
    Robin Hanzl a Rostislav Martynek se dostali do brejku dva na jednoho. První jmenovaný se pokoušel najít svého kolegu, což se mu také povedlo, jenže Martynek si puk nedokázal zpracovat a následně o něj i přišel.
     
    38:20
    Radek Číp si zpracoval kotouč u mantinelu a vydal se směr Petrásek. Když tam dojel, tvrdě vypálil, jenže jeho pokus skončil pouze na betonu domácího gólmana.
     
    38:39
    Lubomír Štach se po buly ujal kotouče a vypálil na Petráskovu bránu přízemní ránu. Jeho střela však těsně před domácím gólmanem zasáhla brusle jednoho z hráčů domácích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla daleko vyrovnanější než ta první, což se také odrazilo na skóre. Znojmo dokázalo snížit zásluhou Branislava Rehuše, který se prosadil v pětatřicáté minutě.

    Třetí třetina začne pravděpodobně v 18:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Jánský si klepl o přihrávku, kterou také dostal přesně na hůl. Puk mu ale sjel po čepeli a mokrém ledu, a tak se ho ujímají Orli ze Znojma.
     
    41:17
    Domácí se uchýlili ke druhému icingu v utkání a hra se tak opět stěhuje před Michaela Petráska.
     
    41:46
    Hořava se elegantně protáhl po mantinelu do útočného pásma. Poté se snažil posunout kotouč Skleničkovi do tandemu, což ovšem vyčíhal jeden z hostujících obránců a chopil se kotouče.
     
    42:46
    Domácí se po rychlém útoku sami vyhnali do středního pásma a poté jeli rychle vystřídat. Kotouče se ujali Orli a rychle pádí dopředu.
     
    43:36
    Hra nyní nemá vůbec žádné tempo. Oba týmy drží kotouč dlouho za svou bránou a nikam se neženou. Uvidíme, zdali se úroveň zápasu opět zvedne, jako na začátku utkání.
     
    44:34
    Až nyní František Gerhát trochu pobavil fanoušky, když si udělal z bránícího Kousalíka a Štacha kuželky a projel za Fučíkovu bránu. Tam o puk ale rychle přišel a jede vystřídat podobně jako jeho spoluhráči.
     
    45:20
    Lattner si v rohu za Petráskem nešikovně šlápl na kotouč, následně byl poslán na mantinel Zbyňkem Skleničkou a přichází o puk.
     
    45:46
    Orli právě vstřelili branku!
    Střelu Lubomíra Štacha nedokázal Michael Petrásek schovat do své výstroje a vyrazil ji pouze před sebe, kde stál připravený MAREK ŠPAČEK a ten bez problému dorazil kotouč za Petráskova záda. Asistence: Lubomír Štach, Jan Lattner.
     
    47:35
    Hosté jsou stále aktivní a tlačí se za další vstřelenou brankou. Domácí obrana zatím odolává. Uvidíme, jak dlouho vydrží vyrovnaný stav.
     
    48:24
    Ondřej Šedivý nyní ukázal zkušenost, když se neukvapil k rychlému výhozu puku a podržel si ho na své hokejce, čímž umožnil svým spoluhráčům ke klidnému vystřídání.
     
    49:05
    Zbyněk Sklenička se pokusil zaskočit Fučíka, když vystřelil rychle zápěstím po zemi. Hostující brankář byl ve střehu a ukázal dobrý zákrok betonem.
     
    49:58
    Antonín Bořuta dostal skvělou přihrávku na modrou čáru a vypálil. Jeho střela ovšem nebyla žádným ohrožením pro Petráska, jelikož se do ní obětavě vrhl Smolka, čímž velice pomohl svému gólmanovi.
     
    50:30
    Miloslav Hořava dostal kotouč od Ondřeje Jurčíka a snažil se překonat Fučíka. Jeho rána bekhendem nebyla vůbec špatná, jenže se zastavila o boční konstrukci hostující brány.
     
    51:18
    Obrovská šance hostujícího týmu! Znojemští se dostali do bezprostřední blízkosti k Petráskovi, jenže svou akci překombinovali, a nakonec nedokázali dostat kotouč do odkryté brány.
     
    52:00
    Jánský využil nedobrého střídání hostujícího týmu. Už už se chystal ke střele z dobré pozice, skočil mu pod hůl obětavě Petr Kousalík a zachránil svůj tým od pohromy.
     
    52:41
    Ač se hosté diví, špatná rozehrávka domácích není posouzena jako zakázané uvolnění, a tak se obránci Znojma musí vracet pro kotouč do své obranné třetiny.
     
    53:49
    Dobrou minutu se už bojuje o kotouč za bránou Tomáše Fučíka. Tuto bitvu vyhráli hosté, kteří tak mohou upalovat směr Petrásek.
     
    54:52
    Hrubý faul Radka Čípa se neobejde bez dvou trestných minut. Znojemský útočník jede na trestnou lavici na dvě minuty za hrubost.
     
    55:33
    Hübl nedokázal udržet kotouč na své čepeli v útočné třetině, o puk přišel a Znojmo se tak může na krátkou chvíli osvobodit.
     
    56:13
    Domácí se po vhazování ve středním pásmu ujímají kotouče, jenže jejich rozehrávka je příliš zdlouhavá, a tak to vypadá, že ani z této přesilovky domácích branka nepadne.
     
    56:52
    Radek Číp se s klidným svědomím může po dvou minutách na trestné lavici vrátit na led. Znojmo hraje v plném počtu.
     
    57:36
    Přesilovka také pro Znojmo, které bude mít možnost rozhodnout dnešní utkání. Jiří Zeman se provinil napadením, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu, který bez milosti posílá domácího obránce na trestnou lavici.
     
    58:04
    Kamil Piroš vystihl rozehrávku hostujících a vystřelil zpoza obránce na Fučíkovu bránu. Jeho rána ovšem nebyla ani přesná ani razantní, a tak s ní domácí gólman neměl jakýkoliv problém.
     
    59:00
    Minutu do konce základní hrací doby se hraje za znojemskou bránou a vypadá to, že se dnešní zápas v základním hracím limitu nerozhodne.
     
    59:39
    Orli právě vstřelili branku!
    Tak jsem to zakřikl, Orli se radují! Libor Šulák tvrdě napřáhl od modré, jeho rána se od zadního mantinelu odrazila na hůl BRANISLAVA REHUŠE, který neměl problém zakončit do odkryté klece. Asistence: Libor Šulák.
     
    59:39
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:45
    Znojmo vyhrálo buly a má kotouč na svých čepelích.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec, nakonec se z vítězství radují hráči Znojma! Hostující hráči dokázali otočit nepřízniví stav 0:2 a nakonec se radují z vítězství 3:2. Vítěznou branku vstřelil jednadvacet vteřin před koncem utkání Branislav Rehuš. (19:00:29)

    Martin Stříbrný

    Branky a nahrávky: 12. Smolka (Martynek), 14. Hübl (Lukeš) – 35. Rehuš (Biro), 46. Špaček (Štach, Lattner), 60. Rehuš (Šulák)


    HC VERVA Litvínov: Janus (30. Petrásek) – Kubát, Kokeš, Sklenička, Pavlík, Pavelka, Černý, Zeman – Lukeš, Hübl, Jánský, Smolka, Hanzl, Martynek, Hořava, Gerhát, Jurčík, Písařík, Piroš, Šrámek.
    HC LERAM Orli Znojmo: Nechvátal (30. Fučík) – Štach, Biro, Stehlík, Šulák, Kousalík, Bořuta, Němčík – Tomas, Podešva, Číp, Šedivý, Bartoš, Novák, Lattner, Pucher, Manushin, Špaček, Rehuš, Šeda, Csamagno.
    bahis siteleri