Alkmaar – Ajax 0:3 (kon.) | Willem II – Arnhem 1:1 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
1:1 (0:0)
SBV Vitesse Arnhem
Neděle 09.08.2015, 16:45 • Koning Willem II Stadion, Tilburg • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Willem II Tilburg předvedl v domácím prostředí velmi dobrý výkon, nicméně s SBV Vitesse Arnhem nakonec remízoval 1:1!

    První poločas na Koning Willem II Stadion branku bohužel nenabídl, nicméně jsme viděli pár zajímavých příležitostí! Už v 18. minutě nebezpečně pálil Kazajšvili, nicméně Lamprou byl na místě. Další šanci hostujícího Arnhemu měl ve 26. minutě Milot Rashica, jeho rána však skončila na tyči! Poslední velkou šanci prvního poločasu měl na noze opět Rashicu, jehož ránu z hranice vápna vyrazil Lamprou!

    Na první branku utkání jsme čekali až do 64. minutě, kdy se po rohovém kopu dokázal prosadit Erik Faklenburg! Hosté však dokázali na úvodní branku zareagovat. Výbornou práci odvedl Rashica, který našel Denise Olijnika, jenž srovnal přesnou střelou k tyči! Velkou příležitosti měl v samotném závěru ještě Achenteh, ale Lamprou dokázal střelu vyrazit!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:41:02)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Červená karta
     
    90+3
    Červenou kartu vidí v samotném závěru střelec jediné branky Arnhemu, Denys Olijnik, který poslal loktem k zemi Funso-Kinga Oja.
     
    90+2
    Z levé strany vhazoval dlouhé autové vhazování Dico Koppers, jehož "centr" ve vápně prodloužil Peters. Následně však Nakamba míč razantně odkopl.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Vitesse zahrávalo v závěru velmi zajímavou standardní situaci, kterou si vzal na starost mladý Lewis Baker. Jeho centr však mířil přímo do rukavic domácího gólmana.
     
    89
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Frank van der Struijk, přichází Guus Joppen.
     
    87
    Na trávníku zůstal ležet Frank van der Struijk, ke kterému přicházejí lékaři. Domácí tým však má k dispozici ještě jedno střídání!
    86. Individuální akce Achenteha brankou neskončila
     
    86
    Parádní individuální akci předvedl na levé straně Rochdi Achenteh, který se dokázal odpoutat od dvou protihráčů a následně vyslal střelu z velkého úhlu. Kostat Lamprou byl však na svém místě!
     
    84
    Denys Olijnik si to vemi sebevědomě namířil středem hřiště, i když měl na levé straně úplně volného Pantiće. Jeho postup následně zastavil stoper Peters.
    83. Souboj Achenteha s Mathieu
     
    83
    Domácí Jonathan Mathieu spadl ve vápně po souboji s Rochdi Achentehem. Hlavní rozhodčí však penaltu pískat nehodlá, což se nelíbí domácím hráčům!
     
    82
    Jak jsme již avizoval, Arnhem provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Milot Rashica, na jehož místo přichází Đurđević.
     
    80
    Stoper Kašia je již v plné síle zpět na hřišti a pokračuje ve hře. U postranní čáry je však již připraven srbský útočník Đurđević, který půjde během pár minut na "plac".
     
    79
    Po nepovedeném rohovém kopu Wuytense zůstal ležet na zemi Guram Kašia, který je momentálně v péči lékařů. U postranní čáry se již rozcvičuje stoper Lieftink.
     
    78
    Domácí celek provádí své druhé střídání v dnešním zápase! Lesly de Sa pro dnešek dohrál a na jeho místo míří Justin Mathieu.

    Jan Havlovic

    Branky: 64. Falkenburg – 74. Olijnik

    Karty:   9. Peters (WLM), 61. de Sa (WLM) – 38. Leerdam (ARN)   90+3. Olijnik (ARN)


    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk (89. Joppen), D. Wuytens, Peters (C), Koppers – S. Wuytens, Falkenburg (71. Braber), Ojo – de Sa (78. Mathieu), Živković, Andrade.
    Náhradníci: Meul – Ligeon, Braber, Mathieu, Pluim, Joppen, Vleugels.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Diks, Kašia (C), Leerdam, Achenteh – Kazajšvili (72. Pantić), L. Baker, Nakamba – Brown (65. Nathan), Rashica (82. Đurđević), Olijnik.
    Náhradníci: Velthuizen – Đurđević, Nathan, Pantić, Lieftink, M. Osman.

    Rozhodčí: Kamphuis – van de Ven, Polman
    thejrc.org