Poruba 2011 – Frýdek-M. 3:7 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 9:1 (kon.) | Plzeň – Znojmo 1:3 (kon.)
Most – Füchse 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 2:2 (kon.) | Zlín – K. Vary 3:0 (kon.)
Senica – SHK Hodonín 3:4 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 4:3 (1:0 po s.n.) | Kadaň – Crimmitschau 6:5 (kon.)
Šumperk – Havířov 1:3 (kon.) | Piešťany – Skalica 3:3 (kon.) | Přerov – Prostějov 3:3 (kon.)
Vsetín – Opava 0:0 (zruš.) | Technika Brno – Mor. Budějovice 1:0 (kon.) | Břeclav – Žďár n/S 1:4 (kon.)
Kobra – Tábor 4:1 (kon.) | Kolín – Nymburk 1:2 (kon.) | Jablonec n/N – Děčín 10:2 (kon.)
Trutnov – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Klášterec nO – Sokolov 7:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pelhřimov 10:3 (kon.)
Trenčín – Olomouc 6:6 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
AZ Havířov
Úterý 25.08.2015, 18:00 • Zimní stadion Šumperk • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    AZ HAVÍŘOV

    Slezané prožívají v přípravě proměnlivé výsledky. Přestože do přátelských zápasů nastoupili s třemi porážkami na kontě, dále již dokázali sesbírat nějakou tu výhru. Poslední dva mače AZet svedl s prostějovskými Jestřáby. Nedjříve modrobílí na Hané podlehli 0:3, aby následně dřívější neduh odčinili a napodruhé již přemohli Prostějovské poměrem 5:4 po samostatných nájezdech. Klub ze Slezska má v rámci celého měsíce srpna naplánovaná atraktivní klání, která vyvrcholí soubojem s extraligovým Zlínem. Jak si Havířov povede v Šumperku?
     
    SALITH ŠUMPERK

    Kdo se vlastně objeví na soupisce při startu sezóny 2015/2016? Radek Kučera a jeho asistent Libor Pivko prověřují řadu mladých hráčů, část z nich připutovala i z v nejvyšší soutěži hrajícího pardubického Dynama. Draci v předchozím setkání zajížděli do haly prvoligového nováčka z Přerova, kde museli překousnout vysokou porážku 8:3. O utkání dříve však na lapači oplatili neúspěch z prvního vzájemného střetnutí Vsetínu. Někteří draci si navíc v minulých dnech vybojovali místo v sestavě, mezi nimi i brankář Čeněk Novák.
     
    Vítejte u dnešního přípravného utkání, ve kterém na sebe narazí týmy Salith Šumperk a AZ Havířov. První vzájemný duel ovládl nedávno po divoké přestřelce 7:5 AZet, je možné, že se řady branek dočkáme i dnes.
     
    Úvodní sestavy:

    Salith Šumperk: Zelenka (Novák) – Bažant, Sedlák, Drtina, Drtil, Prokop, Látal, Kečkeš, Rusina, Haloda – Vrdlovec, Fořt, Brunec – Plášek, Půhoný, Milfait – Šimun, Půlpán, Ostřanský – Voženílek, Hroch, Vachutka.

    AZ Havířov: Svoboda (Matoušek) – Lenďák, Korim, Krisl, Bahounek, Chroboček, Bail, Graca – Staněk, Maliník, Bednář – Kanko, Rimmel, Maruna – Kurovský, Pechanec, Sztefek – Matějek, Sedláček, Bárta..
     
    Už jen necelých pět minut a proběhne úvodní vhazování, oba celky od sebe diváci pohledem snadno odliší. Zatímco draci dnes budou hrát ve žlutém převleku, Havířov nastoupí v modré variantě.
     
    Na ledové ploše jako první podle zvyku arbitři dnešního utkání. Nebude trvat dlouho a přijedou i hokejisté obou mančaftů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Jako první se na úvodním vhazování kotouč zhostili hokejisté Havířova. Modrobílí také okamžitě vyrazili kupředu, ale kombinace první formace dopadla nepřesně.
     
    00:40
    Šumperk ještě v první minutě utkání posílá kotouč na zakázané uvolnění. Buly po levé ruce Daniela Zelenky.
     
    01:06
    Maruna tvrde narazil Tomáše Drtila na zadní mantinel, domácí obránce se ale včas vrátil do správné pozice a zabránil větším patáliím.
     
    01:39
    Hosté ale skoro minutu pobývají v blízkosti domácí svatyně, Zelenka musí dávat neustálý pozor. Zatím ovšem jeho klec neohrozil vážněji žádný touš.
     
    02:10
    První pohyby v brankovišti také pro havířovského gólmana Miroslava Svobodu, avšak ten se jen sklouzl od tyče k tyči a na úvodní zákrok zatím čeká.
     
    02:55
    Milfaitova dobrá předávka na Daniela Voženílka, jenže druhý jmenovaný nestačil v cestě k brance zastihnout kotouč zavčas, a tak je tu možnost pro Havířov.
     
    03:19
    Havířov právě vstřelil branku!
    Střela, dorážka, druhá dorážka a ještě jedna dorážka. Havířov teď i trochu se štěstím, ale na druhou stranu zaslouženě otevírá skóre utkání a uniká do vedení 1:0. Daniel Zelenka sice fantasticky vykryl hned natřikrát šance hostujícího klubu, dokonce v pozici na ledě vykopnul kotouč. Avšak k poslední dorážce kotouče se dostal JIŘÍ BÁRTA, na jehož pokus už domácí ochránce klece nestačil. Šumperk musí dohánět. Asistence: Pavel Sedláček.
     
    04:40
    Znovu havířovská střela, dokonce dva pokusy od Romana Maliníka během pát vteřin. Zelenka ale zůstal klidný a získal vhazování po své levici.
     
    04:56
    Zase šumperský gólman v permanenci. Už sice jeden gól inkasoval, ale zatím je hlavním důvodem, že se v domácí síti nekutálí další kotouč.
     
    05:26
    Až šikovnost Jana Milfaita dostala draky ven z obranné třetiny, ten samý hráč se dokonce pokusil o založení útoční akce. Jenže následná střela obránce od modré čáry cíl nenašla.
     
    06:10
    Antonín Pechanec trestuhodně nepokrytý před brankou a s Danielem Zelenkou si mohl udělat, co jen chtěl. Pak ještě další dva volní hokejisté AZetu u brankoviště, ale Zelenka Salith zachraňuje.
     
    06:58
    Již také příležitost po delší době pro domácí ve žlutých trikotech. Milan Ostřanský obkroužil s pukem celé útočné pásmo i s brankou soupeře a alespoň lehce nahodil.
     
    07:18
    Kus černé gumy mimo hrací plochu, po teči hostujícího hráče se musí vhazovat ve střední třetině.
     
    07:27
    Druhý technické přestupek v krátkém časovém sledu. Havířovským je čárovým arbitrem posouzeno postavení mimo hru.
     
    07:52
    Hra přerušena a následuje nové buly, jelikož puk zůstal až příliš dlouho zaklíněn mezi bruslemi hráčů u mantinelu. Vhazování před zraky Daniela Zelenky.
     
    08:46
    Tomáš Brunec mohl skoro sám vybruslit až mezi kruhy, kde mohl klidně pálit. Avšak do cesty se mu postavil jeden ze soupeřových beků, jenž dále draka nepustil.
     
    09:00
    Jan Látal dnes poněkolikáté zkouší nahodit na havířovskou branku, aby následně některý z jeho spoluhráčů provedl lehkou teč. To se však zatím vůbec nedaří.
     
    09:37
    Před šumperskou brankou je zatím v první třetině na co koukat. Kromě toho, že domácí opět ztratili kontrolu nad pukem, byl kotoučem někam mimo výstroj zasažen domácí gólman a hlavní rozhodčí tak raději přerušil hru. Zelenka ale pokračuje v zápase.
     
    10:19
    Roman Maliník a jeho další dobrý průnik až za Zelenkovu svatyni, kde se mu na záda pověsili dva Šumperští. Šanci na střelu hostující muž ztratil až v poslední chvíli.
     
    10:33
    Tíhu puku okusí potěžkáním ve své lapačce i havířovský brankář Miroslav Svoboda. Ten ale v porovnání se Zelenkou zatím neměl tolik těžkého řemesla.
     
    11:05
    Tomáš Drtil se napřáhl a vystřelil od modré čáry ve chvíli, kdy mu těsně před očima stál soupeř. Jenže rána přesto doletěla až ke Svobodovi, jenž následně vyrazil puk.
     
    12:06
    Tomáš Prokop zkusil umně rozehrát na některého z forvardů najíždejících si vepředu. Jenže touš se mu nabalil na hokejku a Šumperk ztrácí výhodu s pukem na hokejkách.
     
    12:52
    Havířov nestihl zavčas rozehrát a jediným východiskem tedy bylo zakázané uvolnění. Právě proto bude za nějaký okamžik padat pryž na led před zraky Svobody.
     
    13:22
    První vyloučení utkání. Šumperk nezužitkoval ponechanou výhodu, a tak havířovský jedinec dostává trest za hákování. Konkrétně odjel pykat dvě minuty Aleš Staněk.
     
    13:40
    Šumperští nezačali přesilovku příliš dobře. Buly sice vyhráli, jenže po chybě na modré čáře o pásma přicházejí a na Zelenka na druhé straně dokonce musel tasit zákrok.
     
    14:10
    Kvalitní pecka Tomáše Prokopa, jemuž z levé strany přistrčil kolega obránce a jmenovec Drtil. Rána solidní, ale bohužel pro draky letěla těsně mimo.
     
    15:12
    Další dvě šumperské střely a domácí publikum poprvé během dnešního utkání vidí větší příležitosti svých oblíbenců v několika málo vteřinách.
     
    15:40
    AZ Havířov v plném počtu a první dračí početní výhoda tak končí bez využití. Daniel Zelenka ke všemu hned pár sekund na to musel vyrážet touš ramenem nad sebe.
     
    16:18
    Janu Látalovi podklouzly brusle ve středovém kruhu a málem z toho byly nepříjemnosti pro domácí výběr. Naštěstí pro Šumperk byli hosté zrovna daleko od puku.
     
    17:03
    Znovu projížďka kolem levého mantinelu v podání Romana Maliníka. Ten má dnes pořádnou chuť útočit a domácí obrana s ním má značné problémy.
     
    17:43
    Oba týmy v klidu vystřídají a jako první se dostane ke kotouči AZet. Zelenka si po nahození od modré čáry pak nevšiml poskakujícího puku, který málem skončil v síti.
     
    18:16
    Miroslav Svoboda raději podrží v lapačce lehkou, nýbrž na první pohled nebezpečnou ránu Drtila. Vhazování v útočném pásmu Salithu.
     
    19:12
    Šumperští hokejisté v poslední dvou minutách první třetině o něco aktivnější, ale potřebovali by lepší střely, protože s lehkými puky očividně Svoboda problém nemá.
     
    19:24
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk vyslyšel má slova a přidal ještě v posledních vteřinách zahajovací periody na důrazu. To se očividně vyplatilo a Miroslav Svoboda nestačil sledovat všechen zmatek na brankovišti. Přesně z levé strany brankoviště dopravil kus černé gumy za havířovského gólmana JAN MILFAIT, jenž si nedávno vybojoval v šumperské sestavě pevnější místo a ukazuje své kvality. Asistence: Tomáš Půlpán, Eduard Šimun.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Většinu první periody měl herně navrch Havířov, Šumperk ale přesto dokázal dotáhnout skóre k vyrovnanému poměru a do druhého dějství vpadneme za stavu 1:1. Autorem gólu na hostující straně Jiří Bárta, domácí radost zařídil Jan Milfait. Druhé dějství začne za necelých patnáct minut.
     
    Oba týmy již na ledové ploše. Za několik mžiků bude moci odstartovat druhá část utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Sotva odstartovala druhá třetina a Marek Haas hned bez delší přípravy pálil. Svoboda sice kotouč dobře viděl, ale pokus to byl dobrý.
     
    20:50
    Zakázané uvolnění hostů, vhazování po levé ruce Miroslava Svobody. O chvíli později končí puk v ochranné síti.
     
    21:03
    Salith si očividně na start druhého dějství naordinoval aktivitu. Tomáš Brunec další s hokejistů ve žlutém, kdo se pokusil vypálil hned bez nějaké přípravy.
     
    21:45
    Marek Drtina a jeho útočné choutky podporované Karlem Plášek. První zmiňovaný nakonec o kotoču přišel mezi kruhy, kde na něj číhal sok v modrém trikotu.
     
    22:55
    Aleš Půlpán za brankou AZetu s puken chvíli sám, ale následně k němu dojeli dva obránci Havířova a situace byla pro domácího muže rázem těžší.
     
    22:58
    Úvodní vyloučení i na domácí straně, Havířov tak čeká vůbec první přesilovka dnešního zápasu. Dvě minuty za držení inkasoval šumperský Tomáš Prokop.
     
    23:20
    Až teď se Havířov usadil trvaleji v pásmu a snaží se vymyslet co nejlepší přihrávku, na kterou by uý nestihl brankář Zelenka reagovat. Zatím neúspěšně.
     
    23:51
    Draci ale kousají ve vlastním oslabení, Miroslav Svoboda před sebe musel vyrazit pokus o dorážku v podání domácí forvarda Daniela Vrdlovce.
     
    24:25
    Už jen pár vteřin do konce Prokopova vyloučení a hosté zatím nemohou lépe obložit domácí bránu. Jen jeden těžší zákrok pro Zelenku.
     
    24:45
    Počet hráčů na ledě se srovná, za sedm vteřin začne o kousek zkrácená přesilovka Salithu. Dvě minuty za držení protihráče dostává havířovský Petr Kanko.
     
    25:18
    Domácí již v plném počtu a také se hned usazují v okolí Svobodovy svatyně. Stejně jako Havířov ovšem draci nemohou přijít na recept pro dobrou střelu.
     
    25:53
    Navrátilec z trestné lavice Tomáš Prokop vypálil ránu, která s sebou málem odnesla i brankovou konstrukci. Kotouč se totiž odrazil od horní tyče Svobodovi zpátky do brankoviště, teď měl Havířov veliké štěstí.
     
    27:15
    Už také Slezané v plném počtu a ani jeden tým zatím přesilovku nevyužívá, v tlaku ovšem zůstávají Šumperští a tropí obraně soka hodně starostí.
     
    27:35
    Kolem havířovské branky se strhla menší potyčka, kterou sice rozhodčí rychle klidní, ale pár šťouchanců a slovních výměn padlo.
     
    27:35
    Ve stejném čase vyloučen na dvě minuty Jiří Krisl za krosček, jenž oslabuje svůj celek a AZ Havířov čeká v krátkém sledu druhé oslabení, dobrá možnost pro Salith.
     
    27:47
    Dlouhé nohy se hokejovému brankáři prostě hodí. Miroslav Svoboda letícímu puky do dráhy znovu jen vystavil pravý beton a u pravé tyče přerušil hru.
     
    28:10
    Šumperku přesilovky ve druhé třetine zatím sedí, důkazem budiž další střela od modré čáry, která se odrazila jen těsně mimo hostující klec. Draci mají i hodně smůly.
     
    29:06
    Teď Šumperským chvilku trvalo, než se zase s kusem černé pryže dostali do pásma, ale už znovu klombinují a domácí souhra vůbec nevypadá na první pohled špatně.
     
    29:36
    Havířov ovšem i další oslabení brání a skóre zůstává nadále vyrovnané, po delší časové odmlce se hraje v plném počtu na obou stranách barikády.
     
    30:37
    Jan Milfait převzal přihrávku od obránce a zkusil se prokličkovat až před Svobodu. To mu sice nevyšlo, alespoň však poslal kotouč zpátky bekovi.
     
    31:14
    Rozehrávka za bránou v podání Jana Látala, který se velmi dobře předvádí v dnešním utkání, co se týče rychlého rozdávání toušů útočníkům.
     
    31:45
    Po malé odmlce zákrok v rozkleku i pro domácího ochránce svatyně Daniela Zelenku, vhazování po jeho levé ruce.
     
    32:24
    Zelenka sice nechal utěsněný prostor u levé tyčky, avšak střela v podání Aleše Staňka byla spíše nahozením, takže domácímu gólmanovi nečinila trable.
     
    33:05
    Marek Haas nemě moc času na zpracování puku, a tak alespoň zkusil vystřelit z první bekhendem. Ale trefil jen hraniční bod plexiskla.
     
    33:40
    Šumperské publikum rozdává domácím hokejistům ovace. Draci totiž na nějaký čas zamkli svého soka v pásmu a Svoboda má co dělat, aby stíhal vše pochytat.
     
    34:11
    Povedení domácí střídání zakončuje nastřeleným pukem do Svobody Tomáš Brunec. Salith činí vše proto, aby mohl co nejdříve uniknout do vedení.
     
    34:50
    Dvě minuty za hákování pro Aleše Půlpána. Ten sice nesouhlasí s verdiktem rozhodčíh, ale Šumperk čeká oslabení. Havířov má šanci odvrátit dosavadní dračí tlak.
     
    35:18
    Krisl vybruslil s pukem za bránu a získal zpátky pásmo pro Havířov, modrobílí ale zatím nemohou ve druhé třetině najít tu správnou střeleckou slinu.
     
    36:08
    Ani nadále se ale Šumperk neosvobozuje a puk zůstává v těsné blízkosti domácího zařízení. Hosté si dávají se zakončením záležet a vyčkávají.
     
    36:34
    Čtvrt minuty do návratu Aleš Půlpána na hrací plochu, Daniel Zelenka s přehledem zachytl pryž do lapačky a očekáváme o jeho levé ruce brzké vhazování.
     
    36:54
    Poslední vteřiny trestu Půlpána odkrouceny, Šumperk v plném počtu a draci zase mohou začít mysle na útočné chutě. Přesto ještě Bednář zlobil obránce Salithu.
     
    37:32
    Máme za sebou také potyčku, která končí rozdělením trestů na obou stranách. Za draky musí chladit hlavu za katrem obránce Tomáš Drtil, z řad AZ Havířov potrestán za rvačku Jiří Bárta. Oba inkasují 2 + 2 minuty.
     
    38:20
    Jiří Půhoný mohl potěšit publikum vstřelenou brankou, jenže když už se pokoušel zakončovat bekhendem, touš mu sjel z hole a mířilo těsně vedle.
     
    38:45
    Vhazování před Danielem Zelenkou, puk totiž skončil mimo hrací plochu.
     
    39:13
    Rozběhla se poslední minuta druhé třetiny, začala poblíž domácí svatyně. Zatím to vypadá, že do druhé sirény už ani jedna strana nikam spěchat nebude.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako úvodní dějství, také druhá část utkání Salith Šumperk – AZ Havířov končí vyrovnaným stavem. Jenže v prostřední periodě nepadla ani jedna branka, a tak si budeme muset na rozhodnutí počkat minimálně do třetí třetiny. Na rozdíl od předchozího zápase v Havířově, kde padlo dvanáct gólů, dnes sledujeme na branky skoupější mač.
     
    Celky se sjely na ledovou plochu a zaněkolik vteřin uvidíme začátek třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Rychlá rozehrávka na Daniela Vrdlovce hned po vhazování úspěch nesklidila, domácí jednasedmdesátka se totiž nestačila po poku natáhnout.
     
    40:58
    Teď už ale Vrdlovec našel na modré čáře čekajícího Tomáše Sedláka, jenž tvrdě vypálil. Jenže ve výhledu stál připravený jeden z bránících hostujících mužů.
     
    41:13
    Pokus o střelu na Daniela Zelenku končí v ochranné síti, hra je vykázaná do středního pásma.
     
    41:42
    Karel Plášek a jeho rychlá hra za soupeřovou brankou, kde po něm uháněli hned dva muži v modrém dresu. Ale Plášek se vysmýkl a málem stačil vystřelit.
     
    42:30
    Půlpán tečoval kotouč u střídačky těsně před tím, než zmizel střídat. Draci se následně dostali až ke Svobodovi, ale ten v klidu přerušuje.
     
    42:58
    Dostatek prostoru na střelu s z první měl Pechanec, jehož pecku ale Zelenka očekával a stačil sevřít betony k sobě.
     
    43:36
    Tak teď se zaskvěl Daniel Zelenka po vzoru Dominika Haška, když se vzduchem přemrštil z jedné strany brankoviště na druhou. Zastavil tak tutový havířovský gól.
     
    44:08
    Hrají draci kolem Svobodvy klece, konkrétně potom dostal puk na modrou čáru obránce Tomáš Sedlák. Také on pouze nahazoval, avšak někdo tečoval puk před bránou a touš úplně změnil směr.
     
    44:41
    Miroslav Svoboda a jeho lapačka připravena. Sice se bude opět vhazovat v obranné periodě hostující družiny, ale jinak mohou být Havířovští v klidu.
     
    44:58
    Draci si v rozehrávce od branky nerozuměli, odpískáno zakázané uvolnění.
     
    45:25
    Antonín Pechanec zkusil vyrazit na výlet k šumperské brance úplně sám. Dlouho se mu sólová jízda dařila, ztroskotal až na posledním bránícím hráči a ztratil puk.
     
    45:48
    Šumperská branka mimo své regulérní postavení, čeká se tedy na její úpravu rozhodčím a můžeme směle pokračovat.
     
    46:09
    Havířov úspěl v dalším vhazování na šumperském území a dostal Daniela Zelenku až na led. Domácí gólman s kapkou štěstí puk vyrazil.
     
    47:10
    Daniela Kurovský měl sice na zádech pověšeného Jana Milfaita, přesto se dostal až za domácí branku a z tohoto míta hledal další spoluhráče. Jenže neúspěšně.
     
    47:50
    Jan Látal už v klidu podržel puk za bránou a počkal, až zbytek formace dostřídá. Šumperští se sice následně vrhli přes modrou čáru do útoku, ale Daniel Vrdlovec neobdržel očekávanou příhru.
     
    48:49
    Daniel Zelenka nechal po své zákroky vyrážečkou diváky zatleskat, šumperský gólman chce ukázat, že se umí porvat o místo v brankovišti pro nastávající hokejový ročník.
     
    49:20
    Znovu aktivní Antoním Pechanec ihned po buly, teď mu ale aktivita k ničemu moc nebyla, protože si na něj počíhal zavčas připravený obránce Drtina. A hraje Šumperk.
     
    49:56
    Technický přestupek z pohledu hostujícího týmu, postavení mimo hru AZ Havířov.
     
    50:25
    Kvalitně se po ledě proháněl Jan Milfait, který už si sjížděl na přihrávku před branka. Jenže jeden z jeho spoluhráčů zatím ztratil kotouč u mantinelu.
     
    50:39
    Havířov právě vstřelil branku!
    Pohledná branka jako sprška pro Šumperk, kterému se herně povedla druhá třetina, ale nedokázal ji přetavit ve vstřelený gól. Dnes výborně hrající ROMAN MALINÍK dostal pohlednou přihrávku a využil jí znamenitě. Daniel Zelenka vůbec nestihl reagovat na přesně zavěšený kotouč pod horní víko dračí klece. Draci musejí spěchat, protože do konce základní hrací doby nezbývá ani deset minut. Asistence: Daniel Kurovský.
     
    51:57
    Hraje se poměrně v klidu a zatím draci nezkoušejí zvýšit útočný nápor, velmi brzy domácí o výhodu útočného pásma přišli.
     
    52:39
    Jan Milfait už už chtěl hledat cestu přes modrou čáru k brance. Jenže přihrávku, kterou ke střídačce na hokejku dostal, nestačil kvůli její prudkosti zpracovat.
     
    52:46
    Vyloučení na obou stranách barikády. Jiří Bárta odchází pykat dvě minuty za sekání, za stejný prohřešek uděluje hlavní rozhodčí trest pro draka Jana Látala.
     
    53:25
    Menší nápor si při hře čtyři na čtyři vytvořil Salith Šumperk, ale k pořádné střele se nedostal. Havířov následně odpověděl dvěmi ranami od modré čáry.
     
    53:56
    Zelenkovi poskočil puk u lapačky na brankovišti a Daniel Voženílek si ještě zjednal pořádek, když od svého gólmana soupeře odstrčil.
     
    54:28
    Veliká šance Šumperka na vyrovnání. Draci ujížděli v přečíslení tři na dva, puk si na hokejce ponechal Tomáš Fořt. Ten si vybruslil až před brankoviště do zakončení, jenže kotouč zůstal zaseknutý někde ve Svobodově výstroji.
     
    55:01
    Obě mužstva hrají v plném počtu v poli, vhazovat se nyní bude blíže brance Miroslava Svobody.
     
    55:30
    Slyšet jde i domácí tribuna, ale draci budou muset pospíšit, pokud chtějí pomýšlet na vyrovnání. Hra se hodně kouskuje a to by mohlo hostům z Havířova vyhovovat.
     
    56:07
    Podražený hráč Šumperka u domácí střídačky, ale rozhodčí zůstávají v klidu. O pár chvil později už se napřahoval na modré čáře Tomáš Prokop.
     
    56:16
    Dobrá šance pro draky, jak vyrovnat skóre na tabuli. Dvě minuty za podražení inkasuje havířovský hokejista Jan Maruna.
     
    56:41
    Brankář Miroslav Svoboda zachraňuje Havířov na poslední chvíli, k dorážce do poloviny odkryté branky směřoval Marek Haas, ale těsně minul.
     
    57:05
    Daniel Vrdlovec nejdříve rozdával puk z modré čáry spoluhráčům, aby později mohl sjet sám před bránu. Jenže jediná střela skončila sražená na zadní mantinel.
     
    58:09
    Karel Plášek získal zpátky útočné pásmo pro Šumperk, avšak to už zbývá jen několik málo sekund do doby, kdy bude AZet kompletní.
     
    58:40
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, hned po konci oslabení má Havířov hned jít chuť kupředu. Daniel Zelenka zatím zůstává v brance.
     
    59:25
    Hosté zamkli draky kolem jejich branky a snaží se šetřit drahocenné vteřiny, Šumperk se asi moc snadno už před Miroslava Svobodu nedostane.
     
    59:50
    Havířov právě vstřelil branku!
    Nejspíš poslední gólová tečka za dnešním utkáním. Šumperští hokejisté se nedostali do závěrečného tlaku a místo toho kombinoval AZ Havířov. JIŘÍ KRISL dostal pěkný pas na pravou stranu, kam už se nestihl Daniel Zelenka přesunout. O dnešním vítězi je tak zcela bezpochyby rozhodnuto. Asistence: Antonín Pechanec.
     
    Konec zápasu.
     
    Na každé straně teď budou již tradičně následovat tři samostatné nájezdy, již nezávislé na výsledku utkání.
     
    Jako první jel za Havířov Mikuláš Rimmel, jenž nevykoupal Zelenku – 0:0.
     
    Za draky nastoupil k blafáku Jiří Půhoný, Miroslava Svobodu oklamal krásnou fintou do bekhendu a Šumperk vede – 1:0.
     
    Lukáš Bednář také nedává a Havířov zatím v nájezdech bez branky – 1:0.
     
    Obránce Jan Látal za Šumperk. Stahovačka do forhendu nevyšla – 1:0.
     
    Roman Maliník a jeho zavěšený puk do růžku, Havířov srovnává – 1:1.
     
    Neuspěl ani drak Daniel Voženílek, který trefil pouze Svobodu do lapačky – 1:1.
     
    Lapačka Daniela Zelenky se proti pokusu Jiřího Bárty zaskvěla – 1:1.
     
    Nájezdový mág Daniel Vrdlovec opět předvedl svou oblíbenou parádičku a zařizuje tak Šumperku alespoň výhru v nájezdech – 2:1.
     
    To je pro dnešek vše. Dlouho vyrovnaný zápas nakonec Havířov rozhodl během třetí třetiny, ale draci od poloviny utkání rozhodně nebyli horším celkem. Další přípravný mač Salith sehraje již ve čtvrtek na domácím stadionu proti Přerovu. Přeji hezký zbytek večera. (20:09:47)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. Milfait (Půlpán, Šimun) – 4. Bárta (Sedláček), 51. Maliník (Kurovský), 60. Krisl (Pechanec)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Zelenka (Novák) – Bažant, Sedlák, Drtina, Drtil, Prokop, Látal, Kečkeš, Rusina, Haloda – Vrdlovec, Fořt, Brunec – Plášek, Půhoný, Milfait – Šimun, Půlpán, Ostřanský – Voženílek, Hroch, Vachutka.
    AZ Havířov: Svoboda (Matoušek) – Lenďák, Korim, Krisl, Bahounek, Chroboček, Bail, Graca – Staněk, Maliník, Bednář – Kanko, Rimmel, Maruna – Kurovský, Pechanec, Sztefek – Matějek, Sedláček, Bárta.

    Rozhodčí: Klapetek – Adamec, Zouhar
    bahis siteleri