Kometa Brno – Sparta 6:5 (kon.) | Slavia – Letňany 4:2 (kon.) | Chomutov – HC Plzeň 2:4 (kon.)
Jihlava – Havlíčkův Brod 5:1 (kon.) | HC Litvínov – Ústí n/L 3:2 (po pr.) | Kladno – PZ Kladno 4:2 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 3:4 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Písek 7:3 (kon.) | Č. Budějovice – Mladá Boleslav 6:3 (kon.)
Žďár n/S – Liberec 1:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
HC Dynamo Pardubice
3:4 (1:0, 1:1, 1:2 – 0:0)
Mountfield HK
Neděle 18.10.2015, 16:00 • Tipsport arena • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Konec zápasu. (18:36:52)
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.

    Penalty rozhodla jediná trefa, ve druhé sérii se trefil ŠTĚPÁN POKORNÝ a dokonal tak královéhradecký obrat. Mountfield HK tak zvítězil i ve druhém derby mladších dorostenců, Dynamo Pardubice zdolal 4:3 po samostatných nájezdech.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo. Pětašedesát minut hry vítěze nenašlo, rozhodnout tak musí samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila. Dynamo vedlo ve třetí třetině o dva góly, ale Mountfield dokázal v závěru vyrovnat, a tak po šedesáti minutách panuje v malé hale Tipsport areny nerozhodný stav.
     
    59:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté hráli přesilovku, vzali si oddechový čas a početní výhodu šest na čtyři využil TOMÁŠ ŠLAICHER. Asistence: Štěpán Pokorný a Denis Martinec.
     
    54:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté se nevzdávají a střílí pět minut před koncem třetí třetiny kontaktní gól, od modré se trefil ŠTEPÁN POKORNÝ. Asistence: Vojtěch Síla.
     
    44:38
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí měli v úvodu třetí části hry výhodu přesilové hry, tu sice neproměnili, ale v momentě, kdy se Daniel Vaňát vracel mezi mantinely, tak Jiří Bucek nahrál před bránu DOMINIKU CHÁROVI a ten neotálel se zakončením. Asistence: Jiří Bucek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila. Hosté nastoupili do druhé části hry velmi aktivně a zaslouženě srovnali krok. V dalších minutách byl Mountfield aktivnější, ale od poloviny zápasu se domácí zpět dostali do tempa a vstřelili druhý gól, díky kterému Dynamo vede po dvou třetinách nad Hradcem Králové 2:1. Třetí část hry započne zhruba v 17.38 hodin.
     
    36:08
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice zamkly soupeře v přesilovce, během ní nastřelil Juraj Rudy tyč, v následné hře pět na pět se z předbrankového prostoru prosadil VÍT ROZLÍLEK. Asistence: Filip Koffer.
     
    25:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté vstoupili do druhé třetiny lépe a zaslouženě vyrovnávají, trefil se TOMÁŠ ŠLAICHER. Asistence: Daniel Vaňát a Tomáš Poppel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila. Hradec Králové měl v úvodu zápasu výhodu minuty a půl přesilovky pět na tři, tu ale nevyužil, Mountfield měl i další šance, ale pardubická obrana odolala. V 17. minutě se prosadil Matěj Blümel po pěkné akci, díky povedené akce kapitána vede Dynamo 1:0. Druhá třetina začne zhruba v 16.47 hodin.
     
    16:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení po povedeném brejku. Jiří Bucek poslal do jízdy MATĚJE BLÜMELA, ten si nabruslil do zakončení a povedenou střelou pod víko otevřel skóre dnešního utkání. Asistence: Jiří Bucek a Daniel Blažej.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Vlk (Klas) – Blažej, Dubovči, Leder, Pejzl, Rudy, Sýkora – Blümel, Bucek, Chára, Koffer, Kostka, Mazura, Rohlík, Rozlílek, Sajdl, Svatoš, Vltavský.

    Mountfield HK: Dvořák (Ševců) – Duben, Klodner, Krištof, Kynčl, Martinec, Řehák, Voňka – Jakubec, Pokorný, Poppel, Růta, Šedivý, M. Síla, V. Síla, Šlaicher, Vaňát.

    Rozhodčí: Veselý – Řezníček, Zeman.
     
    První vzájemné derby získal ve Fortuna Aréně Mountfield HK po výhře 6:3.

    MOUNTFIELD HK – HC DYNAMO PARDUBICE 6:3 (2:1, 2:1, 2:1).
    Branky a nahrávky:
    7. Poppel (Pokorný, Šlaicher), 15. Duben (Klodner, Poppel), 28. Jakubec (Šlaicher), 29. Klodner (Morong), 46. Jakubec (Šlaicher), 56. Kynčl (Pokorný) – 8. Koffer (Blümel), 26. Blümel (Koffer), 41. Zeman.
    Rozhodčí: Veinfurter – Svoboda, Maštalíř.
    Vyloučení: 8:7.
    Využití: 2:0. V oslabení: 0:1.
    Diváci: 188.
    Střely na branku: 32:35.
    Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 6:3.
    Mountfield HK: Dvořák – Voňka, Martinec, Krištof, Duben, Klodner, Kynčl – Šedivý, Jakubec, M. Síla, V. Síla, Vaňát, Pokorný, Šlaicher, Morong, Růta, Poppel.
    HC Dynamo Pardubice: Dosoudil (18. Klas) – Dubovči, Pejzl, Oliva, Leder, Rudy, Sýkora – Mazura, Zeman, Blümel, Šír, Kostka, Chára, Rozlílek, Koffer, Kazda, Jelínek, Kutílek, Sajdl.

    Jan Hrabal

    Branky a nahrávky: 17. Blümel (Bucek, Blažej), 37. Rozlílek (Koffer), 45. Chára (Bucek) – 26. Šlaicher (Vaňát, Poppel), 55. Pokorný (Síla), 60. Šlaicher (Pokorný, Martinec), rozh. náj. Pokorný


    HC Dynamo Pardubice: Vlk (Klas) – Blažej, Dubovči, Leder, Pejzl, Rudy, Sýkora – Blümel, Bucek, Chára, Koffer, Kostka, Mazura, Rohlík, Rozlílek, Sajdl, Svatoš, Vltavský.
    Mountfield HK: Dvořák (Ševců) – Duben, Klodner, Krištof, Kynčl, Martinec, Řehák, Voňka – Jakubec, Pokorný, Poppel, Růta, Šedivý, M. Síla, V. Síla, Šlaicher, Vaňát.

    Rozhodčí: Veselý – Řezníček, Zeman
    thejrc.org