Košice – Skalica 2:1 (po pr.) | Orange 20 – Trenčín 0:3 (kon.)
po prodl.
HC Košice
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
HK Skalica
sk Úterý 27.10.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás vítame pri prenose z dohrávaného stretnutia 9. kola Tipsport ligy medzi HC Košice a HK 36 HANT Skalica. Vďaka nášmu podrobnému prenosu vám zo zápasu neunikne nič podstatné.

    HC Košice bol nútený pre „povinnosti“ v CHL presunúť zápas so Skalicou na náhradný termín. Aj preto sa stretnutie odohrá so značným oneskorením, keďže Košice majú na svojom konte už 16 odohraných zápasov v sezóne a Skalica ešte o jeden viac. Úradujúci majstri Slovenska sa pritom v poslednom zápase stretli vo výhodniarskom derby s rivalmi z Popradu, po hokejovom zápolení pod Tatrami sa ale netešili. Svojmu súperovi totiž podľahli pomerom 1:2 a prepadli sa tak o jedno miesto v tabuľke Tipsport ligy. Košiciam preto patrí aktuálne jej 7. priečka, po 16 odohraných stretnutiach svieti na ich konte dovedna 24 bodov, tie si hráči z metropoly východu vybojovali za 6 výhier v riadnom hracom čase, 1 výhru po predĺžení a 4 prehry po predĺžení, v piatich zápasoch pritom nebodovali. Skóre Košíc pred stretnutím so Skalicou činí pomer 35:33 (strelených/inkasovaných) gólov.

    Posledné 3 zápasy Košíc v Tipsport lige:

    ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 2:1 pp a sn
    HC Košice – MHC Mountfield Martin 2:1
    HK Poprad – HC Košice 2:1

    HK 36 HANT Skalica bude chcieť v zápase proti svojmu hostiteľovi z Košíc nadviazať na skvelé výkony z posledných troch stretnutí, v ktorých Záhoráci neprišli ani o jediný bod. Naposledy pritom tím okolo hlavného trénera Romana Šimíčka získal skalp silnej Banskej Bystrice, čo Skalici nepochybne dodalo na sebavedomí. Hoci patrí hráčom HK 36 posledná priečka tabuľky, keďže celok HK Orange 20 za ňou do celkového hodnotenia nerátame, rozhodne to nie je bez bodov, ako pred sezónou mnohí predpokladali. Skalica ich má na svojom konte hneď 20, jej hráči si ich vystrieľali za 6 víťazstiev v riadnej hracej dobe a jednu prehru po predĺžení. Skóre Skalice je pre Záhorákov vysoko nepriaznivé, 38:61.

    Posledné 3 zápasy Skalice v Tipsport lige:

    HK 36 HANT Skalica – HK Orange SR 20 3:1
    MsHK Žilina – HK 36 HANT Skalica 0:1
    HK 36 HANT Skalica – HC '05 iClinic Banská Bystrica 4:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Halász (Riečický) – Macejko, Dudáš, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk, Cebák – Bartoš (A), Lelkeš, Lapšanský – Bartánus (C), Češík, Bicek (A) – Hrnka, Suja, Šoltés – Bortňák, Jenčík, Boltun, Hričina.

    HK 36 HANT Skalica: Romančík – Ďurák, Polata, Opalek, J. Novák, Barák, Zukal, Rožník – Lantoš, Školiak, Studenič – Klíma, Brendl, Komínek – Brodek, Jass, Bezúch – Kovalovský, Mickievics, Korytko

    Rozhodca: Snášel – Gavalier, Smrek.
     
    Vážení športoví priaznivci, ešte raz vás srdečne pozdravujem zo Steel arény, z košického štadióna Ladislava Trojáka, v ktorej si už o malý moment skrížia hokejky hráči HC Košice a HK 36 HANT Skalica. Oba celky sú už nastúpené na modrých čiarach, Košice dnes nastúpia v bielo-modrej kombinácii, hostia zo Skalice si priniesli tradičnú zelenú sadu dresov.
     
    My si ešte vypočujeme hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už začiatku stretnutia nebude nič brániť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. René Školiak aj napriek veľkej snahe v stredovom kruhu puk na hokejky svojich spoluhráčov nevybojoval, preto dostanú šancu zaútočiť Košice.
     
    00:30
    A tie to teraz nezahrali vôbec zle, keď sa na malý moment ocitli s troma korčuliarmi proti dvojici hostí, Bartoš nahadzoval puk pred bránku s cieľom nájsť aspoň jedného zo svojich spoluhráčov, to sa mu nepodarilo.
     
    00:45
    Na Druhej strane sa na pozore musel mať Halász, ktorý sa prezentoval prvým, no pohodovým zákrokom.
     
    01:15
    Hra nabrala od úvodných sekúnd na tempe, Košice sa presunuli s pukom bleskovo až do útočného pásma, kde po krátkej kombinácii preveril Romančíkovu pozornosť Bicek, ktorý ranou spomedzi kruhov puk do siete nezasunul.
     
    02:40
    Polata s cieľom presunúť hru rýchlo na opačnú stranu klziska neuspel, jeho prihrávka odrazená o mantinel našla len hokejky domácich, ktorí sa následne s rozorávkou neponáhľali.
     
    03:30
    Na strane Košíc sa bude vylučovať, Skalica si zahrá presilovú hru.
     
    03:38
    Košice – Hrnka – 2 minúty za podrazenie.
     
    04:20
    Skalica sa síce na malý moment usadila v útočnej tretine, tam jej hráči ale príliš dlho nepobudli. Košičania totiž puk vyhodili k Romančíkovi, kde následne zbierali cenné sekundy.
     
    04:30
    Aj preto hostia so snahou okamžitého prechodu stredným pásmom, bolo to ale prirýchle, keďže jeden z korčuliarov Skalice "vletel" do pásma skôr ako puk.
     
    05:00
    Presilová hra hostí má dve tváre. Na jednej z nich môžeme vidieť skvelú obrannú hru domácich, ktorí súperovi nedovoľujú dostať sa do šance, na tej druhej zasa urputnú snahu Skalice poslať puk po mantineli pred Halásza.
     
    05:52
    Rovnovážny stav na ľadovej ploche dlho neplatil, presilovku si zahrajú aj Košice.
     
    05:52
    Skalica – Barák – 2 minúty za podrazenie.
     
    06:10
    Podobne ako Košice, aj Skalici sa podarilo pomerne rýchlo oslobodiť.
     
    06:25
    Lelkeš teraz vletel do pásma s pukom ako víchor, zbytočne nepremýšľal a z priestoru medzikružia ho okamžite posielal na Romančíka, ktorý bol nútený dobrým zákrokom zneškodniť strelu domáceho útočníka.
     
    07:10
    Košice ešte ostali v útočnom pásme, sledovali sme aj niekoľko streleckých pokusov, tie ale boli nepresné, respektíve dobre zblokované.
     
    08:10
    Ani domáci ani hostia tak svoju prvú presilovú hru v zápase nevyužili, po dlhšej dobe si zahráme 5 proti 5.
     
    08:30
    Skalica sa v týchto chvíľach musí mať na pozore, keďže čelí viacerým útočným výpadom svojho súpera, hostia to ale zatiaľ zvládajú k svojej spokojnosti.
     
    08:40
    To už nemuselo platiť po snahe Petra Boltuna, avšak tomu tesne pred priestorom troch žrdí puk uskočil a domáci hráč to už na zakončenie nemal.
     
    09:44
    Videli sme prvú veľkú príležitosť v zápase, na svedomí ju mali Košice, ktoré sa do útočného pásma rútili s dvoma korčuliarmi, napokon vzal na seba zodpovednosť Šoltés, po ktorého delovke Skalicu zachránila ľavá žrď Romančíkovej bránky!
     
    10:50
    Košice sú v týchto minútach neporovnateľne lepším tímom a Skalica sa bráni často aj s kusiskom šťastia, napokon, dokazuje to aj predošlá strela Šoltésa.
     
    11:20
    Lapšanský nahodil puk do útočného pásma, kde sa už zdalo, že sa ho zmocní Lelkeš, pred korčuľou mu ale poskočil a domáci útočník následné problémy s ním nedokázal zvládnuť.
     
    11:55
    Košice sa usadili pred Romančíkom, ktorý teraz po jednej zo striel vytiahol krásny semafór, keď puk letiaci priamo do siete ukryl vo svojej lapačke.
     
    12:40
    Ďurák teraz zahral v obrane na výbornú, keď od puku odstavil dvojicu súperových korčuliarov, následne puk vyhodil aspoň k modrej čiare.
     
    13:24
    Tam sú dnes domáci hokejisti veľmi silní a puk len zriedkavo pustia do stredného pásma. Platilo to aj teraz, keď sa Košiciam podarilo udržať pred Romančíkom a následne si tam aj vybojovať vhadzovanie.
     
    13:50
    Skalica zvládla celú situáciu lepšie a s dvoma korčuliarmi sa tak vydala na útočný výpad, kde ale pomerne rýchlo prišla o puk. Kompletná pätica hostí tak odišla aspoň prestriedať.
     
    14:40
    Hralo sa teraz v strednom pásme, oba celky puk niekoľkokrát nahodili na zadný mantinel, tam ale vždy uspeli hráči súpera.
     
    15:11
    Skalica to skúšala dlhým pasom z obrannej tretiny až pred Halásza, ten ale nemal potrebné parametre, predovšetkým presnosť a puk tak skončil na zakázanom uvoľnení.
     
    15:20
    Jenčík sa v priestore medzikruží ocitol s pukom na čepeli avšak len medzi dvoma súpermi, ktorí ho dokázali zastaviť.
     
    15:50
    To už neplatilo o Pavúkovi, ktorý za bránkou zabojoval o puk a získal ho do svojej moci, následne sa sám presunul k ľavému kruhu, odkiaľ to skúšal strelou švihom, avšak len do obrany.
     
    16:44
    Veľmi zaujímavá situácia sa ale odohrala na opačnej strane klziska, kde musel Halász predviesť zatiaľ svoj najdôležitejší zákrok, puk letel z priestoru medzikružia medzi jeho betóny, ktoré stihol včas sklopiť.
    16:44
     
    17:10
    Skalica kombinovala s pukom v obrannej tretine, následne rýchlou kolmicou hľadala jedného z dvojice útočníkov, puk ale preťal bránkovú čiaru – icing.
     
    17:20
    Korytko napádaný Bicekom sa nenechal rozladiť a s pukom najskôr obkorčuľoval bránku Skalice, následne potom dokázal aj presne rozohrať na hokejky spoluhráčov.
     
    17:55
    Košice zastavené v útočnom snažení, pískalo sa postavenie mimo hru.
     
    18:27
    Lapšanský sa tlačil do zakončenia, tiesnený medzi kruhmi síce získal puk na svoju hokejku, jeho strela ale bola zblokovaná mimo priestor troch žrdí.
     
    19:20
    V poslednej minúte ešte snaha Skalice o otvorenie skóre, puk síce niekoľkokrát preletel šírkou obrannej tretiny domácich, tam sa ho ale nezmocnil ani jedne zý hráčov odetých v zelenom.
     
    19:40
    Na druhej strane si to na forhend "hodil" Hrnka, ktorého strela švihom síce vystrašila Romančíka, puk ale napokon zadunel len na plexiskle za bránkou.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila s aprvá tretina medzi Košicami a Skalicou, gól sme v nej nevideli, stále tak platí predzápasový výsledok – 0:0. Najbližšie k úvodnému gólu mal domáci Šoltés, ktorému sa síce Romančíka prekonať podarilo, puk ale následne zastavila ľavá žrď jeho bránky.

    Pomer striel po 1. tretine: 12:7

    Druhá tretina sa začne približne o 18:14.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Na úvodnom buly prostrednej časti hry sa stretol Bartoš so Školiakom, úspešnejší bol druhý menovaný.
     
    20:20
    Skalica sa aj napriek tomu dopustila pomerne rtýchleho zakázaného uvoľnenia, ktoré zastavilo ich snaženie o presnejšiu kombináciu.
     
    21:07
    Mladík Studenič sa teraz s pukom obtočil okolo bránky súpera, kde sa následne dokázal dostať aj k zakončeniu, v páde ale nedokázal puk zodvihnúť ponad ľavý betón Halásza.
     
    21:25
    Na druhej strane musel zakončiť Romančík, ktorý puk do svojho tela späť do hry nepustil, čo znamená buly v útočnom pásme pre Košice.
     
    21:40
    Brankár Skalice predviedol vynikajúci zákrok a udržal bezgólový stav! Romančík teraz lapačkou vychytal zakončenie Deyla, ktorý sa už takmer radoval z presného zásahu.
    21:40 Veľká šanca Deyla
     
    22:20
    Košičania sa pri snahe o strelenie prvého gólu v stretnutí dopustili faulu a budú sa brániť.
     
    22:49
    Košice – Bortňák – 2 minúty za hákovanie.
     
    23:10
    Jass to teraz nespravil vôbec dobre, keď posielal na modrú čiaru ťažký skackavý puk, Skalica teraz musela mať pri jeho spracovaní aj kusisko šťastia.
     
    24:00
    Košičania ale zvládajú sekundy vo vlastnom oslabení veľmi dobre a len málokedy súpera púšťajú pred brankára Halásza.
     
    24:40
    Skalica dala gól!
    Teraz ale prišla fáza zápasu, kedy Skalica negovala moje slová a na súpera vyvinula veľký tlak, ktorý pramenil do prvého gólu. Presadil sa RENÉ ŠKOLIAK, ktorý tak zúročil presilovú hru. Asistencie: Lukáš Klíma, Miroslav Ďurák.
    24:40 René ŠKOLIAK - 0:1
     
    25:45
    Košice sú teraz tímom, ktorý bude smerom dopredu musieť zabrať. Preukázali to už niekoľko sekúnd po inkasovanom góle, kedy sa usadili pred Romančíkom.
     
    26:12
    A domáci si zo svojho snaženia vybojovali presilovú hru, na trestnú lavicu korčuľuje Kovalovský – seknutie.
     
    26:35
    Košičania si teraz medzi sebou puk niekoľkokrát poslali, predovšetkým to oblo na modrej čiare, odkiaľ napokon prišlo aj strelecké zakončenie jedného z domácich po tom, čo mu puk z hokejky Pavúka pristál na čepeli ale vyslal len nepresnú strelu.
     
    27:40
    Už som chcel Skalicu pochváliť za dobrú hru počas vlastného oslabenia, to som ale musel rýchlo odvolať, keďže hostia zabudli na jedného z domácich hokejistov, ktorý sa mohol tešiť z vyrovnávajúceho gólu.
     
    28:35
    Sily na ľadovej ploche sa medzičasom vyrovnali, domáci sa neustále tlačia pred Romančíka, tam toho ale veľa vymyslieť v týchto chvíľach nedokážu.
     
    29:15
    Naopak, museli sa mať na pozore, keď hokejkou v útočnom, pásme výborne zahral Jass, ktorý ale puk pre svojich spoluhráčov napokon získať nedokázal.
     
    30:10
    Košice kombinujú pred Romančíkom, občas je to aj so streleckým zakončením, ako tomu bolo v tomto prípade, gólman hostí ale ostáva aj naďalej neprekonaný.
     
    30:55
    Mickievics zo všetkých síl zabojoval o voľný puk v strednom pásme, následne ho zaviezol aj do toho útočného, tam ale ostal len pri mantineli, keďže Skalici chýbali pred Halászom hráči.
     
    31:50
    Hrá sa teraz zo strany na stranu, sledujeme množstvo nepresností, všetko to teraz vyvrcholilo zakázaným uvoľnením Košíc, ktoré tak nemôžu prestriedať.
     
    32:00
    Skalica chcela tento fakt využiť aj na druhý gól, puk mal na hokejke Klíma, ktorý ho poslal na modrú čiaru Novákovi, ten síce vypálil na Halásza, vôbec ho tým ale neprekvapil.
     
    32:50
    A ďalšie nepresnosti, tentokrát predovšetkým na strane hostí.
     
    33:40
    Košice s pukom obliehali bránku Patrika Romančíka, ktorý sa šiel medzi troma žrďami roztrhať, aby bol pri každej situácii ako prvý, napokon Skalica tlak súpera ustala.
    33:40
     
    34:05
    Zakázané uvoľnenie hostí, puk sa rýchlo vráti k bránke Skalice.
     
    34:11
    Košice dali gól!
    Veľmi pekná akcia Košíc, Hrnka vyhral buly na modrú čiaru, kde Šedivý ešte prihral voľnému DALIBOROVI BORTŇÁKOVI, ktorý strelou švihom do protipohybu Romančíka nedal gólmanovi Skalice šancu na zákrok. Asistencie: Eduard Šedivý.
    34:11 Dalibor BORTŇÁK - 1:1
     
    34:38
    Na druhej strane Tomáš Halász s dôležitým zákrokom, navrátilec v drese Košíc ale puk do vlastnej bránky nepustil.
     
    35:15
    Košice nabudené vyrovnávajúcim gólom sa hrnú do ďalších šancí, tentokrát to ale s rýchlosťou trochu prehnali a dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
     
    35:25
    Bartoš si prebral voľný puk v strednom pásme, následne dal do korčuľovania všetky svoje sily, ani tak sa ale nedokázal zbaviť dvojice brániacich hráčov Skalice. To je pre Košice škoda, mohli ísť do ďalšej veľkej šance.
     
    36:40
    Aj napriek tomu môžeme vravieť o domácom celku ako o tom aktívnejšom, dokazuje to ich neustále snaženie o strelenie gólu, ktoré už do jedného presného zásahu pramenilo.
     
    37:25
    Pripomenúť sa chcela aj Skalica, všetko to ale bolo v okolí modrej čiary, kde to bolo prehustené a puk smerom k Halászovi tak neprepadol.
     
    37:40
    Po následnom zakončení už áno, navyše, vydal sa po ňom ešte jeden z hráčov Skalice, ktorý ale videl, že nemá šancu a do súboja s Halászom tak napokon nešiel.
     
    37:55
    Skalica na buly v útočnom pásme neuspela, šancu na útočný výpad dostanú aj Košice.
     
    38:10
    Tie si teraz sami skomplikovali život, keď o puk vo vlastnej tretine niekoľkokrát prišli, napokon to ale vyriešili k svojej spokojnosti a odkázali ho odpáliť do bezpečia.
     
    39:20
    Košičania sa následne usadili v pásme súpera, kde sme dlho sledovali tesný súboj za bránkou Skalice, hráči i diváci sa dožadovali prerušenia, arbiter ale puk videl.
     
    39:30
    Košice ostali v pásme a ešte budú mať dostatok času na založenie zaujímavejšej akcie.
     
    39:50
    Na ľavej strane sa s pukom na hokejke ocitol osamotený Dudáš, ktorý teraz so zakončením zbytočne váhal a kým vypálil, prikorčuľoval k nemu jedne z obrancov Skalice, ktoré jeho zakončenie zblokoval.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa aj druhá časť hry, po bezgólovej prvej tretine sme videli hneď dva presné zásahy, po jednom na oboch stranách. Najskôr sa v presilovej hre presadil René Školiak, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste, následne vyrovnal Bortňák.

    Pomer striel po druhej tretine: 24:13

    Tretia tretina sa začne približne o 19:00.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Prvý puk tretej tretiny zamieril na hokejky Skalice, ktorá sa tak pokúsi o založenie rýchlej útočnej akcie.
     
    40:30
    Paradoxne, boli to Košice, ktoré sa s pukom usadili v priestore za útočnom modrou čiarou a vybojovali si tam vhadzovanie.
     
    40:45
    Košičania v dobrej príležitosti, konkrétne to bol Pavúk, ktorý sa na malý moment ocitol pri ľavom kruhu s pukom nepokrytý, jeho strela príklepom napokon skončila na zadnom mantineli.
     
    41:20
    Košičania sa usadili v obrannej tretine súpera, kde si vytvárajú veľký tlak.
     
    41:40
    Po jednom zo súbojov teraz ležal na ľadovej ploche ležať zrejme Pavúk, ktorý sa na zemi zvíjal v bolestiach, napokon sa ale dokázal pozviechať a odkorčuľoval na hráčsku lavicu.
     
    41:51
    Pokračovali sme v hre, avšak len 11 sekúnd, keďže Košice si teraz svojou obrovskou aktivitou v útočnom pásme pýtajú jedno vhadzovanie za druhým.
     
    41:59
    Skalica – Kovalovský – 2 minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    42:03
    Puk sa po buly poriadne podrážal, a to až priamo pre kapitána domácich, Mareka Bartánusa, ktorý zrejme túto situáciu nečakal a osamotený pred Romančíkom tak lepšiu strelu nevymyslel.
    42:03
     
    42:35
    Skalica sa následne oslobodila jednoduchým vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    43:10
    Košičania strácajú dôležité sekundy za gólmanom Halászom, keďže Skalica teraz výborne prehustila stredné pásmom a poslať tadiaľ puk je prakticky nemožné.
     
    43:50
    Domáci sa následne presunuli pred Romančíka, tam po krátkej kombinácii o puk prišli a zdá sa, že táto presilová hra Košíc ostane nevyužitá.
     
    44:13
    Vhadzovať po ľavici Romančíka sa bude už s päticou korčuliarov na oboch stranách.
     
    44:13
    Pred bránkou Skalice sa teraz diali veci, pred vhodením puku do hry prišlo k potýčkam medzi Ďurákom a Lapšanským, prvý menovaný zasiahol domáceho hráča nepochopiteľne hokejkou. Celú situáciu sa vydal riešiť Hrnka a čiaroví mali čo robiť, aby ho udržali v bezpečnej vzdialenosti.
     
    44:13
    Skalica – Ďurák – 10 minút za nešportové správanie.
     
    44:13
    Košice – Lapšanský – 10 minút za nešportové správanie hráča.
     
    45:22
    Skalica – Studenič – Hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    45:57
    Košice začali presilovú hru 5 proti 4 veľmi aktívne a po dlhej kombinácii prišlo strelecké zakončenie od modrej čiary, Romančík zrejme schytal puk do hlavy a padol na ľad.
    45:57
     
    45:57
    Našťastie to nebude nič vážne a brankár Skalice bude môcť v zápase pokračovať.
     
    46:32
    Presilovková formácia na čele s Tomášom Hrnkom teraz narobila v útočnom, pásme poriadny vietor, predovšetkým v momente, kedy menovaný puk dobre nahodil pred bránku, kde po skrumáži Romančík puk dokázal priľahnúť.
     
    46:57
    Následne to už ale urastenému útočníkovi Košíc nevyšlo podľa jeho predstáv a domáci sa tak museli porúčať pred vlastného brankára.
     
    47:40
    Skalica v tejto chvíli svojho súpera dobre vytláča do stredného pásma, čím na svoje konto pridáva množstvo cenných sekúnd.
     
    47:50
    Skalica potvrdila moje slová a puk opätovne vyhodila von z vlastnej tretiny, tentokrát to oblo až k Halászovi, kam sa budú domáci ponáhľať.
     
    48:01
    A vyzerá to tak, že domáci si zahrajú presilovku o dvoch mužov.
     
    48:01
    Skalica – Novák – 2 minúty za vyhodenie puku.
     
    48:20
    Košičania puk okamžite nahodili pred Romančíka, kde sa tlačili k zakončeniu, najbližšie k voľnému hraciemu predmetu ale mali hostia, ktorí ho odpálili.
     
    49:10
    Tlak Košíc v presilovke o dvoch mužov, videli sme zakončenie Suju od ľavého kruhu na vhadzovanie, ktoré Romančík reflexívne vykopol.
     
    49:37
    Košice už nevymysleli, Skalica bude na ľade so 4 hráčmi.
     
    50:30
    A keďže sa puk aj počas ďalšej minúty zdržiaval prevažne v strednom pásme, Košice presilovú hru využiť nedokázali.
     
    51:10
    Aj preto sa o gól snažia domáci hráči v tejto chvíli, kedy zvyšujú počet striel, často ale ide o nepresné pokusy, ako tomu bolo aj teraz, kedy sa puk zatrepotal v ochrannej sieti.
     
    51:40
    Skalica prakticky len vyváža puk čo najďalej od Romančíka, jej hráči cítia, že tlak ich súpera sa bude ešte zvyšovať a šetria si tak sily na záver riadnej hracej doby.
     
    52:20
    Lapšanský zaviezol puk do útočného pásma, v priestore medzikružia následne našiel Jenčíka, ktorý mal ale hokejku zakliesnenú v súperovi a vážnejšie tak zakončiť nedokázal.
     
    52:45
    Domácim sa teraz nepáčil verdikt postranného arbitra, ktorý videl Košice v ofsajdovom postavení. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    53:20
    Skalica sa opäť prezentovala jednoduchým zavezením puku za bránku Halásza, kde sa domáci nebudú chcieť zdržať.
     
    54:00
    A hoci tomu tak bolo, domáci mali veľký problém s kombináciou v strednom pásme, keďže tento priestor mala Skalica výborne vykrytý.
     
    54:40
    Sledujeme azda najhluchšiu pasáž hry za tri tretiny, veľmi veľa nepresností na strane domácich i hostí neuveriteľne pribrzdilo tempo hry, ktoré bolo inak vysoké.
     
    55:00
    Takmer som to ale zakríkol, Košice sa teraz ocitli vo veľkej príležitosti na skórovanie, na tribúnach Steel arény to len tak zhučalo, puk sa ale v sieti nezatrepotal.
     
    56:00
    Na opačnej strane klziska sa Skalica na ,malý moment usadila v útočnej tretine, tam jej hráči ale nedokázali vymyslieť nič zaujímavé a puku sa tak museli vzdať.
     
    56:30
    Košice si vybojovali vhadzovanie v útočnej tretine, puk sa do hry vráti z rúk postranného arbitra po ľavici Romančíka.
     
    56:50
    Bartánus "miešal" spoločne s Češíkom a Bicekom puk za bránkou súpera, vybojovali tam presilovú hru pre Košice.
     
    57:01
    Skalica – Brendl – 2 minúty za vyhodenie puku.
     
    57:10
    A puk vyhodila Skalica aj teraz, avšak v tomto prípade dovoleným spôsobom cez všetky čiary až k Halászovi.
     
    57:55
    Košice nasťahované pred Romančíkom, je to ale bez strely.
     
    57:58
    Tá prišla v tejto chvíli a nešlo vôbec o zbytočné zakončenie, do puku sa v kruhu na vhadzovanie oprel Šoltés, pri jeho zakončení musel Romančík previesť svoje kvality a rýchlosť.
    57:58
     
    58:30
    Skalica puk poslala do bezpečnej vzdialenosti od svojej bránky, oba celky odchádzajú striedať.
     
    58:46
    Aj Šedivý sa chce strelecky presadiť, aj preto unikal po pravej stane obrane súpera, jeho strelecké zakončenie napokon Romančík dokázal pokryť.
    58:46
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta riadnej hracej doby, Skalica hrá v plnom počte.
     
    59:30
    Puk za teraz zdržiaval v blízkosti Halásza, tam ale k ohrozeniu domácej svätyne neprišlo, keďže na hokejkách ho mali práve Košice.
     
    59:57
    Už sa nič neudeje, pôjdeme do predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Pomer striel po riadnej hracej dobe: 38:14

    Predĺženie sa začne približne o 2 minúty.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:05
    Začalo sa predĺženie dnešného zápasu, v ňom by nepochybne oba celky radi skóroval ia zabezpečili si tak na svoje konto dva body.
     
    60:40
    Pokračujeme ale v podobnom duchu, ako tomu oblo na konci tretej tretiny. Puk lieta zo strany na stranu a ani jeden z celkov tento fakt nedokáže využiť na súvislejšiu akciu
     
    61:15
    Zakázané uvoľnenie Skalice.
     
    61:20
    Celá situácia sa zopakovala ešte raz, hosťom teraz vyhadzovanie pukov z vlastnej tretiny absolútne nevychádza.
     
    61:45
    Košičania sa s pukom chceli usadiť pred Romančíkom, Skalica sale teraz výborne zavrela priestor okolo mantinela, odkiaľ súperovi rozohrať nedovolila.
     
    62:00
    Naopak, boli to práve Košice, ktoré sa museli brániť akcii svojho súpera, ani Skalica ale nevymyslela pred Halászom nič, čo by za zmienku stálo.
     
    63:04
    Záhoráci puk dlho podržali za bránkou svojho súpera, odkiaľ sa netlačili do streleckého zakončenia, akoby už hostia čakali na samostatné nájazdy.
     
    63:30
    Tie samozrejme nemusia prísť, dokázať to chceli Košice, ktoré sa následne nedokázali presadiť ani zo skrumáže pred bránkou po tom, čo Romančíkovi vypadol puk a ani ďalšie zo striel v sieti neskončili.
     
    63:52
    Košice dali gól!
    Teraz už ale gól padol, pre Skalicu je to smolný moment, keďže domáci sa presadili len minútu pred koncom predĺženia. Hrdinom stretnutia sa stal MARTIN DUDÁŠ, ktorý zodvihol ruky nad hlavu.
    63:52 DUDÁŠ - 2:1
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme za sebou dnešné stretnute medzi HC Košice a HK 36 HANT Skalica, ktoré napokon prinieslo dramatickejší priebeh, ako sa pred samotným zápasom očakávalo. Aj preto zvíťazili Košice až po predĺžení, v ktorom o dvoch bodoch pre domácich rozhodol Dudáš. Po výsledku 2:1 po predĺžení ale neodíde naprázdno ani Skalica, ktorá si z metropoly východu odváža bod.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 43:14

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Z Košíc sa na vás teším opäť v piatok, dovtedy dovidenia. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:49:04)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 35. Bortňák (Šedivý), 64. Dudáš – 25. Školiak (Klíma, Ďurák)


    HC Košice: Halász (Riečický) – Macejko, Dudáš, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk, Cebák – Bartoš (A), Lelkeš, Lapšanský – Bartánus (C), Češík, Bicek (A) – Hrnka, Suja, Šoltés – Bortňák, Jenčík, Boltun, Hričina.
    HK Skalica: Romančík – Ďurák, Polata, Opalek, J. Novák, Barák, Zukal, Rožník – Lantoš, Školiak, Studenič – Klíma, Brendl, Komínek – Brodek, Jass, Bezúch – Kovalovský, Mickievics, Korytko

    Rozhodčí: Snášel – Gavalier, Smrek
    bahis siteleri