Groningen – Zwolle 2:0 (kon.) | Ajax – Kerkrade 6:0 (kon.) | Excelsior – Arnhem 0:3 (kon.)
Graafschap – Eindhoven 3:6 (kon.)
konec
BV De Graafschap
3:6 (1:3)
PSV Eindhoven
Sobota 31.10.2015, 20:45 • Stadion De Vijverberg, Doetinchem • Nizozemská Eredivisie • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    Pěkný střelecký pokus aktivního Smeetse pořádně protáhl brankáře Zoeta, který vyrazil balon na rohový kop! Graafschap by chtěl fanoušky potěšit ještě gólem.
    90+1. Gastón PEREIRO - 3:6
     
    90+1
    PSV právě vstřelilo branku!
    Který končí gólem! Ve vápně se nejdříve neúspěšně snažil prosadit Guardado, jehož střelu vyrazil gólman Hidde Jurjus. Míč se ale naneštěstí pro něj snesl ke GASTÓNU PEREIROVI, který si obehrál obránce a poté dopravil balon do sítě!
     
    88
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Héctor Moreno, přichází Jordy De Wijs.
     
    84
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jürgen Locadia, přichází Gastón Pereiro.
    83. Luciano NARSINGH - 3:5
     
    83
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak to je klíčová branka pro hosty, která zřejmě rozhoduje o definitivním osudu! Luuk de Jong ve vápně posunul balon na Locadiu, jehož střelu ještě Jurjus vyrazil. K míči se ovšem dostal LUCIANO NARSINGH, který si obehrál obránce a poté prostřelil domácího rabnkáře, čímž upravil na 5:3!
     
    80
    Vermeijův centr mířil na El Jebliho, místo něho se ale k míči dostal Brenet, který si dal málem vlastní gól! Naštěstí pro něj byl připravený brankář Zoet, který míč chytil.
     
    79
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Cas Peters, přichází Tom Menting.
    76. Jeroen Zoet (PSV)
     
    76
    A byly z toho obrovské šance na vyrovnání! Po centru Vermeije měl Graafschap neskutečný tlak, z něhož vyprodukoval snad šest střeleckých pokusů, to se jen tak nevidí! Na konci stál ale vždy buď brankáře Jeroen Zoet, nebo obrana. Neskutečné, to je zápas, který diváky opravdu musí bavit, i ty nezaujaté! Na to je radost pohledět.
     
    73
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Robin Pröpper, přichází Youssef El Jebli.
     
    73
    Locadia nebezpečně odcentroval před bránu na Luciana Narsingha, který ale naštěstí pro domácí tým hlavičkoval nad bránu!
     
    70
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Nathan Kabasele, přichází Vincent Vermeij.
    67. Luuk de Jong - 3:4
     
    67
    PSV právě vstřelilo branku!
    Eindhoven své vedení získává zpátky, to je zápas!! Po rohovém kopu se za vápnem k míči dostal Jorrit Hendrix, který ho dopravil do pokutového území. V něm se uvolnil ke střele kapitán LUUK DE JONG, jenž z bezprostřední blízkosti překonal brankáře a dal na 4:3 pro svůj tým!
    64. Nathan KABASELE - 3:3
     
    64
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné, je vyrovnáno!!! Domácí sice s PSV prohrávali již 0:3, nyní se jim ale podařilo skórovat a srovnat stav zápasu. Po tomto chybném výkopu brankáře Jeroena Zoeta se v pokutovém území dostal k zakončení díky pěknému centru od Smeetse NATHAN KABASELE, který dopravil balon do sítě!
     
    64
    Za obranu obdržel přihrávku kanonýr Luuk de Jong, proti ale vyběhl gólman Hidde Jurjus, který mu sebral míč z pod kopaček! Dobrá práce brankáře Graafschapu.
     
    54
    Gólman Jeroen Zoet značně zdržoval při výkopu a zbytečné poznámky směrem k sudímu měl Andrés Guardado. Oba za to dostali žlutou kartu.
    50. Alexander BANNINK - 2:3
     
    50
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Tak to je paráda, domácí tým snižuje na rozdíl jediného gólu! Po levé straně předvedl naprosto perfektni akci Kabasele, po jehož centru se k hlavičce dostal Jeroen Tesselaar. Brankář Zoet míč vyrazil jen k ALEXANDERU BANNINKOVI, který se tak dostal k dorážce. Na tu si opět gólman PSV sáhl, ale zachytit už jí nedokázal a míč tak skončil v brance! Tohle by mohlo být ještě drama.
    45. Andy DRIVER - 1:3
     
    45
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Přeci jen se domácí celek dočkává gólu! Ted van de Pavert se vydal na útočný výlet a dostal se do souboje se dvěma protihráči. V něm neuspěl, posléze se ale míč odrazil ve vápně k ANDYMU DRIVEROVI, který překonal brankáře Jeroena Zoeta!
     
    40
    Jürgen Locadia si pěkně narazil míč s Luukem de Jongem a vystřelil po zemi, míč se ovšem od tyčky odrazil zpět do hřiště!
     
    37
    Jorrit Hendrix byl nepříjemně sražen skluzem od Case Peterse, který za to od hlavního rozhodčího Nijhuise vidí žlutý kartonek.
     
    33
    A mohlo to být už o čtyři góly, domácí obránci nechali ve vápně hodně prostoru Narsinghovi, který se uvolnil k zakončení! Jurjus ho ovšem zvládl vyrazit na roh.
    31. Davy PRÖPPER - 0:3
     
    31
    PSV právě vstřelilo branku!
    A už je to o tři góly, svou druhou branku v utkání dává DAVY PRÖPPER! Hostující celek obléhal pokutové území, de Jongova nahrávka před branku byla ale zblokována. Míče se ovšem zmocnil Locadia, který ho dopravil do předbrankového prostoru, kde byl právě starší z bratří Pröpperů. Ten už měl lehkou úlohu, kterou zvládnul na jedničku.
     
    28
    Dobrá akce v podání domácích! Na hranici pokutového území se ke střele propracoval Andy Driver, nicméně brankář Zoet stál přesně na místě, kam mířil balon.
     
    24
    Bylo tomu skutečně tak. Davy Pröpper odcentroval do vápna, kam si na hlavičku naběhl Jeffrey Bruma, naštěstí pro Graafschap jí ale umístil jen do brankáře Hiddeho Jurjuse!
    19. Andrés GUARDADO - 0:2
     
    19
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak to byla naprostá nádhera! K exekuci volného přímého kopu se postavil ANDRÉS GUARDADO, který překopl zeď a míč skončil až v šibenici branky Graafschapu! Hidde Jurjus na tuto střelu neměl nárok, krásná trefa a je to 2:0 pro PSV Eindhoven.
     
    11
    Obrovská šance pro Luuka de Jonga, který se ve vápně dostal k velmi nebezpečné střele! Jurjus jí ovšem zvládl vyrazit do bezpečí. Domácí gólman má už od úvodu zápasu plné rukavice práce.
     
    10
    Jeroen Tesselaar u postranní čáry srazil Guardada a inkasuje žlutou kartu.
     
    7
    Po velmi dobrém protiútoku se v pokutovém území zjevil zcela osamocený Andrés Guardado, který ovšem trefil jen gólmana Hiddeho Jurjuse! Velké štěstí pro domácí.
     
    3
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo velmi rychlé! Robin Pröpper zachyboval v pokutovém území, když nechal centr od Guardada propadnout až ke svému bratrovi DAVYMU PRÖPPEROVI, který už tváří v tvář Jurjusovi skóroval a otevřel tak skóre zápasu již ve třetí minutě! Tohle byla tak trochu nechtěná bratrská spolupráce.

    Michal Belšán

    Branky: 45. Driver, 50. Bannink, 64. Kabasele – 3. D. Pröpper, 19. Guardado, 31. D. Pröpper, 67. L. de Jong, 83. L. Narsingh, 90+1. Pereiro

    Karty:   10. Tesselaar (GRA), 37. Peters (GRA) – 54. Guardado (PSV), 54. Zoet (PSV)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 9:14. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:2.
    BV De Graafschap: Jurjus – Will, Straalman, van de Pavert (C), Tesselaar – Bannink, R. Pröpper (73. El Jebli), Smeets, Driver – Kabasele (70. Vermeij), Peters (79. Menting).
    Náhradníci: Verstappen – Kaak, Vermeij, Linthorst, El Jebli, Çiçek, Menting.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno (88. De Wijs), Brenet – D. Pröpper, Hendrix, Guardado – L. Narsingh, L. de Jong (C), Locadia (84. Pereiro).
    Náhradníci: Pasveer – Pereiro, Schaars, Maher, Bergwijn, De Wijs, Alberto.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap
    bahis siteleri