Carolina – Toronto 1:2 (1:2 po s.n.) | Columbus – Nashville 4:0 (kon.) | Detroit – Los Angeles 3:2 (kon.)
NY Islanders – Montreal 3:5 (kon.) | Calgary – Chicago 2:1 (po pr.) | Edmonton – New Jersey 5:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
New Jersey Devils
Sobota 21.11.2015, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Taylor HALL - 5:1

     
    57:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nyní už s naprostým klidem konstatuji, že je definitivně rozhodnuto! Hosté nadále pokračovali ve hře bez brankáře a v obranném pásmu se k puku dostal Leon Draisaitl, který ho nahrál na TAYLORA HALLA, jenž bez problémů dopravil kotouč do prázdné brány! Asistence: Leon Draisaitl.
     
    57:13
    Od modré čáry nebezpečně pálil Damon Severson a před brankou se k teči probojoval Adam Henrique, nicméně švédský brankář ve službách Oilers včas zareagoval a puk chytil!
     
    56:16
    Poslední naděje pro Devils, Keith Kinkaid míří na střídačku a New Jersey to tak zkusí se šesti hráči v poli!
    Mark LETESTU - 4:1

     
    53:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba v hostující rozehrávce a Olejáři jdou do tříbrankového vedení, což už se Ďáblům bude dohánět opravdu těžko! Po chybě rozehrávajícího Mikea Cammalleriho se ke střele dostal MARK LETESTU, který i s notnou dávkou štěstí prostřelil Keitha Kinkaida! Tento gól tak zřejmě definitivně rozhoduje o osudu zápasu. Bez asistence.
     
    48:44
    A máme tu další vyloučení, tentokráte na domácí straně. Matt Hendricks (EDM) inkasuje dvě trestné minuty za hru vysokou holí.
     
    44:19
    Bobby Farnham (NJD) byl až příliš agresivní při napadání Hendrickse a inkasuje tak dvouminutový trest za nedovolené bránění.
    Jordan EBERLE - 3:1

     
    43:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A přesilová hra je využita, díky čemuž Olejáři vedou o dva góly! JORDAN EBERLE dostal přihrávku na levou stranu a mermomocí se snažil procpat kotouč za Keitha Kinkaida. Dlouho se mu to nedařilo, za svou neutuchající snahu byl ale odměněn a nakonec dotlačit černý kus pryže do brány! Asistence: Taylor Hall a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    42:59
    Dvě minuty za hákování dostává Jacob Josefson (NJD), Edmonton si tak zahraje další přesilovou hru, ve které by rád konečně své početní výhody využil.
     
    38:54
    Darnell Nurse byl za brankou sražen Stephenem Giontou (NJD), který je tak vyloučen na dvě minuty za krosček. Na Edmonton čeká čtvrtá přesilovka a jistě budou doufat, že jí odehrají lépe. V předchozích případech totiž ani jednou nezaznamenali střelu na bránu!
     
    36:30
    Velmi dobrá šance pro Naila Jakupova! Leon Draisaitl mu od mantinelu posunul kotouč a ruský útočník bez váhání vypálil, branku New Jersey ovšem těsně minul!
     
    35:19
    Zbytečný útočný faul v podání Mikea Cammalleriho (NJD) nejenže přerušil tlak Ďáblů, navíc zapříčinil dvouminutové vyloučení a po komerční přestávce tak uvidíme početní výhodu Edmontonu.
     
    32:53
    Olejáři budou hrát 53 sekund ve třech! Za držení je totiž vyloučen obránce Eric Gryba (EDM) a Ďáblové tak mají velkou příležitost na srovnání skóre.
     
    31:46
    Anton Lander (EDM) míří na trestnou lavici za držení a New Jersey dostává podruhé možnost početní výhody. V prvním případě se dokázalo prosadit, jak tomu bude nyní?
     
    28:01
    A mohlo být vyrovnáno, tým z Newarku šel totiž do přečíslení! Jordin Tootoo v něm nahrál na Josefsona, který ovšem trefil jen beton přesouvajícího se Nilssona!
    Oscar KLEFBOM - 2:1
     
    27:12
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí celek si bere zpátky své vedení a opět na tom má lví podíl první útočná formace. Teddy Purcell si vyměnil kotouč s Leonem Draisaitlem, aby posléze našel přesnou přihrávkou najíždějícího obránce OSCARA KLEFBOMA, jenž střelou z voleje prostřelil Keitha Kinkaida! Asistence: Teddy Purcell a Leon Draisaitl.
    Kyle PALMIERI - 1:1

     
    26:04
    Devils právě vstřelili branku!
    A máme vyrovnáno, Devils využili přesilovou hru velmi dobrým způsobem! Od začátku motali svého soupeře v pásmu. Po neúspěšném pokusu Schlemka se ke kotouči dostal KYLE PALMIERI, který obehrál hned několik protihráčů a nekompromisní střelou zápěstím prostřelil Anderse Nilssona! Asistence: David Schlemko a Travis Zajac.
     
    25:41
    Dvouminutový trest za držení Jordina Tootooa inkasuje Brandon Davidson (EDM).
     
    24:40
    Obrovská šance na vyrovnání! Lee Stempniak nahrál puk na volného Cammalleriho, jenž měl dost času na střelu. Ta mu ale moc nevyšla a šla vedle brány!
     
    19:51
    Obrovská šance Ďáblů v oslabení! Lee Stempniak nahrál mezi kruhy na Adama Henriquea, který si srovnal kotouč na své hokejce. Následnou střelou zápěstím trefil spojnici břevna a levé Nilssonovy tyče!
     
    19:17
    Nail Jakupov se krásně uvolňoval do šance, až byl nakonec zahákován Kylem Palmierim (NJD), který tak dostává dvě trestné minuty. Druhá přesilovka pro Edmonton.
     
    15:47
    A máme tu první vyloučení. Za nedovolené bránění si dvě minuty posedí na trestné lavici Lee Stempniak (NJD).
    Leon DRAISAITL - 1:0
     
    06:59
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení díky duu, které Olejáře táhne v posledních zápasech skvělými výkony! LEON DRAISAITL ve středním pásmu přenechal kotouč Tayloru Hallovi, aby následně nabral rychlost a sjel si před branku, kam obdržel od svého parťáka fantastickou přihrávku před odkrytou klec. Touto šancí nepohrdl a otevřel tak skóre zápasu svým třetím gólem v posledních třech zápasech v řadě! Asistence: Taylor Hall a Brandon Davidson.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 7. Draisaitl (Hall, Davidson), 28. Klefbom (Purcell, Draisaitl), 44. Eberle (Hall, Nugent-Hopkins), 54. Letestu, 58. Hall (Draisaitl) – 27. Palmieri (Schlemko, Zajac)


    Edmonton Oilers: Nilsson (Talbot) – Nurse, Gryba, Klefbom, Fayne, Davidson, Reinhart – Hall, Draisaitl, Purcell – Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle – Hendricks, Letestu, Jakupov – Korpikoski, Lander, Pakarinen
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Greene, Larsson, Moore, Severson, Merrill, Schlemko – Cammalleri, Henrique, Stempniak – Kalinin, Zajac, Palmieri – Tlustý, Josefson, Tootoo – Farnham, Gionta, O'Neill

    Rozhodčí: Kozari, Hanson – Henderson, Cameron
    bahis siteleri