Toljatti – Spartak Moskva 1:2 (kon.) | Kazaň – Petrohrad 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Vladivostok 5:1 (kon.)
Čerepovec – Chabarovsk 1:4 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Riga – Soči 1:2 (kon.)
HC Slovan – Minsk 4:1 (kon.) | Záhřeb – N.Novgorod 2:1 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
HC Dinamo Minsk
Úterý 24.11.2015, 19:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vážení hokejoví příznivci, srdečně vás vítám u sledování podrobného textového přenosu z dalšího utkání Kontinentální hokejové ligy, v němž HC Slovan Bratislava přivítá od 19 hodin HC Dinamo Minsk. Tak se dobře bavte!

    Čeká nás bitva jako řemen!
    Tento nadpis upoutává fanoušky na dnešní duel proti celku z běloruské metropole na oficiálních stránkách Slovanu. A není se co divit, půjde totiž o veledůležitý souboj s přízviskem "šestibodový", protože poražený by si notně zkomplikoval boj o play-off! Svěřenci českého harcovníka Miloše Říhy jsou v Západní konferenci devátí se stejným ziskem bodů jako osmé Soči, nicméně mají hned o tři odehrané duely více. To Minsk má o bod méně než jeho dnešní hostitel, má však dvě utkání k dobru.

    Belasí za sebou mají povedený dvouzápasový trip, na němž senzačně zvítězili na ledě supersilného CSKA Moskva a poté si poradili i s houževnatým Čerepovcem, ačkoliv v obou duelech postrádali zadáka par excellence – veterána Ľubomíra Višňovského. Lví podíl na vítězstvích Bratislavských měl kanadský gólman Michael Garnett, který zaknihoval famózní úspěšnost zákroků 98,67% a byl vyhlášen nejlepším brankářem týdne v KHL!

    Dinamo pravidelně střídá lepší vystoupení s horšími, výsledky z posledních pěti duelů hovoří za vše: výhra právě nad Slovanem, prohra s Dinamem Moskva, vítězství nad Viťazem, další porážka s moskevským Dinamem a naposledy znovu zisk tří bodů v utkání s Viťazem Podolsk. Pokud Cheechoo a spol. budou v nastaveném trendu pokračovat, tak by se dnes měl z vítězství radovat Slovan! Takovou raritou a perličkou v táboře hostí je fakt, že se mezi třemi tyčemi poměrně pravidelně střídají hned tři gólmani – Jeff Glass, Dmitrij Milčakov a naturalizovaný Bělorus kanadského původu Kevin Lalande.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Višňovský, Starosta, Barker, Švarný, Valach, Mihalik, Kozák – Jeglič, Tičar, Nagy – Bartovič, Surový, Paré – Kašpar, Viedenský, Miklík – Skalický, Lušňák, Skokan.

    HC Dinamo Minsk: Glass (Milčakov) – Bailen, Šinkevič, Lisovec, Krajíček, Filičkin, Gunderson – Vesce, Ellison, Cheechoo – Matěruchin, Szczechura, Stěpanov – Meleško, Drozd, Komarov – Pavlovič, Kolcov, Michaljov.

    Rozhodčí: Oskirko, Ravodin – Aljošin, Ivanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Ladislav Nagy se pokoušel o první průnik do pásma, ale neprosadil se, hosté však poté dostali puk jen na Tičarovu hůl.
     
    00:59
    Cam Barker si na útočné modré udělal prostor na střelu a poté vypálil, Glass si s jeho pokusem bez problémů poradil.
     
    01:39
    Náznaky šancí na obou stranách – Garnett měl i trochu štěstí, poněvadž Szczechurovi zakončení nevyšlo a Stěpanovova dorážka si cestu do sítě také nenašla, ihned poté se vydal do protiútoku Andrej Šťastný, nicméně ani Jeff Glass se nenechal zahanbit.
     
    02:33
    Před Jeffem Glassem to znovu vřelo, nicméně nikdo v modrém dresu nedokázal přesně zakončit. Slovan je v úvodu aktivnějším týmem.
     
    03:21
    Rozehrávka Říhovy party skončila na zakázaném uvolnění, hra se tak přestěhuje před Michaela Garnetta, nejlepšího brankáře ligy minulého týdne.
     
    03:52
    Glass měl co dělat, aby si poradil se štiplavým projektilem Jegliče a Nagymu chyběly centimetry, aby se dostal k dorážce ze skvělé pozice!
     
    04:34
    Švarný ve skvělé palebné pozici ještě hledal lépe postaveného Jegliče, hráči Slovanu tak nadále kombinují v útočném pásmu.
     
    05:30
    Domácí uzavřeli svého soka před Jeffem Glassem a během minimálně dvouminutového pobytu stihli i vystřídat, svěřenci kouče Kovaljova poté vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    06:16
    Kašparova jedovatice proletěla centimetry vedle levé tyče, teď při Glassovi stáli všichni svatí!
     
    06:41
    Svůj tým teď podržel na druhé straně i Michael Garnett, hosté vyjeli ve třech kupředu a Komarov pálil ze skvělé pozice, nicméně kanadský legionář ve svatyni Slovanu vytáhl skvělý zákrok!
     
    07:52
    Vracející se Ryan Gunderson teď dost možná zachránil svůj tým, jelikož na poslední chvíli zvlikvidoval Tičarův pokus z levého kruhu!
     
    08:27
    V úvodu zápasu sledujeme velmi atraktivní hokej. Ačkoliv se stále hraje bez branek, hra se stěhuje ze strany na stranu a k vidění je spoustu gólových šancí!
     
    08:43
    I mistr tesař se někdy utne. Višňovský omylem namazal kotouč Mattu Ellisonovi, ale ten jeho zaváhání nedokázal potrestat.
     
    09:11
    Francis Paré se natlačil před Glasse a ten měl co dělat, aby na poslední chvíli betonem vyrazil dělovku Surového od modré!
     
    09:52
    Meleško neměl komu přihrát, a tak z ostrého úhlu bekhendem nahodil kotouč na Garnetta, který pro jistotu přerušil hru.
     
    10:51
    Alexandr Matěruchin se ocitl v podobné pozici jako před chvílí Meleško, a tak pouze nahodil kotouč do pásma.
     
    11:25
    Stěpanov nabil na modrou Lisovcovi, jehož rána vůbec nebyla přesná a hosté vzápětí o útočné pásmo definitivně přišli.
     
    12:16
    Hra se po úvodních útočných hodech uklidnila, oba týmy nyní hrají především ze zabezpečené obrany. Po komerční přestávce se bude vhazovat před Michaelem Garnettem.
     
    12:58
    Tomáš Surový poslal do samostatného úniku Bartoviče, který ujížděl sám na Glasse, ale na poslední chvíli ho rozhodil vracející Ellison, který může být rád, že z toho nebude trestné střílení!
     
    13:33
    Barkerovo nahození bylo jen takovou z nouze ctností, hosté se osvobodili a Ivan Švarný se musí mít na pozoru před dotěrným Komarovem.
     
    14:25
    Lukáš Krajíček hledal takovým stříleným pasem od modré na levém kruhu Pavloviče, ale tomu šel pas pod nohy a na druhou stranu už upaluje Lušňák.
     
    15:05
    Sám proti přesile hráčů v bílém se však Patrik Lušňák neprosadil a hra se stěhuje zpět před Garnetta.
     
    15:32
    S nenápadným pokusem Nicka Bailena od modré čáry si Garnett poradil a pro jistotu schoval kotouč ve své lapačce až do přerušení hry.
     
    16:15
    Vladimír Mihalik si všiml rozjetého Parého a v pravý čas mu předložil pas do jízdy, ovšem vítěz Gagarinova poháru z roku 2014 z levého kruhu nemířil přesně.
     
    17:08
    Stále se hraje bez vyloučení, oba celky se snaží hrát především disciplinovaně. Do konce první třetiny už zbývají jen necelé tři minuty.
     
    17:54
    David Skokan obkroužil Glassovu svatyni a poté z otočky zakončil, ale nepodařilo se mu zvednout kotouč nad Glassův beton!
     
    18:31
    Šance na obou stranách! Pavlovič se zpoza branky prokousal před Garnetta a položil si ho, ale ten si jeho blafákem poradil a vzápětí neuspěl na druhé straně ani Skalický!
     
    18:-6
    Dnes poprvé se bude vylučovat, a to na obou stranách. Za nedovolené bránění jde pykat Rok Tičar (SBA), za krosček Ilja Šinkevič (MIN).
     
    18:59
    Slovan právě vstřelil branku!
    Bratislavská aréna vypukla nadšením! Katastrofální rozehrávka Dinama skončila na holi ROKA TIČARA, který upaloval sám na Glasse, kterého si kličkou položil a poté pohodlně přehodil puk přes jeho beton! Bez asistence.
    18:59 Tičar (SBA)
    Rok TIČAR - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina začala v divokém tempu. Hra se v úvodu přelévala ze strany na stranu a k vidění byly šance na obou stranách. Belasí se ale postupně začali soustředit více a více na defenzívu a postupně přebírali iniciativu svěřenci kouče Kovaljova, nicméně minutu před koncem poslal Slovan do vedení ze samostatného úniku Tičar. Jak na to Dinamo zareaguje po změně stran? To se dozvíme v 19:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Bailenovu tvrdou ránu z vrcholu kruhů před dezorientovaným Garnettem ještě tečoval Meleško, ale domácí gólman přišel ke kotouči jako slepý k houslím a udržel Slovan ve vedení!
     
    20:44
    Oba týmy už hrají v plném počtu, domácí zakládají další akci z vlastní obranné třetiny.
     
    21:38
    Rozehrávka Dinama skončila na zakázaném uvolnění, hra se tak přestěhuje zpět před Jeffa Glasse.
     
    21:40
    Ihned po buly vypálil Miroslav Skalický, ale mířil jen do připravené Glassovy lapačky.
     
    22:16
    Na icing tentokrát vyhodil touš domácí zadák Kozák, hosté se lacino dostávají do útočného pásma.
     
    22:35
    Lušňák pronikl do pásma a přenechal kotouč Dávidu Skokanovi, jeho nenápadný pokus z mezikruží však proletěl zhruba metr vedle pravé tyče Garnettovy svatyně.
     
    22:58
    Jubilejní desátý zákrok zápasu si připsal Michael Garnett, ale nahození Michajlova z ostrého úhlu pro něj bylo lahůdkou.
     
    23:33
    Gundersonova nabídka na teč od modré mířila příliš vysoko nad ledem, Michael Garnett kotouč pohodlně ukryl ve své lapačce.
     
    23:48
    Zničehonic se dostal do zakončení z pravého kruhu Michel Miklík, ale strážce minské svatyně byl připraven.
     
    24:37
    Čtvrtá lajna Slovanu pořádně zatopila rozehrávajícím zadákům hostí, ale Šinkevič si nakonec s napadajícím Skalickám poradil.
     
    25:24
    Domácí vyhodili puk přes všechny čáry tak šikovně, že z toho zakázané uvolnění nebude a oba týmy nyní střídají.
     
    26:15
    Ve druhé třetině se hraje prakticky bez šancí, jaký to rozdíl oproti první dvacetiminutovce. Kotouč se stěhuje ze strany na stranu bez žádného efektu.
     
    26:31
    Asi jsem to zakřikl, protože po pravém křídle pronikl do skvělé palebné pozice Paul Szczechura, ale Garnett si s jeho tvrdou ranou poradil! Na řadě je komerční přestávka.
     
    26:50
    O chvilku později musel zasahovat i Glass. Lukáš Kozák podpořil ofenzívu a vyslal na zteč Surového, který trefil minského brankáře do masky!
     
    27:33
    Vracející se Švarný skvěle vypíchl puk unikajícímu hráči soupeře, čímž zhatil rozvíjející se šanci Dinama. Hosté ale zůstávají v útočném pásmu.
     
    28:17
    Komarov od modré trefil jen před sebou stojícího Lukáše Kašpara, od jehož chrániče se černá pryž odrazila na tribunu. Vhazovat se bude po Garnettově levici.
     
    29:07
    Hosté pouze nahodili puk do útočné třetiny a odjeli střídat, poslední minuty se hraje v poměrně ospalém tempu.
     
    29:39
    Nyní se to pokusili změnit Nagy se Skokanem, ale první jmenovaný nevyzrál na Ryana Gundersona a Slovan poté o kotouč znovu přišel.
     
    30:25
    Žiga Jeglič nenápadně vystřelil zpoza bránícího Krajíčka, Jeff Glass však předvedl svůj čtrnáctý útočný zákrok.
     
    31:11
    Francis Paré neměl komu přihrát, a tak pouze nahodil puk směrem ke Glassovi, který se neodvážil rozehrát a vyčkal hvizdu sudího.
     
    31:50
    Šinkevičův zpětný pas na modrou čáru nebyl vůbec přesný, hostující zadák vyhnal svého parťáka Nicka Bailena do středního pásma.
     
    32:16
    Dvě minuty za podražení si jde odpykat Lukáš Kozák (SBA), Dinamo si po komerční přestávce zahraje v početní výhodě.
     
    33:05
    Domácí se osvobodili, ale hráči Dinama se okamžitě vrátili zpět do pásma a Gunderson vyzval střílenou přihrávkou ke skórování Jonathana Cheechooa, ale bývalý vítěz Richardovy trofeje pro nejlepšího střelce NHL na Garnetta nevyzrál!
     
    33:51
    Svěřenci Miloše Říhy se svědomitě brání a v oslabení nepouštějí svého soupeře ani k puku, natožpak do útočného pásma.
     
    34:16
    A Kozák už je na ledě, Minsku tato početní výhoda hrubě nevyšla.
     
    34:57
    Cheechoo to opět zkoušel z mezikruží, ale ani tentokrát na svého krajana Michaela Garnetta nevyzrál.
     
    35:33
    Jevgenij Lisovec (MIN) ve středním pásmu zbytečně držel Bartoviče, Slovan si zahraje přesilovku!
     
    36:10
    Ladislav Nagy našel v mezikruží sjíždějícího si Mihalika, ale jeho pokus byl zablokován a domácím byla poté odpískána přihrávka rukou.
     
    37:10
    Před Glassem to pořádně vřelo, ale nikdo v modrém nedokázal dorazit kotouč za Glassova záda. Nepodařilo se to ani Lukáši Kašparovi, který už pálil ze skvělé pozice!
     
    37:33
    Lisovec už je na ledě, Dinamo hraje v plném počtu.
     
    38:05
    Bekhend Francise Parého z levého kruhu orazítkoval zadní mantinel, Cheechoo s Ellisonem zakládají rychlý protiútok.
     
    38:32
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Hosté hráli s pukem v pásmu a dostal se k němu Juraj Valach, který s ním chtěl naivně vyjet z pásma. To se mu ale nepodařilo a kotouč zachytil Šinkevič, který ho přiťukl volnému Nicku Bailenovi a ten si všiml úplně volného Ryana Vesceho, jenž se neukvapil a gól na zlatém podnose naservíroval MATTU ELLISONOVI, který měl před sebou prázdnou branku! Asistence: Ryan Vesce, Nick Bailen.
    38:32 Ellison (MIN)
    Matt ELLISON - 1:1
     
    39:03
    Už se rozběhla poslední minuta druhé třetiny, v té třetí se podle všeho můžeme těšit na veké drama.
     
    39:47
    Hra je ještě jednou přerušena, Tičarův pokus z pravého kruhu si Jeff Glass pohlídal a ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    No a druhá třetina nabídla podobný konec, jako ta první. Dlouho se hrálo bez větších šancí a ty, které si oba celky vytvořily, zůstaly nevyužity. Minutu a půl před druhou sirénou ale dostal kotouč před prázdnou branku Matt Ellison, a tak se jde do šaten za stavu 1:1. Třetí třetina začne zhruba ve 20:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Už známe údaj o návštěvnosti, na bratislavský zimák si dnes našlo cestu 9332 diváků!
     
    41:22
    Projektil Milana Bartoviče se o zadní hrazení nepříjemně odrazil zpět před Glasse, ale ten se stihl otočit a na poslední chvíli ukryl kotouč v rukavici!
     
    42:23
    Už se hraje dlouho bez přerušení. Hosté drží puk v útočném pásmu, ale honí ho po rozích, a Garnett tak může být v klidu,
     
    43:21
    Szczechura (MIN) úplně zbytečně podrazil Lušňáka ve vlastním útočném pásmu a posílá svůj tým do čtyř.
     
    44:04
    Tičar ztratil souboj v souboji s Dmitrijem Meleškem, jenž následně razantním odpalem osvobodil Dinamo.
     
    45:01
    A znovu. Szczechurův trest se už chýlí ke konci a domácí ještě nevymysleli vůbec nic...
     
    45:21
    Dinamo hraje v plném počtu. Z táboru Slovanu přišla jedna nepříjemná zpráva, pro zranění už do utkání nezasáhne Tomáš Starosta.
     
    45:54
    Říhova parta bude mít šanci na reparát, na dvě minuty za držení jde pykat Ilja Šinkevič (MIN).
     
    46:41
    Tato přesilovka už je o dost lepší než ta předešlá. Cam Barker našel parádním stříleným pasem Lušňáka, s jeho pokusem si ale ležící Glass poradil.
     
    47:16
    Švarného bomba od modré mezi tři tyče nemířila a bývalý zadák Dinama ve službách jeho soupeře měl poté na holi jasný gól, ale z mezikruží tváří v tvář Glassovi minul!
     
    47:49
    Rok Tičar našel poslepu své "dvojče" Jegliče, ani on však na Jeffa Glasse nevyzrál!
     
    47:54
    Hosté přečkali perné chvilky a jsou v šesti.
     
    48:59
    Ani do třetice všeho dobrého to Ivanovi Švarnému z dobré pozice nevyšlo. Pokud dnes Dinamo vyhraje, zkušenému zadákovi se bude hodně špatně usínat...
     
    49:46
    Před námi je poslední desetiminutovka základní hrací doby a Lisovec drží kotouč ve vlastním pásmu, čekajíc na dostřídávající spoluhráče.
     
    50:42
    Právě Jevgenij Lisovec nyní vypálil, ale Garnett byl na msítě. Tičar však poté chybně rozehrál a Minsk zůstává v pásmu.
     
    51:16
    Cam Barker si udělal prostor na pravém kruhu a tvrdě vypálil, jeho krajan Glass v poněkud akrobatické pozici zasáhl!
     
    51:24
    Slovan právě vstřelil branku!
    Napodruhé už to nejproduktivnějšímu zadákovi celé soutěže CAMU BARKEROVI vyšlo a Bratislavští se ujímají vedení! Paré nabil trojce draftu NHL z roku 2004 na modrou čáru a zkušený zadák Slovanu prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Francis Paré.
    51:24 Barker (SBA)
    Cam BARKER - 2:1
     
    52:42
    Utkání tak rázem získalo úplně jiný náboj, tlak se nyní vznáší na hokejkách hostujících hráčů, kteří mají sedm minut na vyrovnání!
     
    53:34
    Lisovce však obral o puk Žiga Jeglič a dostal kotouč až ke Glassovi, oba týmy nyní střídají.
     
    54:19
    Rozehrávka Slovanu skončila na zakázaném uvolnění, v Bratislavě se nám pomalu schyluje k závěrečnému tlaku Dinama.
     
    55:10
    Alexandr Matěruchin našel na modré čáře Krajíčka, který zavřel oči a poslal to na bránu, tu ale nakonec vůbec netrefil.
     
    55:45
    Jevgenij Lisovec trefil obětavého Kašpara, který už je na ledě dobrou minutu a půl. Domácí hráči už by nutně potřebovali vystřídat.
     
    56:04
    Nyní se tak děje, kotouč totiž skončil v ochranné síti...
     
    56:50
    Domácím se až napotřetí podařilo vyhodit touš z obranné třetiny, celku z běloruské metropole se čas na vyrovnání povážlivě krátí.
     
    57:29
    Stále je ho však poměrně dost a tlak Dinama sílí, Sloan nyní vyhodil puk jen na zakázané uvolnění.
     
    58:11
    Veterán Ľubomír Višňovský uklidnil hru a vyhodil puk tak šikovně, aby neskončil na zakázaném uvolnění.
     
    58:50
    Slovan právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že je rozhodnuto! V momentě, kdy Glass opustil svou svatyni, se ke kotouči po pro hosty smolnému odrazu puku o čárového sudího dostal MICHEL MIKLÍK, který bez problémů trefil odkrytou svatyni! Bez asistence.
    58:50 Miklík (SBA)
    Michel MIKLÍK - 3:1
     
    59:18
    Diváci už slaví zisk důležitých tří bodů, hráči Dinama to však stále nebalí a kombinují v útočném pásmu.
     
    59:56
    Slovan právě vstřelil branku!
    Ještě jeden hřebíček do minské rakve čtyři sekundy před sirénou zatloukl po zaváhání Matěruchina LUKÁŠ KAŠPAR, jenž trefil prázdnou branku dokonce ze svého vlastního pásma! Bez asistence.
    59:56 Kašpar (SBA)
    Lukáš KAŠPAR - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Slovan vítězí popáté v řadě a v neúplné tabulce se posunuje dokonce nad sedmou příčku! V Bratislavě se dnes bude slavit, jelikož svěřenci Miloše Říhy se osm minut před koncem ujali vedení zásluhou hvězdného zadáka Cama Barkera a ačkoliv si hosté v závěru vytvořili obrovitánský tlak, Garnetta už podruhé překonat nedokázali a domácí zpečetili své vítězství dvěma góly do prázdné branky. Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a příště na počtenou! (21:18:16)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 19. Tičar, 52. Barker (Paré), 59. Miklík, 60. Kašpar – 39. Ellison (Vesce, Bailen)


    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Višňovský, Starosta, Barker, Švarný, Valach, Mihalik, Kozák – Jeglič, Tičar, Nagy – Bartovič, Surový, Paré – Kašpar, Viedenský, Miklík – Skalický, Lušňák, Skokan.
    HC Dinamo Minsk: Glass (Milčakov) – Bailen, Šinkevič, Lisovec, Krajíček, Filičkin, Gunderson – Vesce, Ellison, Cheechoo – Matěruchin, Szczechura, Stěpanov – Meleško, Drozd, Komarov – Pavlovič, Kolcov, Michaljov.

    Rozhodčí: Oskirko, Ravodin – Aljošin, Ivanov

    Diváci: 9332
    bahis siteleri