Havířov – Opava 3:2 (1:0 po s.n.) | Mountfield HK – Liberec 2:0 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (1:2 po s.n.)
Chomutov – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Pardubice – Letňany 4:2 (kon.) | Vítkovice – Vsetín 4:2 (kon.)
HC Plzeň – Kladno 3:2 (2:1 po s.n.) | Slavia – Sparta 4:5 (po pr.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 1:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 27.11.2015, 15:00 • Malá hala FORTUNA arény, Hradec Králové • Extraliga staršího dorostu • 23. kolo
Partner:
     
    Hradec tak v důležitém zápase vítězí 2:0 a dál pokračuje jeho skvělá bilance. Brankář Tomáš Vomáčka vychytal třetí čisté konto v řadě, neinkasoval už 182 minut a 19 sekund! To je opravdu husarský kousek.
     
    59:21
    Václav Maršík mohl rozhodnout, byl však podražen. Liberec dnes neměl ani jedno vyloučení, a to platí i nadále!
     
    53:04
    No a Bílí Tygři dostávají ideální možnost, jak ještě zabojovat o body. Martin Hejna (HKM) je vyloučen za napadení Tomáše Nezbedy, Liberec má třetí přesilovku!
     
    51:44
    Jan Jeník skočil na led příliš brzy a Liberec hrál chvíli v šesti, rozhodčí to ovšem ponechali bez povšimnutí.
     
    47:19
    Štohanzl zavezl puk po levé straně a vybídl Patrika Mašína. Ten to ale měl přes ruku, proto napálil jen boční síťku.
     
    45:49
    Petr Wiencek si u druhé tyčky dobře počkal na nabídku Marka Zachara, ale ve velké rychlosti a s bekem na zádech ji nedokázal tečovat do branky.
     
    43:54
    Štepán Matějček se po vyhraném buly vydal dopředu a zkusil to na druhou tyčku. Žajdlík zasáhl lapačkou, ovšem kotouč mu z ní vypadl, ale stačil ho ještě přikrýt.
     
    38:51
    A je to právě Radim Šalda (HKM), kdo je druhým vyloučeným hráčem zápasu za domácí tým. Na hrazení poslal Tomáše Nezbedu. Tohle může být pro hosty hodně důležitý moment.
     
    36:34
    Na druhé straně to skvěle provedl Jakub Muška, který svou jízdu zakončil parádním pasem na volného Filipa Jiráska. Ten tváří v tvář Žajdlíkovi neuspěl!
     
    36:08
    Tomáš Vomáčka i s přispěním štěstí vyrazil tečovanou libereckou střelu, dojíždějící hráč pak v tísni nedokázal dorazit puk do branky!
     
    31:37
    Ke gólu teď moc nechybělo zase na druhé straně. Hosté včetně svého gólmana hodně váhali při rozehrávce, puk vybojoval za brankou Mašín, který ho poslal Martinu Hejnovi. Jeho svižný pokus udržel Žajdlík v náručí.
     
    30:44
    Teď už to Liberci ve dvou na jednoho vyšlo. Jiří Průžek ideálně přenechal puk Václavu Burdovi, ale proti němu se fantasticky přesunul Tomáš Vomáčka a tutovou šanci zlikvidoval!
     
    29:04
    Hradec se ale po vlastním icingu nedostává pod tlak, vždy vyveze kotouč rychle dopředu. Teď si nabruslil do vynikající pozice Martin Štohanzl, Žajdlík mu zmenšil úhel a vyrazil střelu do ochranné sítě!
     
    25:31
    A teď to Bílí Tygři vymysleli skvěle, Jiří Průžek se protáhl kolem hradeckého beka a pak z levé strany napálil hned dvě tyčky. Jeho střela se od břevna odrazila do levé tyče a pak ven!
     
    24:27
    Zato kdyby Ivan Korecký z dobré pozice mířil pod břevno, a ne nad něj, asi by byl brankář bez šance.
     
    16:29
    Na druhé straně si Bílí Tygři vypracovali přečíslení, Marek Zachar to zkusil z levé strany sám. Ale Vomáčka mu u tyče nenechal ani kousek místa.
     
    14:18
    Oslabení mohlo mít opačný účinek, hradecký obránce Michael Gaspar se vydal dopředu. Přestože byl tísněn, stejně musel pohotově zasáhnout levým betonem Žajdlík!
     
    12:49
    Rozhodčí Luděk Pilný sahá k prvnímu vyloučení zápasu, které je ale velmi zvláštní. Žajdlík zcela evidentně nedržel skákavý puk, přesto sudí přerušil hru a ještě vyloučil dojíždějícího Jakuba Haška (HKM) za sekání.
     
    10:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    To jsou věci, ani ne za minutu navyšují Východočeši svůj náskok! Prchli ve dvou na jediného beka a protože Patrik Mašín pochyboval, že by jeho přihrávka prošla, puk prudce napálil na Žajdlíka. To bylo moc chytré, neboť brankář ho vyrazil jen před sebe a MARTIN HEJNA se zblízka nemýlil. Střílí tak svůj první letošní gól po vleklém zranění – 2:0! Asistence: Patrik Mašín.
     
    09:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield je posledních pět minut lepším týmem a rychlým gólem deset sekund po vhazování se ujímá vedení! Filip Jirásek posunul puk na modrou čáru Radimu Šaldovi, který se do něj parádně opřel. Do jeho trajektorie ještě sáhl FILIP MONÍK a gólman Žajdlík byl bez šance zareagovat – 1:0! Asistence: Radim Šalda, Filip Jirásek.
     
    08:44
    Liberecká obrana nechala na pravé straně úplně volného Dominika Matouše, který z úhlu napálil vzdálenější tyčku!
     
    04:32
    Naproti tomu Hradečtí vymysleli téměř gólovou kombinaci, když Dvořák zpoza brány vybídl ke skórování úplně volného Kryštofa Pažourka. Ten ale Žajdlíka z první nepřekonal!
     
    03:11
    Po souboji, který jsem bohužel neviděl, zůstává jeden z domácích hokejistů ležet na ledové ploše.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. F. Moník (Šalda, Jirásek), 11. Hejna (Mašín)


    Mountfield HK: Vomáčka (Bartozel) – Muška, Lelek, Gaspar, Pohl, Hroudný, J. Moník, Šalda – Hašek, D. Matouš, Mašín, Matějček "C", Pažourek, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, F. Moník, Hejna, Maršík, Hidveghy, Šimůnek.
    Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (Hrstka) – Brabec, Bednář, Krejsa, Turský, Charvát, Kunst, Korecký "C", Velechovský, Starosta, Branský, Juščák, Burda, Čermák, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Zachar, Kotyza, Průžek, Chrtek.

    Rozhodčí: Pilný – Čížek, Křivohlavý.
    bahis siteleri