Vladivostok – Magnitogorsk 2:0 (kon.) | Chabarovsk – Ufa 5:4 (po pr.) | Novokuzněck – Čeljabinsk 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Nižněkamsk 2:1 (kon.) | Čerepovec – Soči 3:2 (1:0 po s.n.) | N.Novgorod – Kazaň 3:2 (3:1 po s.n.)
Viťaz – Petrohrad 2:4 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavl 4:0 (kon.) | HC Slovan – Jokerit 4:2 (kon.)
Minsk – Toljatti 2:3 (2:3 po s.n.) | Riga – Záhřeb 2:5 (kon.)
po s.n. (2:3)
HC Dinamo Minsk
2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Lada Toljatti
Středa 06.01.2016, 17:30 • Minsk Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Georgy BELOUSOV
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Lada Togliatti.
    Autorem vítězné branky je GEORGY BELOUSOV.
     
    4. série
    2:3
    Belousov to udělal velice zkušeně! Naznačil střelu ze stejného místa, ze kterého se trefil v prvním pokusu a poté rozhýbal Lalanda tak, že na něj vzývala jen poloprázdná klec, kterou nebylo těžké trefit.
     
    3. série
    2:2
    Šenfeld naznačil bekhendový blafák, ale zakončoval bezo betony a se štěstím se trefuje.
     
    2. série
    2:1
    Stěpanov před Masalskisem zabrzdil a našel mezírku mezi jeho betony.
     
    2. série
    1:1
    Belousov zvolil pomalý rozjezd a následnou střelou k tyči uspěl.
     
    1. série
    1:0
    Vesce se rozjel bez okolků středem a rychlou střelou okolo Masalskisovy vyrážečky se trefuje poprvé.
     
    64:26
    Obrana Lady zapomněla na Ellisona, ten se před Masalskisem objevil nikým nehlídán a obdržel přesnou přihrávku od Vesceho. Ellisona ale zradilo zpracování a nejproduktivnější muž domácích tak nerozšířil své bodové konto.
     
    Dnešní utkání sleduje 11909 diváků.
     
    41:10
    Lada si teď vypracovala dvě veliké šance v oslabení. Kvůli špatnému střídání a následné pasivitě Minsku se sám před Lalandem objevil Komarov, gólman Dinama puk následně vyrazil do rohu. Tam ho ale znovu získal Komarov a našel na středu volného Šenfelda. Ale ani ten nedokázal Lalanda překonat. Brankář běloruského týmu vytáhl několikátý důležitý zákrok.
     
    39:53
    Neskutečný zákrok Masalskise! Kaljužnyj křižnou přihrávkou našel Vesceho, který stál na hraně brankoviště a už se zdálo, že vsítí třetí gól domácích. Jenže Masalskis ke všeobecnému údivu předvedl ryhlý přesun a puk schoval do své výstroje. Troufám si tvrdit, že předvedl zákrok večera!
     
    39:29
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Putilov - 2 min., vysoká hůl).
    39:04 Igor MAGOGIN - 2:2
     
    39:04
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Vedení Minsku dlouho nevydrželo. Ellison nedokázal vyhodit touš z obranného pásma a zmocnili se jej útočníci Togliatti, kteří se ocitli v přesile. Konec akce byl v režii Zaťoviče a IGORA MAGOGINA, který usměrnil střílenou přihrávku za záda Lalanda. Asistence: Martin Zaťovič, Alexander Bumagin.
    37:25 Jonathan CHEECHOO - 2:1
     
    37:25
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Po sérii brankových příležitostí se domácí konečně prosazují. Domácí diváci si teď museli odychnout. Kaljužnyj dobruslil zdánlivě ztracený puk a přihrávkou mezi dvěma obránci našel hůl JONATHANA CHEECHOOA, jemuž stačilo jen usměrnit kotouč mimo dosah Masalskise. Cheechoo si tak střelou pod břevno připisuje dvanáctou branku v letošní sezoně. Asistence: Alexej Kaljužnyj, Ryan Gunderson.
     
    36:34
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Gurjanov - 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:48
    Série spálených tutovek nekončí! Vesce dlouho čekal s přihrávkou na Cheechooa v akci dva na jednoho. Ale dal si nani záležet. Na Cheechoa vzívala poloprázdná klec, tu však netrefil. Když chtěl vše napravit, vypil si kalich hořkosti do dna. Při přihrávce na Gundersona mu sjel puk z čepele přímo ke Gurjanovi. Ten následně ujížděl do samostatného úniku. Lalande s pomocí Znacharenka ale jeho pokus zneškodnili.
     
    32:26
    Po chybě Krajíčka se ke kotouči za domácí brankou dostal Bocharov. Před branku si najel nikým nebráněn Strelcov, ovšem v přímém souboj s Lalandem pohořel. Velká šance Lady!
     
    26:15
    Kaljužnyj založil protiútok po pravé straně a nabruslil hluboko do útočného pásma, přihrávkou téměř přes celou šíří vybídl ke skórování Gundersona, který si sjel před Masalskise. Bývalému obránci Jokeritu ale sjel puk z čepele a netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
    22:28 Viktor KOMAROV - 1:1
     
    22:28
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Přeci jen Lada využívá přesilovou hru. VIKTOR KOMAROV obržel přihrávku k levému mantinelu a zatímco všichni čekali další přihrávku, Komarov si to drze namířil přímo před Lalanda a přesnou střelou do horní poloviny brány vyrovnává stav utkání. Asistence: Georgy Bělousov, Dmitrij Vorobjev.
     
    21:06
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Stěpanov - 2 min., hákování).
     
    18:48
    Romanov střílel od modré čáry na brankáře Minsku. Lalande neviděl dobře a vyrazil puk přímo před přijíždějícího Strelcova. Toho však prudký odraz puku zřejmě překvapil a nedokázal kotouč usměrnit mezi tři tyče.
    14:36 Jevgenij LISOVEC - 1:0
     
    14:36
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení. Po rychlém kontru Stěpanova a přihrávce Matěruchina se na kotouč dostal JEVGENIJ LISOVEC. A střelou nad beton překonává brankáře Lady poprvé. Asistence: Alexander Matěruchin, Andrej Stěpanov.
     
    12:10
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Viklund - 2 min., sekání).
     
    10:44
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Magogin - 2 min., sekání).
     
    05:02
    A kapitán Minsku Kaljužnyj je dnes při chuti! Od Matěrukina dostal nabito na střed kluziště do druhé vlny a ranou bez přípravy pěkně protáhl Masalskise.

    Tomáš Majer

    Branky a nahrávky: 15. Lisovec (Matěruchin, Stěpanov), 38. Cheechoo (Kaljužnyj, Gunderson) – 23. Komarov (Bělousov, Vorobjov), 40. Magogin (Zaťovič, Bumagin), rozh. náj. Belousov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Magogin (TOG)
    1:0   Vesce (MIN)
    2. série:
    1:1   Belousov (TOG)
    2:1   Stěpanov (MIN)
    3. série:
    2:2   Šenfeld (TOG)
    2:2   Kaljužnyj (MIN)
    4. série:
    2:2   Vesce (MIN)
    2:3   Belousov (TOG)


    HC Dinamo Minsk: Lalande (Glass) – Gunderson, Znacharenko, Filičkin, Krajíček, Šinkevič, Lisovec, Ustiněnko – Kaljužnyj, Matěruchin, Stěpanov – Ellison, Vesce, Cheechoo – Kulakov, Drozd, Meleško – Kolcov, Pavlovič, Michaljov.

    trenér: Andrej Kovaljov.

    Lada Toljatti: Masalskis (Semjonov) – Vorobjov, Romanov, Viklund, Putilov, Gurkin, Bolšakov, Volgin – Belousov, Komarov, Šenfeld – Zaťovič, Magogin, Bumagin – Bocharov, Strelcov, Gurjanov –Achmetov, Krysanov, Mastryjukov.

    trenér: Artis Abols.

    Rozhodčí: Kuljov, Cyplakov, Nestěrov, Sazonov

    Diváci: 11909
    bahis siteleri