Trenčín – Piešťany 2:1 (2:1 po s.n.) | Zvolen – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Poprad – Martin 5:1 (kon.)
Žilina – Nitra 6:3 (kon.) | Skalica – Košice 3:5 (kon.)
konec
HK Poprad
5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
HK VITAR Martin
sk Středa 06.01.2016, 17:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine nakoniec domáci ešte zveľadili svoj náskok. V 48. minúte skóroval Paločko a v 50. minúte strelil piaty gól Rusnák. Na konečných 5:1 kozmeticky upravil Tibor Varga v 56. minúte stretnutia.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:41:51)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Dírer ešte strelou z medzikružia oprášil Kostúrovu lapačku, ktorá však s istotou vyrazila strelu do rohu klziska.
     
    59:12
    Domáci vzali puk do svojej moci v strednom pásme a ani sa veľmi nepokúsili o ďalší útok. Gáborčík má puk za bránkou a čaká.
     
    58:26
    Oba tímy sa snažia už iba v pokoji dotiahnuť toto stretnutie do konca.
     
    57:35
    Tentokrát vystrelil Róbert Varga. Jeho pokus z horného vrchola na pravom kruhu nebol vôbec presný.
     
    56:34
    Aj Surovka sa pokúšal nadviazať na Vargov gól. Dostal sa ku strele z pravého kruhu, ale Kostúr bol už v tomto momente stopercentne pripravený.
    Ti. VARGA - 5:1
     
    55:46
    Martin dal gól!
    Hosťujúci hokejisti v týchto chvíľach streľajú aspoň čestný gól! V medzikruží sa k puku dostal kapitán TIBOR VARGA a prudkou strelou ku pravej žrdi zmaril Kostúrovi nádej na čisté konto!
    Bez asistencie.
     
    55:16
    Kasík našiel peknou prihrávkou z rohu klziska Bajarunsa v medzikruží. Lotyšský útočník v službách Popradu si však dlho pripravoval streľbu a nakoniec Gibl puk v pokoji zachytil.
     
    54:18
    Poprad sa aj naďalej zodpovedne bráni. Bajaruns získal puk pred Kostúrom a nekompromisne ho poslal von z obrannej tretiny.
     
    53:14
    Tabaček síce strieľanou prihrávkou hľadal Tibora Vargu, no v tom čase sa objavila na ľade Kasíkova hokejka, ktorý skvelo čítal hru. Puk zachytil a posunul ho do stredného pásma Bartečkovi.
     
    52:39
    Martin bude hrať v početnej prevahe. Richard Rapáč odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    52:32
    Arne Kroták sa natlačil do bekhendového zakončenia cez stred ihriska. Brankár Gibl bol pripravený a domácim divákom prekazil radosť z prípadného šiesteho gólu.
     
    52:15
    Zakázané uvoľnenie hostí. Martin sa ešte snaží niečo s týmto zápasom urobiť, no takouto cestou to jednoznačne nepôjde.
     
    50:29
    Domáci hokejisti sú už teraz v úplnej pohodičke a môžu si dovoliť dostať aj nejaký jeden alebo dva góly. To však v hlavách určite nemajú. Skôr majú v hlavách plány, ako brankárovi Kostúrovi vybojovať čisté konto.
    RUSNÁK - 5:0
     
    49:01
    Poprad dal gól!
    Už to pomaličky vyzerá na detonáciu Martina! Arne Kroták potiahol akciu Popradu po ľavom krídle. Na ľavom kruhu sa zastavil a počkal si na nabiehajúceho ONDREJA RUSNÁKA, ktorému naservíroval puk pred bránu a Rusnák následne už iba blafákom na forhend vytiahol z bránky Gibla a zasunul!
    Asistencie: Arne Kroták, Matúš Paločko.
     
    48:27
    Heizer v útočnom pásme prenechal Bartečkovi, ktorý sa z ľavého kruhu odhodlal k príklepu. Gibl ho pozorne vyrazil.
     
    47:47
    Oddychový čas pre Martin!
    PALOČKO - 4:0
     
    47:47
    Poprad dal gól!
    Domáci tím premieňa presilovú hru a ešte zveľaďuje svoj náskok! Dinda posunul na modrej čiare Krotákovi. Ten nahodil na bránku. Gibl vyrazil pred seba a dôraz pred bránkou ukázal MATÚS PALOČKO, ktorý dorážkou prekonal martinského brankára!
    Asistencie: Radomír Heizer, Arne Kroták.
     
    47:38
    Kroták nabil puk Štefanovi Fabianovi na modrú čiaru. Fabian okamžite pálil a Gibl vo výstroji zachytil puk.
     
    47:20
    Poprad bude hrať presilovú hru. Hráčska lavica Martina dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si ich Lukáš Matejka.
     
    47:13
    Bartečko korčuľoval poza bránou a následne prihrávkou pred bránkovisko hľadal Koyša. Jemu však bol puk vypichnutý a vystreliť už teda nestihol.
     
    46:33
    Poliaček sa pretláčal do zakončenia. Nahodil z pravého kruhu, ale jeho pokus bol zablokovaný a domáci môžu rozohrávať.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1496 divákov.
     
    45:31
    Domácim hokejistom sa teraz veľmi nepodarila rozohrávka. Po zakázanom uvoľnení teda buly v útočnom pásme získavajú hostia.
     
    44:36
    Kroták nahodil puk od mantinelu pri ľavom kruhu. Brankár Gibl mal síce mierne zakrytý výhľad, no strelu bez menších problémov zachytil.
     
    43:59
    Heizer prikorčuľoval k puku v útočnom pásme a okamžite sa obzeral za spoluhráčmi. Medzi kruhmi hľadal Bartečka, no poslal mu napokon iba nepresný puk.
     
    42:17
    Lauris Bajaruns si spracoval puk v strednom pásme a z ľavého kruhu vyskúšal Gibla. Ten musel vyťahovať proti strele svoju vyrážačku.
     
    41:47
    Domáci hokejisti sa nikam neponáhľajú. S pukom sa zastavili za bránou a obrancovia čakajú, kým útočníci prestriedajú.
     
    40:50
    Rusnák nahodil puk z ľavého kruhu smerom na Gibla, ktorý ho ihneď zachytil a okamžite aj rozohrával.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Strely po 2. tretine:
    Poprad – 20
    Martin – 23
     
    Aj v prostrednej časti hry sme videli pokojný hokej s minimálnym počtom vylúčení. Videli sme aj jeden gól, keď v 40. minúte si prvý gól v drese Popradu pripísal Koyš.
    Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 19:07.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    KOYŠ - 3:0
     
    39:44
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti 16 sekúnd pred koncom druhého dejstva zvyšujú na 3:0! PATRIK KOYŠ si našiel miesto na útočnej modrej čiare najlepšie, ako mohol. Spracoval si puk, vyrútil sa na Gibla a bekhendovým blafákom mu zasunul puk medzi nohy!
    Asistencie: Radomír Heizer, Jaroslav Kasík.
     
    38:42
    Róbert Varga chcel puk od modrej vrátiť späť do rohu klziska, no pokus bol zablokovaný a puk skončil až za mantinelom.
     
    37:54
    Kasík vykorčuľoval s pukom z rohu klziska až nakoniec na os ihriska na modrej čiare. Odtiaľ nastrelil, ale mieril mimo bránky. A dokonca nikto z jeho spoluhráčov nestál pred bránkou na prípadný teč alebo dorážku.
     
    37:07
    Tabaček miešal puk na pravom kruhu a nakoniec sa rozhodol pre strelu. Kostúr si svoju lapačku pripravil a pekne do nej zachytil letiaci puk.
     
    36:30
    Prešla už minúta od začiatku presilovky Martina. Zatiaľ nemal brankár Matúš Kostúr žiadnu prácu.
     
    35:36
    Radomír Heizer sa zmocnil puku na útočnej modrej čiare a ani dlho neváhal a pálil na bránku. Gibl zachytil lapačkou a okamžite rozohral spoluhráčom.
     
    35:27
    Domáci budú hrať svoje tretie oslabenie. Lauris Bajaruns dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    35:02
    Tibor Varga nebezpečne vykorčuľoval po strede ihriska do zakončenia. Kostúra sa snažil prekonať na dva razy, no nebol úspešný.
     
    34:47
    Domácim sa to podarilo prakticky až v týchto chvíľach. A hneď mal Gibl aj prácu. Bartečko od mantinelu nahodil puk pred bránku, odkiaľ tečoval Rapáč. Puk nakoniec unikol do rohu klziska.
     
    33:40
    Kamzíkom sa aj naďalej nedarí rozostaviť svoj presilovkový formát v útočnom pásme. Martinčania sú zatiaľ stopercentní v oslabení a puky s istotou vyhadzujú.
     
    33:17
    Po vyhodení puku martinskými hokejistami sa domácim nepodarilo založiť poriadny útok. Hra bude pokračovať po buly v strednom pásme.
     
    32:51
    Poprad bude hrať svoju prvú presilovku v zápase. Ján Tabaček obdržal dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    31:28
    Ľubomír Dinda sa dostal k strele z medzikružia. Od Gibla sa najprv puk odrazil od betónu, no potom ho dokázal martinský brankár pokryť lapačkou.
     
    30:52
    Poprad si hrá v pokoji svoju hru a Martinu nenecháva veľa priestoru v útočnom pásme. Kostúr síce je zamestnaný, no hostia nedostávajú domácich pod tlak.
     
    29:58
    Domáci vyhrali vhadzovanie v útočnej tretine a podarilo sa im prakticky ihneď zakončiť. Postaral sa o to Ondrej Rusnák, ktorý nahodil puk z kruhu na Gibla, ktorý ho na hrudi podržal.
     
    29:27
    Rapáč nebezpečne nahodil puk od modrej čiary smerom na brankára Gibla. Pred ním stáli ešte dvaja hráči Popradu, no k dorážke sa nedostali.
     
    28:14
    Pokrivčák v útočnej tretine prenechal puk Skladanému, ktorý strieľal. Síce z ťažkej pozície a ostrého uhla. Nakoniec Kostúr iba hokejkou vyrazil puk na zadný mantinel.
     
    27:44
    Tibor Varga získal pre svoj tím aspoň útočné pásmo, keď už nič iné. Zo stredného pásma nahodil na Kostúra, ktorý pre istotu puk podržal v lapačke.
     
    27:29
    Heizer posunul v útočnom pásme na pravé krídlo ku Patrikovi Koyšovi. Koyš následne vystrelil a aj zamestnal Gibla, ktorý musel použiť svoju vyrážačku.
     
    26:46
    Bajaruns nebezpečne prihral pred bránu Achsovi, ktorý túto strieľanú prihrávku stečoval a Gibl mal značné problémy so zachytením puku.
     
    25:51
    Jurášek sa obtočil okolo brány a nakoniec pred ňou na pravom kruhu našiel Františka Poliačeka. Jeho zakončenie Kostúr zachytil na svojej hrudi.
     
    24:43
    Do zakončenia z medzikružia sa dostal Ľuboš Bartečko. Jeho strela kĺzala cez bránkovisko, Gibl ju nezachytil a až Tabaček v poslednej možnej chvíli odstrelil puk preč pár centimetrov pred bránkovou čiarou!
     
    24:18
    Fabian riešil situáciu promptne. Od modrej čiary prudko nahodil na bránku. Gibl nebol na kolenách, a tak riskoval, že mu puk spadne pomedzi nohy. Nakoniec sa však tak nestalo.
     
    23:45
    Brankár Kostúr si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok. Po strele Tibora Vargu z ľavého krídla sebavedomo zachytil puk vo svojej lapačke.
     
    23:07
    Andreas Štrauch sa preštrikoval do samostatného zakončenia. Nakoniec však Gibla neprekonal blafákom na forhend a puk skončil v rohu.
     
    22:50
    Uhrík z rohu klziska hľadal pred bránkou Poliačeka. Nakoniec sa puku na modrej čiare zmocnil Dvořák a nahodil na Kostúra.
     
    21:56
    Skladaný si na ľavom kruhu spracoval prihrávku od Rzavského a ihneď vystrelil na Kostúra. Ten však puk bezpečne ukryl vo výstroji.
     
    21:25
    Martinčania rozohrávali z obranného pásma. Neboli však dôslední a za týchto okolností to znamená zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie po Giblovej ľavici.
     
    20:56
    Tretinu začali aktívnejšie hostia. Natlačili sa do útočného pásma a tam sa pokúšajú o útok. Tabaček nahodil z pravého kruhu puk na Kostúra. Domáci brankár ho bez problémov zachytil vo výstroji.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej dvadsaťminútovke si dvojgólové vedenie zabezpečili domáci. V 3. minúte otvoril skóre Fabian a v 18. minúte navýšil vedenie Kroták.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:18.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:32
    Dosiaľ najväčším problémom Martina je presná a bezchybná rozohrávka. Hostia to skúšajú krkolomne pozdĺž mantinelov, no tieto pokusy sú neúspešné.
     
    18:24
    Julián Achs sa šikovne samostatne prepracoval do zakončenia z medzikružia. Nakoniec jeho jednoduchá bekhendová strela skončila na Giblovom betóne.
    KROTÁK - 2:0
     
    17:47
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti zvyšujú svoje vedenie! Paločko z rohu klziska prihral na modrú čiaru. Tam si puk spracoval Ľubomír Dinda, pred ktorým bol otvorený priestor až ku bránke. Následne Dinda vystrelil. Gibl nemal puk pod kontrolou a cez neho ho dotlačil do bránky ARNE KROTÁK!
    Asistencie: Ľubomír Dinda, Matúš Paločko.
     
    16:32
    Poprad hrá výborne svoje oslabenie. Najprv Richard Rapáč niekoľko sekúnd podržal puk v útočnom pásme pri mantineli a potom sa domácim dokonca podarilo pekne rozohrať cez obrancov a nahodiť na Gibla.
     
    15:21
    Martin bude hrať druhú hru v početnej výhode. Denis Šterbák dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    15:08
    Zaútočiť sa mohli pokúsiť po dlhšej dobe domáci. Gáborčík však Paločkovi na útočnú modrú posúval puk iba na päty, a to nebolo úspešné riešenie.
     
    13:42
    Martinskí hokejisti však naďalej robia domácej defenzíve problémy s rozohrávkou. Martin je teraz väčšinu z času v útočnom pásme alebo s pukom v strednom pásme.
     
    12:21
    Popradčania pretrvali svoje prvé oslabenie bez ujmy. Práve v týchto chvíľach na ľad opäť naskočil Matúš Paločko.
     
    11:54
    Až teraz došlo k prvému pokusu. Tomáš Varga odtiahol puk od mantinelu na os v medzikruží a vystrelil. Kostúr zachytil puk na svojej hrudi.
     
    11:35
    Martinčanom sa stále nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Poprad zatiaľ dobre bráni vo štvorici.
     
    10:35
    Lauris Bajaruns sa sympaticky dostal ku strele spoza hráča. Gibl musel nakoniec aj vyťahovať zákrok. Martin rozohrá z obrannej tretiny.
     
    10:21
    Martin bude hrať prvú presilovku v zápase. Matúš Paločko odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    09:43
    Popradčania si nerozumeli v rozohrávke v strednom pásme a využiť sa to snažil Rudzan. Jeho ľahké nahodenie z pravého kruhu nakoniec iba domáci brankár pre istotu prikryl lapačkou.
     
    09:05
    Daniel Rzavský zaútočil po pravom krídle. Nahodil puk z kruhu, ktorý nakoniec gólmanovi Kostúrovi vypadol z lapačky. Na dorážku už však nakoniec čas nebol.
     
    08:04
    Rapáč sa pretlačil od mantinelu ku bráne, kde sa možno aj snažil hľadať Štraucha. Martinskí obrancovia teraz domácemu tímu nenechali veľa priestoru na realizáciu.
     
    06:58
    Tabaček sa natlačil poza bránku a nebezpečne hodil puk do bránkoviska. Tam bojoval Filip Surovka, mal na dosah vyrovnávajúci gól, no v obkľúčení v dvoch hráčov šancu nevyužil!
     
    06:42
    Tabaček to opäť skúšal od modrej. Nastrelil však Kasíka, ktorý sa snažil okamžite v prieniku hľadať Krotáka. Pre neho to však bola dlhá prihrávka a znamená to icing.
     
    05:50
    Kasík nahodil puk od modrej čiary. Zablokoval ho však martinský obranca Pokrivčák. Hostia následne iba vyhodili puk von ku Kostúrovi.
     
    05:18
    Lauris Bajaruns sa natlačil do zakončenia po ľavom krídle po bekhendovej strane. Nakoniec až odsunul bránku a hra bude pokračovať vhadzovaním v strednom pásme.
     
    04:44
    Martin je však teraz nepríjemný v útočnej tretine. Prekvapiť Kostúra skúšal aj Ján Tabaček pokusom od modrej čiary. Tiež neúspešne.
     
    04:19
    Uhrík jednoducho nahodil na bránku z ľavého kruhu. Kostúr situáciu pozorne sledoval a bez menších ťažkostí vyrazil.
     
    03:22
    Popradčania nasadli na koňa a pokúšajú sa o ďalšie ohrozenia bránky v útočnom pásme. Sú si vedomí výmeny brankára, Gibl totižto nie je rozchytaný.
     
    02:37
    Tréner Dornič sa rozhodol pre výmenu brankárov. Michala Dzubinu strieda Daniel Gibl!
    FABIAN - 1:0
     
    02:37
    Poprad dal gól!
    Domáce tribúny sa môžu radovať! Domáci vyhrali vhadzovanie v obrannom pásme. ŠTEFAN FABIAN sa zmocnil puku, potiahol ho po pravom krídle a strelou z pravého kruhu prekvapil gólmana Dzubinu!
    Asistencie: Patrik Koyš, Radomír Heizer.
     
    02:21
    Ďalšie prerušenie hry. Vykonali ho Martinčania svojou aktivotou. Jurášek na Kostúra nahodil puk z pravej strany. Domáci brankár túto ľahkú strelu pre istotu podržal.
     
    02:00
    Hra sa prelieva zo strany na stranu. Michal Uhrík vykorčuľoval a získal rýchlosť po ľavom krídle. Vyslal puk na Kostúra z ľavého kruhu, avšak popradský brankár ho lapačkou s istotou zachytil.
     
    01:43
    Štrauch podnikol individuálny výpad. Snažil sa nahodiť na Dzubinu od modrej čiary, no strelu mu zblokoval obranca Bačik. Bude sa vhadzovať pred martinskou bránkou.
     
    01:25
    Skladaný zaútočil po pravom krídle. Vystrelil z kruhu, Kostúr zmenšil strelecký uhol a bez problémov zachytil puk vo svojej pripravenej lapačke.
     
    00:41
    Tabaček hľadal dlhým pasom Surovku v útočnom pásme. Puk však zachytil domáci Gáborčík a nakoniec je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    00:25
    Na úvodnom vhadzovaní stretnutia boli úspešnejší domáci. Heizer ho vyhral na hokejky domácich obrancov. O útok sa však zatiaľ nik z oboch strán nepokúsil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Všetko je pripravené na začiatok stretnutia.
     
    Na ľad už nastupujú oba tímy. Martinčania dnes majú na sebe biele dresy. Popradskí hokejisti sa predstavia v modrých.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Briják, Dinda, Gáborčík, Fabian (A), D. Šterbák, Kasík – Bartečko (A), Heizer, Koyš – Kroták (C), Rusnák, Paločko – R. Rapáč, Bajaruns, Štrauch – Achs, Števuliak

    MHC Martin: Dzubina (Gibl) – Tabaček (A), Matejka, Rusina, Bačik, Dlouhý (A), Dvořák, Trávniček, To. Varga – Ti. Varga (C), Galamboš, Surovka – Rzavský, Pokrivčák, Skladaný – Uhrík, Dírer, Poliaček – Rudzan, Jurášek, R. Varga

    Rozhodca: Lauff – Bogdaň, Korba.
     
    Prajem vám príjemný trojkráľový večer a vítam vás pri sledovaní zápasu 36. kola Tipsport ligy. Na popradskom zimnom štadióne o 17:30 začne súboj medzi HK Poprad a MHC Martin. Stretnutím vás prevedie Lukáš R. Ovšonka.

    Poprad stúpa stále tabuľkou nahor a momentálne mu patrí 5. miesto so ziskom 58 bodov a gólovým skóre 108:98. Z 37 zápasov boli „kamzíci“ ako víťazi v 19 prípadoch (z toho 15-krát v riadnom hracom čase). Podtatrancom sa v posledných piatich zápasoch darilo takto: výhra v Žiline 1:4, prehra doma s Banskou Bystricou 1:4, prekvapivá výhra v Nitre 1:2 po predĺžení, domáca prehra s Košicami 2:3 po predĺžení a naposledy výhra nad Piešťanmi 1:2. Najproduktívnejším hráčom z kádra HK Poprad je aktuálne Richard Rapáč, ktorý má na konte 27 bodov za 13 gólov a 14 asistencií.

    Martinskí hokejisti sú na tom tabuľkovo horšie. Nachádzajú sa na 8. pozícii so 47 bodmi a gólovým skóre 83:93. V 37 dueloch boli Martinčania víťazmi v 16 prípadoch a z toho 13 ráz priamo po 60 minútach. Martin v posledných zápasoch stratil formu, keďže sa mu príliš nedarilo: prehra s Banskou Bystricou 2:0, prehra s Nitrou 3:5, prehra v Košiciach 4:2, výhra nad Piešťanmi 4:3 a prehra proti Zvolenu 2:3. Najproduktívnejším hráčom z tímu MHC je momentálne Tibor Varga, ktorý má na konte 31 bodov. Strelil síce len 9 gólov, no zaznamenal až 22 asistencií.

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne

    04.12.15, Martin – Poprad 4:0
    01.11.15, Poprad – Martin 4:0
    04.10.15, Martin – Poprad 3:1

    Góly, všetky dôležité informácie a celý live priebeh stretnutia môžete sledovať na našom on-line prenose na webe Onlajny.eu. Želám vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 3. Fabian (Koyš, Heizer), 18. Kroták (Dinda, Paločko), 40. Koyš (Heizer, Kasík), 48. Paločko (Heizer, Kroták), 50. Rusnák (Kroták, Paločko) – 56. Ti. Varga


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Briják, Dinda, Gáborčík, Fabian (A), D. Šterbák, Kasík – Bartečko (A), Heizer, Koyš – Kroták (C), Rusnák, Paločko – R. Rapáč, Bajaruns, Štrauch – Achs, Števuliak
    HK VITAR Martin: Dzubina (3. Gibl) – Tabaček (A), Matejka, Rusina, Bačik, Dlouhý (A), Dvořák, Trávniček, To. Varga – Ti. Varga (C), Galamboš, Surovka – Rzavský, Pokrivčák, Skladaný – Uhrík, Dírer, Poliaček – Rudzan, Jurášek, R. Varga

    Rozhodčí: Lauff – Bogdaň, Korba

    Diváci: 1496
    bahis siteleri