Tottenham – Sunderland 4:1 (kon.) | Manchester City – Crystal Palace 4:0 (kon.) | Chelsea – Everton 3:3 (kon.)
Bournemouth – Norwich 3:0 (kon.) | Southampton – West Brom 3:0 (kon.) | Newcastle – West Ham 2:1 (kon.)
Aston Villa – Leicester 1:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
4:1 (1:1)
Sunderland AFC
Sobota 16.01.2016, 13:45 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Son Heung-min.
    79. Harry Kane (TOT)
     
    79
    Tottenham právě vstřelil branku!
    HARRY KANE si postavil míč na penaltovou značku a poté ze své pravačky vyslal prudkou ránu do levého spodního rohu. Gólman Pickford sice vystihl směr střely, ale zneškodnit ji nedokázal, protože byla příliš rychlá.
     
    78
    Ve vápně byl faulovaný Rose, a tak bude Tottenham zahrávat pokutový kop.
     
    76
    Poslední střídání Sunderlandu: šanci na hřišti dostává Watmore a na lavičku odchází Lens.
     
    73
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Érik Lamela, přichází Joshua Onomah.
     
    72
    Kane na sebe upozornil další jedovatou ránou, ale i tentokrát byl Pickford úspěšný a nebezpečnou střelu zneškodnil.
    67. Christian Eriksen (TOT)
     
    67
    Tottenham právě vstřelil branku!
    CHRISTIAN ERIKSEN teď vzal celou situaci sám na sebe a ukázal, že jeho rozhodnutí bylo správné. ERIKSEN totiž obdržel přihrávku od Diera a všiml si, že má hodně prostoru i času na to, aby sám zakončil, a tak se i stalo. ERIKSEN ze své levačky vyslal nádhernou trefu, která přesně zapadla do branky a Tottenham vede 3:1. Vypadalo to však, že tuto střelu tečoval ještě jeden z ERIKSENOVÝCH protihráčů, a tak byl Pickford opravdu bez šance.
    60. Mousa Dembélé (TOT)
     
    60
    Tottenham právě vstřelil branku!
    MOUSA DEMBÉLÉ se v pokutovém území dostal k odraženému balonu, obehrál dva protihráče a poté krásnou přízemní střelou poslal Tottenham do vedení. V tomto případě se Pickford natahoval marně.
     
    59
    Pickford teď dvakrát podržel svůj tým a trenérovi ukázal, že si místo v sestavě rozhodně zaslouží. Nejprve se ocitl v šanci Kane, jenž mířil do levého spodního rohu, ale Pickford zaregaoval báječně a střelu zneškodnil. Domácí tým pak dostal výhodu rohového kopu, kdy se do zakončení prodral Rose, jenž pálil pod břevno, ale Pickford balon vyrazil.
     
    59
    Šanci ve hře dostává Kirchhoff, kterému Graham uvolnil místo na trávníku.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Adam Johnson (Sunderland AFC).
     
    55
    Alli teď mohl poslat Tottenham do vedení, ale v obrovské šanci na gól selhal. Lamela se totiž prezentoval parádním centrem ke vzdálenější tyči, kde našel hlavičkujícího Alliho, ale tomu se střela ke vzdálenější tyči nepodařila, a tak se stav skóre v 55. minutě nemění.
     
    53
    Hrací plochu opustil Cattermole, místo kterého přišel již zmiňovaný Rodwell.
     
    53
    Defoe si dobře pohlídal ofsajdovou pozici a dostal přihrávku od Jonese, který svého spoluhráče našel na milimetr přesně. Nicméně Defoe z obrovské šance vůbec nic nevytěžil a trefil pouze boční síť.
     
    47
    Kane teď spolupracoval s Eriksenem, ale tato dvojice z nebezpečné hry nic nevytěžila. Eriksen načasoval parádní přihrávku pro hrotového útočníka Tottenhamu, ale Kane se do zakončení nedostal, protože mu nevyšel krok. Následuje však roh pro domácí.
     
    46
    Máme tu první žlutou kartu v dnešním utkání a vyfasoval ji Cattermole, který fauloval svého protihráče.
     
    45+2
    Míč do pravého rohu brány tlačil Eriksen, ale druhého gólu se nedočkal, protože Pickford zasáhl skvěle a balon vytěsnil na rohový kop.
     
    44
    Volný přímý kop si vzal na starost Defoe, jenž parádně prostřelil obrannou zeď, ale na gólmana Llorise si nepřišel. Francouzský brankář byl pozorný a jedovatou ránu ukryl do své náruče.
    42. Christian ERIKSEN - 1:1
     
    42
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté se nenechala zastrašit a po inkasované brance okamžitě zaútočili. Jedovatou ránu si pro Pickforda přichystal Kane, ale mladý gólman zasáhl na jedničku a nebezpečnou střelu zneškodnil. Pak se ale k odraženému míči velmi rychle dostal CHRISTIAN ERIKSEN, jenž pohotovou střelou vyrovnal na 1:1. Gólu se snažil na brankové čáře zabránit ještě Cattermole, ale byl bez šance.
    41. Patrick VAN AANHOLT- 0:1
     
    41
    Sunderland právě vstřelil branku!
    První střela na bránu znamená pro Sunderland vedoucí gól, na kterém má zásluhu Johnson, jenž se prezentoval parádní kolmicí do vápna, kde se k míči prodral PATRICK VAN AANHOLT, jenž prudkou ránou na bližší tyč nedal Llorisovi šanci.
     
    35
    Útočná akce Tottenhamu nevypadala vůbec špatně, ale gólem neskončila. Hned pět domácích hráčů postupovalo proti dvěma stoperům, kteří to měli velmi složité. Finální přihrávku obdržel Lamela, jenž ze své levačky vyslal střelu ke vzdálenější tyči, ale branku asi o půl metru minul. Jeden z dobíhajících fotbalistů se snažil balon tečovat do odkryté brány, ale chyběl mu krok.
     
    30
    Kane nejprve svému protihráči udělal kličku a poté si na hranici pokutového území připravil míč na střelu. Nicméně ve vápně byl pozorný obránce van Aanholt, který střelu úspěšně zablokoval a nabídl Tottenhamu rohový kop.
     
    27
    Teď to vypadalo, že byl ve vápně faulovaný Alli, avšak sudí penaltu nenařídil.
     
    17
    Dembélé si všiml, že je na levém křídle volný Eriksen, a tak mu okamžitě přihál. Velmi aktivní byl Kane, jenž si rychle naběhl na malé vápno, kam mu posunul míč Eriksen, ale Kane z bezprostřední blízkosti branku netrefil.
     
    9
    Tottenham rozehrál rohový kop, před kterým se sice Sunderland ubránil, ale pak se ještě k odraženému míči stihl dostat Alli, jenž pálil z bezprostřední blízkosti, avšak branku přestřelil.
     
    5
    Gólman Pickford se teď pořádně natáhl k levé tyči a připsal si velmi důležitý zákrok, díky kterému stoprocentně zabránil gólu. Střelou z dálky se totiž prezentoval Kane, ale na Pickforda recept nenašel.
     
    3
    Volný přímý kop si vzal na starost Eriksen, jenž poslal nadýchaný centr do vápna, kde se ke střele hlavou prodral Alderweireld, avšak jeho střelecký pokus gólem neskončil, protože Pickford byl pozorný a připsal si svůj první úspěšný zákrok v Premier League.

    Lucie Rapantová

    Branky: 42. Eriksen, 60. Dembélé, 67. Eriksen (Dier), 79. Kane (pen.) – 41. van Aanholt (Johnson)

    Karty:   46. Cattermole (SUN), 55. Johnson (SUN)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:13.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Dembélé – Lamela (73. Onomah), Alli, Eriksen – Kane (88. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Son Heung-min, Chadli, Onomah, Wimmer, Carroll, Davies.

    Sunderland AFC: Pickford – Jones, O'Shea (C), Brown, van Aanholt – Johnson, Cattermole (53. Rodwell), M'Vila – Graham (59. Kirchhoff), Defoe, Lens (76. Watmore).
    Náhradníci: Mannone – Rodwell, Borini, Coates, S. Fletcher, Watmore, Kirchhoff.

    Rozhodčí: Dean – Bennett, Smart
    bahis siteleri