Tottenham – Sunderland 4:1 (kon.) | Manchester City – Crystal Palace 4:0 (kon.) | Chelsea – Everton 3:3 (kon.)
Bournemouth – Norwich 3:0 (kon.) | Southampton – West Brom 3:0 (kon.) | Newcastle – West Ham 2:1 (kon.)
Aston Villa – Leicester 1:1 (kon.)
konec
Newcastle United
2:1 (2:0)
West Ham United
Sobota 16.01.2016, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké odpoledne všem fanouškům anglického fotbalu. Premier League má dnes na programu 22. kolo, ve kterém na sebe narazí Newcastle United a West Ham United. Veškeré dění se bude odehrávat v Newcastlu na stadionu St Jame's Park. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Newcastle United se v tabulce nachází na sestupové 19. pozici a na svém kontě má 18 bodů. Newcastle čtyřikrát zvítězil, šestkrát remizoval a už jedenáctkrát poznal chuť hořké porážky. Dosavadní stav skóre je 22:38.
     
    West Ham United je v tabulce na 5. místě a na svém kontě má 35 bodů. West Ham devětkrát zvítězil, osmkrát remizoval a čtyřikrát byl poražen. Dosavadní stav skóre je 33:24.
     
    Poslední vzájemné utkání, hrané na stadionu St James' Park, skončilo výhrou domácího Newcastlu, který nad West Hamem zvítězil 2:0. Na listinu střelců se tehdy zapsal Sissoko a Gutiérrez, na zápas se přišlo podívat 52 094 diváků.
    Shelvey a Saivet, nové posily Newcastlu.

     
    Úvodní sestavy:

    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini (C), P. Dummett – Colback, Shelvey – Moussa Sissoko, Wijnaldum, Ayoze Pérez – A. Mitrović.
    Náhradníci: Darlow – Gouffran, Lascelles, Aarons, Rivière, Toney, Saivet.

    West Ham United: Adrián – Tomkins, Collins, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Kouyaté, Obiang – Payet, E. Valencia, Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Reid, Song, Jenkinson, Moses, Jelavić, Cullen.

    Rozhodčí: Swarbrick – Ledger, Brooks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -5
    Obě základní jedenáctky jsou nastoupeny v tunelu.
     
    -2
    Hlavní sudí přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté West Hamu, konkrétně to byl Noble a Valencia. Hosté se s míčem velmi rychle dostali na soupeřovu polovinu a vybojovali autové vhazování, které si bere na starost Tomkins.
     
    1
    Domácí Newcastle nastoupil do dnešního zápasu v pruhovaných černobílých dresech.
     
    2
    West Ham oblékl tradiční vínové dresy.
     
    2
    Hosté hned na úvod čelili velmi nebezpečné situaci, kdy se na pravém křídle ocitl úplně volný Sissoko, jenž okamžitě obdržel přihrávku a mohl postupovat sám na Adriána. Nicméně velmi rychle se stihl vrátit Collins, který svého protihráče čistě zastavil.
    Debut v dresu Newcastlu dnes prožívá Shelvey.

     
    4
    Na stadionu panuje velmi příjemná atmosféra a slyšet jsou oba tábory fanoušků.
     
    5
    Sissoko si myslel, že s míčem bude postupovat na soupeřovu polovinu hřiště. Nicméně pozorný Kouyaté byl proti a získal balon pro West Ham.
     
    5
    Noble ztratil ve středovém kruhu balon a Newcastle šel okamžitě do protiútoku. A. Mitrović našel přesnou přihrávkou Wijnalduma, jenž se prezentoval prudkou ránou, ale gólman Adrián svůj tým podržel.
     
    6
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Sissoko obdržel přesnou přihrávku od Shelveyho a dobře viděl, že je v jeho blízkosti AYOZE PÉREZ, a tak mu rychle přiťukl míč. PÉREZ na nic nečekal a nádhernou trefou k pravé tyči nedal Adriánovi šanci.
    6. Ayoze PÉREZ - 1:0
     
    7
    A. Mitrović mohl poslat Newcastle do dvoubrankového vedení, ale gólman Adrián byl zásadně proti. A. Mitrović ze své kopačky vyslal parádní ránu pod břevno, ale Adrián ze své sbírky vytasil úžasný zákrok a střelu vytěsnil na rohový kop.
     
    8
    Rohový kop si vzal na starost Colback, ale on ani jeho spoluhráči ze standardní situace vůbec nic nevytěžili.
     
    12
    A. Mitrović se provinil faulem, který sudímu neunikl, a tak West Ham dostal výhodu standardní situace. Volný přímý kop si vzal na starost Payet, jenž se prezentoval prudkou ránou, ale ta byla protihráčem zablokována. Fotbalisté West Hamu se však dožadují pokutového kopu, protože mají pocit, že Sissoko hrál ve vápně rukou. Nicméně sudí je jiného názoru a penaltu nepíská.
     
    13
    Cresswell poslal parádní přihrávku před bránu, ale žádný z jeho spoluhráčů se nedostal včas k míči, a tak velká příležitost na gól zůstává nevyužitá. West Ham však bude zahrávat alespoň rohový kop.
     
    14
    Rohový kop si vzal na starost Payet, kterému se nabídl Noble, ale jeho rána byla nepřesná a gólman Elliot zasahvoat nemusel.
     
    15
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Zápas snů, tak jistě v 15. minutě označují dnešní duel fotbalisté Newcastlu. Shelvey si teď všiml, že je na pravém křídle rozběhnutý Janmaat, a tak mu okamžitě poslal dlouhý míč. Janmaat si balon ukázkově zpracoval a poté ho odcentroval před bránu, kde se do zakončení dostal GEORGINIO WIJNALDUM, jenž přesnou trefou navýšil vedení Newcastlu na 2:0.
    15. Georginio WIJNALDUM - 2:0
     
    18
    Tomkins fauloval a Newcastle bude rozehrávat. Vypadá to, že hráči West Hamu nejsou zrovna ve své kůži a jsou velmi zaskočeni tím, jak Newcastle do zápasu vstoupil.
     
    19
    Další úspěšný zákrok musel ze své sbírky tasit Adrián, který zneškodnil nebezpečnou ránu Mitroviće. Hráč Newcastlu se až příliš jednoduše dostal na penaltovou značku, odkud pálil.
     
    23
    Hráči West Hamu se snaží hru uklidnit a získat respekt u svých protihráčů, ale to se jim vůbec nedaří, protože Newcastle dnes hraje ve velké formě.
     
    27
    Antonio se snažil obejít bránícího protihráče a naservírovat míč před branku, avšak obránce Mbemba byl proti. Následuje aut pro West Ham.
     
    28
    Cresswell našel přesnou přihrávkou Payeta, jenž vyslal před bránu parádní centr, kterým vybízel Valenciu ke střele hlavou, ale útočník West Hamu se do zakončení nedostal. Navíc to vypadalo, že míč hlavou zasáhl Coloccini a hosté se dožadovali rohového kopu. Sudí měl jiný názor.
     
    30
    Aktivita domácích fanoušků neslábne, právě naopak – sílí. Velmi nepříjemnou střelu ze své kopačky vyslal Dummet, ale pozorný Collins mu ji před bránou zablokoval. Pak se k míči dostal ještě Janmaat, ale Adriána neprostřelil, protože pozorný gólman balon vyrazil. Zlobil ještě Sissoko, ale jeho pokus už byl nepřesný, a tak následuje odkop od brány.
     
    32
    Ogbonna chyboval a domácí tým opět zaútočil. Mitrović si ve vápně ze svého protihráče udělal "dobrý den" a poté se prezentoval parádní přihrávkou, které se zmocnil Sissoko, ale zaváhal a v dobré šanci nevystřelil. Kdyby Sissoko vypálil, zřejmě by to bylo už 3:0.
     
    34
    Pokud chce dnes West Ham bodovat, bude muset zásadně změnit svůj styl hry, protože na Newcastle dnes zatím vůbec nestačí.
    Shelvey si premiérový start v novém klubu naprosto užívá. Navíc měl obrovský podíl na obou vsřelených brankách.

     
    36
    Faulovaný byl Cresswell, a tak bude West Ham zahrávat volný přímý kop.
     
    37
    Standardní situaci si vzal na starost Payet, jenž cenrem našel Valenciu, ale ten z bezrpostřední blízkosti míč do branky neuklidil. A i kdyby ano, bylo by to k ničemu, protože sudí signalizoval ofsjad.
     
    38
    Kouyaté vybojoval míč pro sebe a své spoluhráče, ale hosté branku soupeře ohrozit nedokázali. Navíc na hrací ploše zůstává ležet jeden z fotbalistů West Hamu a sudí hru zatím nepřerušil.
     
    39
    Nyní už sudí hru přerušil. Z opakovaného záběru bylo vidět, že Valencia byl faulovaný a sudí měl tento případ jasně pískat.
     
    40
    Valencia už je na nohou a Shelvey to od něj dostává pořádně sežrat.
     
    40
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
    V letošní sezóně se Wijnaldum podílel už na jedenácti gólech Newcastlu.

     
    42
    West Hamu by mohlo pomoct, kdyby do konce prvního poločasu vstřelil kontatní gól, ale uvidíme, zda se to hostům podaří.
     
    43
    Gólman Elliot si připsal první zásah v dnešním utkání a výrazně podržel svůj tým. Kouyaté totiž obdržel přesnou přihrávku od Obianga a poté ze své kopačky vyslal štiplavou ránu z bezprostřední blízkosti, kterou musel Elliot vyrazit.
     
    44
    Z dorážky pak pálil ještě Valencia, ale jeho pokus byl nepřesný, takže tentokrát mohl Elliot zůstat klidný.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 2 minuty.
     
    45+2
    Na závěr prvního poločasu bude West Ham zahrávat svůj dnešní druhý rohový kop. Payet hledal na bližší tyči Collinse, ale protihráč byl u balonu rychleji.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Rozhodčí Swarbrick ukončil první poločas za stavu 2:0. Newcastle se dostal překvapivě do vedení už v 6. minutě, kdy se přesně trefil Ayoze Pérez, no a v 15. minutě už to bylo 2:0, to se na listinu střelců zapsal Wijnaldum. Velký podíl na obou gólech měla nová posila Newcastlu Shelvey. West Ham nevstoupil do zápasu vůbec dobře a dva inkasované góly jdou na celém týmu výrazně znát. Pokud dnes West Ham chce bodovat, musí ve druhém poločase předvést naprosto jiný výkon, než v poločase prvním.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
    První poločas v číslech.

     
    Do druhého poločasu nastoupí West Ham se změnou, do hry půjde Jelavić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu už nenastoupil Obiang, místo kterého přišel avizovaný Jelavić.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli hráči Newcastlu United.
     
    49
    West Ham právě vstřelil branku!
    Cresswell poslal parádní kolmici pro Valenciu, ale ten se k balonu nedostal, protože Mbemba byl rychlejší. Nicméně to, že byl rychlejší Newcastlu spíš uškodilo, protože Mbemba se snažil hrát míč na gólmana Elliota, což se vůbec nepodařilo, protože přihrávka byla až moc riskantní. Této chyby využil NIKICA JELAVIĆ, se kterým šel Elliot do souboje, ale JELAVIĆ byl úspěšnější, získal míč pro sebe a poté ho poslal do odkryté brány. Gólu se snažil zabránit Dummett, ale nepodařilo se mu to.
    49. Nikica JELAVIĆ - 2:1
     
    54
    V souboji s protihráčem šel ve vápně k zemi Kouyaté a potřebuje ošetřit, vypadá to, že si zlomil zápěstí.
     
    55
    Hra je v této chvíli přerušena, Kouyaté zůstává ležet na zemi a svíjí se v bolestech.
     
    56
    Po přerušení se pokračuje a West Ham má k dispozici rohový kop.
     
    56
    Rohový kop si vzal na starost Payet, ale nerozhrál dobře a hosté o míč přišli.
     
    57
    Dummett dohrál a na trávník se místo něj dostal Saivet, který tak prožívá svůj první start v barvách Newcastlu.
     
    58
    Kouyaté už pokračuje ve hře, takže to s jeho zraněním nebude nejspíš tolik vážné.
     
    58
    Wijnaldum se dostal do zakončení, ale střelu příliš uspěchal. Gólman Adrián zasahovat nemusel, protože střelecký pokus byl velmi nepřesný.
     
    59
    Sudí teď musel přerušit hru, protože jeden z domácích hráčů se zapomněl v ofsajdu.
     
    60
    Janmaat svedl sprinterský souboj s protihráčem a poté se prezentoval ukázkovou přihrávkou do vápna, kde zakončoval Mitrović, ale gólman Adrián jeho střelu zneškodnil.
    Jelavić potřeboval 4 minuty na to, aby se zapsal mezi střelce.

     
    65
    Adrián si připsal výtečný zákrok a zabránil inkasovanému gólu! V obrovské šanci se ocitl Mitrović, jenž ze své kopačky vyslal jedovatou ránu pod břevno, ale gólman Adrián svůj tým podržel. Následuje roh pro domácí tým.
     
    66
    Z rohového kopu Newcastle nic nevytěžil, protože k centrovanému míči se jako první dostal jeden z hráčů West Hamu a míč odehrál do bezpečí.
     
    66
    Na střelu z 20 metrů si troufl Wijnaldum, ale jeho ránu zablokoval bránící protihráč. Takže Adrián mohl zůstat klidný.
     
    67
    Ayoze Pérez hledal dlouhým nákopem A. Mitroviće, ale gólman Adrián byl pozorný a pro míč si velmi rychle doběhl.
     
    68
    V posledních minutách je West Ham opět pod tlakem a nedaří se mu získat míč pro sebe.
     
    70
    Prostor na hřišti dostává uzdravený Moses, kterému uvolňuje místo na trávníku Antonio.
    Jelavić se svými spoluhráči slaví gól do sítě Newcastlu.

     
    71
    Teď jsou u míče fotbalisté West Hamu, kteří se snaží dostat k Elliotově brance a nejlépe vstřelit gól na 2:2.
     
    71
    Newcastle se však velmi pozorně brání a hosté to mají velmi složité. Do pokutového území přilétlo hned několik centrovaných balónů, ale domácí tým se vždy ubránil.
     
    72
    Domácí tým získal míč a chtěl zaútočit, ale Wijnalduma si vzal na starost Tomkins a čistě mu odebral balon.
     
    73
    Mbemba teď poslal do velkého vápna nadýchaný centr, ale pozorný Collins odhlavičkoval míč daleko od brány Adriána.
     
    75
    Dnes už dohrál Tomkins, kterého vystřídal Jenkinson.
     
    76
    Kouyaté vybojoval balon pro West Ham a okamžitě přihrál do vápna, avšak jeho spoluhráč se do zakončení nedostal. To byla obrovská smůla pro hosty. Do protiútoku okamžitě vyráží domácí tým.
     
    76
    Adrián si připsal další ze svých skvělých zákroků a v těžké chvíli vychytal Mitroviće, který pálil z bezprostřední blízkosti. Domácí fanoušci, Mitrović a ani jeho spoluhráčí nedokážou pochopit, že Mitrović v této příležitosti selhal.
     
    78
    Shelvey to zkusil z větší dálky, ale Adriána nepřekonal.
     
    78
    Na pravém křídle dostal přihrávku Jenkinson, ale pak ze své kopačky vyslal žalostný centr a hosté o balon přišli. Do konce utkání už příliš času nezbývá.
     
    79
    Valencia vystihl rozehrávku soupeře, a získal tak míč pro West Ham. Hosté se teď přes pravou stranu pokouší dostat k Elliotově bráně, avšak cesta je velmi trnitá.
     
    80
    Hrací plochu opouští Ayoze Pérez, který dnes v 6. minutě otevřel skóre a poslal Newcastle do vedení. Na hřiště místo něj přichází Gouffran.
     
    81
    Collins měl příliš hodně prostoru, a tak si střihl dlouhé sólo a poté se prezentoval parádní kolmicí. Z pravé strany přilétl před bránu dobrý centr, ale do rukavic si ho stihl stáhnout Elliot, a tak se Jelavić ke střele hlavou nedostal.
     
    82
    Hra byla chvíli přerušená, protože potřeboval ošetřit Janmaat.
     
    84
    West Ham se z posledních sil snaží o vyrovnávací gól, který by zajistil remízu 2:2 a jednobodový zisk, ale Newcastle se brání velmi pozorně, protože o vedení v samotném závěru přijít nechce.
     
    88
    Shelvey hodně touží po vstřelené brance, a tak teď zkoušel vystřelit asi z 30 metrů, ale rána mu ani trochu nesedla.
     
    89
    Jelavić poslal parádní centr před bránu, kde se ke střele hlavou dostal Kouyaté, ale Elliot jeho pokus na brankové čáře zastavil. Navíc to vypadalo, že Coloccini zahrál ve vápně rukou, avšak sudí penaltu nenařídil.
     
    90
    Jelavić si ukázkově zpracoval balon a poté z otočky vystřelil, ale jeho pokus skončil těsně nad brankou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 6 minut.
     
    90+1
    Newcastle chystá poslední střídání.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Rob Elliot (Newcastle United).
     
    90+1
    Colback vzal celou situaci sám na sebe, navedl si míč na střelu a poté to z 23 metrů zkusil, ale jeho rána branku asi o metr minula.
     
    90+2
    Valencia se snažil ve vápně hlavičkovat, ale Colback mu ve střele na bránu zabránil. West Ham zůstává u míče.
     
    90+3
    Noble vybojoval u rohového praporku míč pro West Ham a poté ho Sissoko fauloval. Rozehrávat bude Adrián.
     
    90+4
    V samotném závěru si Adrián připisuje zákrok a nohou vyráží prudkou střelu protihráče.
     
    90+4
    Shelvey se pokusil o další střelu z dálky, ale dloubáček mu nevyšel.
     
    90+5
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Aleksandar Mitrović, přichází Jamaal Lascelles.
     
    90+6
    Gouffran rozehrál rohový kop nakrátko a poté se sám dostal do zakončení, ale Adriána nepřekonal.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Swarbrick foukl naposledy do píšťalky, a ukončil tak dnešní utkání, ve kterém Newcastle United zvítězil nad West Hamem united 2:1. Domácí tým byl po celou dobu zápasu aktivnějším celkem a zvítězil naprosto zaslouženě. Skvělému výkonu pomohl především Shelvey, který dnes prožil debut v Newcastlu. West Ham položily rychlé dva góly a pak už se do zápasu dostával velmi těžce. Na listinu střelců se dnes zapsal Ayoze Pérez, Wijnaldum a také Jelavić. Newcastle si tak připisuje důležité 3 body za vítězství a odpoutává se od sestupové příčky. West Ham cestuje do Londýna s prázdnou a do dalšího zápasu se musí polepšit. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek sobotního večera. (18:11:29)
    Radost hráčů Newcastlu po vyhraném zápase.

    Lucie Rapantová

    Branky: 6. Ayoze Pérez (Wijnaldum), 15. Wijnaldum (Janmaat) – 49. Jelavić

    Karty:   90+1. Elliot (NEW)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:3.
    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini (C), P. Dummett (57. Saivet) – Colback, Shelvey – Moussa Sissoko, Wijnaldum, Ayoze Pérez (80. Gouffran) – A. Mitrović (90+5. Lascelles).
    Náhradníci: Darlow – Gouffran, Lascelles, Aarons, Rivière, Toney, Saivet.

    West Ham United: Adrián – Tomkins (75. Jenkinson), Collins, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Kouyaté, Obiang (46. Jelavić) – Payet, E. Valencia, Antonio (70. Moses).
    Náhradníci: Randolph – Reid, Song, Jenkinson, Moses, Jelavić, Cullen.

    Rozhodčí: Swarbrick – Ledger, Brooks
    bahis siteleri