Club Brugge – Mouscron 3:0 (kon.) | Leuven – Kortrijk 1:0 (kon.) | Westerlo – Mechelen 3:2 (kon.)
Charleroi – Sint-Truiden 0:0 (kon.)
konec
Sporting Charleroi
0:0 (0:0)
Sint-Truiden VV
Sobota 16.01.2016, 20:30 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • Belgická Jupiler Pro League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý večer všem příznivcům belgické kopané. Jupiler Pro League má o tomto víkendu na programu další pokračování. My se společně podíváme na souboj mezi Sporting Charleroi a Sint-Truiden VV. Výkop je naplánován na 20:30!
     
    Sint-Truiden VV

    Sint Truidenu patří po jednadvaceti odehraných kolech jedenáctá pozice a podle všeho si zahraje skupinu, která bude bojovat o postup do Evropské ligy. Poslední vítězství si však připsal už pátého prosince, kdy zvítězil na půdě Oostende. V posledním zápase před vánočními svátky hostil Truiden doma Leuven a po velké bitvě si oba týmy rozdělily body za remízu 2:2.
     
    Sporting Charleroi

    Naopak Sporting Charleroi prozatím okupuje šestou pozici tabulky a s Genkem srdnatě bojuje o pozice zajišťují postup do skupiny bojující o ligový primát. Období vánočních svátků osladil Sporting svým příznivcům dvěma výhrami. Na Štěpána změřil síly právě s ambiciózním Genkem a díky skvělé atmosféře na stadionu zdolal svého konkurenta nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemný souboj dnešních soupeřů v této sezóně skončil dělbou bodů. Sporting sice dlouho sahal po třech bodech, ale pět minut před koncem vyrovnal Schoofs.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Charleroi: Pennetau – Mata, Martos, Dessoleil, N´Ganga – N´Dongala, Marcq, Saglik, Baby – Perbet, Pollet
    Náhradníci: Willems, Zajkov, Stevance, Diandy, Geraerts, Mandanda, Benavente

    Sint-Truiden VV: Dutoit – Bagayoko, Nirisarike, Fernandes, Rherras – Schils, Schoofs – Mahlangu, Hendrickx, Cueves – Tchité
    Náhradníci: De Winter, Wilmots, De Sart, Soumahoro, Dussaut, Kotysch, Swers

    Rozhodčí: Virant – Huens, Leroy.
     
    V doprovodu hlavního rozhodčího nastupují oba celky na travnatou plochu. Utkání bude zahájeno během několika minut.
     
    Sporting nastoupí do dnešního zápasu v černobílé kombinaci, zatímco Sint-Truiden zvolil žlutou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop do utkání obstaral hostující celek. Fernandes okamžitě hledal dlouhým obloučkem Cuevase, ale ten se k míči přes pozornou obranu Sportingu neprodral.
     
    2
    N´Dongala se vrhl do hlavičkového souboje s Fernandesem. Stoper hostujícího celku svého soupeře předskočil a vybojoval pro svůj tým míč.
     
    3
    Hendrickx rozkmital své hbité nohy a dokonce obral soupeře o dvacetimetrový náskok. V blízkosti rohového praporku se mu míč však zadrhl pod nohou a domácí jej bez problémů získali.
     
    4
    Saglik pokazil rozehrávku ve středu hřiště, čímž nabídl prostor ke kombinaci soupeři. Schoofs si nevšiml dvou spoluhráčů a místo rychlého brejku zvolil postupnou kombinaci.
     
    5
    Baby se vrhl na pomoc spoluhráčům na levé straně hřiště. Obránce sice odstavil, ale pomohl si v souboji nedovoleným způsobem. Sint-Truiden rozehraje z vlastní poloviny.
     
    6
    Krásná kombinace Sportingu na jeden dotek vyústila v centr do pokutového území, kam si nabíhal útočník Perbet. V tísni dvou obránců však nedokázal sklepnout míč ze vzduchu na branku.
     
    7
    Dlouhý diagonální pas mířil na nabízejícího se Babyho. Levý křídelník Sportingu však na míč nedoskočil a hosté budou rozehrávat na vlastní polovině.
     
    8
    Po delší době se osmělili i hosté. Hendrickx hledal prudkou přihrávkou rozběhnutého Mahlangu, ale ten si míč pustil do prostoru, kde stál N´Ganga.
     
    9
    Levá strana Sportingu je v úvodu zápasu hodně vytěžovaná. N´Ganga chtěl rychlým pasem vysunout Babyho, který jeho úmysl nepochopil a kvůli špatnému zpracování přišel o míč.
     
    10
    Je za námi úvodní desetiminutovka hry. Aktivnější je zatím domácí Sporting, který drží po většinu doby míč na svých kopačkách. Žádné brankové příležitosti jsme se však zatím nedočkali.
     
    11
    Martos na půlící čáře fauloval Tchitého. Hosté si mohou na pár chvil odpočinout, jelikož mají k dispozici volný přímý kop.
     
    12
    Jenže jeho exekuce se jim absolutně nepovedla. Do pokutového území se sice nastěhovali všichni vysocí hráči, ale vysoký centr se snesl pouze na hlavu N´Dongaly.
     
    13
    Cuevas v pokutovém území srazil zezadu k zemi soupeře a dostává žlutou kartu!
     
    13
    Po Cuevasově faulu nařizuje rozhodčí pokutový kop!
     
    14
    K míči se postavil Perbet, zvolil si krátký rozběh. Jeho střelu doprostřed branky brankář Dutoit bez problémů zneškodnil a ještě podržel míč v rukavicích!
    14. Penalta
     
    15
    Chycená penalta vlila hostujícímu celku čerstvou krev do žil. Mahlangu centroval od pravé postranní čáry do pokutového území. Míč ještě skočil před chumlem hráčů, ale Pennetau si jej sebral do rukavic.
     
    16
    N´Dongala zastavil nepovedenou rozehrávku hostů, obešel obránce a z hranice pokutového území nacentroval. Dutoit sice vyrazil pro míč, ale v rukavicích jej neudržel.
     
    17
    Saglik pospíchal s míčem po levé straně hřiště. Jeho průnik skončil na půlící čáře, kde jej Mahlangu poslal nedovoleným zákrokem k zemi.
     
    18
    Baby je v první půli hodně aktivní. Nyní si pohybem řekl o přihrávku k levé postranní čáře, ale skvělý Bagayoko jej skluzem o míč připravil.
     
    19
    Obrovská šance Sportingu! Do centrovaného míče se nádherně opřel Perbet! Jeho ránu z hranice pokutového území brankář Dutoit neudržel, míč se povaloval u tyče, ale N´Dongala jej nedokázal dopravit do sítě!
     
    20
    Sporting pokračuje v drtivém náporu. Obránce Martos hledal překvapivou přihrávkou Polleta. Na hranici vápna skvěle zakročil Nirisarike.
     
    21
    Tentokrát se už Pollet k míči dostal. Obdržel přihrávku za hranicí pokutové území, otočil se a pohotově vypálil. Jeho střela byla sice razantní, ale Dutoit mohl zůstat v klidu.
     
    22
    Mata podnikl výlet na polovinu soupeře. Zpracoval si vysoký míč a ihned jej raději vrátil svým kolegům z obrany. Sporting čeká na skulinku v bloku soupeře.
     
    23
    Za přizvednutým míčem pospíchal Baby. Nikdo z obránců soupeře jej neatakoval, ale na hranici malého vápna byl nejrychleji brankář Dutoit a míč sebral do rukavic.
     
    24
    První náznak šance i na druhé straně! Tchité si zpracoval prudký centr z pravé strany a snažil se najít prostor k zakončení. Možná zbytečně ještě volil jednu kličku a o míč přišel!
     
    25
    Obrana Sportingu si nepočínala zrovna sebejistě. N´Ganga pouze přizvedl míč k volnému Tchitému, před kterým odklidil kulatý nesmysl do bezpečí stoper Dessoleil.
     
    26
    Sint-Truiden se herně zvedá! Tchité chtěl přiklepnout míč patičkou za sebe, kam si nabíhal Mahlangu. Ten se však k míči nedostal.
     
    27
    N ´Dongala si vyměnil míč se Saglikem. Ten si udělal prostor k odcentrování, ale jeho přetažená přihrávka zamířila až za brankovou čáru. Dutoit bude odkopávat od branky.
     
    28
    Poilet se prodral k vysokému centru z levé strany. K míči měl však o mnoho dále než jeho strážce a v krkolomné pozici už nestihl seřídit mířidla.
     
    29
    N´Dongala si řekl o míč, Baby si jeho náběhu všiml a okamžitě posílal diagonální pas. Naštěstí pro hostující celek se stačil vrátit vysoký Rherras.
     
    30
    Úvodní půlhodina hry nabídla několik zajímavých momentů. Aktivnější je zatím domácí Sporting, který však nedokázal využít ani jednu ze svých obrovských šancí.
     
    31
    Mata pospíchal za obloučkem za obranu. V souboji s Rherrasem strčil do soupeře rukama, což neuniklo asistentu rozhodčího, který signalizoval nedovolený zákrok.
     
    32
    Baby vyzval k tanci Bagayoka. Druhý jmenovaný pohyby svého soupeře dobře ustál a Sporting z této akce vytěžil pouze rohový kop.
     
    33
    Technický centr se stáčel do míst pokutové značky. Tam však byl pouze jediný hráč v bíločerném a hosté míč bez problémů odhlavičkovali do bezpečí.
     
    34
    Poilet sice postupoval sám na brankáře Sint-Truidenu, ale v době přihrávky se nacházel o dobré dva metry za obranou soupeře. Asistent rozhodčího mává ofsajd.
     
    35
    Saglik dostal mnoho prostoru ve středu hřiště, zpracoval si míč a jako nůž máslem prošel až k velkému vápnu. Tam jej však skvělým obranným zákrokem zastavil Fernandes.
     
    36
    Saglik mohl složit reparát! Za hranicí pokutového území si připravil míč na levačku a technickou střelou mířil na vzdálenější tyč! Před míčem ještě stačil uhnout Perbet, ale brankář Dutoit i přesto stačil zasáhnout!
    36. Saglikova střela zpoza hranice pokutového území
     
    38
    Všechny diváky na stadionu nyní pobavil hlavní rozhodčí Virant, který uhýbal míči s takovým úsilím, až před ním raději uskočil na trávník.
     
    39
    Spíše propagační střelu vyslat Poilet. Jeho slabá přízemní střela ze třiceti metrů neměla šanci na úspěch a gólman Dutoit ji s přehledem ukryl v rukavicích.
     
    40
    Dutoit však svůj dobrý počin hned následující rozehrávkou zazdil! Brankář Sint-Truidenu chtěl rozehrát na Bagayoka, ale poslal míč pouze do autu.
     
    41
    Baby si zpracoval míč a okamžitě si jej skvěle pokryl tělem. Bagayoko už nestačil zastavit svůj pohyb a poslal soupeře k zemi.
     
    42
    Neskutečný závar před Dutoitem! Po centru na zadní tyč se míč povaloval před opuštěnou brankou, Dutoit byl na opačné straně, jenže ani nyní nikdo z domácích neuklidil míč do sítě!
    42. Skrumáž před brankou Sint-Truidenu
     
    43
    Za dlouhou přihrávkou pospíchal kupředu Cuevas. Zdálo se, že míč ještě zastihl na hrací ploše, ale rozhodčí přeci jen mávl autové vhazování.
     
    44
    Mahlangu se po špatném odvrácení míče ze stran domácích dostal k zakončení přes hlavu. Hostům se zdálo, že míč zasáhl Martose do ruky, ale rozhodčí penaltu nepíská!
     
    45
    Hosté zazdili slibný protiútok! Hnedrickx postupoval s míčem středem hřiště, přihrál jej na volného Cuevase, ale ten špatným centrem odevzdal míč Sportingu.
     
    45
    V první půli se nastavuje 1 minuta!
     
    45+1
    Na penaltovém puntíku hlavičkoval zády k brance Perbet. Útočník Sportingu jen lehce lízl hlavou míč a ten skončil metr vedle šibenice.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Sporting vlétl do zápasu mnohem aktivněji než jeho soupeř a po čtvrthodině hry mohl jít do vedení. Perbet však nenaložil s penaltou vůbec dobře a nechal vyniknout Dutoita. Domácí si ještě vytvořili několik obrovských šancí, ale obrana Sint-Truidenu ve spolupráci s famózním Dutoitem zatím odolává.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Baby okamžitě po rozehrávce posílal míč do pokutového území, kam si sbíhali hned tři hráči. Babyho přihrávku však zastavil Bagayoko.
     
    47
    Hosté se pokusili o překvapivou kombinaci. Tchité hledal patičkou rozběhnutého Mahlangu, ale přihrávku mu poslal jen na paty.
     
    48
    U míče je znovu Sporting. Baby centroval tentokrát z pravé strany hřiště, brankář Dutoit si pro míč došel bez toho, aniž by jej někdo atakoval.
     
    49
    Bagayoko má z Babyho pořádný vítr, což bylo vidět i při dalším útoku. Obránce Sint-Truidenu se s ničím příliš nepáral a odpálil míč mezi diváky.
     
    50
    Domácí fotbalisté vysunuli presink až k brankáři Dutoitovi, kterého dostali pod tlak. Dutoit neměl příliš času na rozehrávku a míč poslal pouze do autu.
     
    51
    Obrovská šance Sportingu! Na značce pokutového kopu se k hlavičce dostal Dessoleil! Jeho rána mířila k tyči, ale famózní Dutoit stačil konečky prstů vyrazit míč na rohový kop!
    51. Fantastický zákrok brankáře Dutoita!
     
    52
    Rohový kop odvrátila obrana hostů jen k Babymu, který okamžitě vrátil míč do ohně. U přední tyče se jej snažil tečovat Perbet, ale zády k brance nezamířil mezi tři tyče.
     
    53
    Enormní tlak Sportingu pokračuje! Domácí kombinují s míčem na polovině soupeře a hráči Sint-Truidenu se musí přesouvat z jedné strany na druhou.
     
    54
    Hendrickx sice vybojoval ve středu hřiště míč, ale ukopl si jej příliš daleko od nohy a poté si pomohl nedovoleným zákrokem. Sporting zůstane u míče.
    54.
     
    55
    Mata si ukousl příliš velké sousto. Po sprintu přes polovinu hřiště už mu nezbývaly síly na kvalitní kličku a Cuevas jej snadno připravil o míč.
     
    56
    Marcq nyní upadl po lehkém kontaktu se stoperem hostů. Rozhodčí dává jasně najevo, že tyto teatrální pády nebude posuzovat jako fauly.
     
    57
    Na druhé straně se za obranou Sportingu ocitl Tchité, přebral si míč, přichystal si jej na silnější pravačku, jenže prudkou střelou nepřekonal vyběhnutého Pennetaua!
     
    58
    Domácí kombinují s míčem v zadních řadách na vlastní polovině a čekají na mezírku v obraně soupeře.
     
    59
    Sint-Truiden vystavil obranný val za polovinou hřiště. Domácím dělá v posledních minutách velké problémy tento val překonat.
     
    60
    Až nyní se za něj dostal Baby, navedl si míč do pokutového území, kde se k němu okamžitě seběhli dva obránci a připravili jej o míč.
     
    61
    N´Ganga se vydal podpořit útok., Baby mu přiklepl míč do pokutového území, kde se N´Ganga pokusil o kličku. Nakonec z toho bude alespoň rohový kop.
     
    62
    Vysoký centr se snesl na hranici malého vápna. Perbet se snažil prodrat k hlavičce, jenže přes důrazného Nirisarikeho neměl sebemenší naději.
     
    63
    Perbet si na hranici malého vápna zpracoval centr z levé strany, ale k velké nevoli domácích příznivců jej o šanci připravil odmávaný ofsajd!
     
    64
    N´Dongala si obhodil protihráče do míst, kde v ofsajdu stál Perbet. Ten se však nezapojil do hry a N´Dongala mohl pokračovat v akci. Dutoit ve stylu Manuela Neuera odkopl míč do bezpečí.
     
    64
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Baby, přichází Benavente.
     
    65
    Benavente se ihned zapojil do kombinace Sportingu. První dotek s míčem se mu vůbec nepovedl a kulatý nesmysl končí v rukavicích Dutoita.
     
    66
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Tchité, přichází Dussaut.
     
    67
    Útočné výpady Sportingu končí v posledních minutách na polovině hřiště. Hosté nyní skvěle brání.
     
    68
    N´Dongala je nejaktivnějším hráčem na hřišti, což prokázal i nyní. Potáhl míč přes polovinu hřiště až k pokutovému území, kde se snažil odcentrovat, jenže proti němu stála zeď jménem Rherras.
     
    69
    Pennetau si dal načas s odkopem od branky. Přihrávka mířila na Matu, jenže ten hlavou neprodloužil míč na někoho v bíločerném dresu.
     
    70
    Do konce utkání zbývá dvacet minut a stále čekáme na úvodní branku. Oba týmy v posledních minutách o něco polevily a hraje se převážně na polovině hřiště.
     
    71
    Perbet si sbíhal pro míč k postranní čáře. Spoluhráč jeho myšlenku nepochopil a adresoval míč do středu hřiště.
     
    72
    Mahlangu se odvážně prodral do pokutového území, kde se pokusil obejít Dessoleile. Zkušený stoper domácích si nenechal zahrát na housle a nebezpečí odvrátil.
     
    73
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Hendrickx, přichází Soumahoro.
     
    74
    Hosté dostávají možnost zahrání přímého kopu z dobré pozice. Podle všeho však rozehrají do kombinace.
     
    75
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Perbet, přichází Stevance.
     
    76
    Cuevas si pustil míč z autového vhazování za sebe, což však obrana Sportingu přečetla o odvrátila míč znovu do zámezí.
     
    77
    Hosté rozehrávali kop od rohového praporku. Míč si přichystal Schoofs. Na jeho vysoký centr se vyšplhal stoper Fernandes, ale svou slabou hlavičku umístil jen doprostřed branky.
     
    78
    N´Dongala se ve skluzu natáhl po prudkém centru před branku. Jeho zakončení špičkou kopačky minulo horní tyč jen o několik centimetrů! Tohle může Sporting ještě mrzet!
    78.
     
    79
    Na druhé straně se žlutí. Za nevybíravý zákrok viděl žlutou kartu Dussaut.
     
    80
    Domácí zahrávali sérii rohových kopů. Po tom posledním se do vzduchu vyšplhal Martos, ale Bagayoko před ním stačil hlavou uklidit míč na další roh.
     
    81
    Tentokrát přichází žlutá karta i na straně Sportingu. Za faul zezadu ji vidí Mata.
     
    82
    Na hrací ploše se nám poněkud přiostřuje. V posledních minutkách spíše rozhodčí domlouvá hráčům než se hraje.
     
    84
    Závěr utkání je z obou stran hodně ospalý. Míč se pomalu šoural k brankáři Dutoitovi a útočník Sportingu Pollet naštěstí pro hosty nestihl včas zareagovat.
     
    85
    Do pokutového území se prodral nováček na hřišti Dussaut. Na bodu pro pokutový kop se pokusil o obhození Dessoleile, ale míč ztratil.
     
    86
    Na druhé straně pospíchal kolem levé postranní čáry Stevnace. Na poslední chvíli se mu pod nohy vrhl Bagayoko a ukopl mu míč do zámezí.
     
    87
    Krásná akce Sportingu! N ´Dongala nacentroval míč na vzdálenější tyč, kde jej pod sebe sklepl Pollet. Do odraženého míče se opřel Benavente, ale střelou orazítkoval jen záda jednoho ze soupeřů.
     
    88
    Sporting zahrával přímý kop z nadějné pozice. Do pokutového území se nastěhovali všichni vysocí hráči. Vzrušení však bylo zbytečné, protože Martos si v hlavičkovém souboji pomohl nedovoleným způsobem.
     
    89
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Rherras, přichází Kotysch.
     
    90
    V poslední minutě řádné hrací doby přispěchali s útokem domácí. Saglik chtěl propasírovat míč do pokutového území, ale střed hřiště byl zatarasen.
     
    90+1
    A málem zahrozilo na druhé straně! Soumahoro se zpoza hranice pokutového území opřel do perfektní přihrávky a Pennetau měl co dělat, aby jeho dělovku vyrazil!
     
    90+2
    Sportingu dnes prostě není přáno. Benavente na levém křídle poslal na trávník protihráče nedovoleným způsobem a hosté pošetří další vteřinky.
     
    90+3
    Sporting se naopak ještě musí bránit! Hosté mají k dispozici rohový kop!
     
    90+3
    Centr od rohového praporku se stáčel přímo do branky. Pro míč si bez problémů došel Pennetau. Utkání podle všeho skončí bezbrankovou remízou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní souboj končí bezbrankovou remízou. Domácí Sporting vstoupil do střetnutí hodně aktivně a obzvlášť v první půli si vytvořil několik vyložených šancí. Tu největší spálil po čtvrthodině hry Perbet, jehož špatně kopnutou penaltu zlikvidoval gólman soupeře. Hned v úvodu druhé půle měli domácí další skvělou možnost, ale Dutoit se blýskl fantastickým zákrokem. Gólman Sint-Truidenu byl dnes jednoznačně největší persónou na trávníku! Oba týmy si tedy z dnešního zápasu připíší do tabulky jeden bod.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:3.
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:32:43)

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   81. Mata (CHL) – 13. Cuevas (SIT), 79. Dussaut (SIT)

    Neproměněná penalta: 14. Perbet (CHL), brankář Dutoit zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:3.
    Sporting Charleroi: Pennetau – Mata, Martos, Dessoleil, N´Ganga – N´Dongala, Marcq, Saglik, Baby (64. Benavente) – Perbet (75. Stevance), Pollet
    Náhradníci: Willems, Zajkov, Stevance (75. Perbet), Diandy, Geraerts, Mandanda, Benavente (64. Baby)

    Sint-Truiden VV: Dutoit – Bagayoko, Nirisarike, Fernandes, Rherras (89. Kotysch) – Schils, Schoofs – Mahlangu, Hendrickx (63. Soumahoro), Cueves – Tchité (66. Dussaut)
    Náhradníci: De Winter, Wilmots, De Sart, Soumahoro (73. Hendrickx), Dussaut (66. Tchité), Kotysch (89. Rherras), Swers

    Rozhodčí: Virant – Huens, Leroy
    bahis siteleri