Chievo – Juventus 0:4 (kon.) | Neapol – Empoli 5:1 (kon.) | Janov – Fiorentina 0:0 (kon.)
Turín – Hellas Verona 0:0 (kon.) | Udinese – Lazio 0:0 (kon.) | Bologna – Sampdoria 3:2 (kon.)
AC Milán – Inter 3:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
5:1 (2:1)
Empoli FC
Neděle 31.01.2016, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! SSC Neapol potvrdila dobrou formu, a v domácím prostředí deklasovala Empoli FC 5:1!

    Do dnešního utkání vstoupila domácí Neapol velmi aktivně. Na první velkou šanci však čekala až do patnácté minuty, kdy však Higuaína parádně vychytal Skorupski. Do vedení se následně dostalo překvapivě Empoli po trefě Leandra Paredese! Domácí celek se však zdravě naštval, a hned o pět minut později srovnal Gonzalo Higuaín. Domácí dostal do vedení Lorenzo Insigne, který se krásně prosadil ze standardní situace!

    Hned na začátku druhého poločasu vstřelila Neapol svou třetí branku. Callejónův centr si srazil do vlastní sítě Caporese. Neapol již kontrolovala hru, nicméně směrem vpřed byla stále nebezpečná. V samostném závěru vstřelil dvě branky José Callejón. Neapol se tak vrací do čela Serie A!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (16:56:04)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Neapol získala dobrým napadáním míč na vlastní polovině, a momentálně drží míč u stoperů. Dnešní utkání se již pouze dohrává ...
    88. José María Callejón - 5:1
     
    88
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí si zápas již užívají, a bezmocnému soupeři přidávají pátý úder! Na levé straně si udělal prostor Dries Mertens, který poslal před obránce centr do vápna. Míč doputoval až k noze JOSÉ CALLEJÓNA, jehož střela mířila přesně k tyči, a Skorupski nedokázal míč vyrazit!
     
    87
    Empoli vybojovalo svůj další rohový kop v tomto zápase. Exekuce se ujal Paredes, jehož centr však nebyl povedený, a míč skončil v rukavicích Pepeho Reiny!
     
    86
    Domácí celek provádí své poslední střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Marek Hamšík, který se dočkal za svůj výkon velkého potlesku zaplněných tribun. Na jeho místo přichází David López!
     
    84
    Na trávníku zůstal ležet hostující Lorenzo Tonelli, který dostal zasáh rukou do obličeje od Driese Mertense. Davide Massa však žlutou kartu v tomto případě neudělil.
    83. José María Callejón - 4:1
     
    83
    Neapol právě vstřelila branku!
    A Neapol se v závěru dočkává čtvrté branky, a o vítězi dnešního utkání je již definitivně rozhodnuto! Dries Mertens se dokázal na levé straně krásně obtočit kolem spoluhráčů, a následným parádním centrem našel na zadní tyči JOSÉ CALLEJÓNA. Španělský křídelník nebyl nikým hlídán, a v pohodě zakončil!
     
    82
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Daniele Croce, přichází Rade Krunić.
     
    82
    Empoli postupoval do zajímavého protiútoku, který táhl středem hřiště Marcel Büchel. Střídající hráč následně vyslal nebezpečnou střelu, kterou Reina vyrazil pouze před sebe. Španělský brankář velmi rychle zareagoval, a pro míč vyběhl.
     
    80
    Neapol velmi rychle rozehrála, a k míči se dostal Kalidou Kolibaly. Domácí stoper hledal dlouhým nákopem Mertense, nicméně belgický křídelník prohrál hlavičkový souboj s Tonellim.
     
    79
    Ale, ale, ale. Marek Hamšík se připravoval na pravé straně k centru, nicméně v tom přilétl do souboje Marcel Büchel, který poslal slovenského reprezentanta k zemi. Büchel pochopitelně dostává žlutou kartu ...
     
    79
    Domácí celek postupoval do zajímavého protiútoku, který táhl po levé straně Mertens. Střídající hráč následně ve vápně našel Gabbiadiniho, nicméně ten nedokázal přejít přes Büchela.
     
    78
    Empoli mělo k dispozici standardní situaci, které se ujal Leandro Paredes. Argentinský záložník hledal svým centrem Tonelliho, nicméně ten se k hlavičce nedostal, a pro míč si došel Pepe Reina.
    Gonzalo Higuaín se dočkal při svém střídání hlasitého potlesku

     
    75
    Vzápětí přichází další střídání domácího celku! Parádní výkon dnes podal také Lorenzo Insigne, který se podílel na dvou brankách svého celku, a neúnavně "piloval" levou stranu. Na jeho místo přichízí Belgičan Mertens!
     
    74
    Neapol kombinuje na útočné polovině, a pokouší se vstřelit čtvrtou branku, která by již zcela jistě rozhodla o vítězi dnešního zápasu. Obrana Empoli však nyní brání velmi dobře!

    Jan Havlovic

    Branky: 33. Higuaín (L. Insigne), 37. L. Insigne, 51. Camporese (vla.), 83. Callejón (D. Mertens), 88. Callejón (D. Mertens) – 28. Paredes

    Karty:   34. Reina (NEA), 39. Hysaj (NEA), 45. Allan (NEA) – 36. Zieliński (EMP), 50. Tonelli (EMP), 79. Marcel Büchel (EMP)


    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:3.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (C) (86. David López) – Callejón, Higuaín (72. Gabbiadini), L. Insigne (75. D. Mertens).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Gabriel – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, David López, Chiricheş, Gabbiadini, El Kaddouri, Chalobah, Luperto.

    Empoli FC: Skorupski – Laurini, Tonelli, Camporese, Rui – Zieliński, Paredes, Croce (82. Krunić) – Saponara (58. Marcel Büchel) – Pucciarelli, Maccarone (C) (68. Mčedlidze).
    Náhradníci: Pugliesi, Pelagotti – Zambelli, Bittante, Mčedlidze, Maiello, El Hadji, Piu, Ćosić, Krunić, Livaja, Marcel Büchel.

    Rozhodčí: Davide Massa – Vuoto, Marrazzo (vš. Itálie)
    thejrc.org