Trenčín – Košice 0:3 (kon.) | Zvolen – Martin 6:3 (kon.) | Poprad – Piešťany 6:3 (kon.)
Skalica – Nitra 2:4 (kon.) | Žilina – Banská Bystrica 3:1 (kon.)
konec
HK Skalica
2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
HK Nitra
sk Neděle 31.01.2016, 17:00 • HANT arena, Skalica • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné hokejové zápolenie, v ktorom HK 36 Skalica nestačila na svojho súpera a po výsledku 2:4 si HK Nitra pripíše do tabuľky dôležité tri body. Je len veľmi ťažké predpokladať, či ide skutočne o posledný domáci zápas Skalice v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska. Každopádne, hráči odetí v zelenom sa lúčia s tribúnami.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. V mene portálu Onlajny.eu za pozornosť ďakuje Lukáš Pancurák. (19:14:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Domáci sa naďalej trápia, Skalica už nepochybne rada začuje záverečný hvizd arbitra Lauffa, zdá sa totiž, že pre zelených to môže byť už len horšie a horšie.
     
    59:00
    Už len jedna minúta nás delí od konca tretej tretiny a zároveň zrejme aj od konca samotného zápasu.
     
    58:40
    Domácim prechod stredným pásmom stále nevychádza, Skalica puk pomerne často zabúda za modrou čiarou, čo by sa za takéhoto stavu stavať rozhodne nemalo.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny.
     
    57:45
    Vráťme sa ale k dianiu na ľadovej ploche. Tam Nitra puk často vyhadzuje do stredného pásma a vyhýba sa tak prerušeniu, uvidíme, či sa ešte Skalica odváži na hru bez brankára.
     
    57:00
    Skalici stále chýba Pašek, ktorý inkasoval zbytočný 10-minútový osobný trest. Skúsený útočník v službách HK 36 by sa na ľad mal vrátiť v absolútnom závere tretej tretiny.
     
    56:50
    Zálešák plánoval potrápiť obranné rady svojho súpera, nič také sa ale nekonalo a skúsený útočník radšej odíde na striedačku.
     
    56:05
    Skalica chcela oklamať obranu súpera, tá ale úmysel domáceho celu prečítala, hru presunula k mantinelu, kde bol puk následne zašliapnutý.
     
    55:45
    Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    55:40
    Nitra puk zaviezla pred Romančíka a následne odišla na striedačku. Zdá sa, že takéto obrázky budeme vidieť čoraz častejšie.
     
    55:00
    Bezúch sa postaral o krásnu kľučku, domáci útočník zožal potlesk domácich tribún, v obrane totiž poriadne vyškolil Mila. Následná strela gólová nebola.
     
    55:00
    Posledných 5 minút do konca tretej tretiny.
     
    54:10
    Hra sa pomerne často prerušuje, je zaujímavé sledovať nie príliš veľký záujem Nitry o založenie útočnej akcie. Hostia sa v závere tretiny zamerajú na pozorné bránenie.
     
    53:40
    Skalica puk zaviezla pred Valenta, ten puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    52:00
    Tretia tretina plynie zo všetkých troch častí zápasu najpomalšie, to vyhovuje domácim, ktorí majú stále dosť času na to, aby dokázali stav vážnejšie zmeniť.
     
    51:40
    Skalica teraz chybovala v obranných radoch, po prihrávke Macíka prišlo k zaujímavému streleckému zakončeniu z priestoru medzikružia, Romančík napokon puk prikryl na hrudi.
     
    51:25
    Korytko teraz nemal nervy na Becu a niekoľkými údermi mu naznačil, kto tu je pánom. Nebyť postranného arbitra, mohli sme vidieť pästný súboj.
     
    50:55
    Puk hosťom ušiel do stredného pásma, tam sa ho chopí Skalica.
     
    50:10
    Barák vyslal dobrý stelecký pokus od modrej čiary, puk letel po tvrdej rane príklepom priamo na Valenta, ktorý mal zakrytý výhľad, napriek tomu ale nekapituloval.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 10 minút. Domáci sa stále snažia o vyrovnanie, proti pozorným obranným radom Nitry to ale rozhodne nebude také jednoduché, ako si myslia.
     
    49:30
    Knyazev sa dostal k puku a okamžite vypálil, strela letela od ľavého mantinelu, toto ale Valent predpokladal a puk poľahky ukryl vo svojej lapačke.
     
    48:58
    Vráťme sa ale k dianiu na ľadovej ploche. Puk tam prelína prakticky všetky čiary, ani jeden z celkov teraz nedokáže založiť vážnejšiu útočnú akciu.
     
    48:00
    Búrlivák Pašek sa teraz poriadne hneval na hlavného arbitra a na svoje konto „získal“ 10-minútový osobný trest. Pašek sa nevie upokojiť ani na trestnej lavici, kde do plexiskla nervózne hodil obe svoje rukavice.
     
    48:00
    Dušan Pašek dostal skvelý pas do priestoru medzikružia, tesne pred Valentom ešte puk zachytil, avšak prepáliť už hosťujúceho gólmana nedokázal.
     
    47:55
    V hre môžeme opäť pokračovať, Milam teraz hľadal pred bránkou Laliertého – a aj ho našiel. Laliberté bol ale už tesne pred Romančíkom, prepáliť ho preto nedokázal.
     
    47:50
    Opäť sa upratuje na ľadovej ploche. Je sympatické, že aj napriek pretrvávajúcim problémom v klube sa domáci fanúšikovia dokázali zmobilizovať a neúnavne ženú svoj tím za víťazstvom.
     
    47:30
    Skalica dala gól!
    Hoci si Nitra myslela, že zápas má už pevne vo svojich rukách, ešte to tak vôbec nemusí byť! IVAN JANKOVIČ sa teraz oprel do puku, ktorý skončil v sieti.
     
    47:30
    Na ľadovej ploche sa ocitli konfety, ktoré sem nalietali po bujarom fandení domáceho fanklubu.
     
    47:20
    Na opačnej strane klziska dobrá šanca Markulinca, ten sa ocitol na pravej strane úplne voľný, svojou ranou švihom ale Valenta neprekvapil.
     
    47:10
    Bene kombinoval s Piačkom, prvý menovaný puk zaviezol k mantinelu, odkiaľ ho už následne späť o svojej moci nezískal.
     
    46:10
    Práve takéto obrázky hry hosťom vyhovujú. Mimochodom, na tribúnach HANT arény sú dnes prítomní aj fanúšikovia Nitry, ktorí vycestovali na Záhorie v celkom slušnom počte.
     
    45:40
    Nitra svojho súpera dobre vytláča k Romančíkovi, bieli tam nepotrebujú žiadnym spôsobom kombinovať a svojho súpera unavujú aktívnym napádaním.
     
    45:00
    Kutálek dnes patrí k najväčším smoliarom stretnutia, skúsený útočník páli na bránku zo všetkých možných i nemožných pozícii, akoby pre neho bola svätyňa zakliata.
     
    44:40
    Laliberté sa natlačil do zakončenia, Skalica teraz zbytočne ustupovala pred svojím súperom, našťastie pre Skalicu puk smeroval po ľade len k Romančíkovi.
     
    44:00
    Nitra sa dostala do dobrej šance, prišlo tam k strele z priestoru medzikružia, puk napokon zastavila až pravá žrď Romančíkovej svätyne.
     
    43:22
    O gól sa mohol postarať Bezúch, ktorý ukázal, že o hre ma naozaj skvelý prehľad a s pukom sa natlačil pred Valenta, v tomto priestore sa ale Skalica nepresadila.
     
    43:00
    Medzičasom pokračujeme v hre piatich proti piatim, domáci si ani nestihli všimnúť, že z tretej tretiny ubudli už tri minúty a čas na vyrovnanie sa tak rýchlo kráti.
     
    42:10
    Skalica puk odpálila cez všetky čiary a dokázala sa takýmto spôsobom vymaniť spod tlaku svojho súpera.
     
    41:40
    Mezei osamotený v medzikruží, skúsený obranca si ešte vylepšoval stelecký uhol, jeho rana bekhendnom napokon presná nebola.
     
    41:10
    Milam s Lalibertém kombinovali v útočnej tretine, druhý menovaný po prihrávke svojho spoluhráča preveril pozornosť Romančíka, ktorý puk ukryl vo výstroji.
     
    40:50
    Nitra sa okamžite usadila v obrannej tretine svojho súpera, tam prišlo k niekoľkým zaujímavým streleckým pokusom, či už z hokejky Blackwatera, alebo Slováka, puk skočil v lapačke Romančíka.
     
    40:30
    Ďaloga (SKA) – 2 minúty – seknutie.
     
    40:25
    Blackwater puk napokon zaviezol do útočnej tretiny, v rohu klziska oň ale prišiel. Nitra však bude hrať presilovú hru.
     
    40:20
    Tretia tretina sa začala, puk miešajú na svojich hokejkách hostia, uvidíme, čo s ním plánujú urobiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Máme za sebou prostrednú časť hry. V zápase medzi Skalicou a Nitrou Nitra zaslúžene vyhráva pomerom 4:1.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:34.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:40
    Skalica ale puk z tohto priestoru pomerne často vyhadzuje, zdá sa tak, že pred sirénou sa neudeje už nič podstatné.
     
    39:00
    Medzičasom pokračujeme už v hre 5 proti 5. Beží posledná minúta druhej tretiny. Nitra ju bude chcieť dohrať pred Romančíkom.
     
    38:30
    Situácia sa ešte niekoľkokrát zopakovala, Pašek vypálil od modrej čiary azda aj päťkrát, ani v jednom prípade sa ale jeho spoluhráči k dorážke nedostali.
     
    38:00
    Tvrdá rana Pašeka od modrej čiary bola zblokovaná, puk skončil na zadnom mantineli.
     
    37:40
    Skalica sa presunula pred Valenta, Zálešák tam vyškolil obranu súpera, puk sí následne hodil na forhend a nechal vyniknúť gólmana Nitry.
     
    37:00
    Hostia sa navyše sami dostali do šance, Nitrania si uvedomili, že musia šetriť sily, preto puk len nahodili na zadný mantinel a odošli na striedačku.
     
    36:30
    Nitra sa prakticky bezprostredne po buly v obrannej tretine oslobodila, puk pretína všetky čiary a končí pri Romančíkovi.
     
    36:20
    Podhradský (NIT) – 2 minúty – krosček.
     
    36:10
    Pred koncom druhej tretiny to vyzerá tak, že Nitra sa skutočne dokázala zmobilizovať natoľko, že tento zápas už zo svojich rúk len tak ľahko nepustí.
    Edmund PIAČKA - 1:4
     
    35:37
    Nitra dala gól!
    Svoj druhý gól v dnešnom zápase pridal EDMUND PIAČKA, išlo pritom o ďalší krásny presný zásah. Piačka si počkal na to, čo urobí Romančík a puk mu následne poslal do vzdialenejšieho rohu. Asistencia: Branislav Mezei.
     
    35:00
    Hráčom na ľadovej ploche už ubúdali sily, aj preto domáci puk nahodili len za vlastnú bránku a ako Skalica, tak aj Nitra odišla prestriedať.
     
    34:20
    Hra dnes plynie pomerne rýchlo, pomerne často sa neprerušuje, čo nepochybne pomáha tempu hry. Hrá sa čistý hokej, arbitri teda nemajú dôvod častejšieho prerušovania zápasu.
     
    33:30
    Skaličania dobiedzali pred Valentom, tam takmer dokázali vypáliť po situácii, kedy už zdanlivo stratili puk. Nitra si na takéto situácie bude musieť dávať pozor.
     
    32:40
    Zmenila to až Nitra, ktorá sa postarala o rýchly prechod stredným pásmom až do útočnej tretiny, kde preverila pozornosť Romančíka. Ten vytiahol krásny „semafor“.
     
    32:09
    Hra poriadne stratila na tempe. Ak sme do tejto chvíle vraveli o krásnom útočnom hokeji, všetko sa zmenilo a hrá sa prevažne v strednom pásme.
     
    31:30
    Mezei sa na modrej čiare poriadne zahnal s hokejkou, keď chcel vyslať tvrdú ranu, puk mu bol napokon včas odobraný.
     
    31:00
    Nitre teraz rozhodne vyhovuje fakt, že tempo hry nie je príliš vysoké a puk pomerne často lieta zo strany na stranu, Skalica totiž nedostáva priestor na presvedčivejšie akcie.
     
    30:40
    Nitra sa po zvyšok oslabenia dobre bránila, puk často lietal až k Romančíkovi, preto sa König mohol vrátiť na ľadovú plochu.
     
    29:10
    Nádherná akcia Skalice, čo teraz chýbalo tomu, aby puk skončil v sieti? Mickievics sa krásnou šťahovačkou zbavil súpera a vypálil bekhendom, nanešťastie pre domácich len do hrude pozorného Valenta.
     
    28:29
    König (NIT) – 2 minúty – podrazenie.
     
    28:29
    Bezúch pálil od modrej, puk sa ešte odrazil ku Zálešákovi, ktorý posúval na Zukala. Krásna útočná akcia Skalice, gól ale nepriniesla.
     
    28:00
    Pomerne často sa teraz prerušuje, hrá sa rýchly hokej, hra sa presúva zo strany na stranu, o čosi aktívnejšia je Nitra, tá sa však dopúšťa množstva nepresností.
     
    27:15
    Valent teraz poriadne zazmätkoval za vlastnou bránkou, ak by v tomto priestore hráč hostí nezaniesol domáceho hokejistu až k mantinelu, pre Nitru to mohlo byť ešte veľmi nepríjemné.
     
    26:40
    Skalica sa ale predsa len dostala do šance, v medzikruží sa chcel do puku oprieť Lantoš, našťastie pre Valenta, strela z hokejky útočníka Skalice napokon neprišla.
     
    26:10
    Rýchly prechod Skalice stredným pásmom mohol vyústiť až do dobrej príležitosti na skórovanie, puk sa ale napokon zasekol pred modrou čiarou.
     
    25:40
    Tá síce po krátkej kombinácii prišla, konkrétne z hokejky Becu, ten si ale svoj pokus poriadne nepremyslel, preto jednoduchý puk Romančík poľahky vyrazil.
     
    25:20
    Nitra usadená pred Romančíkom, čakáme na strelu.
     
    24:40
    Nitra je smerom dopredu aj naďalej veľmi aktívna, Skalica sa bráni len bezhlavým odpaľovaním pukov cez všetky čiary, čo rozhodne nie je riešením.
    Henrich RUČKAY - 1:3
     
    24:12
    Nitra dala gól!
    A pre Skalicu to teraz nevyzerá vôbec dobre. Pri pravej žrdi sa ocitol HENRICH RUČKAY, ktorý sa vrhol po odrazenej strele a puk poľahky usmernil do siete.
     
    23:40
    Skalicu teraz môžu mrzieť nevyužité gólové príležitosti z prvej tretiny, bolo prakticky len otázkou času, kedy sa Nitre podarí prelomiť streleckú smolu a pridať presný zásah.
    Marek SLOVÁK - 1:2
     
    23:25
    Nitra dala gól!
    Nitra preklopila misky váh na svoju stranu, postaral sa o to MAREK SLOVÁK, ktorý tvrdou strelou švihom z ľavého kruhu na vhadzovanie prepálil Romančíka.
     
    22:50
    Hra bola prerušená, Piačka totiž zložil Romančíka na lopatky, čo mu domáca obrana vôbec nedarovala. Na štadióne síce vzplanuli emócie, vylučovať sa ale nebude.
     
    22:20
    Dopredu nazreli aj Skaličania, tí si pred Valentom dokázali vybojovať buly, o puk ale po tejto situácii prišli a budú sa musieť brániť.
     
    21:30
    Romančík je v tejto chvíli obstreľovaný zo všetkých možných i nemožných pozícii, Nitra sa cez prestávku zmobilizovala a čoraz častejšie sa dostáva k zakončeniu.
     
    20:50
    Na druhej strane veľká šanca Kutálka, k tomu sa puk odrazil nevídaným spôsobom, keď mu spoza bránky skočil späť na čepeľ hokejky, Romančíka ale skúsený útočník neprepálil.
     
    20:25
    Brendl sa s pukom náhlil do útočnej tretiny, nevšimol si ale Mickievicsa, ktorý už predtým „vletel“ za modrú čiaru, Nasledovalo tak postavenie mimo hry.
     
    20:20
    Úvodné buly prostrednej časti hry bolo vhodené. Bude zaujímavé sledovať, či dokáže Skalica držať so svojím súperom krok aj počas druhej tretiny, alebo sa Nitra gólovo „utrhne“.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Máme za sebou úvodnú tretinu zápasu medzi Skalicou a Nitrou. Podľa predpokladov favorit predvádza na ľade svojho súpera kvalitný výkon, výsledok tomu ale nezodpovedá. Do šatní sa pôjde za stavu 1:1.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:45.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:40
    Skalica čaká na záver tretiny za Romančíkom.
     
    18:55
    Valent dnes pomerne často leží vo svojom bránkovisku, respektíve pred ním, gólman Nitry si nie je istý svojimi zákrokmi a opäť takmer kapituloval.
     
    18:10
    Nitra je aj naďalej veľmi aktívna, vpredu čosi vymýšľal Blackwater, ktorý ešte prihrávkou hľadal Podhradského pri modrej čiare, následná strela presná nebola.
     
    18:00
    Niekoľko minút pred koncom prvej tretiny tak máme vyrovnané.
    Edmund PIAČKA - 1:1
     
    17:17
    Nitra dala gól!
    Krásny gól, máme vyrovnané! EDMUND PIAČKA sa postaral o nádherné sólo, ktoré zakončil jednoduchou strelou do horných partií Romančíkovej bránky. Ten nemal nárok na úspešný zákrok. Asistencia: Filip Kuzma.
     
    16:50
    Bene so Slovákom v útočnej tretine, táto dvojka ale nevymyslela nič zaujímavé, prihrávky totiž smerovali len popri mantineli a tento priestor mali domáci pokrytý.
     
    16:30
    Teraz sa to Nitra snažila zmeniť, puk prepadol do stredného pásma, odkiaľ ho hostia chceli až príliš rýchlo poslať k bránke, nasledovalo postavenie mimo hry.
     
    16:00
    Skalica nad Nitrou stále vedie, hostia sa pritom v týchto chvíľach nedokážu dlhšie usadiť v pásme svojho súpera, ba dokonca ani puk na ich hokejkách často nevidíme.
     
    15:20
    Ešte o puk zabojoval Opalek, aj ten skúšal šťastie, Valent bol ale v tomto prípade pozorný a na svoje konto si pripísal pomerne jednoduchý zákrok.
     
    14:20
    Skalica sa dostala do veľmi dobrej príležitosti! Všetko to odštartoval krásny pas na Mickievicsa, po ktorom nastali pred bránkoviskom Nitry veľké zmätky, ani jeden z domácich puk do siete neposlal.
     
    13:55
    Barák prebral skackajúci puk na svoju hokejku, následne ho zaviezol za Romančíka, odkiaľ sa s rozohrávkou smerom dopredu náhliť nebude.
     
    13:20
    Pomerne často sa teraz prerušuje, to vyhovuje nepochybne viac domácim, ktorí dostávajú priestor na viaceré striedania.
     
    12:55
    Bajtek bojoval o puk na zadnom mantineli, tam stál aj Opalek, ktorý svojho súpera odtlačil telom a následne puk poslal aspoň do stredného pásma.
     
    12:20
    Macík kombinoval so Stloukalom, táto dvojica sa snažila o prenesenie hry do priestoru medzikružia, tam však puk neprekĺzol.
     
    11:30
    Prechod Blackwatera stredným pásmom, skúsený hokejista sa s pukom natlačil k modrej čiare, strela z tohto priestoru Romančíka prekvapiť nemohla.
     
    11:00
    Nitre sa teraz nedarí s pukom prejsť do útočnej tretiny, bežia posledné sekundy presilovky hostí.
     
    10:10
    Na druhej strane sa Skalica dostala do brejku, domáci si ešte chceli rozhodiť obranu súpera, prihrávka napokon cez húštinu tiel neprešla.
     
    09:50
    Nitra sa prakticky okamžite usadila pred Romančíkom, ktorý si na svoje konto pripísal niekoľko dôležitých zákrokov, puk za svoj chrbát nepustil.
     
    08:57
    Vylúčenie v tíme domácich, na dve minúty odchádza na lavicu hanby Brendl – hákovanie.
     
    08:40
    Valent sa teraz musel mať na pozore! Prvú strelu totiž vyrazil len pred seba, kde stál ešte jeden z domácich, ten puk do siete nepretlačil.
     
    08:10
    Hra teraz poriadne stratila na tempe, hrá sa zo strany na stranu, sledujeme množstvo nepresností.
     
    07:10
    Nitra buly zvládla, následný prechod stredným pásmom ale nie. Puk jej hráčom odskočil až k Romančíkovi, kde ho zbierajú hráči v zelenom.
     
    06:55
    Teraz sa domáci celok dostal aj k strele a hoci šlo len o akýsi propagačný pokus, buly v útočnej tretine sa ráta.
     
    06:01
    Nitra je v tejto chvíli aktívnejšia, proti pozorne rozostaveným obranným radom Skalice to ale nemá vôbec jednoduché. Domáci puk často vyhadzujú do stredného pásma.
     
    05:10
    Stümpel chcel rýchlo odpovedať, domáci teraz zabudli na skúseného útočníka a nechali ho bez povšimnutia medzi kruhmi, puk sa k nemu nedostal.
    Marián STUDENIČ - 1:0
     
    04:14
    Skalica dala gól!
    Skalica sa prekvapivo ujíma vedenia, o gól sa postaral mladý MARIÁN STUDENIČ, ktorý puk nebojácne dotlačil do siete. Asistencie: Ivan Jankovič, Valeri Knyazev.
     
    04:14
    Bol to tretí útok Skalice, ktorému sa podarilo puk prepasírovať za chrbát Valenta, hlavný arbiter si ale nie je istý tým, či hráč nestál v bránkovisku.
     
    04:14
    Ale pozor! Skalici sa síce podarilo skórovať, bude sa ale telefonovať!
     
    04:00
    Zápas je v plnom prúde. Oba celky využívajú výhodu mierneho úpadku tempa hry na prestriedanie kompletných pätíc korčuliarov, ktorí toho už mali dosť a odišli si oddýchnuť.
     
    03:10
    Stümpel puk natlačil k bočnému mantinelu, tam bol jeho spoluhráč ale dobre zastavený, preto zo šance Nitry nebolo nič.
     
    02:50
    Slovák ešte s jednou strelou, tentokrát už išlo len o akýsi propagačný pokus, ktorý Romančík poľahky podržal vo svojej lapačke.
     
    02:20
    Bajtek sa teraz nechal obtĺkať za bránkou súpera, pre Nitru pritom vytvoril obrovskú príležitosť, konkrétne sa v dobrej pozícii ocitol osamotený Marek Slovák, ktorý z prvej Romančíka neprekonal.
     
    01:40
    Nitra sa usadila pred Romančíkom, tam chcel po buly ťažiť Milam, jeho nahodenie puku však nenašlo žiadneho z hráčov odetých v bielom.
     
    01:20
    Hrá sa prevažne v strednom pásme, oba celky sa v úvode stretnutia zamerajú na pozorné bránenie, čo sa potvrdzuje aj pokusmi o dlhé prihrávky stredom poľa.
     
    00:47
    Ručkay puk po pravom krídle zaviezol do útočnej tretiny, tam bol ale sám, preto nerozmýšľal a puk posielal na bránku. Romančík bol na strelu pripravený.
     
    00:20
    Napokon to ale bola práve Nitra, ktorá sa ako prvá musela brániť. Stratiť puk vo vlastnej tretine v priestore medzikružia nie je vôbec príjemné, presvedčili sa o tom aj hostia, ktorí strelu očami vytlačili na zadný mantinel.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené, zápas sa začal. Ako prví získali puk na svoje hokejky hráči hostí, ktorí sa s ním okamžite stiahli do vlastných obranných radov. Odtiaľ sa pokúsia o čo najrýchlejšie založenie prvej útočnej akcie stretnutia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už nastúpení na modrých čiarach. Domáci dnes vstúpia do stretnutia v tradičných zelených dresoch, favorit z Nitry si do Skalice priviezol bielu sadu dresov. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už vhodeniu úvodného buly nebude nič brániť.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK 36 HANT Skalica: Romančík – Barák, Reichel, Opalek, J. Novák, Jankovič, Zukal – Ďaloga, Brendl, Mickievics – Pašek, Zálešák, Bezúch – Markulinec, Studenič, Knyazev – Korytko, Lantoš, M. Trenčan

    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Milo, König, Mezei, Podhradský, Kuzma – Slovák, Blackwater, Laliberté – Stloukal, Beca, Macík – Kutálek, Stümpel, H. Ručkay – Bajtek, Bene, Piačka

    Rozhodca: Lauff – Bednár, Bogdaň.
     
    Vážení priaznivci hokeja, vítam vás pri priamom prenose zo 44. kola Tipsport ligy v sezóne 2015/2016, v rámci ktorého si hokejky skrížia HK 36 Skalica a HK Nitra.

    HK 36 Skalica sa síce v tabuľke najvyššej hokejovej súťaže radí na poslednú, teda 10. priečku, jej výkony rozhodne nenaznačujú fakt, že by malo ísť o klub hodný zostupu. Skaličania majú aktuálne na svojom konte celkovo 37 bodov, pričom z výhry sa tešili celkovo 11-krát. V štyroch prípadoch si „zelení“ odviezli zo zápasu minimálne bod. Skóre 98:167 je mimoriadne nepriaznivé a naznačuje, že najväčšou slabinou v tíme HK 36 sú obranné rady.

    Skalica sa aktuálne trápi. Jej finančné suchoty prerástli do mega rozmerov, pričom samotný klub nevie zaručiť bezpróblemopvý chod po zvyšok aktuálnej sezóny. Navyše, povráva sa, že ak HK 36 nepomôže výraznejším spôsobom mesto, sponzori, alebo fanúšikovia, pre hráčov zo Záhoria môže ísť v prípade strentutia s Nitrou o posledný zápas sezóny – a pravdepodobne aj posledný zápas v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska.

    Posledné 3 zápasy Skalice:

    HK 36 Skalica – MsHK Žilina 2:3
    HK 36 Skalica – HKM Zvolen 5:3
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – HK 36 Skalica 5:2

    HK Nitra patrí k favoritom na zisk majstrovskej trofeje aj v tejto sezóne. Nitrania to dlhodobo dokazovali aj svojím tabuľkovým postavením, keď ešte nedávno okupovali prvú priečku tabuľky. Všetko sa však zmenilo a po tom, čo na 1. miesto usadol majster z Košíc, sa Nitra prepadla na 2. priečku. Corgoni pritom na svojho súpera z východného Slovenska strácajú 9 bodov, pričom sami ich na svojom konte majú 85 za 26 výhier v riadnej hracej dobe, 3 víťazstva po predĺžení, respektíve 1 prehru po predĺžení. Skóre Nitry činí pomer 149:117. Ten naznačuje, že hostia patria k najčastejšie skórujúcim tímom súťaže.

    Posledné 3 zápasy Nitry:

    HK Poprad – HK Nitra 1:2 pp a sn
    HK Nitra – MHC Mountfield Matin 2:1
    HK Nitra – Dukla Trenčín 4:3
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 5. Studenič (Jankovič, Knyazev), 48. Jankovič – 18. Piačka (Kuzma), 24. Slovák, 25. Ručkay, 36. Piačka (Mezei)


    HK Skalica: Romančík – Barák, Reichel, Opalek, J. Novák, Jankovič, Zukal – Ďaloga, Brendl, Mickievics – Pašek, Zálešák, Bezúch – Markulinec, Studenič, Knyazev – Korytko, Lantoš, M. Trenčan
    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Milo, König, Mezei, Podhradský, Kuzma – Slovák, Blackwater, Laliberté – Stloukal, Beca, Macík – Kutálek, Stümpel, H. Ručkay – Bajtek, Bene, Piačka

    Rozhodčí: Lauff – Bednár, Bogdaň
    bahis siteleri