Chabarovsk – Viťaz 1:4 (kon.) | Vladivostok – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Novokuzněck – Záhřeb 5:1 (kon.)
Novosibirsk – HC Slovan 3:2 (kon.) | Jaroslavl – Soči 3:6 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 0:1 (kon.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 2:4 (kon.)
konec
Spartak Moskva
2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
CSKA Moskva
Neděle 31.01.2016, 15:00 • Sokolniki • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je za námi a CSKA nakonec zaslouženě vítězí, protože v poslední třetině domácí celek k ničemu nepustilo a celou ji ovládlo. První gól dal po krásné práci Radulova Světlakov, ten druhý, kterým se skóre jen upravilo, dal pak po chybě Sinjagina sám produktivní ruský útočník, který dnes nebyl k zastavení! Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji vám hezký zbytek neděle! (17:29:44)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Arťjom Voronin – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Kvartalnov – 5 min., bitka).
    Voronin pořádně naložil Kvartalnovovi!
     
    59:35
    Zápas už bude končit, ale my sledujeme další tvrdou bitku před střídačkou obou celků a aspoň z něčeho tak mohou mít domácí fandové radost.
     
    58:46
    Teď se ale CSKA dostalo do útočného pásma a vypadá to, že tam bude chtít zůstat co nejdéle, protože spíše drží puk, než že by se tlačilo do zakončení.
     
    57:54
    Spartak se ale ještě snaží, teď srdnatě bojoval o puk za bránou svého soupeře, ale boj prohrál a Ožiganov poslal kotouč až do středního pásma.
     
    57:02
    Tak přesilovka hostujícího týmu bude končit, využita tak nakonec nebude. Je ale skoro jasné, že to CSKA nebude muset mrzet.
     
    56:06
    CSKA hraje tuto přesilovku spíše v klidu a užívá si to, že nemusí nikam spěchat. Sledujeme tak zdlouhavou kombinaci v okolí modré čáry, která nedovoluje Spartaku uzmout svému soupeři puk.
     
    55:12
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Pavel Valentěnko – 2 min., podražení).
     
    54:07
    Obrovskou dvojšanci měl nakonec domácí tým, který ale obě možnost zahodil! K první střele se dostal Korobov a orazítkoval tyčku za Fasthem! K dorážce se dostal i Mereškin, ale bránu svého soupeře minul!
     
    53:21
    Opět tu byla akce armádního celku, který se dostal až před Sinjagina, ten ale tentokrát byl pozorný a včas sklapl betony proti střele Mursaka!
     
    52:28
    A Spartak má velké problémy s nějako reakcí, protože CSKA je o hodně lepším týmem a domácí celek neví, co má hrát. Vypadá to, že dnešní derby vyhrají hosté.
    Alexander RADULOV - 2:4
     
    51:17
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak velký den má dnes ALEXANDER RADULOV, který po třech asistencích dává i svůj první dnešní gól a zvyšuje vedení hostujícího CSKA na dvoubrankové! Nutno ale říci, že velkou chybu si připsal gólman Spartaku Sinjagin, který chtěl puk nejprve rozehrát a tak ho pouze vyrazil před sebe, jenže než to stačil zrealizovat, přihnal se Radulov a jednoduchou střelou zakončil celou tuto akci do prázdné brány! Asistence: Stephane Da Costa.
     
    50:16
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jevgenij Bodrov – 2 min., podražení).
     
    49:45
    Nakonec musel švédský gólman přeci jen na zem, moc práce ale neměl, protože střelu od Genowaye, která se mu moc nepovedla, v pohodě kryl a neměl moc velkou práci.
     
    48:49
    Domácí mají už třetí přesilovku v rychlém sledu, ale zatím jim tyto početní výhody vůbec nejdou. Teď se sice usadili v útočné třetině, Fastha ale zatím nijak neohrozili.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 15. Šmeljov (Wellman, Mereškin), 37. Klimenko (Genoway) – 21. Světlakov (Radulov, Platt), 40. Zajcev (Radulov), 42. Světlakov (Radulov), 52. Radulov (Da Costa)


    Spartak Moskva: Sinjagin (Ivannikov) – Valentěnko, Gilroy, Genoway, Korobov, Jermakov, Sorokin, Kirilov – Potapov, Bodrov, Klimenko – Glazačev, Mereškin, Radil – Vasilvej, Wellman, Šmeljov – Voronin, Leščenko, Levickij
    CSKA Moskva: Fasth (Sorokin) – Zajcev, Kiselevič, Denisov, Ožiganov, Blažijevskij, Naumenkov, Pivcakin – Radulov, Světlakov, Platt – Mursak, Da Costa, Kugryšev – Petrov, Andronov, Mamin – Makarov, Ljubimov, Pihlstrom – Kvartalnov

    Rozhodčí: Anisimov, Jeřábek – Zacharenkov, Sivov
    thejrc.org