Magnitogorsk – Čerepovec 4:3 (kon.) | Čeljabinsk – N.Novgorod 4:2 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Toljatti – Novosibirsk 2:1 (po pr.) | Kazaň – Novokuzněck 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Minsk 3:2 (po pr.)
Dynamo Moskva – Jokerit 5:2 (kon.) | Petrohrad – Chanty-Mansijsk 7:2 (kon.) | Soči – Omsk 2:1 (2:0 po s.n.)
Spartak Moskva – Jekatěrinburg 2:4 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Metallurg Novokuzněck
Pátek 05.02.2016, 17:00 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Ak Bars si potřebuje pojistit pozici v play-off, případně ještě zabojovat o pátou příčku s Vladivostokem, a má k tomu nyní ideální šanci. Na jeho půdu totiž zavítá Metallurg, vůbec nejhorší celek Výchdodní konference, který už nic nezmění na tom, že zůstane jako poslední.
     
    Kazaň potřebuje nejen získat nějaké body, ale dostat se také do psychické pohody před posezónními boji. Její forma aktuálně není ideální, především střelecká produktivita je mizerná, a i proto padla v pěti případech z šesti posledních utkání. Na Novokuzněcku neleží absolutně žádný tlak, a možná i proto dokázal dokonce po základní hrací době naposledy skolit jak doma Medveščak, tak venku Ladu.
     
    Domácí mají celkem velkou marodku, chybí jim v tuhle chvíli hned pět hráčů. Slovenské fanoušky alespoň může těšit, že ne slovenský obránce Marek Ďaloga. Hosté by naopak měli být kompletní, a to včetně útočníka Roberta Kousala.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Galimov (Garipov) – Wilson, Zacharčuk, Bělov, D. Musin, Abrosimov, Kornějev, Sidorov – Čibisov, Sjögren, Lukojanov – Mirnov, Azevedo, Möller – Varnakov, Ivanov, Obuchov – Archipov, Svitov, Golubjev – Michejev

    Metallurg Novokuzněck: Starostin (Jevstafjev) – Manuchov, Fairchild, Kuklev, Ljamkin, Glebov, Několenko, Kapotov, Ščukin – Kousal, Poliščuk, Kaprizov – Plotnikov, Zemčenko, Lebeděv – I. Musin, Romanov, Jerdakov – V. Mitrjakov, Semjonov, Makarenko

    Rozhodčí: Gamalej, Safiullov – Koršak, Černyšjov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Hezky to na úvod tohoto zápasu sehráli hosté. Kaprizov se dostal k levé tyčce, z blízkosti ovšem na Galimova vyzrát nedokázal.
     
    01:07
    Kyby Ivanov dostal přihrávku do mezikruží, možná by pálil ze slušné pozice. Takhle jenom Kazaň vlastně přišla o pásmo.
     
    01:29
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kornějev – 2 min., sekání).
     
    02:05
    Manuchov vypálil odněkud z míst před modrou čárou, před brankou se snažil dorážet Kaprizov, ovšem Galimov vytasil opravdu jistý zákrok.
     
    03:15
    Početní výhoda Novokuzněcku se kvapem blíží ke svému konci. Vypadá to, že hosté tuhle možnost nevyužijí.
     
    03:29
    Domácí v plném počtu.
     
    03:54
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Semjonov – 2 min., hrubost).
     
    04:58
    Ani Kazaň se zatím nedokáže v útočném pásmu, leč o jednoho muže v poli navíc, výrazněji prosadit. Metallurg se brání tomuhle oslabení velmi slušně.
     
    05:54
    Hosté v plném počtu.
     
    06:49
    Archipov najel do útočného pásma, odtud nahodil na branku, nicméně Starostin si dokázal v pohodě poradit. Následovat bude komerční pauza.
     
    06:59
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Manuchov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    07:30
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí využili tuhle přesilovku a rozhodně se dostanou po tomto momentu do větší pohody. IGOR MIRNOV dostal pěknou a dobře načasovanou přihrávku od Azeveda na pravý kruh, odkud střelou z první překonal gólmana Starostina. Asistence: Justin Azevedo.
    07:30 Igor MIRNOV - 1:0
     
    09:40
    Domácí jsou na ledě aktivnějším celkem, Metallurg v podstatě pouze sleduje, jak jeho soupeř útočí. Starostin má určitě o poznání více práce než Galimov.
     
    10:10
    Mirnov dostal dobrou kolmici do útočného pásma, z levého kruhu zkusil překvapit Starostina, ovšem bez úspěchu.
     
    11:26
    Několenko vypálil z levého kruhu golfem, lapačka Galimova byla ovšem pohotová a hlavně včasná. Vhazovat se bude před brankovištěm Kazaně.
     
    12:21
    Zakázané uvolnění, to je verdikt jednoho z čárových rozhodčích. Hra se tedy opět nastěhuje před Galimova, který má přece jenom více práce než například před pár minutami.
     
    13:30
    Hodně nepřesností na obou stranách, hra se během krátké chvíle přesunuje z jednoho pásma do druhého. Galimov se Starostinem si tak mohli na chvilku odpočinout.
     
    14:14
    Ivanov s Obuchovem se nyní natlačili před branku Starostina, který měl velké starosti, aby tuhle situaci přežil. Nakonec rozhodčí shledali, že má hostující gólman puk pod kontrolou a hru přerušili. Následovat bude komerční přestávka.
     
    15:24
    Metallurg není směrem dopředu nijak nebezpečný, ale dozadu pracuje velmi dobře. A Kazaň i nadále potvrzuje, že v útoku se aktuálně prostě trápí.
     
    16:01
    Lukojanov se nyní snažil překonat Starostina dobře mířenou střelou, jenže hostující gólman vytasil v rozkleku fantasticky svou lapačku! Parádní zákrok.
     
    16:42
    Zacharčuk puk hezky předal na Varnakova, ten se následně snažil kombinovat se svým parťákem z útoku, ježe počínání Kazaně zase nebylo zcela přesné.
    Zkušený švédský brankář Henrik Karlsson podává i v letošní sezóně v dresu Jokeritu výborné výkony, a jeho tým se opět představí v play-off! Jak daleko to finský celek dotáhne?

    Henken johdolla! #Jokerit and @hcslovan ready to battle for points inside Slovnaft Arena. #KHLfi

    Fotka zveřejněná uživatelem @jokerithc,


     
    18:29
    Dlouho se držel Metallurg v útočném pásmu, kde celkem slušně kombinoval, jenže Galimov všechny jakési pološance vychytal.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta 1. třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    AK Bars byl na ledě o něco lepším týmem a zatím se díky zásahu Mirnova ujal zaslouženého vedení. Metallurg potřebuje zabrat především směrem dopředu, jeho hra je opravdu dosti statická. Každopádně šance obou týmu jsou stále vyrovnané.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:13
    Do první nebezpečnější šance se dostal Obuchov, který si sjel z pravé strany až na pravý kruh, odtud ovšem na pozorného Starostina nevyzrál.
     
    22:10
    Čibisov se ocitl v dobré pozici před brankou, ale jeho pokus mezi třemi tyčemi ještě neskončil. Každopádně Kazaň zůstává u puku...
     
    22:14
    Kazaň vstřelila branku!
    Především díky důrazu dokázali domácí zkraje druhého dějství navýšit náskok. ALEXANDR SVITOV z úhlu vypálil na Starostina, který nevěděl, jestli má puk ve výstroji a pod kontrolou, a protože dorážející Lukojanov s Čibisovem tlačili na hostujícího gólmana, dostal se touš nakonec přece za brankovou čáru. Bez asistence.
    22:14 Alexandr SVITOV - 2:0
     
    23:35
    První lajna Metallurgu občas zahrozí, včetně českého útočníka Kousala. Marná ale byla snaha hostů u mantinelu za brankou.
     
    24:55
    Prvních pět minut je za námi. A jako by Ak Bars začal navyšovat obrátky. Zatím si v pohodě drží pohodlné vedení.
     
    25:15
    Dobrá možnost pro Kazaň! Lukojanov si vybruslil až před brankoviště, kde musel zasahovat Starostin. K dorážce se následně tlačil ještě Sjögren, ale měl puk na dlouhou hokejk ua dobře nezakončil.
     
    26:26
    Abrosimov tvrdě vypálil od modré čáry, Starostin musel své betony secvaknout k sobě, aby Kazaň nevedla již o tři branky. Následovat bude komerční přestávka.
     
    27:23
    Fairchild hledal na pravém kruhu svého spoluhráče, přihrávka ovšem nebyla přesná. Metallurg o pár chvil později přišel o útočné pásmo.
     
    28:03
    Tohle chtělo možná přihrávku na najíždějícího si Obuchova. Jenže po brejku dva na jednoho si nakonec Obuchovův spoluhráče na levé straně nepočínal přesně.
     
    29:04
    I. Musin se snažil překonat střelou z pravé strany Galimova, ten ale předvedl jistý zákrok.
     
    30:22
    Kolik sil stálo Kaprizova, aby objel branku a předal puk na Fairchilda. Ten se poté nemohl rozhodnout, jestli vystřelí nebo bude přihrávat, a nakonec z celé akce nezbylo nic.
     
    31:07
    Kazaň vstřelila branku!
    AK Bars přidává další branku po naprosto jednoduché hokejové akci. Möller z pravé strany od mantinelu přihrál puk do středu, kde nikým nehlídaný JUSTIN AZEVEDO pálil přes obránce, a protože Starostin jeho střelu úplně dobře neviděl, skončila pumelice za jeho zády. Asistence: Oscar Möller.
    31:07 Justin AZEVEDO - 3:0
     
    32:18
    Obuchov se tentokráte v útoku prosadit nedokázal, rozhodčí museli hru přerušit. Následovat bude komerční přestávka.
     
    33:00
    Sedm minut do konce. Kazaň zatím nemá problém s tímhle zápasem, Metallurg na ledě jednoznačně přehrává.
     
    33:59
    Svitov tahem vypálil z mezikruží, možná však že kdyby mířil do vyšších míst, měl by Starostin daleko větší problém. Takhle touš schoval někam mezi své betony.
     
    34:46
    Varnakov ukázal, že má velkou sílu, a navezl puk, jednou rukou držejíc hokejku, do středu. Nakonec se mu však vystřelit nepodařilo.
     
    35:56
    Kazaň i nadále drží puk v útočném pásmu, kde si se soupeřem, dá se říci, hraje. Metallurg se je marně snaží získat hru pod kontrolou.
     
    36:48
    Poliščuk nyní dostal puk zadovkou od svého spoluhráče dozadu, najel si na pravý kruh, mířil někam nad rameno Galimova, ten si ovšem poradit dokázal.
     
    37:35
    Tohle byla pěkná akce. Svitov puk přenechal Obuchovovi, ten si snadnou kličkou přehodil touš na forhend a vypálil. Starostin musel předvést další z perfektních zákroků. Zasáhl betonem.
     
    38:40
    Svitov dobře zapracoval před modrou čárou, přenechal touš Bělovovi, který vypálil. Nicméně Starostin mezi třemi tyčemi zase pohotově zasáhl.
     
    38:57
    Kapotov vystřelil z velkého úhlu a Galimov musel zasahovat. K dorážce se tlačil Semjonov, ovšem bez většího úspěchu.
     
    39:01
    Právě probíhá poslední minuta 2. třetiny.
     
    39:39
    Ještě je tu jedno přerušení hry. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
    Matěj Machovský předvádí v brance Plzně skvělé výkony! Dočká se po sezóně přestupu do zahraničí?

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Kazaň přidala ve druhém dějství další dvě branky, a to zásluhou Svitova a Azeveda, a směřují za pohodlným vítězstvím, které jí s jistotou zařídí postup do play-off a zároveň pomůže dostat se zpátky do bojů o pátou příčku. Metallurg bude chtít utkání dohrát hlavně v klidu, případně přidat alespoň nějaký gól.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Plotnikov se snažil prosadit do středu pole, tenhle prostor ovšem měli domácí velmi dobře pohlídaný. A o pár chvil později se naopak Ak Bars řítil do útoku. Ovšem neúspěšného.
     
    41:47
    Opět tu máme během krátké chvíle přerušení hry. Zacharčuk nyní za svou brankou jistil puk po zakázaném uvolnění, vhazovat se bude před Starostinem.
     
    42:53
    Möller se nyní ocitl před brankářem Starostinem, jenže ze závaru bekhendem nedokázal zacílit přesně. A teď musel hodně rychle zpátky, aby Metallurg případně nějak nezahrozil.
     
    43:23
    Kousal nyní vypálil z levého kruhu, ovšem pouze doprostřed brány, kde Galimov nemohl mít větší problémy.
     
    44:50
    Kazaň i nadále bez větších problémů kontroluje hru. A Bělov nyní drží puk za svou brankou, aby počkal, až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    45:40
    Mirnov s Azevedem dobře kombinovali v útočném pásmu, nakonec však ani jeden z nich nevystřelil. A bez střelby gól vsítit přece jenom nejde.
     
    46:39
    Kaprizov nyní na Galimova nevyzrál, ten si prakticky celý zápas nepřipsal žádný těžší zákrok. Následovat bude reklamní přestávka.
     
    46:54
    D. Musin nahazoval puk od modré čáry, k dorážce se málem dostal jeden z jeho spoluhráčů, avšak Starostin nakonec zasahovat nemusel.
     
    47:44
    Archipov vjel do pásma jako tank, ale ani nadvakrát nedokázal Starostkina překonat. O pár chvil později Svitov objel branku a snažil se u druhé tyčky zakončit bekhendem, nicméně beton hostujícího gólmana zasáhl na poslední chvíli.
     
    49:57
    Lukojanov zakončoval z levého kruhu, ovšem nepřesně. Zatím se Kazani nedaří potěšit diváky ještě nějakou tou další brankou.
     
    50:31
    Je tu další přerušení hry. Do konce utkání zbývá jen nějakých deset minut, Metallurg evidentně nemá na to, aby s výsledkem ještě něco udělal.
     
    51:25
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Poliščuk – 2 min., hákování).
     
    Dnešní utkání sleduje 6602 diváků.
     
    52:04
    Tohle byla nádherná kombinace Kazaně mezi Bělovem a Sjögrenem! U pravé tyčky pak mohl Mirnov přidat svůj druhý zásah, ale nedokázal překonat Starostina, který zasáhl dost krkolomným způsobem.
     
    52:22
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    52:27
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Že by se nám utkání přece jenom nějakým způsobem dramatizovalo? Po vyhraném buly Romanova napřáhl ILJA NĚKOLENKO a jeho tvrdou ránu nedokázal Galimov zkrotit. Přichází tak o čisté konto. Asistence: Alexandr Romanov.
    52:27 Ilja NĚKOLENKO - 3:1
     
    53:25
    Hosté v plném počtu.
     
    53:55
    Novokuzněck začíná opravdu kousat! Teď měl Galimov velké štěstí, že se Kaprizov nedostal k dorážce. Každopádně rozhodčí budou na straně Kazaně opět vylučovat.
     
    54:04
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kornějev – 2 min., hákování).
     
    54:22
    Kazaň se chvilku bránila o třech hráčích, ale těžkou situaci přežila. Metallurg se zatím k nebezpečnější šanci nedostal.
     
    55:32
    Domácí zkoušejí už nyní power-play!
     
    55:45
    Teď měli domácí opravdu velké štěstí. Metallurg předchozí vstřelený gól nakopl! Galimov nyní dvakrát těžce zasahoval a především pak proti Plotnikovovi, proti němuž musel akrobaticky zasahovat.
    Slovan Bratislava si z těžkého východního tripu odvezl celkem osm bodů, a klepe na brány play-off!

    Venco stole the show tonight

    Fotka zveřejněná uživatelem HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),


     
    56:04
    Domácí v plném počtu.
     
    56:40
    Starostin je opět ve své svatyni, Metallurg znovu hraje o pěti hráčích na ledě vzadu se svým brankářem. Budou to ještě krušné chvíle pro Ak Bars.
     
    57:48
    Wilson se snažil rozhodnout nějakou překvapivou střelou z úhlu, každopádně Starostin byl mezi třemi tyčemi mužem na svém místě.
     
    58:00
    Právě byly zahlášeny poslední dvě minuty této třetiny.
     
    58:46
    Těžko říci, jestli tohle byla střela nebo přihrávka, každopádně po Möllerově snažení se puk dostal do ochranné sítě.
     
    59:18
    Ještě jedno přerušení hry poté, co se Archipov snažil bojovat o puk u střídaček. Touš pak nakonec skončil mimo hrací plochu. Teď už by Kazaň vedení opravdu udržet měla, fanoušci již oslavují.
     
    Konec zápasu.
     
    AK Bars získal potřebné vítězství a může ještě stále zabojovat o pátou příčku. Slabší chvilku si snad vybral pouze po inkasovaném gólu od Několenka, jinak však měl tuhle hru plně pod kontrolou. Metallurg na své poslední dvě výhry navázat jednoduše nedokázal.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:17:14)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 8. Mirnov (Azevedo), 23. Svitov, 32. Azevedo (Möller) – 53. Několenko (Romanov)


    Ak Bars Kazaň: Galimov (Garipov) – Wilson, Zacharčuk, Bělov, D. Musin, Abrosimov, Kornějev, Sidorov – Čibisov, Sjögren, Lukojanov – Mirnov, Azevedo, Möller – Varnakov, Ivanov, Obuchov – Archipov, Svitov, Golubjev – Michejev
    Metallurg Novokuzněck: Starostin (Jevstafjev) – Manuchov, Fairchild, Kuklev, Ljamkin, Glebov, Několenko, Kapotov, Ščukin – Kousal, Poliščuk, Kaprizov – Plotnikov, Zemčenko, Lebeděv – I. Musin, Romanov, Jerdakov – V. Mitrjakov, Semjonov, Makarenko

    Rozhodčí: Gamalej, Safiullov – Koršak, Černyšjov

    Diváci: 6602
    bahis siteleri