Buffalo – Boston 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Minnesota 4:2 (kon.) | Washington – NY Islanders 3:2 (kon.)
Toronto – New Jersey 3:2 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Edmonton 2:7 (kon.) | Florida – Detroit 6:3 (kon.)
St. Louis – San Jose 1:3 (kon.) | Nashville – Philadelphia 3:6 (kon.) | Colorado – Dallas 3:4 (po pr.)
Arizona – Chicago 4:5 (po pr.) | Vancouver – Columbus 1:2 (0:1 po s.n.) | Los Angeles – Anaheim 2:4 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
Anaheim Ducks
Pátek 05.02.2016, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    David Perron (ANA) (1 + 1)
    Ryan Getzlaf (ANA) (1 + 1)
    Hampus Lindholm (ANA) (1 + 0) (06:54:48)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 14:23)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 230 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 25

    Anaheim Ducks: 24
     
    Celkem šest branek a pohledný hokej nám nakonec nabídlo utkání dvou kalifornských klubů. Anaheim Ducks většinu duelu měli střetnutí pod kontrolou, soupeře od poloviny zápasu prakticky nepustili do lepší možnosti dostat se do hry, co se týče skóre na výsledkové tabuli. Brankou na 1:3 sice ještě Kings oživili své naděje, ale na více už nestačili. Gól na 2:4 před koncem zápasu tak měl jen symbolický charakter, Anaheim Ducks si berou další vítězství a opět ukazují, v jaké pohodě v posledních zápasech hrají. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
    59:37 Alec MARTINEZ - 2:4
     
    59:37
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně už jen symbolická trefa, ale přeci jen ještě alespoň malá radost pro fanoušky Los Angeles Kings. Kotuč byl už delší dobu v pásmu Anaheim Ducks, ti nyní malinko podcenili situaci a nechali volné hokejisty domácího mužstva před svou klecí. ALEC MARTINEZ se pak dostal ještě k dorážce kotouče za záda brankáře Gibsona. Kus černé gumy doskotačil do sítě jen tak tak, ale branka se počítá. Na body to ale pochopitelně Králům už v tomto zápase stačit nebude. Asistence: Anže Kopitar, Dustin Brown.
     
    59:06
    Poslední minutu třetí třetiny začínají s kotoučem na hokejce Ducks, ale jejich akce přes modrou čáru nevyšla, odpískáno postavení mimo hru.
     
    58:45
    Los Angeles Kings v plném počtu, je ale jasné, že nyní už jim zbývá jen hodně málo času na to, aby něco provedli s výsledkem.
     
    58:02
    Už začaly poslední dvě minuty základní hrací doby, Fowler poslal v závěru přesilovky svého týmu puk na branku, ten se ale odrazil do levého rohu.
     
    57:35
    O další vyhození kotouče od branky Enrotha se hned po dalším buly pokusil Vincent Lecavalier, ale jeho možnost skončila jen na hokejce soupeře.
     
    57:05
    Drew Doughty provedl velice dobrou práci a zařizuje podruhé v krátkém časovém intervalu vyhození pro Los Angeles.
     
    56:28
    Domácí se ale hned osvobozují vyhozením přes všechny čáry. Dá se očekávat, že Anaheim Ducks se za současného stavu a situace ani v přesilovce nebudou tolik tlačit na branku.
     
    56:22
    Další špatná zpráva pro Los Angeles, je tu totiž další oslabení pro Kings. Na trestnou lavici musí Tanner Pearson (LAK), jenž se provinil nedovoleným bráněním gólmana Gibsona.
     
    56:05
    Vyhození Rakella alespoň do středního pásma, to nyní bude Anaheimu pochopitelně stačit.
     
    55:29
    Marián Gáborík se dobře protáhl skoro až do zakončení, avšak právě lepší střela na branku už nepřišla.
     
    54:50
    Anaheim Ducks pro sebe získali i další kotouč na vhazování, přesto zůstali ještě nějakou chvíli kolem klece svého brankáře, kde se touš pohyboval.
     
    54:28
    Už se znovu hraje a Kings zkusili co nejrychleji pro sebe získat výhodu útočné třetiny. To se povedlo a Jeff Carter hned zakončoval. Pak ovšem puk sražený mimo hrací plochu a chystá se poslední komerční přestávka utkání.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 25. Toffoli (Doughty, Kopitar), 60. Martinez (Kopitar, Brown) – 9. Getzlaf (Perron), 14. Perron (Getzlaf, Manson), 23. Garbutt (Stewart), 30. Lindholm (Kesler, Perron)


    Los Angeles Kings: Quick (23. Enroth) – Muzzin, Doughty, Martinez, Schenn, McNabb, McBain – Lucic, Kopitar, Brown – King, Carter, Toffoli – Gáborík, Lecavalier, Lewis – Pearson, Shore, Clifford
    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Stewart – Maroon, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Garbutt, Thompson, Santorelli

    Rozhodčí: L'Ecuyer, McCauley – Gibbs, Galloway

    Diváci: 18 230
    thejrc.org