Tampa – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Winnipeg – Carolina 3:5 (kon.) | Calgary – Columbus 1:2 (kon.)
Anaheim – Arizona 5:2 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 2:3 (0:2 po s.n.) | New Jersey – Washington 2:3 (1:2 po s.n.)
Montreal – Edmonton 5:1 (kon.) | Detroit – NY Islanders 5:1 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Edmonton Oilers
Sobota 06.02.2016, 20:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 21 288 diváků se s vámi loučím, ale již od 1:00 se budu těšit u dalšího on-line přenosu z NHL. Tentokrát se podíváme na Bitvu o Ontario, ve které Ottawa vyzve Toronto. Nashledanou! (22:51:25)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Tomáš Plekanec (MTL) 1+3, 3 střely, čas na ledě 17:12
    Tomáš Fleischmann (MTL) 0+1, 0 střel, čas na ledě 13:51

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:38
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Tomáš Plekanec (MTL) 1+3
    2. Ben Scrivens (MTL) 23 zák., 1 gól, 95.8%
    3. P. K. Subban (MTL) 1+1
     
    Dnešní čistě kanadské utkání je za námi a domácí Montreal slaví vítězství 5:1. Rozhodnuto bylo prakticky po dvou třetinách a v té poslední už hostující Pouliot pouze korigoval stav ze skóre 4:0 na 4:1. Poslední slovo ale měli přeci jenom domácí hráči a v 50. minutě pečetil výhru Habs Tom Gilbert. Výborné utkání má za sebou Tomáš Plekanec, který jeden gól dal a na další tři přihrál. Díky jedné asistenci Tomáše Fleischmanna tak ale český podpis mají všechny branky domácího týmu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Hosté jen nahazují kotouč ze středního pásma za bránu Bena Scrivense a to je vše, co nám dnešní utkání přinese. Montreal konečně zabral a vítězí!
     
    59:22
    Ještě jednou se hra vrátí před Nilssona. To vinou zakázaného uvolnění Olejářů z Edmontonu.
     
    59:04
    Před chvílí byla ohlášena poslední minuta třetí třetiny a krátce na to se bude vhazovat v pásmu Edmontonu.
     
    58:37
    Hosté jsou v závěru přeci jenom aktivnější, avšak obrana Montrealu se drží a je pozorná. Dnešní vítězství už domácím nikdo nevezme.
     
    58:02
    McDavid se dostal znovu do nadějné pozice. Tentokrát však ale neměl kotouč přímo ve své moci a jen tečoval nahození od pravého mantinelu. Touš šel opět mimo tři tyče.
     
    56:55
    S blížícím se koncem zápasu už Montreal nikam nespěchá a nyní jen tak odevzdává kotouč hostujícímu celku. Ani Edmontonu už v závěru o nic moc nepůjde.
     
    56:40
    Pár nepřesností na obou stranách a vše končí kotoučem na střídačce. To je znamení pro poslední komerční přestávku zápasu.
     
    55:24
    Velkou parádu nyní předvedl nejtalentovanější hokejista posledních let! Hostující Connor McDavid se s ledovým klidem dostal přes obránce a před Scrivensem zvolil zakončení s hokejkou mezi nohami! Tahle nádherná akce ale bohužel skončila nepřesnou střelou!
     
    54:40
    Hned po vhazování se kotouče ujal Subban, který předvedl několik pohledných kliček a otoček. Nakonec skončil na ledě, ale hra je stejně přerušena, neboť byl zaznamenán ofsajd Montrealu. Následuje komerční přestávka.
     
    54:25
    Zakázané uvolnění Habs a vhazovat se bude po levici Bena Scrivense.
     
    53:53
    Další rozehrávka hostujícího celku končí neúspěchem a hra se vrací do pásma Edmontonu. Fanoušci mezitím pějí jakési oslavné chorály!
     
    53:19
    Olejáři teď hodně dlouho nevěděli, kam dříve skočit, ale nakonec se dostávají k puku a mohou vystřídat. Canadiens jsou všude!
     
    51:56
    Domácí nemají dost a znovu jsou v útočném pásmu. Na další přesný zásah si ale budou muset chvíli počkat.
     
    51:35
    Po delší době předvádí Montreal hokej, na který jsou domácí fanoušci zvyklí a také je to poznat na skóre. Sledujeme krásnou ofenzivní pasáž!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 8. Gallagher (Plekanec, Subban), 17. Eller (Fleischamnn), 32. Plekanec, 39. Subban (Plekanec, Gallagher), 50. Gilbert (Plekanec, Galchenyuk) – 42. Pouliot (Purcell, Davidson)


    Montreal Canadiens: Scrivens (Condon) – Subban, Markov, Petry, Jemelin, Gilbert, Barberio – Weise, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Andrighetto, Eller, Fleischmann – Smith-Pelly, Mitchell, Flynn
    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Fayne, Sekera, Gryba, Davidson, Schultz, Nurse – Purcell, Draisaitl, Hall – Eberle, McDavid, Pouliot – Jakupov, Letestu, Kassian – Pakarinen, Hendricks, Korpikoski

    Rozhodčí: Tim Peel, Francois St. Laurent – Vaughan Rody, Steve Barton

    Diváci: 21.288
    bahis siteleri