Poprad – Skalica 0:0 (zruš.) | Martin – Žilina 1:2 (kon.) | Košice – Nitra 4:3 (kon.)
Zvolen – Trenčín 5:2 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 1:4 (kon.)
konec
HC Košice
4:3 (0:1, 0:1, 4:1)
HK Nitra
sk Pátek 19.02.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Košičania sú v aktuálnom ročníku na domácom ľade mimoriadne silní. Dokázali to aj v stretnutí s Nitrou, kedy prvú tretinu prehrali pomerom 1:0, druhú rovnako, napriek tomu ale stav zápasu otočili a zaslúžene zvíťazili 4:3.

    Pomer striel po v dnešnom zápase: 36:22

    S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami pred dnešok lúčim. V mene portálu Onlajny.eu ďakuje za pozornosť Lukáš Pancurák. (19:58:00)
     
    Koniec zápasu.
    59:54 Edmund PIAČKA - 4:3
     
    59:54
    Nitra dala gól!
    Priatelia, tak takýto záber skutočne nevymyslíme. Skórovala ešte aj Nitra, ktorú teraz domáci trochu podcenili. Presadil sa EDMUND PIAČKA.
    59:32 Tibor VARGA - 4:2
     
    59:32
    Košice dali gól!
    TIBOR VARGA bol blokovaný, možno aj faulovaný, už to ale nič nezmení na tom, že svojím gólom do prázdnej bránky definitívne spečatil výhru Košíc!
     
    59:20
    Oddychový čas hostí.
     
    59:10
    Valent je na striedačke, powerplay hostí!
     
    58:50
    Tak teraz je na ťahu Nitra. Uvidíme, čo jej hráči ešte smerom dopredu vymyslia.
     
    58:14
    Hostia síce ešte celú situáciu reklamujú, na rozhodnutí sa ale už nič nezmení.
    58:14 Gabriel SPILAR - 3:2
     
    58:14
    Hlavný arbiter prišiel na ľad, gól predsa len platí! Výbuch radosti v Steel aréne, Košiciam sa podaril dokonalý obrat. Do listiny strelcov sa dnes po druhýkrát zapíše GABRIEL SPILAR. Asistencie: Richard Jenčík, Peter Bartoš.
     
    58:14
    A stále to nevyzerá tak, že telefonát sa bude tak skoro končiť. Hra je prerušená už viac ako 5 minút. Hostia nervózne postávajú pri striedačke, domáci celok si ešte rozdáva pokyny.
     
    58:14
    Stále sa telefonuje, gól je skutočne len veľmi ťažké jednodznačne potvrdiť, respektíve vyvrátiť.
     
    58:14
    Hostia teraz avizujú, že bránka bola posunutá skôr, ako puk skončil za čiarou. Nuž, uvidíme, ako sa k celej situácii postaví videorozhodca.
     
    58:14
    Tak bude toto otočka ako hrom?! Domáci zrejme skórovali, bránka je ale posunutá. Bude sa telefonovať!
     
    58:00
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú ešte 2 minúty.
     
    57:50
    Nebezpečenstvo na oboch stranách, teraz sa museli mať gólmani na pozore, situácie pred vlastnou bránkou ale zvládli na výbornú!
    57:01 Gabriel SPILAR - 2:2
     
    57:01
    Košice dali gól!
    Vyrovnané! Domácim sa to predsa len podarilo – a to v hodine dvanástej! Dokonalú prihrávku teraz do priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie vymyslel Bartoš, ktorý našiel Spilara a GABRIEL SPILAR prepálil Valenta. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    56:56
    Teraz ale Košice budú mať výhodu vhadzovania v útočnom pásme.
     
    56:30
    Domácim takéto obrázky ale rozhodne nevyhovujú, aj preto vkladajú všetky sily do neustáleho zakladania útočných akcií. Tie sa zväčša končia zblokovanou finálnou prihrávkou.
     
    55:58
    Opäť dobré odpálenie puku, opäť sa Nitra vyhla zakázanému uvoľneniu. Tak toto je reklama na skvelú obrannú hru.
     
    55:08
    Prihrávka spoza bránky z hokejky Spilara našla voľného Jenčíka, ten si ešte vylepšoval stelecký uhol, napriek tomu ale priestor troch žrdí minul.
     
    54:55
    Následne ale jeho spoluhráči pochybili, nasledovať bude vhadzovanie po pravici Valenta.
     
    54:40
    Puk mal v moci Milam, ktorý sa s rozohrávkou vôbec neponáhľal. A spravil dobre, nazbieral totiž ďalšie cenné sekundy pre svoj tím.
     
    54:00
    Pálil aj Šoltés, po jeho strele sa ešte Valent pre istotu obzeral, puk napokon poriadne zadunel na zadnom plexiskle.
     
    53:30
    Varga bol v útočnej tretine sám, ani to mu ale nebránilo v tom, aby zabojoval a skúsil vypáliť spoza obrany. Sympatická snaha domáceho útočníka.
     
    53:10
    Valent musí prikrývať jeden puk za druhým, frekvencia striel Košíc sa zvyšuje každou minútou.
     
    53:00
    Nitra už s piatimi korčuliarmi, tlak Košíc ale pokračoval. Dobiedzal tentokrát Matej Češík, ktorého hosťujúca obrana odpratala veľmi nešetrne, ale čistým spôsobom.
     
    52:20
    Bol by v tom ale čert, aby sa Košice pred Valenta nevrátili. Tam stál Bartoš v dobrej pozícii, keď chcel puk dotlačiť do bránky, napokon sa mu ale vyšmykol a strela mu nevyšla.
     
    52:00
    Nitra puk opäť odpálila cez všetky čiary. Takáto hra hosťom nepochybne vyhovuje.
     
    51:30
    Varga ho zaviezol pred Valenta, tam ho poslal na modrú čiaru, strela z tohto priestoru ale bola včas zblokovaná na zadný mantinel.
     
    51:00
    Nitra sa prakticky okamžite oslobodila, Košice puk dolujú spoza Melicherčíka.
     
    50:44
    Ordzovenský (NIT) – 2 minúty – hákovanie.
     
    50:20
    Aj preto sa Oceliari budú spoliehať aj na jednoduché nahodenia. Takým sa chcel prezentovať aj Šoltés, ktorý to mieril nad lapačku Valenta, puk napokon bránku preletel.
     
    50:00
    Nitre v tejto chvíli presne vychádza jej taktika. Domáci sú síce aktívni, smerom dopredu ale absolútne bezzubí. Hostia ich totiž dobre uspávajú svojím aktívnym napádaním a znemožňujú im rozohrávku.
     
    49:40
    Na Spilara smeroval zaujímavá, ale príliš prudká prihrávka. Rýchlonohý korčuliar tak puk zachytí až v útočnej tretine.
     
    48:30
    Hra je pomerne často prerušovaná, hostia tak majú priestor na časté striedanie a rovnomerné rozloženie síl na záverečné minúty. Šance vystriedať sa chopia aj domáci.
     
    48:00
    Košice majú problém prejsť stredným pásmom, tento priestor má totiž Nitra výborne pokrytý. Zdá sa, že s postupom času a hostia zamerajú práve už len na pozorné bránenie.
     
    47:20
    Hostia sa v tejto chvíli bránia prostredníctvom jednoduchých vyhadzovaní pukov, Nitra to ale robí vskutku šikovne, úspešne sa totiž vyhýba zakázaným uvoľneniam.
     
    46:40
    Videli sme viacero nepresností na oboch stranách, Nitra nepresne vypálila, Košice rozohrali. Puk tak ostane v strednom pásme.
     
    46:13
    Tak toto bolo bleskové, v hre môžeme opäť pokračovať!
     
    46:13
    Na scénu prichádzajú technici Steel arény, ktorí sa budú musieť popasovať s vypadnutou bránkou. Hra sa na malý moment preruší.
     
    46:13
    V situácii dvoch proti dvom sa do zakončenia tlačil Šoltés, ktorý pri páde strhol aj bránku. Podľa rozhodnutia hlavného arbitra Balušku to bolo bez faulu, hra je teda vykázaná do stredného pásma.
     
    45:30
    Buly Hrnku proti Slovákovi v prospech Košíc, tie sa následne pri modrej čiare aj opreli do puku, strela skončila na húštine tiel pred bránkou.
     
    45:20
    Budeme zvedaví, ako sa s celou situáciou vysporiada Nitra. Tá je teraz s päticou korčuliarov pred Valentom, napokon, ani nemá na výber.
     
    45:00
    Košice sú smerom dopredu aj naďalej aktívne, domáci budú chcieť odčiniť svoju pasivitu pri streleckých zakončeniach a toto stretnutie ešte minimálne vyrovnať.
    44:10 Tomáš HRNKA - 1:2
     
    44:10
    Košice dali gól!
    Už to tam ale domácim jednoducho padnúť muselo! Hokejová spravodlivosť existuje a potvrdilo sa to aj v tomto prípade, kedy dostal puk od mantinelu priamo na čepeľ TOMÁŠ HRNKA a pomýliť sa jednoducho už nemohol. Asistencie: Juraj Cebák, Jakub Suja.
     
    43:40
    Bartoš teraz možno trochu zbytočne hľadal zadovkou v útočnej tretine jedného zo svojich spoluhráčov, miesto strely sme videli len zblokovanú prihrávku.
     
    43:20
    Domácich zastavilo postavenie mimo hry.
     
    43:10
    Aké je to jednoduché. Stačí si jednoducho prebrať voľný puk v priestoru kruhu na vhadzovanie, natlačiť sa s ním pred bránku a nebezpečenstvo je realitou. Predviedli to Nitrania, ktorí ale v tomto prípade Melicherčíka neoklamali.
     
    42:30
    A keďže sa následne hostia zmohli len na jednoduché odpálenie vez všetky čiary, nasledovať bude vhadzovanie po ľavici Valenta.
     
    42:20
    Hričina bojoval o puk postupne až s trojicou súperov, aj preto ho Košice získajú do svojej moci.
     
    41:40
    Šedivý na útočnom výpade, z pozície ľavého krídla chcel puk nahodiť na bránku, napokon ju ale prepálil a trafil len ochrannú sieť.
     
    41:00
    Táto strela však patrila už do celkom inej kategórie, Valent sa musel mať na pozore, aby puk udržal medzi betónmi, napokon sa mu to podarilo.
     
    40:40
    Hoci sa domáci pred Valenta presunuli, tam vymysleli len jednoduché nahodenie puku od mantinelu, s ktorým nemohol mať gólman Nitry žiaden problém.
     
    40:20
    Úvodné buly poslednej časti riadnej hracej doby je už minulosťou. S pukom na hokejkách sú v tejto chvíli domáci, uvidíme, či práve Košice sa s ním vydajú na útočný výpad.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa druhá tretina, podobne, ako tomu bolo v prípade 1. časti, aj druhá pasáž hry priniesla jediný gól – a opäť do siete Melicherčíka, tentokrát z hokejky Pupáka.

    Pomer striel po 2. tretine: 20:12

    Tretia tretina sa začne približne o 19:06.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:20
    Dudáš na Vargu, jeho prihrávka bola zblokovaná. Aj preto puk ostal v strednom pásme, kde ho Nitra bude chcieť podržať až do záveru tretiny.
     
    39:00
    Minúta do konca druhej tretiny.
     
    38:10
    V momente, keď sa Stloukal vrátil na ľadovú plochu, sa domáci dostali do azda už 10. gólovej šance zápasu, ani v tomto prípade puk za Valentom neskončil.
     
    37:35
    Domáci chceli využiť fakt, že Valent pevne nestál vo svojom bránkovisku, ich nahodenie pred tri žrde ale tečované nebolo.
     
    37:20
    Zaujímavé momenty na oboch stranách, aj Nitra, aj Košice šli do prečíslenia, ani jeden z celkov sa nepresadil. Nitra ani nevypálila, rana domácich bola pritom nepresná.
     
    36:40
    Košičania ale ostali pri puku aj naďalej, výsledkom bol pretrvávajúci tlak, ktorý domáci hokejisti ukončili strelou priamo do náručia pozorného Valenta.
     
    36:20
    Po niekoľkých prihrávkach sa k strele od modrej čiary odhodlal Šedivý, jeho rana bola zblokovaná na zadný mantinel.
     
    35:54
    Stloukal (NIT) . 2 minúty – hákovanie.
     
    35:40
    Košičanom snahu rozhodne uprieť nemožno. Pri ich zakončeniach majú hostia ale v mnohých prípadoch aj kusisko šťastie, preto je skóre také, aké je.
    34:25 Miroslav PUPÁK - 0:2
     
    34:25
    Nitra dala gól!
    A Nitra vedie už 2:0. Hostia sa dnes spoliehajú na brejky a hoci je ich súper jasne lepší, na skóre sa to neodráža. Hostia dávajú Košiciam lekciu z efektivity, pod ktorú sa podpísal aj MIROSLAV PUPÁK. Asistencie: Justin Baker, Matthew Beca.
     
    33:50
    Rana Dudáša vypadla Valentovi z lapačky, v následnej skrumáži pred bránkou uspeli hostia, ktorí puk odpálili pred šokovanými Košičanmi.
     
    33:10
    Bajtek našiel bekhendom Piačku, ten zasa Melicherčíka. Hoci si Nitra predstavovala iný koniec svojej akcie, v tejto chvíli to zahrala parádne.
     
    32:40
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, v tejto chvíli vyhovuje vysoké tempo zápasu domácim hokejistom, ktorí sa pomerne často dostávajú k voľným pukom. Zatiaľ je to ale bez presnejšej strely.
     
    32:01
    Medzičasom pokračujeme v hre 5 proti 5. Hostí zastavil ofsajd.
     
    31:50
    Nitra svojho súpera zovrela v obrannej tretine, tam Košičania dobre blokovali všetky strely.
     
    30:40
    Tak teraz stáli pri hosťoch všetci svätí! Domáci sa najskôr rútili do prečíslenia 2 proti 1, následne nebezpečne strieľali z medzikružia, puk ale v sieti neskončil!
     
    30:20
    Nitra sa v úvodných sekundách presilovej hry drží v pásme, zatiaľ je to bez strely.
     
    30:00
    Za sebou máme už polovicu riadnej hracej doby.
     
    29:55
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – hrubosť.
     
    28:30
    Na odvrátenej strane klziska sme videli okamžitú prihrávku na pravú stranu, odkiaľ prišlo nebezpečné zakončenie, Valent v rozkľaku uspel!
     
    28:10
    David Laliberté je dnes mimoriadne aktívny, odkazoval to aj pri tejto akcii Nitry, jeho spoluhráči si s ním ale celkom ideálne nerozumeli a o puk prišli.
     
    27:40
    Napokon sa ale Košice vyhnali z útočného pásma bez pomoci súpera, Spilarova zadovka totiž adresáta nenašla.
     
    27:00
    Tlak domácich pokračuje aj naďalej, Nitra to má v tejto chvíli v obranných radoch len veľmi ťažké!
     
    26:30
    Košice sa pred Valentom ocitli vo viacerých zaujímavých pozíciach, ani v jednom z prípadov puk do siete nesmeroval.
     
    26:00
    Hričina už nemal síl na rozdávanie, preto puk zaviezol aspoň do stredného pásma a odišiel striedať.
     
    25:20
    Košice vymysleli zaujímavú prihrávku od mantinelu do medzikružia, tam ale okamžite priskočili aj hostia, ktorí si voľného hráča včas pokryli.
     
    25:00
    Pokračujeme v hre 5 proti 5, uvidíme, ktorému z tímov bude teraz menej priestoru na ľade vyhovovať viac.
     
    24:20
    Nitra následne puk získala do svojej moci, hostia s ním zbierajú cenné sekundy.
     
    23:50
    Domáci hokejisti stále kombinujú v pásme svojho súpera, chýba tomu ale impulz vo forme presnejšej strely.
     
    23:30
    Košice kombinovali pred Valentom, ktorý sa musel mať na pozore, napokon ale puk mieril presne na jeho hruď, vážnejší zákrok tak nepredviedol.
     
    22:50
    Valent (NIT) – 2 minúty – podrazenie. Trest odpyká Bajtek.
     
    22:40
    Češík sa zbavil dvojice súperov, svoj nahodený puk ale následne zachytil len na zadnom mantineli, odkiaľ sa smerom dopredu len ťažko niečo vymýšľa.
     
    22:18
    Tak napokon pokračujem v hre 5 proti 5, po krátkej konzultácii posúdili arbitri celú situáciu ako dovolenú.
     
    22:18
    Košice vo veľkých problémoch, Dudáš najskôr neodzbrojil Slováka, následne sa do celej situácie primiešal aj Laliberté s Bartošom, domáci bránku zrejme zámerne odtlačili. To sa ale javilo ako zbytočné, Melicherčík mal puk pod kontrolou.
     
    21:55
    Tuhý boj o hrací predmet v rohu klziska, napokon z neho vyšli víťazne hostia, tí sa aj premiestnili pred Melicherčíka, ktorý po jednoduchom nahodení predviedol dobrý zákrok.
     
    21:25
    Nasledujúca minúta už patrila domácim hokejistom, ktorí šli okamžite do brejku a mysleli to veľmi dobre, najskôr ale bránku netrafili, následne stroskotali na Valentovi.
     
    20:20
    Nuž, ak by teraz Laliberté nestál k tejto prihrávke chrbtom, pre Nitru to mohlo byť veľmi veselé. Puk totiž v spleti korčulí ostal stáť v bránkovisku, napokon ho domáci odpálili.
     
    20:10
    Úvodné buly druhej tretiny bolo vhodené. Budeme zvedaví, či sa hosťom podarí v prostrednej časti zápasu svoj náskok ešte navýšiť, alebo to budú Košice, kto sa stelecký presadí.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Máme za sebou úvodnú tretinu, po ktorej pôjdu do šatní s úsmevom na perách hostia. Tí sa presadili zásluhou Lalibertého a po úvodnej 20-minútovke tak vedú pomerom 1:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 11:7


    Druhá tretina sa začne približne o 18:18.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Hra je v strednom pásme, zdá sa, že pred sirénou sa už nič podstatné neudeje.
     
    19:20
    Hričina puk vybojoval pre svojich spoluhráčov, tí ho okamžite posielali na modrú čiaru, odkiaľ prišla tvrdá strela priamo do rúk Valenta. Ten puk vyrazil.
     
    18:45
    Až za rovnovážneho počtu dokázali domáci hokejisti svojho súpera „zavrieť“ v obrannej tretine, z celej situácie napokon prišla zblokovaná strela. Tá skončila na ochrannej sieti.
     
    18:20
    Suja sa ocitol osamotený pred Valentom, ten ešte reflexívne stihol vymrštiť svoju lapačku ,zasahovať napokon nemusel.
     
    17:50
    Nitra sa niekoľkokrát dokázala oslobodiť, snahu teraz Košiciam uprieť rozhodne nemožno, vo finálnej prihrávke ale chýba trochu viac presnosti.
     
    17:10
    Prihrávka Vargu pred bránku mala nájsť Češíka, ktorý bol už pripravený na strelu, puk sa k nemu napokon vďaka pozornej obrane nedostal.
     
    16:19
    Mezei (NIT) – 2 minúty – podrazenie.
     
    15:56
    Prihrávka Spilara za bránku mala oči, Boltun ju ale nečakal, preto si puk ešte prikopol. Ak by tomu tak nebolo, mohol ho zavesiť priamo do siete!
     
    15:55
    Tak napokon predsa len áno – a bola z toho pomerne nebezpečná situácia. Lapačka Valenta teraz musela proti strele Spilara vystreliť veľmi skoro.
     
    15:30
    Košičania stále nedokážu ten puk nastreliť do útočnej tretiny, možno sa to podarí prvej presilovkovej formácii.
     
    14:40
    Nitra teraz drží svojho súpera ďaleko od Valenta a výborne sa bráni.
     
    14:20
    Košice sa usadili v pásme svojho súpera, kde prišlo k mimoriadne nebezpečnému streleckému zakončeniu od modrej čiare, puk bol ešte tečovaný, nanešťastie pre domácich len na zadný mantinel.
     
    14:03
    Kuzma (NIT) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    13:50
    Košice hrajú v počas signalizovaného vylúčenia v šestici v útočnej tretine, kde poriadne zvierajú Nitru!
     
    12:55
    Košice v bleskovej odpovedi, o puk bojoval v útočnej tretine Šoltés, ktorý ho síce získal pre svojich spoluhráčov, tí ale boli včas zatlačení na zadný mantinel.
    11:54 David LALIBERTÉ - 0:1
     
    11:54
    Nitra dala gól!
    Napokon sa to podarilo hosťom, ktorí teraz ukázali, aké je to jednoduché. Melicherčík bol v tejto situácii prikrátky a dorážku z jeho bezprostrednej blízkosti pokryť nedokázal. Presadil sa DAVID LALIBERTÉ. Asistencie: Marek Slovák, Judd Blackwater.
     
    11:50
    Stále pokračujeme v aktívnom hokeji, hra sa stále prelieva pozdĺž celého klziska, oba celky sa snažia puk pretlačiť za útočnú modrú čiaru, kde by už dokázali niečo vymyslieť aj smerom dopredu.
     
    10:50
    Chyba Košíc pred ich bránkou ich mohla vyjsť draho, napokon ale domáci celú situáciu ustáli a puk proti jednému napádajúcemu hráčovi vydolovali späť.
     
    10:30
    Zápas je v plnom prúde. V tejto chvíli sa hra pomerne rýchlo prelieva zo strany na stranu, diváci sa na tempo veru sťažovať nemôžu. Ako na strane Košíc, tak aj na strane Nitry, sme ale vážnejšiu šancu nezaznamenali.
     
    09:50
    Šoltés sa na začiatku útočnej akcie pekne vyhol hitu na zadnom mantinelu, po tuhom boji o puk ale Deyl prihrávku na modrej čiare zachytiť nedokázal.
     
    09:10
    Puk je stále v obrannej tretine Nitry, medzičasom hrajú domáci už v plnom počte.
    08:42
     
    08:42
    Výrazne mu pritom dopomáhajú aj jeho spoluhráči, ktorí sa dokonca vybrali do prečíslenia. Ocitol sa v ňom Jenčík s Cebákom, prvý menovaný pritom volil strelu príklepom, ktorú Valent chytil.
     
    07:55
    Tak teraz síce strela prišla – a poriadne tvrdá, no zvonilo len plexisklo za Melicherčíkom. Ten do tejto chvíle veľa práce nemal.
     
    07:30
    Nitra sa síce na niekoľko sekúnd pred bránou svojho súpera udržala, bolo to ale bez strely. Puk aj preto zamieri do stredného pásma.
     
    07:02
    Melicherčík (KOS) – 2 minúty – vyhodenie puku. Za domáceho gólmana pôjde na lavicu hanby Spilar.
     
    06:35
    Nitra sa snaží sily rozložiť rovnomerne medzi štyri formácie, preto môžeme z jej strany vidieť pomerne časté striedania. Všimol asi to aj Ordzovenský, ktorý puk podrží za Valentom.
     
    05:55
    Prihrávka na Hrnku, ktorý smerom do útoku korčuľoval, bola síce presná, ale až príliš prudká. Urastený útočník si preto puk nedokázal ideálne spracovať.
     
    05:30
    Bene videl, že jeho spoluhráči potrebujú striedať, preto sa snažil svoj nastrelený puk do tretiny aj dokorčuľovať, proti trojici súperov ale nemal nárok na úspech.
     
    04:57
    Hra je pomerne často prerušovaná. Zväčša sú dôvodom zakázané uvoľnenia, tomu sa teraz nevyhli Košice. Nasleduje vhadzovanie po pravici Melicherčíka.
     
    04:27
    Pred bránkou Melicherčíka sme sledovali trochu neprehľadnú situáciu, prišlo tam totiž k akémusi nahodeniu, ktoré sa ešte hostia snažili poslať do siete, v tom čase mal už gólman puk vo svojej moci.
     
    04:00
    Puk v tejto chvíli hostia vystrelili veľmi vysoko, vo chvíli,kedy dopadol na ľad, bol pri ňom najbližšie Dudáš, ktorý si ho skvelo pokryl telom a súpera k nemu nepustil.
     
    03:40
    Nitra to svojimi kolmými prihrávkami nemyslí vôbec zle, Košičania ale k puku pristupujú veľmi skoro, preto ho prakticky v každej situácii dokážu získať do svojej moci. Presvedčila nás o tom aj formácia vedená Sujom.
     
    02:45
    Valent puk zrážal len pred seba, tam stáli dvaja domáci hokejisti, ktorí však boli, našťastie pre Nitru, zablokovaní. K dorážke tak neprišlo.
     
    02:20
    Baker prebral puk na svoju hokejku, svojou následnou prihrávkou to ale vyriešil len veľmi zle. Puk totiž preťal všetky čiary, čo znamená vhadzovanie po ľavici Valenta.
     
    01:43
    Dlho to ale neplatilo. Domáci hokejisti sa rýchlo rozostavili, po niekoľkých prihrávkach popri mantineli následne prišlo strelecké zakončenie od modrej čiary, Valent puk radšej prikryl.
     
    01:30
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, o čosi viac z nej majú domáci hráči, tí ale svojmu súperovi puk v útočnej tretine nedokážu vypichnúť.
     
    00:45
    Na druhej strane sme sledovali zaujímavý strelecký pokus Šedivého spoza útočnej modrej, táto strela rozhodne nepatrila do kategórie propagačných, čo vedel aj Valent, ktorý puk včas vytesnil lapačkou.
     
    00:15
    Napokon to ale boli práve domáci, kto sa ako prvý musel brániť. Stalo sa tak po tom, čo Dudáš spoza bránky nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov, Melicherčík preto musel na ľade predviesť prvý zákrok stretnutia.
     
    00:12
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk prakticky okamžite putoval na hokejky Košičanov, ktorí sa s ním stiahli do svojej obrannej tretiny. Odtiaľ budú chcieť smerom dopredu čo najskôr niečo vymyslieť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Hráči počas hymny
     
    Vážení športoví priatelia, ešte raz vás srdečne pozdravujem z košickej Steel arény, kde sa už o malý moment začne ďalšie hokejové zápolenie, v ktorom HC Košice vyzve HK Nitru. Domáci do stretnutia nastúpia v modrých dresoch, hostia z Nitry si do metropoly východu priniesli bielu sadu dresov. Hráči oboch celkov už stoja nastúpení na hlavnej ľadovej ploche, my si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už úvodnému buly nebude v ceste nič prekážať.
    Hráči počas rozkorčuľovania
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Šedivý, Mikuš, Cebák, Pavúk, Macejko – Bartoš, Jenčík, Spilar – Hrnka, Suja, Varga – Milý, Češík, Šoltés – Chovan, Boltun, Hričina

    HK Nitra: Valent (Lakosil) – Ordzovenský, Milam, Milo, Baker, Mezei, Podhradský, Kuzma, König – Slovák, Blackwater, Laliberté – Stloukal, Štefanka, Macík – Kutálek, Beca, Pupák – Bajtek, Bene, Piačka

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Rovenský, Výleta.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, vítam vás pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže, Tipsport ligy, ktorá píše už svoje 48. kolo. V rámci neho sa v metropole východu odohrá šláger medzi Košicami a Nitrou.

    HC Košice sa v nedávnej minulosti pomaly začínal tešiť na prekonanie 100-bodovej méty v práve prebiehajúcej sezóne, keď jeho hráčom stačilo do úspešného konca dotiahnuť už len jediný súťažný zápas. Napokon si ale na zlomenie trojcifernej hranice ešte budú musieť Košičania počkať. Po odrátaní bodov zo súťažných zápasov so Skalicou totiž pri úradujúcom majstrovi svieti 89 bodov, ktoré Košice získali dovedna za 23 výhier v riadnom hracom čase, 8 víťazstiev a 4 prehry po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch. Košice sa môžu popýšiť skvelým skóre 128:74, pričom hodnota 74 predstavuje najnižší počet obdržaných gólov v lige. Majster inkasoval ako jediný celok zo súťaže menej ako 100 gólov. Košičanom pritom patrí priebežná 1. priečka tabuľky.

    HK Nitra v súčasnosti súperí so Zvolenom o druhé miesto v tabuľke. Corgoni pritom so ziskom 82 bodov strácajú na svojho súpera jediný bod, ktorý by nepochybne radi získali už na košickom ľade. Nitra zvíťazila v aktuálnom ročníku dovedna 25-krát po 60 minútach hry, pričom v 3 prípadoch si zo zápasu jeho hráči odniesli dva body a v 1 prípade aspoň bod jeden. Hostia však nebodovali až v 15 prípadoch, čo je pre celok z Nitry nelichotivé číslo. Skóre Nitry činí 141:118. To znamená, že hostia sa budú chcieť spoliehať na druhý najefektívnejší útok Tipsport ligy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 45. Hrnka (Cebák, Suja), 58. Spilar (Bartoš), 59. Spilar (Jenčík, Bartoš), 60. Varga – 12. Laliberté (Slovák, Blackwater), 35. Pupák (Baker, Beca), 60. Piačka


    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Šedivý, Mikuš, Cebák, Pavúk, Macejko – Bartoš, Jenčík, Spilar – Hrnka, Suja, Varga – Milý, Češík, Šoltés – Chovan, Boltun, Hričina
    HK Nitra: Valent (Lakosil) – Ordzovenský, Milam, Milo, Baker, Mezei, Podhradský, Kuzma, König – Slovák, Blackwater, Laliberté – Stloukal, Štefanka, Macík – Kutálek, Beca, Pupák – Bajtek, Bene, Piačka

    Rozhodčí: Baluška, Jonák – Rovenský, Výleta
    bahis siteleri