Kometa Brno – Jihlava 1:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Přerov 4:3 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 7:3 (kon.) | HC Plzeň – Kladno 4:1 (kon.) | Havířov – Olomouc 0:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
HC Motor České Budějovice
Neděle 28.02.2016, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina D
Partner:
     
    Brankář Arbelovský se vydal pro puk za bránu a chtěl rozehrát, ale kotouč hodil před brankoviště a jeden z hostů ho srazil do brány, ale až po závěrečné siréně! Havlíčkův Brod poprvé v sezoně bodoval proti Českým Budějovicím, které sice v poslední periodě snížili zásluhou Jiřího Egerta, ale na víc se nezmohli. Mladí Bruslaři tak slaví těsné vítězství 4:3. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne! Na shledanou! (14:05:30)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Michal Teplý získal puk ve středním pásmu a vypálil na prázdnou bránu, ale z otočky ji minul!
     
    59:23
    Filip Novák vypálil tvrdě od modré čáry, ale brankář Arbelovský byl dobře postavený a vyrazil puk maskou. Došlo ke kuriózní situaci, když maskované opoře Bruslařů zlomil letící puk chránič na krk. Dochází tak k vyměně jeho helmy.
     
    59:17
    A je to tak, brankář Prušák zůstává na českobudějovické střídačce, brána hostů je prázdná a na ledě je šest hráčů v poli!
     
    59:17
    Hra je přerušena, buly proběhne v pásmu Havlíčkova Brodu. Motor si bere oddechový čas a zřejmě to zkusí závěrečnou power-play.
     
    59:00
    Motor sice zavezl puk do útočného pásma, ale tam se mu nedaří ohrozit bránu. Hosté drží soupeře u jeho brány, ale musejí svádět tvrdé souboje u hrazení.
     
    58:33
    Domácí mladíci bojují jako lvi, soupeř to má dnes neuvěřitelně těžké. Spousta ran ani k brankáři Arbelovskému nedoletí, protože je zlokovaná.
     
    58:14
    Oba týmy jsou kompletní a drama v Kotlině vrcholí, do konce zbývají už jen necelé dvě minuty.
     
    57:36
    Michal Teplý nabral velkou rychlost a hnal se za nahozeném pukem, ale měl k němu dál než protihráč. Alespoň ho tak vytlačil až za bránu hostů.
     
    57:31
    Šimon Kubíček vypálil ještě ze středního pásma, ale rána mu vůbec nesedla a kus černé gumy doplachtil jen do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    57:07
    Hosté si ale nepohlídali přechod do útočného pásma a při přechodu přes modrou čáru se vystavili do postavení mimo hru.
     
    56:54
    Motor už se probil ke kotouči a vůbec na nic nečeká. Dobře ví, že už má hodně málo času na to, aby ještě s nepříznivým stavem něco udělal.
     
    56:34
    Bruslařům to chvíli trvalo, ale nakonec přeci jen získali puk a vyvezli ho do útočného pásma.
     
    56:14
    Tak tohle je velká nepříjemnost pro hosty, Ondřej Vaculík (CEM) naprosto zbytečně srazil před brodským brankovištěm na led Matěje Krejčího a je potrestán za nedovolené bránění. Bude se hrát 4 na 4.
     
    56:08
    Matěj Toman pokračuje ve skvělém výkonu, je na ledě asi vidět nejvíc z českobudějovického tábora. Jeho rána od modré čáry byla sražena do ochranné sítě.
     
    55:50
    Tohle je možná jedna z posledních šancí Motoru na vyrovnání. Na trestnou lavici je vykázán ke dvěma minutám Marek Tecl (HBR) za faul loktem.
     
    55:21
    Mladí bojovníci z Kotliny drží puk na svých holích teď častěji a čas hostům ubíhá závratnou rychlostí.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 1. Kohout (Tecl), 11. Kyncl (Teplý), 28. Pejchal, 31. Pejchal (Teplý) – 20. Čížek (Silný), 26. Vaculík (Toman), 53. Egert (Vaculík)


    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Holata) – Krejčí, Dvořák, Křišťa, Adam, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – Kohout, Kulhánek, Cachnín, Plíhal, Tecl, Rybáček, Krajíček, Teplý, Pejchal, Kyncl
    HC Motor České Budějovice: Prušák (Svoboda) – Kubíček, Procházka, Dekret, Janoušek, Škola, Štěcha, Novák – Silný, Beránek, Grossmann, Čížek, Houdek, Egert, Toman, Vaculík, Fríd

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Gabriela Šťasná, Tomáš Krejčí
    thejrc.org