Columbus – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Tampa – Philadelphia 1:3 (kon.) | St. Louis – Anaheim 5:2 (kon.)
Dallas – Chicago 5:2 (kon.) | Calgary – Arizona 1:4 (kon.) | Boston – NY Islanders 3:1 (kon.)
Buffalo – Carolina 3:2 (po pr.) | Detroit – NY Rangers 3:2 (po pr.)
konec
Dallas Stars
5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Chicago Blackhawks
Sobota 12.03.2016, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Poslední utkání Marián Hossa zmeškal, tentokrát už ale v dresu Hawks naskočil.
     
    Československá stopa v utkání:

    Aleš Hemský (DAL) 1+1, 3 střely, čas na ledě 12:42
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:12
    Marián Hossa (CHI) 0+0, 6 střel, čas na ledě 15:30
    Tomáš Fleischmann (CHI) 1+1, 1 střela, čas na ledě 13:11
    Richard Pánik (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 9:41 (05:27:52)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jason Spezza (DAL) 1+1
    2. Antoine Roussel (DAL) 1+0
    3. Kris Russell (DAL) 0+0

     
    Ani závěrečná část zápasu v American Airlines Center nebyla o gól ochuzena, když se nejprve střelou do prázdné brány prosadil Aleš Hemský a na opačné straně 59 sekund před koncem poté jeho krajan Tomáš Fleischmann. Oba dva jmenovaní Češi zaznamenali během utkání dva kanadské body za gól a asistenci, stejně jako na domácí straně Tyler Seguin, Jamie Benn a Jason Spezza. Souboj o první místo centrální divize vyzněl výrazně pro Dallas, který nyní vede před Chicagem s 90 body o dva body. Konečný výsledek. Dallas Stars 5 Chicago Blackhawks 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Do konce utkání zbývá odehrát pouhých dvacet sekund a Chicago už rezignuje, když drží puk ve vlastní zóně.
    59:01 Tomáš FLEISCHMANN - 5:2
     
    59:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    TOMÁŠ FLEISCHMANN se přece jen prosazuje a střílí nádherný gól!! Tomáš Fleischmann předvedl v pravém kruhu pro vhazování nádhernou stahovačku a poté střelou zápěstím vymetl přesně vzdálenější levý horní roh brány. Lépe, už to trefit nešlo! Asistence: Dale Weise, Niklas Hjalmarsson.
     
    58:29
    Vyloučený Cody Eakin je zpět na ledě a vypadá to, že už se Chicagu skórovat nepodaří.
     
    58:00
    Do konce dnešního zápasu zbývají odehrát přesně dvě minuty a Chicago dohrává utkání v přesilové hře, která za malou chvíli skončí.
     
    56:28
    Cody Eakin (DAL) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
    55:29 Aleš HEMSKÝ - 5:1
     
    55:29
    Dallas právě vstřelil branku!
    ALEŠ HEMSKÝ uklízí puk do prázdné brány a zvyšuje na 5:1!! Scott Darling se na chvíli vrátil do své svatyně a v okamžiku, kdy ji opustil, Aleš Hemský z obranného pásma napřáhl mezi dvěma hráči Chicaga k střele po ledě, která zamířila k levé tyči odkryté brány. Asistence: Johnny Oduya.
     
    55:01
    Brána Chicaga opět zůstává prázdná a Scott Darling sleduje zbytek utkání ze střídačky.
     
    54:39
    Ve třetí třetině zatím marně čekáme na nějaký gól a v American Airlines Center dostává prostor krátká reklamní přestávka.
     
    54:03
    Scott Darling se musel vrátit do brány, protože se vzápětí vhazovalo ve středním pásmu. Stars se ovšem k ničemu nedostali.
     
    53:47
    Jamie Benn zablokoval střelu Jonathana Toewse od modré čáry a vzápětí s přispěním teče vyhodil puk na jednu ze střídaček.
     
    53:45
    Scott Darling se po odvolání ještě nevrátil do brány a klec Chicaga tak zůstává stále prázdná.
     
    53:09
    Teuvo Teräväinen dostal pěknou přihrávku do pravého kruhu pro vhazování a bez přípravy se snažil zamířit mezi betony Kariho Lehtonena, jeho střela ale zamířila trochu výše a pozorný brankář Dallasu ji ukryl ve svém náručí.
     
    52:47
    Střely:

    Dallas Stars 20 Chicago Blackhawks 20
     
    52:12
    Andrew Ladd tvrdě vypálil z levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale byla zablokována.
     
    51:57
    Alex Goligoski zablokoval střelu Chicaga od modré čáry v době, kdy Blackhawks odvolali brankáře!
     
    51:46
    Horko těžko lze mluvit do práce hlavního trenéra Chicaga Joelovi Quennevilleovi, ale brankář Corey Crawford je hodně vytěžovaný a dnes ho měl nechat raději odpočívat.
     
    50:12
    Tyler Seguin dostal pěknou přihrávku do levého kruhu pro vhazování, kde bez přípravy vypálil s příklepem, jeho tvrdá rána po zakleknutí ale zamířila pouze do náruče Scotta Darlinga, který chytá velice dobře a zatím drží čisté konto.
     
    49:39
    Jason Spezza dnes hraje s velkou chutí a na pravém křídle napřáhl od mantinelu ke tvrdé střele s příklepem, která skončila na ochranném sklu za bránou Scotta Darlinga.
     
    49:02
    Tyler Seguin z vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, připravený Scott Darling ji ale po pěkném zákroku ukryl v lapačce!
     
    48:20
    Erik Gustafsson (CHI) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    48:20
    Valeri Ničuškin se dokázal na levém křídle protáhnout kolem Erika Gustavssona a u levé tyče si chtěl puk hodit na bekhend, Scott Darling mu to ale nataženou holí neumožnil.
     
    47:06
    Dallas se ocitl ve skvělé šanci, Scott Darling se ale jako kočka roztáhl na brankové čáře a vleže puk vytěsnil mimo!
    Hossa je s šesti střelami nejpilnějším hráčem Chicaga poté, co k pěti střelám po dvou třetinách přidal v úvodu té třetí další.

     
    46:09
    Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávce, po které bude zápas pokračovat za nezměněného skóre 4:1 pro Dallas.
     
    45:43
    Chicago s největší pravděpodobností doplatí na špatnou druhou třetinu, ve které během necelých jedenácti minut inkasovalo tři góly.
     
    44:28
    Nechci tím ovšem říci, že by se hrál v Texasu nudný hokej, to ani náhodou! Hra se přelévá ze strany na stranu, k vidění ovšem není tolik dramatických okamžiků.
     
    43:58
    Úvodní dvě třetiny dnešního souboje o první místo centrální divize nabídlo obrovské množství šancí a pět gólů, ve třetí části ale tempo zápasu trochu opadlo.
     
    43:06
    Marián Hossa, který se dnes vrátil do sestavy Chicaga po devíti zápasech, vypálil z levého kruhu ihned po vhazování a připravený Kari Lehtonen jeho pokus ukryl v lapačce.
     
    42:50
    Střely:

    Dallas Stars 21 Chicago Blackhawks 17
     
    42:29
    Brent Seabrook na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a jeho následná střela s příklepem těsně nad ledem zamířila vedle vzdálenější levé tyče. Kari Lehtonen bez práce.
     
    41:34
    Antoine Roussel založil krásnou přihrávkou přečíslení 2 na 1, po kterém Tyler Seguin mohl přihrávat Jasonovi Spezzovi, nakonec se ale rozhodl z levého kruhu pro vhazování vypálit sám a jeho následnou střelu Scott Darling pravým ramenem vyrazil mimo!
     
    40:52
    Kari Lehtonen dnes chytá skvělý zápas, zatímco jeho protějšek Corey Crawford už sleduje utkání ze střídačky poté, co ho po čtvrtém gólu nahradil Scott Darling.
     
    40:13
    V Dallasu začala poslední část dnešního utkání, do které Stars po fantastické druhé třetině vstupují s tříbrankovým vedením 4:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:30.
    Český útočník Aleš Hemský a jeho nádherná individuální akce.

     
    Dallas prožil vstup do prostřední části zápasu jako hrom, když se po pouhé minutě a devíti sekundách prosadil Antoine Roussel, na jehož gól vzápětí navázali Tyler Seguin a Jamie Benn. S Chicagem to vypadalo po inkasování čtyř gólů hodně špatně, obhájci Stanley Cupu ale alespoň dokázali zkorigovat skóre, když na poslední gól domácího kapitána odpověděl Teuvo Teräväinen. Skóre po 40 minutách. Dallas Stars 4 Chicago Blackhawks 1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Stars vyhodili puk na zakázané uvolnění a ještě jednou se bude vhazovat ve druhé třetině před bránou Kariho Lehtonena.
     
    39:01
    Johnny Oduya prohrál souboj u mantinelu a Blackhawks se dostali do přečíslení 2 na 1! Jeden z hokejistů Chicaga sice dokázal vleže holí posunout na Tomáše Fleischmanna, ten ale v levém kruhu pro vhazování tak dlouho váhal se zakončením, až o kotouč přišel.
     
    37:58
    Antoine Roussel vyhodil puk k bráně Scotta Darlinga a poté zamířil na střídačku. Roussel dnes hraje skvělý zápas.
     
    37:38
    Dallas vyhodil puk z obranného pásma mimo ledovou plochu, vylučovat se ale nebude, protože tam byla teč.
     
    37:27
    Blackhawks se usadili v útočném pásmu a dostali se k několika střelám, všechny ale byly sraženy mimo a Kari Lehtonen nemusel zasahovat.
     
    36:24
    Patrick Eaves (DAL) dostal menší trest, 2 minuty úder loktem.
     
    35:58
    Střely:

    Dallas Stars 20 Chicago Blackhawks 16
     
    34:17
    Marián Hossa napřáhl před reklamní přestávkou ke střele z mezikruží, ta ale zamířila pouze doprostřed brány, kde ji po rychlém zakleknutí zastavil pozorný Kari Lehtonen.
    33:01 Teuvo TERÄVÄINEN - 4:1
     
    33:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    TEUVO TERÄVÄINEN skóruje a připravuje doposud bezchybného Kariho Lehtonena o čisté konto!! Tomáš Fleischmann sice nedokázal puk v blízkosti levé tyče poslat na bránu, vzápětí ale našel na vzdálenější pravé tyči krásnou přihrávkou Teuva Teräväinena, který z blízkosti zamířil do prázdné brány a vymetl bližší horní roh brány. Asistence: Tomáš Fleischmann, Erik Gustafsson.
     
    32:26
    Tyler Seguin na pravém křídle nabral velkou rychlost a poté zamířil nad lapačku Scotta Darlinga, který už byl překonaný, vzápětí ho ale zachránila branková konstrukce!
     
    31:24
    Jonathan Toews se dostal do samostatného úniku a u pravé tyče se po bekhendovém blafáku snažil skórovat, jenže nedokázal puk zvednout nad levý beton ležícího Kariho Lehtonena, který si připsal fantastický zákrok!
     
    30:42
    Corey Crawford už to nevydržel a po čtyř inkasovaných gólech v řadě přepustil místo v bráně Scottovi Darlingovi.
    30:42 Jamie BENN - 4:0
     
    30:42
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí kapitán JAMIE BENN využívá přesilovou hru a Chicago je v totálním rozkladu!! Tyler Seguin v levém kruhu pro vhazování zamíchal s pukem a poté na vzdálenější pravé tyči našel s přispěním teče Patricka Eavese kapitána Jamieho Benna, který z blízkosti dorazil puk do prázdné brány. Asistence: Patrick Eaves, Tyler Seguin.
     
    29:46
    Patrick Kane (CHI) dostal menší trest, 2 minuty krosček.
     
    29:31
    Jamie Benn na levém křídle zpomalil a poté si z ostrého úhlu vybruslil před bránu, kde se nikým neatakovaný snažil bekhendem zamířit mezi betony Coreyho Crawforda, ten se ale nachytat na švestkách podruhé v zápase nenechal a jeho pokus vyrazil!
     
    28:30
    Antoine Roussel tvrdě vypálil ve středu útočného pásma od modré čáry a jeho následná střela s příklepem mířila po ledě ke vzdálenější pravé tyči, Corey Crawford byl ovšem připravený a levým betonem ji kopl mimo!
     
    28:02
    Stars si na levém křídle nerozuměli při rozehrávce a sami se připravili o útočné pásmo.
     
    27:21
    Tyler Seguin tvrdě vypálil na levém křídle od mantinelu na přední tyč, připravený Corey Crawford se ale rychle přesunul a podržel puk ve svém náručí.
     
    26:38
    Andrew Ladd (CHI) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    26:19
    Radek Faksa se ocitl u pravé tyče ve velké příležitosti, z úhlu ale nedokázal Coreyho Crawforda překonat poté, co zamířil pouze do jeho náruče!
    25:06 Tyler SEGUIN - 3:0
     
    25:06
    Dallas právě vstřelil branku!
    TYLER SEGUIN navazuje na góly Jasona Spezzi s Antoinem Rousselem a posílá Dallas do tříbrankového vedení!! Tyler Seguin sice napoprvé Coreyho Crawforda nepřekonal, po přihrávce Jasona Spezzi zpoza brány ale dostal druhou šanci a po krásné stahovačce zamířil střelou po ledě mezi jeho betony. Asistence: Jason Spezza.
     
    24:35
    Vyloučený Vernon Fidller je zpět na ledě a Dallas Stars hraje po krušných chvílích opět v plném počtu.
     
    23:48
    Jamie Benn nádhernou přihrávkou poslal do samostatného úniku Codyho Eakina, ten ale tváří v tvář Coreymu Crawfordovi neuspěl a jeho střela z blízkosti zamířila vedle levé tyče!
     
    23:24
    Brent Seabrook na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která se od přední levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    22:34
    Vernon Fiddler (DAL) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    22:17
    Brett Ritchie nebezpečně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a jeho následnou střelu mířící těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči Corey Crawford pravým betonem vyrazil! Patrik Nemeth se vzápětí dostal k dorážce, jeho pokus ale zamířil mimo.
    21:09 Antoine ROUSSEL - 2:0
     
    21:09
    Dallas právě vstřelil branku!
    ANTOINE ROUSSEL potvrzuje střílí během posledních pěti zápasů svůj třetí gól a posílá Stars v úvodu druhé třetiny do dvoubrankového vedení!! Radek Faksa odvedl fantastickou práci, když podél střídaček vyvezl puk z obranného pásma do zóny Chicaga a poté ho předložil Alešovi Hemskému. Poslední jmenovaný hráč poté našel Alexe Goligoskiho, který přihrávkou zpoza brány našel u pravé tyče Antoina Roussela, a ten se z blízkosti nemýlil. Asistence: Alex Goligoski, Aleš Hemský.
     
    20:48
    Blackhawks během pár sekund dvakrát nahodili puk za bránu Kariho Lehtonena, poté se ho ovšem nesnažili dojet.
     
    20:08
    V American Airlines Center právě začala druhá třetina, do které domácí Stars vstupují zásluhou Jasona Spezzi s jednobrankovým vedením.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:31.
    Jamie Benn zaznamenal jedinou asistenci na gólu Spezzi.

     
    Dallas byl v první třetině výrazně lepší a zaslouženě odchází do kabin po dvaceti minutách spokojenější poté, co se ve dvanácté minutě utkání prosadil v přesilové hře střelou od modré čáry Jason Spezza, který bodoval v pátém zápase v řadě a vstřelil svůj 26. gól v letošní sezóně NHL. Vedení Stars mohl poté navýšit po fantastické individuální akci Aleš Hemský, u pravé tyče ale pozorného Coreyho Crawforda nepřekonal, stejně jako vzápětí Valeri Ničuškin. Skóre po první třetině. Dallas Stars 1 Chicago Blackhawks 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Kari Lehtonen zastavil po vyjetí z brány vyhozený puk Blackhawks a v první třetině už se zřejmě nic nestane.
     
    19:17
    Tyler Seguin vzápětí znovu vypálil tvrdě od modré čáry a jeho následná střela zamířila doprostřed brány, kde ji po rychlém zakleknutí zastavil pozorný Corey Crawford.
     
    19:08
    Tyler Seguin tvrdě vypálil od modré čáry, jeho střela ale byla před bránou zablokována skvěle bránícím Brentem Seabrookem.
     
    18:24
    Dale Weise (CHI) dostal menší trest, 2 minuty vražení na hrazení.
     
    17:42
    Dallas sice druhou přesilovou hru v zápase nevyužil, ale led je plný jeho hráčů, kteří byli dvakrát hodně blízko vstřelení druhé branky, zejména v podání Aleše Hemského.
     
    16:37
    Valeri Ničuškin se dostal u levé tyče k odraženému puku a málem střelou po ledě propálil Corey Crawforda, ten ale předvedl další úžasný zákrok, po kterém tentokrát kotouč ukryl po rychlém zavření dveří mezi svými betony!
     
    16:03
    Aleš Hemský předvedl v plné kráse své šikovné ruce, když na pravém křídle nabral rychlost a po nádherné stahovačce si povodil tři hráče Chicaga a z blízkosti mířil pod horní tyč, Corey Crawford poté sice s obrovskými problémy, ale nakonec puk na brankové čáře zastavil! To byl úžasná individuální akce.
     
    15:41
    Tyler Seguin vypálil tvrdě od modré čáry a jeho následná střela byla těsně před bránou sražena vedle levé tyče.
     
    15:08
    Blackhawks zablokovali tvrdou střelu Stars od modré čáry a poté se jim podařilo vyhodit puk za bránu Kariho Lehtonena.
     
    14:53
    Tomáš Fleischmann (CHI) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    14:53
    Stars se snažili prosadit na pravém křídle, kde se sice do zakončení a ohrožení brány Coreyho Crawforda nedostali, po krátké reklamní přestávce si ale zahrají druhou přesilovou hru.
     
    14:10
    Dnešní utkání slibovalo krásný ofenzivní hokej a zatím se očekávání naplňují, přestože jsme zatím byli svědky jednoho gólu.
     
    13:09
    Artěmij Panarin napřáhl v mezikruží po zpětné diagonální přihrávce Jonathana Toewse z pravého křídla k nádherné střele s příklepem, která mířila přesně do levého horního rohu brány, nakonec se ale od horní tyče odrazila do ochranné sítě!
     
    12:24
    Chicago mělo k dispozici dvě přesilové hry, z nichž nevyužilo ani jednu a na opačné straně vzápětí přišel trest, když se v početní výhodě na straně Dallasu prosadil táhlou střelou Jason Spezza.
    11:08 Jason SPEZZA - 1:0
     
    11:08
    Dallas právě vstřelil branku!
    JASON SPEZZA využívá přesilovou hru a posílá Stars do vedení!! Jamie Benn se dostal na pravém křídle k puku, když zastavil vyhození Blackhawks podél mantinelu, a poté ho předložil Jasonovi Spezzovi, který od modré čáry napřáhl ke krásné táhlé střele s příklepem a zamířil přesně k levé tyči. Asistence: Jamie Benn.
     
    10:55
    Vyloučený Johnny Oduya právě naskočil z trestné lavice zpět na led a začíná zkrácená přesilová hra Dallasu.
     
    10:28
    Andrew Shaw (CHI) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    09:07
    Duncan Keith se ocitl u levé tyče po krásné přihrávce napříč brankovištěm od svého spoluhráče v obrovské šanci, jenže z ostrého úhlu nedokázal skvěle se přesouvajícího Kariho Lehtonena překonat! Brankář Dallasu si připsal vleže úžasný zákrok a jeho střelu vyrazil.
     
    08:50
    Johnny Oduay (DAL) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    08:39
    Duncan Keith nebezpečně vypálil od modré čáry a jeho střela byla mezi kruhy pro vhazování nepříjemně tečována, Kari Lehtonen ale dokázal skvěle zareagovat a hrudí puk vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    08:00
    Radek Faksa těsně před obrannou modrou čárou zastavil další útok Chicaga, kterému se nedaří dostat do útočného pásma.
     
    07:18
    Stars začínají úvodní hru v oslabení skvěle a podél mantinelu u střídaček vyhazují puk do zóny Chicaga.
     
    06:57
    Patrik Nemeth (DAL) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
     
    06:57
    Marián Hossa na pravém křídle nabral rychlost a u bližší tyče se poté snažil puk forhendem poslat mezi betony Kariho Lehtonena, ten byl ale pozorný a jeho pokus vyrazil! Slovenský útočník byl ovšem při zakončení faulován a Chicago si zahraje jako první přesilovou hru.
     
    06:22
    Jamie Benn se s tím nepáral a z obranného pásma nahodil puk obloukem do zóny Chicaga, aby vzápětí společně se svými spoluhráči mohl odjet střídat.
     
    05:38
    Puk se na ledě pochybuje velmi rychle a zejména Blackhawks jsou během posledních sekund směrem vpřed velmi aktivní, jenže Dallas výtečně brání a nepouští soupeře do šance.
     
    04:46
    V American Airlines Center se hra přelévá ze strany na stranu a oba dva týmy chtějí vstřelit úvodní gól zápasu, zatím si ale ani jeden nevytvořil nějakou vyloženou brankovou příležitost.
     
    04:08
    Střely:

    Dallas Stars 2 Chicago Blackhawks 1
     
    03:11
    Dale Weise nabral na levém křídle velkou rychlost a poté si sjel obloukem před bránu, kde se bekhendem snažil zamířit mezi betony Kariho Lehtonena, ten byl ale připraven a jeho pokus vyrazil!
     
    02:31
    Corey Crawford u své pravé tyče rychle zmrazil volný puk na ledě lapačkou a přerušil hru.
     
    01:27
    Aleš Hemský vypálil od modré čáry na pravém křídle mimo, zatímco střela z opačné strany útočného pásma v podání Johnnyho Oduyi byla sražena těsně před bránou vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    01:06
    Jamie Benn hledal před brankovištěm přihrávkou zpoza brány svého spoluhráče, který se do zakončení nedostal, a Corey Crawford vleže rychle přikryl puk lapačkou.
     
    00:05
    Napotřetí už úvodní vhazování proběhlo v pořádku a utkání mezi Dallasem a Chicagem mohlo začít. Oba týmy mají před sebou souboj o čelo centrální divize.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Russell, Goligoski (A), Oduya, Johns, Nemeth, Oleksiak – Jamie Benn (C), Eakin, Eaves – Ničuškin, Spezza, Seguin – Roussel, Faksa, Hemský – Sceviour, Fiddler (A), Ritchie. Hlavní trenér: Lindy Ruff.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Gustafsson, Seabrook (A), van Riemsdyk, Ehrhoff – Ladd, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, Kane – Desjardins, Teräväinen, Fleischmann – Pánik, Shaw, Weise. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Trevor Hanson – Lonnie Cameron, Scott Cherrey.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:

    Aleš Hemský (DAL) 10+17, +/- -2
    Radek Faksa (DAL) 1+5, +/- +3
    Marián Hossa (CHI) 10+18, +/- +10
    Tomáš Fleischmann (CHI) 11+10, +/- 0
    Richard Pánik (CHI) 3+2, +/- +3

    Hráči mimo hru:

    Martin Rozsíval (CHI) 1+8, +/- +2
     
    Vzájemné zápasy:

    12.02.16 Chicago – Dallas Stars 2:4
    07.02.16 Dallas – Chicago 1:5
    23.12.15 Dallas – Chicago 4:0
    Útočník Marián Hossa se dnes vrací zpět do sestavy Chicaga.

     
    Chicago Blackhawks:

    Marián Hossa vynechal devět zápasů kvůli zranění v dolní části těla a až před samostným utkáním se dozvíme, zda do zápasu zasáhne či nikoliv. Pokud Hossa do zápasu na ledě Dallasu nastoupí, bude hrát na své obvyklé pozici pravého křídla a bude hrát klíčovou roli při plnění ofenzivních a defenzivních povinností při přesilových hrách. Blackhawks v nepřítomnosti Mariána Hossy inkasovali během posledních sedmi zápasů v oslabení vždy minimálně jednu branku a jejich bilance při přesilové hře soupeře činí 64,5 procent. Chicago přečkalo 20 z 31 přesilových her. Brankáře Coreyho Crawforda dělí pouhé dva zápasy od vyrovnání svého maxima, během něhož v jedné sezóně odchytal 57 utkání.
    „Abych byl upřímný, po příchodu do organizace nemohu být více nadšený,“ prohlásil před svým debutem Stephen Johns.

     
    Dallas Stars:

    Dallas povolal z American Hockey League Stephena Johnse, který vstřelil v dresu Texasu během 55 zápasů čtyři góly, ke kterým přidal dvacet asistencí. Třiadvacetiletý Johns je bývalým hráčem Blackhawks a v sobotu v noci ho čeká proti jeho bývalému týmu v dresu Stars debut. Obránci John Klingberg a Jordie Benn kvůli zranění v dolní části těla zřejmě přijdou o zápas proti Blackhawks a Blues. Mimo hru je také obránce Jason Demers, který bude chybět svému týmu kvůli zranění ramene minimálně šest týdnů.
     
    Dallas přivítá v sobotu v noci na svém ledě Chicago, které během tří vzájemných zápasů v letošní sezóně NHL dvakrát porazil. Stars vyhráli první zápas v American Airlines Center 23. prosince hladce 4:0 a poslední v United Center 12. února poté 4:2. Obrovskou zásluhu na druhém vítězství Dallasu měl Patrick Eaves, který během první třetiny vstřelil hattrick. Blackhawks zaznamenali jedinou výhru 7. února, když na ledě Dallasu zvítězili zásluhou dvou gólů v oslabení z hokejky Mariána Hossy a Artěmije Anisimova, který vstřelil gól a zaznemanal tři asistence, vysoko 5:1. Zajímavým soubojem o čelo centrální divize Vás s potěšením provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Spezza (Jamie Benn), 22. Roussel (Goligoski, Hemský), 26. Seguin (Spezza), 31. Jamie Benn (Eaves, Seguin), 56. Hemský (Oduya) – 34. Teräväinen (Fleischmann, Gustafsson), 60. Fleischmann (Weise, Hjalmarsson)


    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Russell, Goligoski (A), Oduya, Johns, Nemeth, Oleksiak – Jamie Benn (C), Eakin, Eaves – Ničuškin, Spezza, Seguin – Roussel, Faksa, Hemský – Sceviour, Fiddler (A), Ritchie. Hlavní trenér: Lindy Ruff.
    Chicago Blackhawks: Crawford (31. Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Gustafsson, Seabrook (A), van Riemsdyk, Ehrhoff – Ladd, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, Kane – Desjardins, Teräväinen, Fleischmann – Pánik, Shaw, Weise. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Trevor Hanson – Lonnie Cameron, Scott Cherrey

    Diváci: 18532
    bahis siteleri