Utrecht – Den Haag 2:2 (kon.) | Heracles – Cambuur 3:1 (kon.) | Arnhem – Feyenoord 0:2 (kon.)
Ajax – Nijmegen 2:2 (kon.)
konec
FC Utrecht
2:2 (2:0)
HFC ADO Den Haag
Neděle 13.03.2016, 12:30 • Stadion Galgenwaard (Utrecht) • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté FC Utrecht nedokázali udržet dvougólový náskok z prvního poločasu a s hráči HFC ADO Den Haag pouze remizovali 2:2. Bod je pro tým bojující o evropské poháry samozřejmě ztráta, naopak hosté odjedou relativně spokojeni. (14:26:34)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po faulu na Hallera zahrávali domácí ještě jednu standardní situaci. Baraziteho centr byl obráncem sražen na roh, ale ten už se rozehrávat nebude.
     
    90+3
    K vidění jsou dlouhé nákopy sem a tam, defenzivy obou týmů jsou však zkonsolidované a brání velmi ostražitě.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby byly nastaveny celkem tři minuty.
     
    90
    V poslední minutě řádné hrací doby ještě domácí dokázali zahrozit. Na hranici šestnáctky Boymans poslal míč na levou stranu pro Baraziteho, jehož pumelici z ostrého úhlu gólman Hansen pokryl.
     
    89
    Havenaar si naskakoval na centr z pravé strany, přičemž se ale dopustil útočného faulu.
     
    88
    Za protesty dostal žlutou kartu Kyle Ebecilio (HFC ADO Den Haag), kterému se nelíbilo, že hlavní arbitr místo rohového kopu nařídil pouze odkop od brány.
     
    85
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Wilfried Kanon, přichází Gianni Zuiverloon.
     
    83
    Obrovská šance hostujícího týmu gólem neskončila! Vyběhnuvší Ruiter byl přelobován Schakenem a míč už mířil do sítě, v ní ale skončil pouze Kum, který doslova na brankové čáře odkopl balon do bezpečí a tím zachránil svůj tým od inkasované branky.
     
    82
    Na opačné straně hřiště se střelou zpoza šestnáctky prezentoval Schaken, ale ani jemu se nepodařilo dostatečně přesně srovnat mířidla.
     
    81
    Haller teď znovu předvedl svou šikovnost, když na hranici pokutového území patou vysunul do šance Ramselaara, který ale v tísni bránu vysoko přestřelil.
     
    80
    Centrovaný míč si v pokutovém území elegantně zpracoval Haller, po dopadu na zem však o něj přišel.
     
    77
    Je znám důvod střídání před chvílí odstoupivšího Bakkera, hráč Den Haagu si přivodil blíže nespecifikované zranění nohy, která je mu v těchto chvílích chlazena.
     
    76
    Hra se přenesla do středu hřiště, v držení míče jsou fotbalisté domácího celku, kteří jsou vytrvale povzbuzování svými příznivci.
     
    74
    Střídání rovněž v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odstupuje Danny Bakker, nahradí ho Kyle Ebecilio.
     
    72
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Willem Janssen, opačným směrem míří Nacer Barazite.
     
    71
    Kanon v pokutovém území po kontaktu s van der Maarelem upadl, píšťalka hlavního arbitra přesto zůstala němá.
     
    70
    Ebuehi u rohového praporku podstoupil souboj s Ludwigem a pro svůj celek vybojoval rohový kop.
     
    69
    Hra je v tuto chvíli přerušena, neboť přímo na hrací ploše probíhá ošetřování Bakkera, který se drží za pravou nohu.
     
    67
    Podle očekávání byl ze standardní situace vyslán přímý střelecký pokus, který trefil Beugelsdijka, od něhož balon zamířil vedle branky. Nařízen byl tak rohový kop, ze něhož se ale fotbalistům Utrechtu zahrozit nepodařilo.
     
    66
    Za faul před pokutovým územím dostal žlutý trest Tom Beugelsdijk (HFC ADO Den Haag).
    63. Mike HAVENAAR - 2:2
     
    63
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Po hodině hry je vyrovnáno! Duplan se rozeběhl podél levé postranní čáry, před bránícím Striederem si zasekl míč a poté pravou nohou poslat do předbrankového prostoru centr, na který si naskočil MIKE HAVENAAR a svůj pokus umístil k přední tyči.
     
    62
    Avizované střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Thomas Kristensen, nahradí ho Ruben Schaken.
     
    61
    Trenér hostujícího týmu si připravil první střídání, kterého z hráčů pošle do hry a kdo naopak ze hřiště odstoupí však zatím zůstává tajemstvím.
     
    60
    Aktivita je na straně fotbalistů v červenobílých dresech, kteří obléhají pokutové území svých soupeřů a vytrvale zaměstnávají i jeho obranu.
     
    58
    Domácí zahrávali rohový kop a na centrovaný míč si naběhl Haller, jehož hlavičkový pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    57
    Některý z hráčů Utrechtu byl adresátem přihrávky do pokutového území, kde došlo k jeho zblokované střele.
     
    55
    Na nadýchaný centr z rohového kopu si uvnitř šestnáctky naskočil Janssen a balon po jeho ráně proletěl těsně nad břevnem.
     
    54
    Přihrávku do pokutového území obdržel Haller a jeho střela z mírného úhlu byla sražena na roh.
     
    52
    FC Utrecht získal výhodu rozehrávky rohového kopu, z něj ale zahrozit nedokázal.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Wilfried Kanon (HFC ADO Den Haag).
     
    50
    Momentálně se hraje ve středu hřiště, kde probíhají četné souboje o míč. Hráči se nedarují ani metr prostoru zadarmo.
    48. Danny BAKKER - 2:1
     
    48
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Na začátku druhého poločasu vstřelili hosté kontaktní gól! Útočná akce Den Haagu byla zastavena před hranicí pokutového území jen za cenu faulu a zelenožlutým se tak naskytla vynikající příležitost k rozvlnění sítě. Exekutorem nařízeného přímého kopu se stal DANNY BAKKER, jenž balon poslal nad obrannou zdí a zamířil přesně k pravé tyči. Ruiter se natahoval zbytečně a nakonec musel lovit míč ze sítě.
     
    47
    Hosté drží míč na svých kopačkách, přihrávky si však vyměňují výhradně na své polovině hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Utrecht svého dnešního soupeře naposledy porazil 24. listopadu 2013, kdy na svém stadionu zvítězil 3:0. Podaří se jeho hráčům tehdejší skóre napodobit?
     
    Fotbalisté obou týmů už se pomalu vracejí na hrací plochu, druhý poločas tak bude zahájen co nevidět. Hosté v něm budou dohánět dvoubrankovou ztrátu, připraví si jejich trenér střídání?
     
    Úvodní poločas nabídl poměrně vyrovnanou podívanou, ovšem s tím rozdílem, že domácí proměňovali své šance. Výběr Utrechtu vsítil celkem dva góly a do kabin tak odchází jednoznačně spokojenější.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    V samotném závěru úvodního poločasu hosté ještě měli možnost zahrávat přímý volný kop z blízkosti pokutového území. Jeho exekutorem se stal Jansen, kterému se sice podařilo poslal balon nad obrannou zdí, ovšem zároveň míč proletěl také nad břevnem.
     
    45+1
    Nad rámec řádné hrací doby prvního poločasu byly nastaveny dvě minuty.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Ruben Ligeon (FC Utrecht).
    42. Ruud BOYMANS - 2:0
     
    42
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je v závěru úvodního dějství dvoubrankový! Domácí se šikovně dostali až před hranici šestnáctky, odkud chytrou přihrávku za obranu vyprodukoval Ramselaar. Z pravé strany vápna pak do předbrankového prostoru odcentroval míč Ludwig, jenž oslovil RUUDA BOYMANSE, kterého nedokázal ubránit Beugelsdijk, a přestože střílející hráč obdržel přihrávku na paty, z bezprostřední blízkosti dokázal balon dopravit do zcela prázdné brány.
     
    40
    Hostům se podařilo proniknout středem hřiště a poté také vyslat vzdušný centr, po kterém míč těsně před Riuterem poskočil, ale ten ho dokázal zkrotit ve svých rukavicích.
     
    39
    Balon se nachází na kopačkách fotbalistů hostujícího celku, ti jsou ale napadáni vysunutými hráči Utrechtu.
     
    37
    Havenaar u rohového praporku dokázal vybojovat míč a z levé strany adresoval přihrávku pro Bakkera. Ten uvnitř pokutového území vypálil, nicméně jeho ráně z mírného úhlu scházela potřebná přesnost. Míč minul bližší tyč zhruba o dva metry a Ruiter tak mohl zůstat relativně vklidu.
     
    35
    Hosté podnikli útočný výpad podél pravé lajny, perfektně však zapracoval bránící Ligeon, který balon odkopl do zámezí. Hráči Den Haagu tak budou mít alespoň výhodu autového vhazování.
     
    34
    Míč po centru z rohového kopu zamířil rovnou do náruče Riutera.
     
    33
    Na opačné straně hřiště byl vyprodukován centr zleva, který první bránící hráč odhlavičkoval na roh.
     
    31
    Fotbalisté v červenobílých dresech se pokusili zahrozit dlouhým centrem za obranu, míč ale zachytila právě defenziva hostujícího týmu.
     
    29
    Hosté mají míč ve své moci a krátkými přihrávkami se snaží proniknout hlouběji do pole, střed hřiště je však velmi zahuštěný a navíc ho pečlivě střeží záložní řada Utrechtu.
     
    27
    Strieder se při ofenzivním tažení domácích rozeběhl po levé straně a jeho individuální průnik zastavil pouze za cenu podražení Kristensen.
    23. Sébastian HALLER - 1:0
     
    23
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Příznivci domácího týmu jásají, jejich celek se totiž ujal vedení! Přestože standardní situace byla obranou Den Haagu ubráněna, fotbalisté Utrechtu zůstali u míče a v útoku tak mohli pokračovat. Před hranicí pokutového území se dostal k hlavičce Strieder, jenž balon posunul dopředu na SÉBASTIANA HALLERA. Ten si míč nejprve zpracoval lýtkem a poté krásným akrobatickým zakončením z otočky překonal Hansena, jenž balon viděl na poslední chvíli a byl tak naprosto bez šance na jakýkoliv zákrok.
     
    22
    Domácí založili útočnou akci, při které před pokutové území pospíchal s míčem Haller, ten se snažil balon odcentrovat rovnou do šestnáctky, ale v tom mu zabránila ruka Kanona.
    17.
     
    17
    Hosté po čtvrthodině hry mohli otevřít gólový účet zápasu! Beugelsdijk přihrávkou na hranici šestnáctky nalezl nabíhajícího Havenaara, proti němuž ale včas vyběhl Ruiter a následnou střelu z bezprostřední blízkosti skvělým zákrokem vyrazil.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Rico Strieder (FC Utrecht).
     
    15
    Žlutou kartu dostává Aaron Meijers (HFC ADO Den Haag).
     
    14
    Střídání v týmu FC Utrecht: zraněný Timo Letschert už není schopen návratu do hry, jeho pozici proto zaujme Ruben Ligeon.
     
    12
    Bez cizího zavinění upadl ve vlastním vápně Letschert a s bolestivou grimasou v obličeji si vyžádal ošetření.
     
    11
    Po Kristensenově centru zprava se na hranici pokutového území dostal k míči Havenaar. Byl ale tísněn jedním ze svých strážců, a tak přihrál do lepší pozice Jansenovi, jehož střelecký pokus mířící doprostřed brány lapil pozorný Ruiter.
     
    9
    Centrovaný balon letící na přední tyč skončil v Ruiterových rukavicích, brankář Utrechtu jej pak rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    8
    Strieder provedl velmi mizernou zpětnou přihrávku brankáři, který balon nedokázal zpracovat. Je z toho roh prakticky zadarmo.
     
    7
    Hráči Utrechtu založili další ofenzivní výpad, tentokrát po pravé straně. Odtamtud do pokutového území přilétl nadýchaný centr, na který si naskočil Boymans a jeho hlavičkový pokus skončil zhruba dva metry vedle pravé tyče Hansenovy svatyně.
     
    5
    Domácí zůstali u míče a krátce po jeho uvedení do hry dokázali vystřelit zpoza šestnáctky. Do kulatého nesmyslu se opřel Letschert, nicméně ze záklonu balon napálil vysoko nad břevno a Hansen tak zasahovat nemusel.
     
    4
    Fotbalisté Utrechtu se ve středu hracího pole zmocnili míče a založili útočnou akci podél levé postranní čáry. Individuální akci podnikl Haller, který se rozeběhl s míčem, ale obránce mu dobrým zákrokem ukopl míč až za autovou čáru.
     
    2
    Úvodní desítky vteřin nabízí vzájemnou oťukávanou, zatím se hraje výhradně ve středu hřiště a občas i po obě pokutová území, avšak bez náznaků střeleckých pokusů.
     
    1
    Úvodní výkop provedli hráči Den Haagu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí nastoupí v červenobílých dresech, fotbalisté hostujícího týmu oblékli zelenožlutou kombinaci dresů.
     
    Hlavní arbitr společně se svými asistenty právě přivádí hráče obou mužstev na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Kum – Ramselaar, Strieder, Ludwig – W. Janssen – Boymans, Haller.
    Náhradníci: Bednarek – Barazite, Rubin, Ligeon, Joosten, S. Amrabat, Troupee.

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers – Kristensen, Derijck, D. Bakker – Jansen – Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Korte, Ebecilio, van der Heijden, Schaken, Zuiverloon.

    Rozhodčí: Mulder – Janson, Hoksbergen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    HFC ADO Den Haag má na svém kontě třiatřicet bodů, což ho řadí na třináctou příčku a záchrannářským starostem by se tak měl vyhnout. Poslední utkání odehráli hráči Den Haagu v domácím prostředí a Twente v něm udolali těsně 2:1.
     
    FC Utrecht se pohybuje v horních patrech tabulky, když aktuálně s jednačtyřiceti body zaujímá pátou pozici. V předchozím kole fotbalisté Utrechtu cestovali do Heerenveenu, kde neinkasovali gól a zvítězili přesvědčivým rozdílem čtyř branek.
     
    Dobré odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, vítejte u textové online reportáže z utkání 27. kola nejvyšší nizozemské soutěže, v jehož rámci se zaměříme na souboj mezi celky FC Utrecht a HFC ADO Den Haag. Utkání má výkop od 12:30, jeho psaným průběhem vás bude provázet Lukáš Jasoněk a gif animace vytvoří Piotr Grabowski. Oba vám tímto přejeme příjemný sportovní zážitek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 23. Haller, 42. Boymans – 48. D. Bakker, 63. Havenaar

    Karty:   16. Strieder (UTR), 45. Ligeon (UTR) – 15. Meijers (HAA), 51. Kanon (HAA), 66. Beugelsdijk (HAA), 88. Ebecilio (HAA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, Leeuwin, Letschert (14. Ligeon), Kum – Ramselaar, Strieder, Ludwig – W. Janssen (C) (72. Barazite) – Boymans, Haller.
    Náhradníci: Bednarek – Barazite, Rubin, Ligeon, Joosten, S. Amrabat, Troupee.

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon (85. Zuiverloon), Meijers – Kristensen (C) (62. Schaken), Derijck, D. Bakker (74. Ebecilio) – Jansen – Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Korte, Ebecilio, van der Heijden, Schaken, Zuiverloon.

    Rozhodčí: Mulder – Janson, Hoksbergen
    bahis siteleri