Nantes – Lille 0:3 (kon.) | Bastia – Marseille 2:1 (kon.) | Lorient – Lyon 1:3 (kon.)
konec
FC Lorient
1:3 (1:1)
Olympique Lyon
Neděle 03.04.2016, 21:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    85
    Šanci zahrát si dostává dnes ještě Grenier, kterému uvolňuje místo na trávníku Darder.
    84. Alexandre LACAZETTE - 1:3
     
    84
    Lyon právě vstřelil branku!
    Ghezzal přešel s míčem z pravé strany do středu a poté poslal učebnicovou kolmici do vápna, kde byl připravený ALEXANDRE LACAZETTE, jenž obehrál brankáře Lecomteho a poté prudkou střelou vymetl šibenici.
    83. Darder a jeho nebezpečný pokus.
     
    83
    Zajímavou střelou z voleje se prezentoval Darder, avšak jeho pokus skončil těsně nad břevnem.
     
    83
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Yann Jouffre, přichází Romain Philippoteaux.
    80. Rachid GHEZZAL - 1:2
     
    80
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tohle střídání Lyonu prostě vyšlo výborně. Valbuena je na hřišti teprve 4 minuty a už si připsal asistenci na vedoucí gól. Valbuena ustál faul, přesně přihrál a pak už slavil. Výborně se mu totiž nabídl RACHID GHEZZAL, který ve vápně naznačil střelu, ale místo ní si předal míč na levačku a poté poslal hosty technickou ránou do vedení.
     
    76
    Druhou změnu provedl i domácí tým. Dnes dohrál Jeannot a místo něj přišel Moukandjo.
     
    76
    Na lavičku zamířil Cornet a na hřiště čerstvý Valbuena.
     
    70
    Po svém příchodu na hřiště na sebe Cabot okamžitě upozornil, když se dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti, ale gólman Lopes vytáhl výtečný zákrok a nohou balon vykopl do bezpečí.
     
    69
    Změna v sestavě proběhla také na druhé straně: na trávníku se objevil Cabot, kterému uvolnil místo Barthelme.
     
    68
    A. Lacazette se dostal do slibné pozice, ale do zakončení už se neprodral. Lacazette totiž obehrál brankáře Lecomteho, ale pak si dal míč daleko od nohy a už ho na hrací ploše nezastihl, a tak neměl příležitost skórovat do prázdné brány.
     
    67
    Avizované střídání: hrací plochu opustil Morel a místo něj přišel Bedimo.
     
    64
    Ghezzal teď nakrmil fotbalové příznivce nádhernou střelou, když ze své kopačky vyslal technický pokus, který směřoval do levého horního rohu, avšak gólman Lecomte zasáhl na jedničku s hvězdičkou. Následuje roh pro Lyon.
     
    50
    Další šance Lorientu skončila odpískaným ofsajdem. Waris opět obdržel dobrou přihrávku a dostal se i do zakončení, kdy překonal Lopese, avšak sudí gól uznat nemohl, protože odpískal ofsajd.
    47. Jeannot se do zakončení nedostal.
     
    47
    FC Lorient měl obrovskou šanci dostat se znovu do vedení, ale tato šance zůstala nevyužita. Waris obdržel přesnou přihrávku za obranu a postupoval sám na brankáře, kterého ve vápně oklamal a posunul míč na rozeběhnutého Jeannota. Nicméně Jeannot se do zakončení nedostal, protože se na poslední chvíli stihl vrátit jeden z hostů a balon mu čistě odebral. Následuje roh pro Lorient.
    44. Alexandre LACAZETTE - 1:1
     
    44
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí tým ztratil balon na soupeřově polovině a Lyon šel okamžitě do protiútoku. Na pravém křídle obdržel přihrávku Ferri, který chvíli postupoval sám s míčem a poté ho odcentroval do pokutového území, kde číhal ALEXANDRE LACAZETTE, ale přímo k němu se balon hned nedostal, protože jeden z obránců se ho snažil odehrát do bezpečí, ale to se mu nepodařilo. LACAZETTE zachoval chladnou hlavu a poté nekompromisně vystřelil a Lecomte ani nestihl zareagovat.
    36. Majeed WARIS - 1:0
     
    36
    Lorient právě vstřelil branku!
    Krásná akce domácího týmu skončila vedoucím gólem. Maxime Barthelme obdržel přesnou kolmici za obranu, posadil na zem gólmana Lopese a poté nezůstal sobecký a přihrál svému spoluhráči. MAJEED WARIS měl před sebou prázdnou bránu, vystřelil zhruba z penaltové značky a nemýlil se.
     
    24
    Lyon dostal výhodu rohového kopu a vytvořil si slibnou šanci, avšak ta gólem neskončila. Tolisso dostal od Ghezzala míč přesně na hlavu a okamžitě zakončoval, ale jeho pokus skončil těsně nad břevnem. Tolisso hlavičkoval o zem, nejspíš se mu to zdálo jako nejvhodnější varianta, ale neuspěl.
    16. Darder svoji šanci neproměnil.
     
    16
    Domácí brankář opět v akci! Míč na pravačku si ve vápně navedl Darder, kterého však Lecomte vychytal.
    13. Lecomte vytasil parádní zákrok.
     
    13
    Gólman Lecomte se blýskl parádním zákrokem! Ghezzal totiž v pohodě obehrál svého protihráče, navedl si míč na levačku a poté vypálil z velkého vápna. Nicméně brankář Lecomte zasáhl na jedničku.
    7. Lacazette a jeho zajímavá rána.
     
    7
    A. Lacazette mohl poslat Lyon do vedení, avšak jeho střele scházel kousíček přesnosti. Lacazette obdržel parádní přihrávku do vápna, kde měl dostatečný prostor ke střele, která byla velmi nebezpečná, ale branku těsně minula.

    Lucie Rapantová

    Branky: 36. Waris (Barthelme) – 44. A. Lacazette, 80. Ghezzal (Valbuena), 84. A. Lacazette (Ghezzal)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:10. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 8:14.
    FC Lorient: Lecomte – Gassama, Z. Touré, Musavu-King, Guerreiro – Jouffre (C) (83. Philippoteaux), Bellugou, Mesloub, Barthelme (69. Cabot) – Jeannot (76. Moukandjo), Waris.
    Náhradníci: Chaigneau – Moukandjo, Abdullah, Karamoko, Philippoteaux, Cabot, Abdou Paye.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Jallet, Yanga-Mbiwa, Umtiti (C), Morel (67. Bedimo) – Ferri, Darder (85. Grenier), Tolisso – Ghezzal, A. Lacazette, Cornet (76. Valbuena).
    Náhradníci: Gorgelin – Bedimo, Koné, Grenier, Valbuena, Mvuemba, Perrin.

    Rozhodčí: Fautrel – Gringore, Bremont
    bahis siteleri