Senica – Trenčín 0:2 (kon.) | Myjava – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Podbrezová 1:0 (kon.)
Ružomberok – Michalovce 0:0 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 23.04.2016, 19:00 • Mestský štadión Dunajská Streda • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení diváci!
    Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! V 29. kole Fortuna ligy sa dnes o tri body pobije Dunajská Streda a Podbrezová. Poďme si troška predstaviť oba celky.

    FC DAC DUNAJSKÁ STREDA: V aktuálnom ročníku sa nachádzajú na peknom šiestom mieste so ziskom 40 bodov. To sa im podarilo po jedenástich víťazstvách, siedmych remízach a po desiatich porážkach. Dovedna svojim súperom dokázali nastrieľať 36 gólov a 33 inkasovať. Posledný zápas odohrali na ihrisku Michaloviec, odkiaľ si odniesli jeden bod po remíze 1:1, kde jediným strelcom Dunajskej Stredy bol Černák. Dunajská Streda za posledných päť zápasov dokázala zvíťaziť iba raz a to proti favorizovanému Trenčínu. Podarí sa im dnes naplno bodovať?

    Posledných 5 zápasov:
    28. kolo – Michalovce 1:1 DAC
    27. kolo – DAC 1:0 Trenčín
    26. kolo – Žilina 4:1 DAC
    25. kolo – DAC 0:2 Slovan
    24. kolo – Trnava 1:0 DAC

    ŽP ŠPORT PODBREZOVÁ: Momentálne sa hráči Podbrezovej nachádzajú na kľudnom deviatom mieste so ziskom 27 bodov. Z dvadsaťosem kôl dokázali vyhrať 7-krát, potom 6-krát remizovať a 15-krát prehrať. Svojim súperom nasúkali 34 gólov, ale aj 42 inkasovali. Svoj posledný zápas odohrali pred vlastnými fanúšikmi, ktorých potešili víťazstvom 2:0 nad favoritmi z Myjavy. Strelcami sa stali Podio a Vajda.

    Posledných 5 zápasov:
    28. kolo – Podbrezová 2:0 Myjava
    27. kolo – Zlaté Moravce 0:0 Podbrezová
    26. kolo – Skalica 2:1 Podbrezová
    25. kolo – Podbrezová 2:0 Michalovce
    24. kolo – Trenčín 2:0 Podbrezová

    Dnešným papierovým favoritom sú domáci, na ktorých je vypísaný kurz 1.73, na remízu 3.40 a na prípadne víťazstvo hostí je vypísaný kurz 4.50. Zápas sa, ale nehrá na papieri a tak sa môže stať hocičo. Dnešným zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Zápas sa nám o necelých 5 minút začne. Hráči už nastupujú na hraciu plochu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Domáci majú možnosť rohového kopu po zblokovanej strele.
     
    2
    S rohovým kopom si defenzíva Podbrezovej poradila a loptu poslala do bezpečia.
     
    5
    Turňa sa dostal do dobrej pozície a ihneď vyslal do vápna súpera polocentrovanú loptu, ktorú domáci brankár dokázal zachytiť.
     
    7
    Polievka sa dostal ku strele, ale jeho tvrdý projektil končí iba v rukaviciach pripraveného Kuciaka.
     
    10
    Peševski po súboji so svojim protihráčom zostáva ležať na trávniku a potrebuje opateru lekárnikov. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude bez problémov pokračovať ďalej.
     
    12
    Teraz Stephens výborne zapracoval, keď dokázal sklepnúť loptu vedľa stojacemu Pačindovi, ktorý ihneď strieľal na bránu, ale loptu nedokázal trafiť ideálne a Kuciak, tak z jeho strelou nemal vážnejšie problémy.
     
    15
    Teraz sa do pozície na centrovanie dostal jeden z hráčov hostí. Jeho center, ale nemal potrebnú razanciu a lopty sa zmocnil Tujvel.
     
    16
    Domáci hráč skúsil vysunúť nabiehajúceho Pačindu, ale lopta sa k nemu nedostala. Dlhý pás od jeho spoluhráča bol pridlhý a končí mimo hracej plochy.
     
    18
    Priebeh zápasu možno označiť ako podpriemerný. Fanúšikovia, ktorý sa rozhodli sledovať dnešné stretnutie nemôžu byť s hrou svojich miláčikov príliš spokojný, napriek tomu tu panuje skvelá atmosféra, o ktorú sa postarali domáci fanúšikovia. Dnešný zápas je úplne vypredaný.
     
    21
    Dlhý nákop si dobre spracoval Viazanko, ktorý sa po krídle vydal smerom dopredu. Dokázal sa s loptou dostať bližšie ku vápnu súpera, kde príliš nepremýšľal a ihned strieľal na Tujvela. V tomto prípade Tujvel nemuse zasahovať. Strela Viazanka mierila mimo brány.
     
    22
    Hra je opäť prerušená. Po súboji sa na trávniku ocitol hráč Dunajskej Stredy a to presne Polievka, ale vyzerá to tak, že v hre bude bez problémov pokračovať.
     
    25
    Zápas prebieha v pomalom tempe a stále bez gólových šancí. Svoju pravačku teraz otestoval Ľupták, ktorý skúšal šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho pokus končí iba na parkovisku pred štadiónom. Nasleduje odkop od brány súpera.
     
    28
    Zápas sa aj naďalej nedokáže rozbehnúť, zrejme chýba úvodný gól. Fanúšikovia však svojim enormným povzbudzovaním nabádajú svojich hráčov k väčšej bojovnosti. Verme, že sa čoskoro dočkáme úvodného gólu.
     
    29
    Živković sa postaral o najväčšiu šancu v doterajšom priebehu. Dokázal si spracovať presný pas od svojho spoluhráča a premýšľal, čo ďalej. Rozhodol sa, že vyšle na Kuciaka štipľavú strelu, ktorá mierila približne meter nad brvno. Veľká škoda pre domácich.
     
    32
    Vo vápne Dunajskej Stredy teraz panoval totálny chaos, o ktorý sa postaral dobiehajúci Viazanko. Egri si takmer strelil vlastný gól v snahe poslať loptu do bezpečia. Zachránil ho Živković, ktorý loptu poslal mimo vápna. Nasleduje rohový kop hostí.
     
    34
    Pavol Šafranko bol tým mužom, ktorý sa postavil k rohovej zástavke a centroval loptu do vápna súpera, ale jeho pokus bol pridlhý a loptu svojou hlavou upratal Sarr.
     
    37
    Vyzerá to tak, že domáci fanúšikovia absolútne nie sú spokojný z priebehom hry hráčov Dunajskej Stredy a dávajú to patrične najavo pokrikom "Budíček, Budíček“.
     
    38
    Pred Kuciakovou bránou vznikol poriadny rozruch. Pačinda si to s loptou namieril až do šestnástky súpera, kde následne posunul loptu na lepšie postaveného Stephensa a ten sa ju ešte snažil prihrať Sarrovi, ale lopta sa až k nemu nedostala. Defenzíva hostí si s týmto útokom poradila.
     
    40
    Na Pačindu teraz mierila presná prihrávka, ktorú si dokázal prsiami spracovať, neskôr sa uvoľnil cez dotierajúceho obrancu a následne vyslal svoju tvrdú strelu na Kuciaka. Lopta mierila asi dva metre nad brvno.
     
    41
    Po zblokovanom pokuse budú domáci zahrávať rohový kop.
     
    42
    Erik Pačinda poslal centrovanú loptu z rohového kopu do vápna súpera, ale ani tento pokus neznamenal žiadne nebezpečenstvo. Síce sa domácim podarilo po rohovom kope loptu podržať, ale vystreliť sa im už nepodarilo.
     
    45
    Budeme sledovať rohový kop aj na druhej strane.
     
    45
    Pablo Joaquin Podio zahrával rohový kop. Jeho centrovaná lopta sa dostala ku dobre postavenému Kostelnému, ktorý ale nedokázal zakončiť. Lopta mu na kopačku príliš nesadla.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje v prvom polčase ešte jednu minútku.
     
    45+1
    V závere prvého polčasu budeme mať možnosť sledovať rohový kop Podbrezovej.
     
    45+1
    Pablo Joaguin Podio opäť poslal centrovanú loptu po rohovom kope na Kostelného, ktorý sa do nej oprel hlavou, ale jeho hlavičkový pokus mieril iba mimo brány. Tujvel nemusel v tomto prípade zasahovať.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hráči odchádzajú do kabín za bezgólovej remízy a potom, čo sme videli na ihrisku sa iný výsledok ani očakávať nedal. Zatiaľ sledujeme len veľmi nudné futbalové divadlo. Verme, že po prestávke nastúpia úplne iné mužstvá a ukážu nám svoje skutočné kvality.
     
    Štatistika po prvom polčase:
    Držanie lopty – 51% : 49%
    Strely celkom – 3:2
    Strely na bránku – 0:0
    Strely mimo bránku – 3:2
    Priame kopy – 4:5
    Rohové kopy – 2:3
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Branislav Ľupták, prichádza Vojtech Horváth.
     
    46
    Do druhého polčasu domáci vstúpili so zmenou na ihrisku, čím tréner reaguje na nepriaznivý vývoj stretnutia. Dúfajme, že táto zmena bude tou pozitívnou.
     
    48
    Domáci budú mať možnosť priameho kopu po nedovolenom zákroku domáceho hráča.
     
    49
    K voľnému kopu sa postavil Pablo Joaguin Podio. Podiova lopta letela na vzdialenejšiu žrď kde si na ňu nabiehal opäť Kostelný, podarilo sa mu aj zakončiť, ale nakoniec bol odpískaný útočný faul.
     
    50
    Stephens bol v pokutovom území potiahnutý za dres Jánom Krivákom a pozorný Straka nekompromisne nariadil pokutový kop.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Ján Krivák (ŽP Šport Podbrezová) za potiahnutie dresu.
     
    51
    Keď gól nepadol ani teraz z penalty, tak už neviem. Pačinda poslal loptu do ľavej žrdi a následne sa mu už lopta späť neodrazila a bolo po gólovej príležitosti. Toto môže domácich ešte poriadne mrzieť.
     
    54
    Polievka nahral z ľavého krídla na Stephensa stojaceho v šestnástke. Jeho strela bola bohužiaľ zablokovaná, ale získali sme aspoň roh.
     
    55
    Dunajská Streda dala gól!

    Tak predsalen sme sa dočkali otváracieho gólu, o ktorý sa postaral MARIN LJUBIČIĆ, keď výborne reagoval na centrovanú loptu po rohovom kope a svoj presný hlavičkový pokus posiela za chrbát bezmocného Kuciaka. Asistencia: Vojtech Horváth.
     
    57
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 4191 platiacich divákov.
     
    60
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Peter Štepanovský.
     
    61
    Hráči Podbrezovej iba nakopávali loptu dopredu, ale iba presne do náručia Tujvela.
     
    62
    Marko Živkovič sa snažil svojou prihrávkou nájsť svojho spoluhráča, ale jeho prihrávka sa až k nemu nedostala.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Yves Simon Pambou (FC DAC Dunajská Streda).
     
    63
    Podbrezová má možnosť ohroziť svojho súpera po voľnom kope, ktorý bude zahrávať zo zaujímavej pozície.
     
    64
    Podio sa postavil k voľnému kopu, ale jeho strelecký pokus bol katastrofálny. Podarilo sa mu trafiť iba múr stojaci pred ním. Veľmi zle kopnuté.
     
    64
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Matúš Turňa, prichádza Roman Sabler.
     
    65
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách a kontrolujú priebeh hry. Momentálne si vymieňajú série prihrávok na vlastnej polovici ihriska a premýšľajú nad založením nejakej útočnej akcie.
     
    66
    Rendla sa dostal ku odrazenej lopte vo vápne súpera a z veľmi zlej pozície sa snažil ohroziť Tujvela, ktorý nemusel vôbec zasahovať, pretože stelecký pokus Rendlu skončila mimo brány.
     
    68
    Djordjevič sa po súboji drží za ľavé koleno a nevyzerá to veľmi dobre. Uvidíme, či bude v hre aj naďalej pokračovať alebo bude radšej striedať.
     
    69
    Pačinda prihrával na lepšie postaveného Sarra, ktorý skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti a skoro sa mu aj podarilo skórovať. Jeho radosť, ale prekazilo brvno Kuciakovej brány.
     
    70
    Štepanovský prihrával nabiehajúcemu Sarrovi, ktorý ihneď strieľal z prvej, ale jeho pokus končí úplne mimo Kuciakovej brány. Nasleduje odkop od brány.
     
    71
    Pambou sa dostal v strede pola ku odrazenej lopte a príliš nepremýšľal a z obrovskej vzdialenosti vyslal svoj pokus na Kuciaka. Kuciak ani v tomto prípade nemusel vôbec reagovať. Pokus Pamboua končí niekde medzi divákmi.
     
    72
    Stephens sa dostal s loptou až na hranicu veľkého vápna. následne prihrával na nabiehajúcemu Vojtechovi Horváthovi, ktorý ihneď strieľal z prvej k ľavej žrdi. Kuciak z menšími problémami loptu zachytil.
     
    73
    Sledovali sme dlhý pas, ktorý mieril na Djordjeviča, ktorý loptu už nedobehol a lopta, tak končí v rukaviciach Tujvela.
     
    74
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorým sa, ale absolútne nedarí nájsť recept na výbornú defenzívu domácich. Uvidíme, či sa dočkáme vyrovnania.
     
    75
    Pozorný Straka si všimol nedovoleného zákroku a odpískal útočný faul hosťujúceho celku. V tomto prípade sa žltiť nebude.
     
    76
    Andrej Rendla sa s loptou snažil dostať po krídle až do vápna súpera, ale ešte pred vápnom ho zastavila výborne fungujúca defenzíva domácich. Nakoniec to bol sám Andrej Rendla, ktorý poslal loptu mimo hry. Nasleduje odkop od Tujvelovej brány.
     
    77
    Ján Peševski teraz fauloval svojho súpera, čo si hlavný arbiter všimol a odpískal nedovolený zákrok.
     
    78
    Po zblokovanom centri budeme sledovať rohový kop hostí.
     
    78
    Podio vyslal svoju centrovanú loptu po rohovom kope do hĺbky vápna, kde, ale nenašiel toho správneho adresára. Domáci obranca vyhlavičkoval loptu preč z vápna.
     
    79
    Kuciak si pripisuje ďalší zákrok, tentoraz po strele Vojtecha Horvátha, ale strela Horvátha nemala potrebnú razanciu, aby ohrozila Kuciaka.
     
    80
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Pavol Šafranko, prichádza René Duda.
     
    81
    Zostáva posledných 9 minút riadneho hracieho času. Očakáva sa záverečný tlak hostí. Nechajme sa prekvapiť, či skutočne bude tomu tak.
     
    82
    Domáci kombinujú na súperovej polovici, ale nedarí sa im prejsť cez koncentrovanú defenzívu Podbrezovej. Nakoniec boli vytlačený až ku vlastnému brankárovi.
     
    83
    Erik Pačinda sa dostal s loptou až do vápna súpera, kde následne volil strelu. Jeho strela, ale nemala potrebnú presnosť a ani razanciu, aby vážnejšie ohrozila Kuciaka. Kuciak si, tak pripisuje ďalší ľahší zákrok.
     
    84
    Viazanko z pravej strany centroval loptu až do malého vápna súpera, kde si ale pohodlne Tomáš Tujvel stiahol loptu zo vzduchu.
     
    85
    Poslednú minútu sa hralo prevažne v strede pola, kde sa oba celky činili nepresnými prihrávkami.
     
    86
    Podbrezová bude mať možnosť voľného kopu zo sľubnej pozícii. Bude z toho gól?
     
    87
    Bol to nakoniec Podio, ktorý centroval loptu do vápna, ale jeho centrovaný pokus iba preplachtil cez defenzívu domácich. Veľká škoda pre hostí.
     
    88
    Sabler sa snažil s loptou dostať bližšie ku vápnu, ale pozorný Egri jeho výlet zastavil, keď ho s loptou nepustil bližšie ku vápnu.
     
    89
    Viazanko sa po súboji ocitol na trávniku a tak im Straka dáva možnosť skórovať z ďalšieho voľného kopu z menšej vzdialenosti.
     
    90
    Center po voľnom kope dokázali domáci odvrátiť a poslať loptu do bezpečia.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nastavil v druhom polčase ešte dve minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Alfredo Stephens, prichádza Roland Černák.
     
    90+2
    Každú chvíľu sa očakáva záverečný hvizd rozhodcu. Lopta sa, ale nachádza na polovici Podbrezovej. Vyrovnať sa im už asi nepodarí.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Zaznel záverečný hvizd rozhodcu a to znamená, že si domáci odnášajú z dnešného stretnutia všetky tri body po vydretom víťazstve 1:0. Dnešný zápas možno označiť ako podpriemerný. Oba celky mali na to, aby nám dnes toho ukázali viac. Domáci to viac skúšali cez kombinačnú hru a naopak hostia sa pokúšali ohrozovať súpera rýchlymi kontrami. Ja ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (20:51:36)

    Róbert Gašpárek

    Branky: 55. Ljubicić (Horváth)

    Karty:   62. Pambou (DUN) – 50. Krivák (POD)

    Neproměněná penalta: 51. Pačinda (DUN), mimo


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Tujvel – Živković, Ljubicić (C), Egri, Pambou – Huk, Ľupták (46. Horváth) – Pačinda, Sarr, Polievka (60. Štepanovský) – Stephens (90+1. Černák).
    Náhradníci: Milošovič – Michalík, Horváth, Kwin Kwin, Mészáros, Černák, Štepanovský.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa (64. Sabler), Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Podio, Kupčík – Viazanko, Peševski, Šafranko (80. René Duda) – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – René Duda, Migaľa, Magda, Andrič, Kapor, Sabler.

    Rozhodčí: Straka – Chládek, Ádám

    Diváci: 4191
    bahis siteleri