Graafschap – GA Eagles 1:1 (kon.) | Utrecht – Heracles 0:2 (kon.) | Willem II – Breda 3:1 (kon.)
konec
BV De Graafschap
1:1 (1:1)
Go Ahead Eagles
Neděle 22.05.2016, 12:30 • Stadion De Vijverberg (Doetinchem) • Nizozemská Eredivisie • Baráž o udržení
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté BV De Graafschap dnes na trávníku dominovali, ale k postupu a dokonce ani k vítězství jejich výkon nestačil. Slavit tak mohou svěřenci trenéra de Koninga, kteří v příštím soutěžním ročníku budou hrát mezi nizozemskou elitou. (14:30:13)
     
    Tým Go Ahead Eagles zvládl odvetné utkání, když na hřišti De Graafschapu remizoval 1:1, a díky domácí výhře 4:1 v úvodním vzájemném duelu postoupil do Eredivisie.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté drží balon daleko od své brány a už si začínají užívat radost z postupu do nejvyšší nizozemské soutěže.
     
    90+2
    Smeets dostal přihrávku na vápna, odkud Zwarthoedovu bránu vysoko přestřelil.
     
    90
    V rukou čtvrtého rozhodčího se objevila světelná tabule, na které je vyobrazeno číslo tři. Přesně tolik minut tak bylo nastaveno nad rámec řádné hrací doby.
     
    88
    Ofenzivní výpad hostů po pravé straně zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku a následné žluté karty Cas Peters (BV De Graafschap).
     
    88
    Domácí už vědí, že postoupit nezvládnou, přesto se snaží vstřelit gól, aby dnešní zápas alespoň vyhráli.
     
    86
    Randy Wolters (Go Ahead Eagles) nedovoleným způsobem atakoval Straalmana a inkasoval kartónek žluté barvy.
     
    85
    Fotbalisté domácího celku se po údajné ruce ve vápně dožadovali nařízení pokutového kopu, nicméně píšťalka hlavního arbitra zůstala němá.
     
    83
    Avizované třetí střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště nakonec odchází úspěšný střelec Leon de Kogel, zahraje si Joey Groenbast.
     
    82
    Trenér hostujícího týmu připravuje poslední střídání. Koho pošle de Koning na hřiště však zatím zůstává záhadou.
     
    80
    Balon byl při Smeetsově pokusu přizvednut nad bránu a domácí kopali roh. Obrana Go Ahead Eagles však zůstala zkonsolidovaná a náběh protivníků, kterým nedovolila vystřelit, včas zachytila.
     
    77
    Vermeij se u pravé tyče natahoval po míči, na který jen těsně nedosáhl.
     
    75
    Fotbalisté domácího klubu obléhají pokutové území svých soupeřů a snaží se nalézt nějaké skuliny v jejich obraně.
     
    72
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Dean Koolhof, přichází Cas Peters.
    72. Dean Koolhof (GRA)
     
    72
    Rušno bylo také na opačné straně, kde Smeets vynikající přihrávkou do vápna vybídl ke střele Koolhofa a ten nabídkou svého spoluhráče nepohrdl. Bohužel pro domácí tým zamířil míč těsně vedle levé konstrukce brány.
    69. Darren Maatsen (EAG)
     
    69
    Hosté byli velice blízko vstřelení gólu! Parádní přihrávku, při níž balon prosvištěl mezi nohama bránícího Tesselaara, obdržel Maatsen a postupoval zcela sám na Jurjuse. Vyběhnuvší gólman De Graafschapu ale zachoval chladnou hlavu a předvedl výtečný zákrok, když míč vykopl nohou.
     
    66
    Po rozehrávce kopu od rohového praporku se ve střelecké pozici objevil Will, jeho přízemní pokus však správný cíl nezasáhl.
     
    65
    Míč byl po Kabaseleho ráně přizvednut obráncem a dolétl na horní síťku. Pomezní ukázal praporkem k rohovému čtvrtkruhu a hlavní arbitr jeho signalizaci potvrdil.
     
    63
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Elvio van Overbeek, přichází Darren Maatsen.
     
    62
    Kenny Teijsse (Go Ahead Eagles) v souboji o míč podrazil Smeetse a za tento faul mu hlavní arbitr neváhal udělit žlutou kartu.
     
    61
    Koolhofova skákavá rána byla obráncem tečována na roh, precizní obrana Go Ahead Eagles žádné nebezpečí nepřipustila.
     
    59
    Střídání také v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Piotr Parzyszek, jeho místo zaujme Nathan Kabasele.
     
    59
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hry po necelé hodině odstupuje Tom Daemen, místo něj přichází Teije ten Den.
     
    57
    Teď ovšem pozor, protože z hranice vápna se opřel do míče nějaký plešatý muž oblečen v modrobílém dresu a jeho projektil prosvištěl asi metr vedle pravé tyče. Zwarthoed se po míči pouze ohlédl. Těžko soudit, jak by to dopadlo, kdyby byl pokus hráče bez vlasů o něco přesnější.
     
    56
    Teď Zwarthoed pouze přihlížel míči letícímu daleko od jeho svatyně. Tato střela se domácím hráčům vůbec nepovedla a myslím si, že oni sami jsou si toho taky moc dobře vědomi.
     
    55
    Zwarthoed čelil přízemní rána zpoza šestnáctky, slabá střela však byla pro brankáře hostujícího týmu doslova lahůdkou, na níž si s chutí smlsl.
     
    53
    Wolters se po zisku balonu vydal na dalekou stezku odvahy a svou individuální akci zakončil střelou, která byla zblokována pozorným obráncem. Hosté vytěžili alespoň autové vhazování.
     
    50
    Ne moc dobře. Po překročení půlící čáry totiž svěřenci trenéra de Koninga přišli o míč a ten se nyní pohybuje na kopačkách hráčů De Graafschapu.
     
    49
    Měli jsme možnost sledovat rohový kop domácích, který však nic podstatného nepřinesl. Teď už s míčem hrají fotbalisté Go Ahead Eagles. Jak se jim povede?
     
    48
    Vermeij si nabíhal na centr z levé strany, ale balon domácímu hráči pouze rozcuchal účes.
     
    46
    Vypadá to, že mužstva vkročila do druhé půle v nepozměněných sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři se už pomalu vracejí zpět na zelený pažit, aby svedli souboje také ve druhém poločase. Který z týmů se nakonec bude radovat z postupu, se dozvíte během následujících minut.
     
    BV De Graafschap v úvodní pětačtyřicetiminutovce dominoval, ale co je mu to platné, když stejně nevyhrává? Je sice pravda, že klub z Doetinchemu po necelé půlhodině hry otevřel gólový účet zápasu, jenže tým Go Ahead Eagles gólem do šatny vyrovnal. Na domácí tak po změně stran nečeká vůbec snadná úloha, budou totiž muset vstřelit minimálně tři góly.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    v samotném závěru první půle se hraje uprostřed hřiště.
     
    45
    V prvním dějství byla nastavena jedna minuta.
     
    44
    Koolhofa přízemní křižná rána skončila zhruba metr vedle pravé tyče.
    41. Leon de Kogel - 1:1
     
    41
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Panečku, to je ale v orlím hnízdě radosti! A není divu. Vždyť hosté krátce před koncem první půle vyrovnávají, a postup tak mají na dosah ruky! Po dlouhatánském výkopu Zwarthoeda byl centr prodloužen na Wolterse. Ten na levé straně pokutového území kličkou oklamal bránícího Smeetse a přenesl hru na opačnou stranu, kde vůbec na nic nečekal a okamžitě vypálil LEON DE KOGEL. A mířil velice hezky, když svůj pokus nasměroval pod břevno.
     
    40
    Také domácí dotáhli svou útočnou akci do zdárného konce, respektive ke střele. Té však scházela potřebná přesnost, takže uvidíme jen odkop od brány, který s největší pravděpodobností provede muž s rukavicemi Zwarthoed.
     
    38
    No, ale už se snaží také hostující výběr. Jeden z hráčů Go Ahead Eagles vypálil ze střední vzdálenosti, avšak jeho slabý pokus byl nepřesný.
     
    36
    Prakticky celou dobu se hraje výhradně na jedné polovině hrací plochy, z čehož kromě příznivců domácího týmu musí mít radost především hlavní pořadatel a správce hřiště.
     
    35
    Obrana klubu z města Deventer čelila dalšímu z rohových kopů, ubránila se takřka bez komplikací.
     
    33
    Diemers se z hranice šestnáctky pokusil prostřelit červenožlutý obranný val, což se mu ale nepodařilo. Od obránce se míč následně odrazil k Parzyszekovi, jenž se snažil o akrobatické zakončení, ale balon netrefil vůbec ideálně a gólman Go Ahead Eagles tak mohl zůstat relativně vklidu.
     
    31
    BV De Graafschap kopal dva rohy během krátké chvíle, po provedení toho druhého vyboxoval míč do bezpečných prostor brankář Zwarthoed.
    28. Piotr PARZYSZEK - 1:0
     
    28
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Tak už to neplatí, hostující celek totiž nápor klubu z Doetinchemu nevydržel a inkasoval. Na nadýchaný centr Drivera zprava si uvnitř pokutového území naskočil PIOTR PARZYSZEK a hlavou nasměroval balon do levé části brány.
     
    27
    Mužstvo z Doetinchemu vybojovalo další rohový kop, ale zahrozit nedokázalo ani tentokrát. Vypadá to, že Orli přijeli do provincie Overijssel pouze bránit a jde jim to velmi dobře.
     
    25
    Parta okolo trenéra Vremana pak dostala možnost rozehrávky rohového kopu, dnes už poněkolikáté. Ale nenaložila s ním vůbec úspěšně, jelikož defenziva hostů byla zkonsolidovaná a svým soupeřům nedovolila vystřelit.
     
    24
    Z tváří hráčů domácího týmu lze odečíst obrovská motivace. Vermeij si naběhl do šestnáctky pro centr zprava, ale před ním míč stačil odkopnout obránce.
     
    21
    Po centru od rohového čtvrtkruhu se do zakončení dostal Straalman, který ale ve velmi tíživé pozici prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Nařízen byl tedy jen odkop od brány.
     
    19
    Dalším, kdo vidí žlutou kartu, je Mark Diemers (BV De Graafschap). Hráč domácího týmu se proti pravidlům provinil tím, že si v souboji o míč přidržel Lambooije.
     
    17
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, ten je stále častěji v držení fotbalistů De Graafschapu.
     
    15
    Prvním žlutě potrestaným hráčem v utkání je Nathaniel Will (BV De Graafschap), který se na útočné polovině provinil zbytečným skluzem.
     
    14
    Parzyszek se po přiťuknutí Vermeije znovu objevil ve střelecké pozici, avšak z pokutového území zamířil trestuhodně vysoko nad horní konstrukci brány. Domácí nadále ukazují, kdo je na hřišti pánem.
     
    12
    Na opačné straně se odhodlal vypálit ze střední vzdálenosti Parzyszek, jenže polský útočník ve službách De Graafschapu neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a cílené zařízení tak minul.
     
    10
    Také hosté už si vyzkoušeli, jaké to je mít k dispozici rozehrávku rohového kopu. Vyslali míč na přední tyč, kde jej ale do bezpečí odvrátil první bránící hráč.
     
    8
    Klub z města Doetinchem zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu a zejména po provedení toho druhého zahrozil. Centrovaný míč totiž propadl do předbrankového prostoru a na malém vápně ve skrumáži se jej za záda Zwarthoeda pokusil dorazit Driver, avšak neuspěl.
     
    5
    De Graafchap je v úvodu utkání velmi nebezpečný, což nyní znovu dokázal. Po centru z rohového kopu se na zadní tyči objevil Straalman, avšak protože byl tísněn svým strážcem, nedokázal přesně zacílit.
     
    4
    Balon byl od rohového praporku odcentrován rovnou do předbrankového prostoru, kde se od chumlu hráčů odrazil na kopačku Pröppera a ten z patnácti metrů razantní střelou přestřelil břevno.
     
    3
    První střelecký pokus vyprodukovali právě hráči domácího týmu, když se z pravé strany pokutového území opřel do míče Will a míč byl obráncem sražen na roh.
     
    1
    Rozehrávku úvodního výkopu obstarali domácí, kteří se dnes budou muset hodně snažit, dohánějí totiž tříbrankovou ztrátu z prvního zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté domácího klubu nastoupili v modrobílých dresech, hosté oblékli dresy červenožlutého provedení.
     
    Hlavní rozhodčí spolu se svými asistenty za bouřlivého potlesku z tribun právě přivádí hlavní aktéry na hrací plochu, kde dojde k úvodním pozdravům a losu stran. Po těchto formalitách bude utkání konečně zahájeno.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    BV De Graafschap: Jurjus – Will, Straalman, R. Pröpper, Tesselaar – Smeets, Diemers, Driver – Koolhof – Vermeij, Parzyszek.
    Náhradníci: Verstappen – Bouma, Kaak, Peters, Çiçek, K. Vida, Kabasele.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Lambooij, Vriends, Schenk, van der Meer – Nieveld, Teijsse, Duits – van Overbeek, de Kogel, Wolters.
    Náhradníci: Cummins – van Ewijk, Maatsen, ten Den, Džepar, Daemen, Groenbast.

    Rozhodčí: Blom – Geutjes, Langkamp.
     
    V prvním barážovém zápase dominoval tým Go Ahead Eagles, který si na svém stadionu otevřel střelnici a zvítězil přesvědčivě 4:1. De Graafschap velmi uškodilo vyloučení van de Paverta, který musel odejít ze hřiště už ve 28. minutě a v odvetném utkání se tak neobjeví.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, vítejte u textové online reportáže z odvety barážového utkání o postup do nejvyšší nizozemské soutěže, v jehož rámci se zaměříme na souboj mezi celky BV De Graafschap a Go Ahead Eagles. Utkáním, jehož úvodní výkop je stanoven na 12:30, vás bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 28. Parzyszek – 41. de Kogel

    Karty:   15. Will (GRA), 19. Diemers (GRA), 88. Peters (GRA) – 62. Teijsse (EAG), 86. Wolters (EAG)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 18:1. Rohy: 15:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:8.
    BV De Graafschap: Jurjus – Will, Straalman, R. Pröpper, Tesselaar – Smeets, Diemers, Driver – Koolhof (72. Peters) – Vermeij, Parzyszek (59. Kabasele).
    Náhradníci: Verstappen – Bouma, Kaak, Peters, Çiçek, K. Vida, Kabasele.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Lambooij, Vriends, Schenk, van der Meer – Nieveld, Teijsse, Duits – van Overbeek (63. Maatsen), de Kogel (83. Groenbast), Wolters.
    Náhradníci: Cummins – van Ewijk, Maatsen, ten Den, Džepar, Daemen, Groenbast.

    Rozhodčí: Blom – Geutjes, Langkamp
    bahis siteleri